Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KÉNSAV

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két éve vonult pihenőre az Isten Háta Mögött, ami kisebb megszakításokkal azóta is tart. A rockzenekar csak néhány koncertet ad évente, úgyhogy ezek mindegyike kiemelt eseménynek számít. Ilyen lesz december 6-án is a Dürer Kert-es fellépés, ami viszont kislemezbemutató is lesz…..
KÉNSAV 2013.12.04 14:57:04
@nárcisz33: Ezzel pedig én nem értek egyet. Szerintem az Isten háta mögött megmaradt a maga stílusában, egyébként is ki mondta, hogy annak nyílegyenesen kell mutatnia? Azt pedig nem tartom helyes gondolatnak, hogy egy zenekar márpedig csinálja azt, amiért szeretik. Hogy is mondta Ben Weinman a Dillinger Escape Plan-ből? "Nem a mi dolgunk megérteni a rajongókat." Már nem azért, de a zenekar az, aki utazik, a rajongók csak felszálltak velük a buszra. A zenekar írja a számokat, ők adják bele a lelküket a lemezekbe, igenis joguk van irányt váltani, ha már nem érzik magukat az addigi kerékvágásban kényelmesen (sokszor pedig egyáltalán nem tudatos mindez, mert az ember mégis csak azt a zenét írja, amit épp akkor szívesen eljátszana, nem?), és ha már kényelmetlen, csak hallgasd meg ismét az IHM-demókat, szerintem 2008-ig bizony volt párszor irányváltás a "klasszikus" vonalon belül is. De amúgy hadd hozzam fel példának a Deftones-t: az új számaik nyomokban sem emlékeztetnek az első két lemezükön elhangzókra, mégis tudod, hogy ők játsszák és mégis jók. Ugyanezt tudom mondani az IHM-re: érződik a zenekar a számokon, a szövegeken, azt az említett rést ugyanúgy betöltik, és ezzel most nem érdekel, hány embert bántok meg, de szerintem ez lett az első két lemez után a legjobb anyaguk. Igen, kimondtam: jobban tetszik, mint a Kényelmetlen lemez. Kövezzetek meg. Még mindig a Rosenkreutz és a Szokásos hátborzongató lesz az abszolút favorit, de ez a kislemez bitang friss zene lett, üdén szól, karcos riffek helyett ropogós textúrát és lendületet kínál és nálam nagyon betalál. Nekem az Ű is tetszik, de az soha nem volt friss, azt két nap után elfelejted, ez meg két nap alatt folyamatosan szólt a fülemben. Szóval egy szó mint száz, nekem baromira tetszik ez a kislemez, és igenis tartsátok figyelembe, hogy a zenekar nem értünk van, hanem mi vagyunk a zenekarért, ők a művészek, mi pedig azok, akik figyeljük a munkájukat, nekik nem kötelességük minket kiszolgálni, mert nem ebből élnek meg. Ők azt játsszák, ami nekik tetszik, és ha valakinek ez tetszik, akkor ő úgy járt. Sziasztok.
a legjobb hely Ligeti veszedelem 2010.09.16 15:25:00
Úgy hallom, a múltkori Skins Party szerintetek is elég jól sikerült. Ha már csinálunk egy ilyen nevű party-t, akkor azt is jó lenne tudni, hogy mi is ez, hiszen nem mindenki ismeri a sorozatot, meg azt is el szeretném mondani, hogy szerintem miért jó, hogy így neveztük el múltkor a…..
18 éves lett Magyarország leghírhedtebb kamasza, a Sziget Fesztivál. Az eseményen mi is ott voltunk, sok mindent láttunk, rendkívül tanulságos és elgondolkodtató volt. Hogy tudjátok, miről maradtatok le, mesélek egy kicsit nektek róla. Sok mindenről lesz szó, ezért több részben…..
 Nem is szeretném túlbonyolítani, ilyen lesz még több is. Szavazzatok, vegyetek részt valamilyen módon a munkánkban, ezzel csak nektek lesz jobb és egyszerűbb :) Miről szeretnél olvasni a legjobb helyen szeptembertől?…..
KÉNSAV 2010.08.12 16:53:59
@Uncle_Joe: ez az értelmiség-duma már csak azért is vicces, mert mióta itthon vagyok a nyáron, nem voltam még olyan Gergővel és Borisszal közös bulin, amikor ne hívták volna ránk a rendőröket. És itt nyilvánul meg a város első számú ellensége: önmaga. Nem a fiatalok nem akarnak normális szórakozást, hanem a lakosság. Nyilván nekünk is rövidebbre kell azért húznunk magunkon a pórázt, ettől függetlenül már-már hiszem, hogy ha a kempingbe mennénk bulizni, akkor is ránk hívnának valakit :D
KÉNSAV 2010.08.17 11:33:18
@Uncle_Joe: Hát, lehet, hogy tényleg vasszigor volt, és nem lehetett így bulizni. De azt ne mondják, hogy nem csináltak ilyet. Nem csak Pelikánéknál halt meg Dezső, hogy úgy mondjam.
                         Szóval, van egy ilyen házibuli-kezdeményezés. A földalatti első megállója épül, a konstrukciót ritmikus zajok fogják kísérni a munka…..
KÉNSAV 2010.07.14 11:59:03
a legjobb hely Közös lekvározás 2010.06.22 19:52:00
A zenélés az olyan mint a szex, egyedül is lehet csinálni, de másokkal sokkal élvezetesebb. Ha minden jól megy, akkor fiúk, lányok vegyesen fognak részt venni Hajdúnánás legelső örömzenélésében, amit a Bocskai mozi szupertágas, szuperhangos termében kéne megejteni.Ezt a…..
KÉNSAV 2010.07.03 18:53:39
@csanda garbó: Az is lenne, de ez lenne az első kör. Azért, hogy ez alatt a zenészek megismerjék egymást, picit összerázódjanak. Nem fog Nánáson új Colonel Claypool's Bucket of Bernie Brains születni, ahhoz túl kevesek vagyunk. Első körben lenne ez, aztán második körben kipróbálnánk, mennyire megy a jammelés.
KÉNSAV 2010.07.07 12:57:12
Az előző írásban összedobált gondolatokat összeszedve utánajártam, hogy valójában mi is van a mozival. Szó lesz a változásokról, a lehetőségekről, és gimi után sokadjára megint át kell ismételnünk a kommunikációról tanultakat is egy kicsit. 2010. május 1-től több…..
KÉNSAV 2010.07.02 12:27:41
Ilyenkor jönne az, hogy én is hozzámazsolázok és szőrszálhasogatok egy keveset, de ezt most nem teszem, mert ami itt le van írva, azzal teljes mértékben egyetértek.
A steril környezet borzalmas. Élettelen. Mégis divat mostanság használni, csak minek. Emlékeztek, régen hogy nézett ki a mozi? Oké, mocskos volt, picit szakadt volt - de ÉLT. Én visszasírom a régi külsőt, a barnás-sárgás, barátságos színeket. Most minden szürke és fehér és üres, mihelyst belépsz, a hely azonnal rád mordul, hogy "mi a faszt keresel te itt?" Régen tele volt plakátokkal a fal, és nem is fontos, hogy játsszák-e az adott filmet, mert jól mutattak a falon - bár a mai filmek posztereit lehet, hogy én se raknám ki falra, azok is halottak vagy gumiból vannak sokszor. De random időszakokból kiragadott filmek poszterei jól mutatnának, szerintem.

A flyer-dolgot mondjuk én se nagyon feszegetném, saját kézből tudom, hogy inkább elrettentő mint vonzó, az utcán szórólapokat osztogató fiatalok látványa. Már azelőtt ki akarom dobni, hogy a kezembe nyomják, és noha bele szoktam nézni, semmi érdeklődésem nincs iránta, még akkor se, ha amúgy jó program. Ami pénzből azt a millió flyert kinyomtatná az ember, akkor már inkább megérné kevesebb, nagyobb, látványosabb plakát kinyomtatása és a megfelelő helyen való kitétele. Flyerrel siker szerintem úgy lehetne, ha szisztematikusan elárasztanánk a falakat velük, de ezt a megoldást én nem támogatnám.
KÉNSAV 2010.07.02 13:22:16
@superzen: A matrica ráadásul már elég kicsi ahhoz, hogy esetleg kreatívan formába rendezhesse az ember egy felületen, így jobban felkelti a figyelmet esetleg.
Tegnap este az elmúlt évek legnagyszabásúbb nánási zenei rendezvényének lehettünk tanúi, amelyről több cikk fog születni, mint eddig bármiről itt, a blogon. A négy koncert négy külön cikket érdemel, minden zenekar ki lesz vesézve, azonban illendő egy általános cikket is írni…..
KÉNSAV 2010.06.21 14:10:33
@superzen: Már megbocsáss, de ahogy én látom, amikor nem ősmasszívumokat és "trú" metált hallgatnak a magyar rockerek, akkor metalcore folyik a csapból. Szerintem ezt el kéne zárni. Nem azért, mert szar (vannak jó metalcore előadók), hanem mert kibaszottul sablonos, és minden harmadik metálzenekar erre a vonatra ugrik fel. Itt Szegeden pl. a hardcore-postHC színtér is elég burjánzó, csak sajnos a zenekarok borzalmasak, szintúgy: sablon sablon hátán, copy-paste zenekarok egymás nyakán, és több ember lesi őket, mint a Blind Myselfet. Mert a dobosuk a haverjuk meg ilyenek. Amúgy mi számodra a "normális metál"? Már-már mintha azt mondanád, hogy az Isten háta mögött egy nyomorék zenekar.

Szerintem a baj a publicitással van. Csomó remek zenekar van itthon: IHM, Blind Myself, Superbutt, pozvakowski, Angertea, Chief Rebel Angel, Shapat Terror, Óriás, Dystopia - hogy kedvenceimet említsem. Ha nem keresel ezek után, nemigen leled meg őket. Nincs mindenki elmaradva tíz évvel, csak aki nincs elmaradva, azok közül sok ember köröz egy sablonból kiöntött lefolyó körül, és képtelen észrevenni azt, hogy pl. az alterzenekarok nagy része Lovasi és a Quimby szekere után lohol, és nem fogja fel, hogy pl. a Subscribe két énekese kizárólag tercelni képes egymás vokáljára.

A legyek márpedig legyek, és akit a tömegösztön vezet, az úgyis arra a szarra fog rárepülni, amelyik jobban bűzlik.
KÉNSAV 2010.06.21 16:08:14
@superzen: Te ebben jóval jártasabb vagy, mint én, szal nem akarok nagyon ellenkezni :D Picit kétoldalú ez a dolog, mert én úgy látom ezt, hogy a néhány jó épp a sallang miatt nem fog kellő támogatást kapni, a te hozzáállásod optimistább, hogy mintha épp a sallang emelné ki igazán az értékesebbet. Perpill én azt mondom, hogy amíg az igényes hazai zene nincs normális támogatás alatt, kár csodát várni az "amatőr" zenétől.
a legjobb hely Mi van a mozival? 2010.06.16 13:59:00
Kissrác-koromban, úgy nyolc-tíz évesen rohadt nagy filmbuzi voltam. Akkoriban még Vasváriban laktunk, és rendszeresen Nánásra jártunk át apámmal mozizni. Ott is volt mozi, de a Bocskait jobban szerettem, szép volt, igényes, meghitt. Mindig figyeltem, hogy hányan jönnek el egy…..
KÉNSAV 2010.06.21 10:32:03
@csanda garbó: Nos, én azért nem járok a moziba, mert én kábé leszarom az új filmeket. Nem érdekelnek annyira, hogy pénzt dobjak ki értük - még ahhoz is kevés az affinitásom, hogy egyáltalán letöltsem őket. Néha megtalál egy-két jóféle film, de kevés az én szám íze szerinti darab, úgyhogy nem igazán keresem őket. Szóval én nem hazudtam magamnak, épp ellenkezőleg: pont egy olyan ember nézőpontját írtam le, akit nem érdekel a dolog. Elmondtam, engem miért nem izgatna egy utcamozi.

A filmklub meg belterjes dolog: filmbuzik alkotják, és egy átlagember inkább kirekesztettnek érezhetné magát benne, minthogy egy egyszerű filmkedvelő a szakma "beavatottjai" szemében amatőr.

Nem feltétlenül kell temetni a mozit, csak ez egy rohadt kemény fa, a fejsze pedig kicsi és rozsdás.
KÉNSAV 2010.06.21 12:31:39
@csanda garbó: Nem tudom, miért lovagolsz még mindig azon, Kyle, hogy Cartman hány hajléktalant képes átugratni. Láttad azt a részt, amiben ez bene van? Ugyanezt csinálod most te is :D Az a nagy helyzet, hogy a mozis biszbasz a te ötleted volt, de úgy beszélsz, mintha végig én propagáltam volna, holott engem marhára nem érdekel. Eléggé átmenet nélkül jött részedről ez a pálfordulás, a bejegyzésben még teljesen lelkesen beszélsz erről az egészről, aztán hirtelen előkaptad az ásót, és nekiestél ásni a sírt.

Nekem semmi ötletem nincs a mozival, NEKED volt. A hely önmagában rejthet némi potenciált, csak nem ebben a formájában.
Szeretném felkonferálni új rovatunkat, amely már egész régen kipattant a fejemből, és voltaképpen a többi rovatról szól, amelyek már léteznek (ilyen eddig csak a Jöttök fel? rovat volt), illetve olyanokról amik létezni fognak - vagy azért, mert a lelkes kommentelők beírkálják,…..
KÉNSAV 2010.06.20 16:25:27
@superzen: Igen, mondjuk az értékek leírása hasznosabb, mint a kategorikus pontosság :D
Lesz még néhány dolog, amit elfelejtettünk említeni! Hídi Miki motoros bemutatója, szexi lányok, éjszakai sztriptíz, hastánc bemutató, igényes strand, folyamatosan tisztított vizes blokkok és wc-k, hideg italok a sörsátorban, többféle meleg étel a büfében, kitelepült olcsó…..
KÉNSAV 2010.06.13 23:06:05
@Grass Hoper: Hát a videó láttán én is nagyjából így érzek :D A szépia tónusú képek és a fosszília motorosrock helyett mondjuk fasza lett volna némi színes felvétel magyar motorosokról, meg minimum Black Label Society-től valami aláfestésnek :D
Tegnap este hétkor megcsodálhattuk a French Girls Feetet a szabadtéri színpadon - mint ahogy ezt már korábban feltettük ide. A koncert még némi reményt is ad arra, hogy változhatnak itthon a dolgok - és őszintén reménykedünk abban, hogy ez volt a vízválasztó a környék fiatal…..
KÉNSAV 2010.06.10 00:49:07
@Uncle_Joe: Messze nem siklottam el a lényeged fölött, egész egyszerűen tovább gondoltam. Gergő azt mondta nekem a blogról, mikor elindult, hogy szeretnének tevékenyen részt venni a város ifjúsági életében. A kritika passzív részvétel. A tevékeny részvételhez pedig mindenekelőtt támogatás kell, ANYAGI, amit nem kap meg bárki anyámasszony-katonája, bármennyire is ironikus és jópofa modorban is beszél. Továbbra is azt propagálnám, hogy az ötleteknek a bejegyzések között is helyük lenne, nem csak a kommenteknél, és akkor jöhetne a gúny és csípősség, mert lennének ötletek, amik ezt ellensúlyozzák. Erre valahogy senki nem reagált - látod, más ember mondandójának a lényege is a szennyes közt végzi.

Régóta ismersz, ez tény, de tudod, a hangnemnek van határa. Ha valóban ritkán olvasni annál nagyobb hülyeséget, hogy némi építő kritika hatására hirtelen elkezdett mindenki gondolkozni, akkor igazad van.

Gondolkozni a legnagyobb hülyeség a világon.
KÉNSAV 2010.06.10 21:15:01
@Mindenkisenki: Az tök jó lenne :D Meg akkor már simán lehetne olyat is csinálni, hogy különböző felállásokban összejamelni pár dolgot, begyakorolni picit jobban őket, és egyfajta all-in buli keretében előadni őket :)