Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Phantom Joe

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eötvös cirkuszt megszégyenítő módon ismét sikerül Matónak megszívatnia a komplett biztosító szektort: van másiiiiiik, vigyorogja a képünkbe. Jó hát ez most nem egy új adó, csak a bedőlt MÁV ÁBE által hátrahagyott szemétdomb rekultiválása. A MÁV-os ügyfelek hónapok óta…..
Phantom Joe 2012.11.07 13:09:31
Kedves posztoló, Te azt mondod rám, hogy "bunkaja"?!
Ez engem sért, légy szíves átfogalmazni (ne másik sértő szóra!).

Kedves posztoló, Te hol élsz? Mert, ha netán Magyarországon, akkor bizony a Rózsadomb v. egyék gazdag helyen. Mellesleg az észt nem pénzben mérik.
Pár gondolat ébresztő:
Gondolj egy szegény kétkezi munkát végző emberre, akinek azért van autója, hogy TUDJON dolgozni. Na ennek az embernek milyen biztosítást ajánlanál?

Ember, gondold végig!
Nincs TV, rádió, újság. Csak a meló, csekk, kaja, meló, stb.
Melyik kötelezőt válassza?
Hiszen mind egyforma feladattal van a "piacon"!
Hiszen mindet az állam engedélyezni!
Hiszen mindet az állam felügyeli!

És tény, emberünk nem pénzügyi zseni, de nyilván megtehette volna, hogy letölti a biztosítók tavalyi nyilvános mérlegét az internetről! Hopp, az sincs neki. Sebaj bemegy az összeshez, kikéri tőlük, elolvassa, aztán dönt. Hoppá, nincs annyi ideje a meló miatt. Nos, mi az ajánlatod? Onnan a drága karosszékből? Vagy vállalnád a kötelezőjét? Esetleg csak lenéznéd. Na, gondolkodtál? Adja el az autóját? Hm, nem jó, azzal jár melózni. Nos, egyéb karosszék ötlet? Segítsek?
A legolcsóbb biztosító! Lehet ez jó ötlet egy ilyen embernek? Mi a karosszék véleményed? Neked van autód? És köteleződ? Mennyi volt! Bonuszod?

Mondod neked valamit (figyelj, mert fontos):
A fent leírt emberből több van mit a karosszékesből, belőled.
Nem mindenki engedheti meg magának a drágább, ugyan azt a feladatot ellátó biztosítót.

Ezt nem én írtam:
"Ebbe csak az a büdös" kedves marani, hogy bár gyakorlod, a jelek szerint nem vagy tisztában a szűklátókörűség fogalmával. Szerinted szerencsés az aki MÁV ÁBE-s volt??? Jól járt akkor és most???
Jól jártak azok akik rendesen fizették a kfgb díját (ami pár ezer Ft-al olcsóbb volt a konkurensekhez képest) majd elkobozták az autójukat, lakásukat és emiatt az utcára került vagy gyerekekkel albérletbe kényszerült vagy letiltották a fizetésük egy részét, bírósági tárgyalásokra jártak, ügyvédi költségeket és kamatokat fizettek az. ún. tőkeösszegen felül??? Mindezt azután hogy a PSZÁF több ízben ellenőrizte a MÁV ÁBE működését és "MINDENT RENDBEN TALÁLT" állt az ügyfeleknek karácsony előtt postázott MÁB ÁBE hivatalos levélben. A kötelező felelősségbiztosítás neve magában hordozza a jelentését. Arra szolgál hogy ha valaki autójával kárt okoz, akkor ne a magánvagyonából kelljen megtérítenie a kárt. Ez védi a károkozót, hiszen ezért fizet, és védi a károsultat is, hiszen nem függhet a károkozó anyagi helyzetétől hogy megtérül-e a kára. Ha egy biztosítónál szerződő fél rendesen fizeti a kfgb díját, akkor őt az autóval okozott kárért anyagi felelősség nem terhelheti.
Ha ez nem így lenne, akkor azt a biztosítást nem lehet kötelező felelősségbiztosításnak nevezni. Márpedig a PFSZÁF éveken keresztül azt állította hogy ez egy érvényes kötelező felelősségbiztosítás. Az a tény hogy nem tartották szükségesnek egy pénzügyi alap létrehozását arra az esetre ha a biztosító tönkremegy, egyértelműen nem a szerződő felek hibája és nem is kompetenciája. Mellesleg az Alkotmánybíróság hivatalból megállapította, hogy az Országgyűlés mulasztásos alkotmánysértést követett el, amint ez a fenti cikkben olvasható. A pénzügyi alapot a kártalanításra azóta létrehozták. Ha ezt nem mulasztották volna el időben megtenni, (akkor amikor engedélyezték a MÁV ÁBE működését) akkor most nem kellene itt írogatnunk és rengeteg ember életét sem keserítették volna meg éveken keresztül fölöslegesen. Az ügyvédi és perköltségeket valamint a kamatok címén behajtott összegeket nem hiszem hogy valaha is meg fogják téríteni. Sajnálhatod hogy nem voltál tücsök, kedves marani...
Lafontain meg nyugodjon békében!"

Remélem segítettem.

Mellesleg ÉN Mávos károkozó voltam, és nem kívánom neked az átélteket, még akkor sem, ha nekem könnyebb volt, mit más sorstársamnak.
És könyörgöm, picit gondolkodj, mielőtt ilyen posztot megírsz. Picit, nem sokat.
Phantom Joe 2012.11.07 14:08:19
@Szárnyathy Géza: El kezdem a gondolkozást, ja, bocs 2008 óta azon vagyok, te mióta is agyalsz ezen?
Hidd el, mind a károkozói, mind a károsulti oldalon gondolkodtam.
Nem mind, de őket is vedd bele a "bunkaja" gondolatba. És hogy azóta van netem, nem lényeg, mellesleg nekem akkor is volt.
Viszont adnék még egy kis gondolkodni valót.
A bíróságok miért nem gondolkodtak úgy mint az AB "hivatalból"? Vagy, hogy a biztosítok miért nem hívták perbe a 200.000 tagot?

És egy kis olvasni való:
justiciamavabe.uw.hu/
Phantom Joe 2013.01.10 22:03:49
@nitro1:
Ez sok mindentől függ. Pl. mi a neve az RT-nek (most Magyar Állami Vasút volt, tudod, állami cég)? De amúgy ilyen átverést csak egyszer lehet elsütni, már nem hinném hogy működne. Mellesleg a kormány már megoldotta a csődös biztosítok kárait. Tehát a kérdés már nem jó, mert simán lehet 1 Ft-os, és meg is lehetne kötni. Nincs rizikó, baj esetén az alap (Mabisz) fizet. Parancsolj egy példa, hogy szarból hogyan kell várat építeni.
A Legfelsőbb Bíróság is egyetértett az eddig bevett gyakorlattal, azaz hiába a kötelező biztosítás, a kárt okozó autós közvetlenül is perelhető. A MÁV Biztosító szerencsétlenül járt ügyfelei ezért aztán fizethetnek az évekkel ezelőtt történt baleseteik után.Nincs jogi…..
Phantom Joe 2011.10.19 16:47:05
@labi: 1, Benzinár.
Olvashatod mindenfelé, mennyivel kevesebb benzin fogy (én 20%-ot olvastam valamikor, nem tudok hogy áll most), ez pont annyival kevesebb autóhasználatot jelent. Ha az autó áll nem okoz kárt, kárhányad csökken, díj csökken. Ha tövább nő a benzinár és még több lesz az olyan réteg amelyik megtartja az autót de kevesebbet hasznája, akkor ez mehet tovább.

Ez a 2008 és 2009-es évekre is áll?

Azt mondod hogy csökkentek a balesetek szám, de Vityán nem ezt mondja a baleseti adóval kapcsolatban! Vagy rosszul értettem valamit?
Phantom Joe 2011.10.19 17:36:52
@Manci néni, a szomszéd: Gondolom a kártalanítási számlára tetszett gondolni.
Tamás ha minden igaz egy elég hajmeresztő csúsztatást talált a CIB lakáshitel kamatainak számolásakor. Lehetséges lenne, hogy a bank 360 napra hirdeti ki az éves kamatlábat, amit aztán napra bontva felszoroz 365-tel? Most a CIB Bank verte ki nálam a biztosítékot egész pontosan…..
Phantom Joe 2010.07.20 15:01:09
@atpijkamo: De, kamatozik a pénzed, de nem te kapod meg, az a bank pénze lesz.
Phantom Joe 2010.07.20 15:15:32
@esef: Ez tetszett!
Phantom Joe 2010.07.21 09:46:38
@Mylady: Köszi, ezeket nem tudtam. Amikor utalok, akkor leveszik a számlámról a pénzt, akkor az hová kerül, mi lesz vele addig, amíg a másik számlán jóvá nem írják?
Méretéhez képest elég sokat szerepelt a Homáron az Externet, akik azért év végére is tartogattak meglepetéseket. K.M. anyukájánál például azért kapcsolták ki az internetet, mert nem fizette be az előfizetése kezdete előtti két hónapot. Természetesen az ő…..
Becsszóra most már csak negyedévente lesz ilyen sztori, de úgy tűnik, hogy a UPC és egyéb szolgáltatók sem akarják egykönnyen feladni a hűségnyilatkozattal szopatást. Persze kismillió módon lehet a fizető ügyfél arcába tojni, de a legszebb mégis az, amikor 6 éve rendben tejelő…..
A Zugügyvéd egy autóátírással kapcsolatos rémtörténetet kapott egy lelkes olvasótól.  Kicsit terjedelmes a levél, de mindenképp érdemes végigrágni magát az olvasónak, mert gyakorlatilag minden gyomorforgató jogi anomáliáról szó van benne, ami egy autóeladás során…..
A felröppent hírek  szerint a Kormány előterjesztésben enyhítene a Btk. vonatkozó szabályain, ugyanis az EU lehetőséget adott enyhébb tagállami szabályozásra is, így került be a magyar javaslatba a következő passzus: aki 14-18 év közötti személyről, annak…..