Regisztráció Blogot indítok
Adatok
La_Fayette (törölt)

18 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  2009 első hónapjaiban a nyilvános politikai események zömét a radikáljobb hozta össze, s mint kiderült, a hiperaktív Morvai Krisztina kikukázása és végighurcolása az országon rendkívül ügyes lépés volt a Jobbik részéről. Aztán április táján, miután a mókás…..
La_Fayette (törölt) 2010.01.04 23:23:48
@keb_26:

Oksa, értem, és megértem, amit mondasz, az SZDSZ mindent elkövetett azért, hogy így gondold. Egyetértünk ebben.

Azért remélem, hogy a SZEMA-t nem az SZDSZ alapján fogod megítélni és tud majd bizonyítani neked is.
La_Fayette (törölt) 2010.01.05 00:18:49
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Nem értem, hogy milyen koalíciós szakításos dumával jöttök, én biztos nem jöttem ezzel. És egyetértünk, igen le kellett volna mondani az fb tagságokról és egyéb pozíciókról. Mint írtam: teljesen megérdemelt az SZDSZ bukása. És igen az SZDSZ körül is volt sok korrupciós botrány. Ahogy az MSZP és a Fidesz vagy az MDF körül is. Ezt nem mentegetésként írom, a lopásra nincs mentség, csak megjegyeztem, hogy kibontsuk a valóság minden rétegét.

És nem vitatom a legitimitását az akciónak, azt sem, hogy örültök és fricskáztok, gúnyolódtok. A videó önmagában a csirkés akcióval is megtette volna. Én a szöveget vitattam, semmi mást (ott is a valaha marha nagy pofájú de meghunyászkodott emberek kitételt, például Rajk Judit? Tényleg?). Ízlés dolga az egész. Ennyi.

Még azt is hozzátettem, hogy ellenkező esetben lehet, hogy én sem tudnám megállni. Hogy még véletlenül se tűnjön úgy, hogy erkölcsi magas lóról beszéljek, mert nem ülök ilyenen (sajnos, nem sajnos, ez a tény).
La_Fayette (törölt) 2010.01.05 13:35:29
@tewton:

Jesszus. Komoly bajok vannak itt. Az idézet, amit bemásoltam első hozzászólásomba, vagyis: "It is in defeat that we become Christians.“ Nem tartalmaz semmi olyan kitételt, hogy bárki is utálná a keresztényeket. Hevenyészett fordításban annyit jelent, hogy "csak, amikor veszítünk, akkor vagyunk keresztények". Vagyis akkor viselkedünk keresztényien, tehát óhajtjuk a békét, akarjuk egyszer és mindenkorra befejezni a háborút, az ellenségeskedést felebarátainkkal.

Ez egy rendkívül keserű mondat. A Búcsú a fegyverektől az első világháború alatt játszódik. A főhös az olasz hadseregben harcol amerikai létére. Ez a mondat az egyik legjobb barátjával, egy katolikus pappal való beszélgetés közben hangzik el. Az Osztrák-Magyar Monarchia éppen egy rendkívül sikeres offenzívát indított el, nagyon rossz hónapok járnak az olaszokra. A pap békepárti, gyűlöli a háborút, egyébként a főhős is. A pap azt fejtegeti, hogy most már olyan a hangulat a katonák között, hogy nem lehet folytatni a háborút, szerinte lehetetlen az embereket további harcolásra rávenni, és szerinte az osztrák-magyar katonák is így vannak ezzel. Erre jegyzi meg hősünk, hogy az osztrákok éppen nyerésben vannak, ezért ők folytatni fogják a harcot: „I don’t know. I only think the Austrians will not stop when they have won a victory. It is in defeat that we become Christians.“

De kedves tewton ne tegyünk úgy, mintha nem értenénk, hogy miről szól a "felháborodásod" a semmin. Ezt egyébként a Móricz idézettel el is árultad. Hogy, hát mivel én liberális vagyok, nyilván zsidóként vagy legalábbis zsidóbérencként keresztényezem. Ezért a zsidózós idézet.

Nagyon szomorú, hogy itt tartunk. Elképesztő.
Elie Wiesel Nobel békedíjas író a napokban Budapesten járt, és tájékozódhatott arról, mi folyik abban az országban, amelyet továbbra is szeretett hazájának tart (bár Máramarossziget, ahol 1928-ban meglátta a napvilágot, a 20. században csak egy rövid időre tartozott…..
La_Fayette (törölt) 2009.12.20 23:25:25
@INkvizitor: Szekértábor huszár!

Az vagy, egy szekértábor huszár. Az MSZP kampányműhelyéből is előkerülhetett volna? Hát, érdekes lenne, ha az MSZP ezzel a szöveggel kampányolna. Lázad lement már? :)

Na, mindegy. Értem, tehát a zsidóknak el kellene gondolkozniuk, hogy az antiszemiták miért gyűlölik őket? A szlovákiai magyaroknak azon, hogy miért gyűlöli őket Jan Slotá? A bosnyákoknak pedig nyilván Karadzsics igazságain kellene elgondolkozniuk, ugye? Én pedig azon gondolkodom amióta elolvastam a kommentedet, hogyan tud valaki ilyen butaságokat leírni.

És, hogy jön ide az e kétségtelenül undorító suttogó propaganda, hogy Orbán Viktor cigány lenne? Ami nem azért undorító, mert ha az lenne baj lenne (nem mindegy?). Hanem azért mert a cigányként való megbélyegzését lejárató stigmaként használja. Csak azt nem értem, hogy jön ez ide.
Már majdnem két hét telt el azóta, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság a cigány kisebbséget és az egész országot több mint egy évig rettegésben tartó sorozatgyilkosságokkal kapcsolatos tényfeltáró vizsgálatát befejezte. A bizottság a jelentést nagy többséggel fogadta el, és…..
La_Fayette (törölt) 2009.12.09 15:43:49
@Brendel Mátyás:

Mátyás,

A SZEMA egyik alapító tagja vagyok, és volt szerencsém a SZEMA több szövegének írásában is közreműködnöm, mintahogy a SZEMA sajtóban való megjelenéseit is nyomon követem. De örülök annak, hogy te is, és hogy olvasod a programunkat. Akkor itt van neked egy tény, amit te hagytál figyelmen kívül, egy hivatalos SZEMA közleményből, amit belinkeltél:

"Meggyőződésünk, hogy nem Magyarország európai felzárkózásának baloldali-liberális programja veszítette érvényét, hanem egy megújulásra, megtisztulásra képtelen, szellemileg kiürült politikai tömb bukott meg."

Na, ezt próbáljuk neked egy ideje elmagyarázni. Nem érdekel minket az MSZP. Nincs viszonyunk az MSZP-vel, nem határozzuk meg magunkat az MSZP-hez képest. Ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy jobboldaliak lennénk.

Én tényleg nem értem, hogy mit nem értesz ezen, de őszintén szólva, ezután a teljesen meddő vita után, már nincs is nagyon kedvem hozzá.

És tényleg legyen ez a végszó.

Köszönettel,

Labanino Rafael
La_Fayette (törölt) 2009.12.10 13:39:19
@Fodor Feri:

Mindkét hozzászólásoddal a szívemből beszéltél! :)
La_Fayette (törölt) 2009.12.16 23:37:42
@Brendel Mátyás:

Na, mivel ez nem vezet sehová, a kommentelés itt lezárom. Mátyás butaságokat írsz dühödben (arra gondolok, hogy Orbán eszközének nevezed szegény Zlatant, amiv rendkívül komikus), de mindegy.

Maradjunk annyiban, hogy ebben nem értünk egyet. Például velem már sikerült egyetértened a legutóbbi Népszabi cikkem kapcsán. Szerintem induljunk ki ebből, építsünk erre.

És kérlek ne írd le mégegyszer, amit 50-szer leírtál egy másik kommentben, mert értjük, vettük, láttamoztuk, és továbbra sem győztél meg minket semmiről, ez fordítva is igaz. Azonkívül más már nem nagyon ír ide, szóval semmi értelme.

És egyébként más fórumon már a párt vezetőségéhez is fordultál, ahonnan ugyanazokat a válaszokat kaptad kérdéseidre, mint tőlünk. A kitartás erény, de ez már több annál. :)

Tényleg nem haraggal,

Rafael
Döntött az ORTT. Botrányos körülmények között. Majtényi László elnök elhagyta a termet, az SZDSZ-es delegált sem szavazott, csak ők ketten nem asszisztáltak a nagypárti alkuhoz mutyihoz. De mi közünk nekünk ehhez? Miért nincs rendben, ami történt? Oda lehet adni másnak a…..
La_Fayette (törölt) 2009.12.10 00:09:05
@vargaden:

Annyira egyetértek veled, hogy nem is erről szólt a bejegyzés.

Így kezdődik:

"De mi közünk nekünk ehhez? Miért nincs rendben, ami történt? Oda lehet adni másnak a frekvenciát, ha lejárt a koncesszió? Oda. Jó, ha verseny van a koncesszióért? Jó, ha mások is kapnak lehetőséget országos frekvencia megszerzésére? Jó. A jelenlegi döntésben azonban a verseny tisztaságának még a látszata is hiányzott. Voltak régen is különböző háttérmutyik, amelyek az eddigi két nagy rádiónak kedveztek? Voltak. Azok sem voltak rendben."

És aztán folytatódik. :) Szerintem olvasd el mégegyszer.
La_Fayette (törölt) 2009.12.12 15:48:22
@vargaden:

Egy van belőlem. :)

Én nem hallgattam egyik kereskedelmi rádiót, eztán sem fogom. De nem is ezek minőségéről van szó, hanem az egész pályázati és ORTT-s helyzetről, a frekvenciák számáról. Mert virágozzék száz virág, legyen a kereskedelmi rádiós piacon valódi verseny, piaci körülmények. Jelenleg ugye nincs. A Sláger és a Danubius is ennek a helyzetnek volt sokáig a haszonélvezője, most pedig az áldozata lett.

De ebben egyetértünk, csak szerettem volna tisztázni, hogy nem tekintem kulturális értéknek a két elhalálozott médiumot. :)
La_Fayette (törölt) 2009.12.16 18:24:12
@menedzser23: "Ti a Szabad Emberek Egyesület csak gyűlölködni tudtok a magyarok ellen, be kéne titeket tiltani, úgy, mint a Gárdát." - írtad.

Először is, a Szabad Emberek Magyarországért egy párt, nem egyesület. Másodszor, magyarokból áll az egyesület, és bár vannak öngyűlölő emberek is, mi nem gyűlöljük önmagunkat, így magyarságunkat sem, és így a "magyarokat" sem.

Te és veled együtt a Jobbik azonban valóban magyarellenes. Ugyanis a veletek nem egyetértő honfitársaitokat kiutasítjátok a nemzetből, magyarellenesnek nevezetik, megtagadjátok magyarságát, miközben mindet tagadtok, ami a magyar kultúrát jelenti. Nemzetünk legnagyobb alakjait - legyen élők vagy holtak - tagadjátok ki a nemzetből, ostoba, ócska hazugságokat terjesztetek igazságként. "Eszméitek" a történelem szemétdombjáról valók, és egyszer már az ország teljes kivérzéséhez, elpusztulásához, több mint egymillió magyar halálhoz vezettek (kit haláltáborokba deportáltak, kit a Dunába lőttek, kit halálraerőszakoltak, ki a Donnál vagy máshol halt meg értelmetlenül, ki éhen halt, ki a front polgári áldozata lett).

Én mindennek ellenére a ti magyarságotokat sem vitatom. Csak szégyellem magam, helyettetek is. Nagyon.
Ma tartotta a Szabad Emberek Magyarországért programbemutató sajtótájékoztatóját, a budapesti Nyitott Műhelyben. A programot Orsós János, Dr Sértő-Radics István és Ungár Klára elnökségi tagok mutatták be. A Műhely teljesen megtelt érdeklődőkkel és újságírókkal, jól…..
La_Fayette (törölt) 2009.12.11 14:19:52
@Labanino Rafael:

De az állami működés is tud ám rendkívül antiszolidáris lenni. A korrupció, az uram-bátyám világ, például a hálapénz intézménye az egészségügyben ennek élő és mindnyájunk által tapasztalt bizonyítéka. Mintahogy a rossz piaci, "vadkapitalista" működés is az állam rossz működésének a számlájára írható.
La_Fayette (törölt) 2009.12.11 19:34:38
@vargaden:

Mi ezt tesszük, vagyis nem csak a legszegényebbek érdekeiről beszélünk. De szerintem van egy koncepcionális külünbség közöttünk:

Szerintünk ugyanis a legrászorultabbak segítése mindnyájunk érdeke. A középosztálynak szerintem egy helyes, valódi piac és versenybarát politikával lehet segíteni, és a jogállami működés rendbetételével (mondjuk ne 3 évig tartson egy per, legyenek a tartozások behajthatók, satöbbi), a szolgáltatások javításával. A leszakadtak és leszakadók azonban ma Magyarországon vagy 3 millióan vannak. Az ő helyzetükön való segítés mindnyájunk érdeke. Azonkívül pedig kevesebb ennél baloldalibb gondolatot ismerek.
La_Fayette (törölt) 2009.12.13 17:53:15
@vargaden:

"Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a szavazók bölcsességét dicséri, hogy Önök egy fél százalékot sem fognak kapni a választásokon."

Ezért várjuk ki a végét!

Labanino Rafael
politológus
Megmondom őszintén, nekem nem olyan egyértelmű a svájci minaret-tiltó népszavazás elítélése. Kezdjük a kötelező magyarázkodással: nekem is vannak muszlim barátaim. :-) Sőt, nagyon gyakran én vagyok az környezetemben, aki egyedül szolidarizál velük, megérti őket. Most azonban…..
La_Fayette (törölt) 2009.12.01 16:45:23
Szerintem egyszerű megítélni a népszavazási eredményt, és én az ellenkezőjére jutok, mint a post írója. Természetesen abban egyetértünk, hogy Svájc lakossága nem tudatlan, rasszistákból áll, és Európa egyre növekvő létszámú muzulmán lakosságának legalábbis jelentős része másmilyen értékek mentén képzeli ez életét, mint egy liberális holland vagy magyar (tegyük azonban hozzá, hogy ezzel nem csak muzulmánok vannak így, hanem a "tősgyökeres" európaiak egy jelentős része is). De mondjuk a családon belüli erőszakkal összekapcsolni a muzulmánokat egyszerűen tarthatatlan (mégha értem is, hogy nem úgy értetted, mint a nyugati szélsőjobb képviselői). A családon belüli erőszak ugyanis a mi "felvilágosultnak" tekintett társadalmainkban is tömeges jelenség, sajnos. Az erőszak nem ismer vagyont, vallást, határokat, műveltséget. Ez a helyzet.

Természetesen nem szabad senki nyomására sem engedni a homofóbia ellenes kampányokból vagy abból, hogy nők és férfiak együtt járhassanak uszodába, vagy abból, hogy a sajtó- és szólásszabadság azt jelenti, hogy Mohamedről is lehet karikatúrákat rajzolni (uszítani nem lehet, de nem is erről van szó). De a minaretek építési tilalma egy nagyon-nagyon rossz válasz, bármire is született.

Én jártam Svédországban muzulmán gyerekkel egy iskolába 11-12 évesen, és semmi olyat problémát nem tapasztaltam, ami a muzulmán vallásból eredt volna. Ráadásul a muzulmán országokból érkezőket nem lehet egységként kezelni, vannak olyanok, akik hasonlóan felvilágosultak, mint egy felvilágosult, liberális európai (hiszen éppenséggel ezért hagyta el hazáját), és vannak, akik nem, de nem konzervatívabbak egy vallásos kereszténynél vagy zsidónál.

Szóval csak annyit állítok, hogy mem lehet igazolni semmivel emberek tömeges diszkriminációját, megalázását, ellenségnek kikiáltását. Persze ezt Vay Márton sem állította (és egy percig sem gondolom úgy, hogy ezt gondolná). A különbség annyi, hogy bár én is értem, hogy miért született ez az eredmény Svájcban, nem vagyok megértő.

Annak örülök, hogy elindult itt erről egy párbeszéd. Folytassuk.
La_Fayette (törölt) 2009.12.02 00:16:43
@VayMárton:

Vigyázz, még a végén megszólnak mindkettőnket! Túl nagy itt a détente. :)
Mert nem számít. Átlagosan négy-öt naponta öl meg egy nőt jelenlegi vagy volt partnere. A legfrissebb adat: egy év alatt 58 halálos áldozata volt a családon belüli erőszaknak. (Ezeket a brutális gyilkosságokat szokta a bulvársajtó "szerelemféltésként" tárgyalni.) A…..
Orsós János tanító, polgárjogi aktivista, a SZEMA elnökségi tagja nyílt levéllel fordult a magyarországi cigánysághoz. Levelét a Szabad Szemmel teljes terjedelmében, változatlanul, kommentár nélkül közli. Honfitársaim, cigány testvéreim! Megértem, hogy el vagytok…..
Egy hét a kirekesztés ellen - rendezvénysorozat a Budapesti Corvius Egyetemen, a Társadalomelméleti Kollégium szervezésében. Nagyon jó programot hoztak össze a kollégisták, mindenképpen érdemes ellátogatni annak, aki budapesti vagy a héten éppen a fővárosban jár. A részletes…..
Írtam egy cikket a Népszabadságban egyszer A zsarnokság nosztalgiája címmel, amiben a Kádár-rendszerrel kapcsolatos nosztalgiát próbáltam árnyalni. Röviden: a Kádár-rendszer egy diktatúra volt - mint ilyen, csak visszataszító lehet -, ami egy forradalom leverésében,…..
La_Fayette (törölt) 2009.11.23 09:39:41
@Tyreo:

Ajánlom neked az alábbi cikket Karsai László tollából.

beszelo.c3.hu/cikkek/horthy-miklos-1868-1957

Részlet a cikkből:

"Hadba lépésünk több szempontból is, ahogy Talleyrand mondta, több mint bűn, hiba volt. Akkor léptünk be a háborúba, amikor már minden olyan földterületet (a történelmi Felvidék egy részét, Kárpátalját, Észak-Erdélyt és Székelyföldet, a délvidéki területsávot) megkaptunk Németországtól és Olaszországtól (a nyugati hatalmak asszisztenciája mellett), amelynek visszaszerzésében 1920. június 4. után sokáig még reménykedni is hiábavalónak tűnt.34 Történészek általában nem szeretik a „mi lett volna, ha…” típusú kérdésfölvetéseket. Mégis, néha, egyes történelmi pillanatokban érdemes eltűnődni, ha a felelős döntéshozók másként határoznak, mi történhetett volna. Püski Sándortól kezdve hosszasan lehetne sorolni azokat a jobboldali publicistákat, történészeket, akik szerint a második világháborúba a zsidók érdekében kellett belépnünk, és csak a zsidók miatt nem állhattunk át az antifasiszta koalíció oldalára, mert ezzel hazánk német megszállását és a zsidók és más menekültek elpusztítását, a nyilas rémuralmat kockáztattuk volna.35

Ezek a jobboldali publicisták és történészek soha nem említik, hogy Hitler nem számolt Magyarország katonai részvételével a Barbarossa-terv előkészítése során. A könnyűnek tűnő hadjárat előtt a Führer nem akart újabb „vendégeket” hívni ahhoz az asztalhoz, ahol majd a szovjet területeket akarták felosztani egymás között. A szovjet diplomácia vezetője, Molotov külügyi népbiztos Kristóffy moszkvai magyar követ útján mindenesetre már június 23-án üzent Budapestre: „a szovjet kormánynak, mint azt már több ízben kijelentette, nincs követelése vagy támadó szándéka Magyarországgal szemben, nem volt észrevétele, hogy magyar követelések Románia kárára megvalósuljanak, e tekintetben a jövőben sem lesz észrevétele!”36 Hogy ezt mennyire gondolták akkor Moszkvában komolyan, természetesen nem lehet megállapítani. Azt tudjuk, hogy a náci Németország szövetségesei közül Bulgária volt az egyetlen ország, amely nem üzent hadat a Szovjetuniónak, jutalmul 1945 után megtarthatta azokat a területeket, amelyeket még a második világháború elején, szintén német és olasz segítséggel szerzett meg (vagy vissza)."
La_Fayette (törölt) 2009.11.23 23:26:07
@csi:

Fú, imádom amikor megérkeznek azok a kommentelők, akiket én magamban már régóta csak szekértábor huszárnak nevezek.

Kedves csi, bejegyzésem azzal kezdődik, hogy írtam régebben egy cikket ezzel a címmel, a Kádár-rendszerről (valójában az egész 48-89 közötti berendezkedésről). Össze is foglaltam röviden a véleményemet, de rá is lehet kattintani a linkre, és el lehet olvasni a cikket, ami egyébként a Népszabadságban jelent meg.

Az ottani több mint 200 kommentben találkozhatsz a másik szekértábor huszáraival. Egy dolog közös bennetek: a beszűkült gondolkodás, a szövegértés hiánya, ezerszer tételesen cáfolt hazugságok folyamatos szajkózása. A különbség annyi, hogy éppen az ellenkezőjét szajkózzátok, mint a másik. Pl. a Horthy-rendszer egy jó, keresztény világ volt, ahol minden rendben volt, mindenről a bolsevikok, meg a zsidók, szabadkőművesek tehetnek, és mindenki, aki mást állít csak kommunista-zsidó-szabadkőműves lehet, általában mindhárom egyszerre. "Balos" párod szerint ellenben a Kádár-rendszer korrigálta a Rákosiék túlkapásait, biztonságot, fejlődést nyújtott a népnek, minden jó volt és 3,60 volt a kenyér, csak a hosszú hajú csibészeknek volt félnivalójuk, nomeg a fasisztáknak, aki mást állít az a fasiszták (vagyis a Fidesz) szekértolója.

Én ezt végtelenül unalmasnak és hazugnak találom. Mostantól kezdve az ilyen hozzászólásokra csak annyival fogok reagálni, hogy "szekértábor huszár", és erre bíztatok mindenkit, mindenhol, minden blogon, minden fórumon.
La_Fayette (törölt) 2009.11.24 13:52:04
@Tyreo:

Kedves Tyreo,

Bár nem tudom eléggé elítélni, hogy Jobbik szimpatizáns vagy, az ambícióm az, hogy meggyőzzelek róla, tévedsz. Csi-nek válaszoltam ilyen nyersen, nem neked, mert hozzászólásod, bár nem értek egyet vele és vitánk van egymással, teljesen a normális keretek között marad. Látod, ilyen rossz reflexeink vannak egymásról, magadra veszed, amit nem neked írtam. :(
Újból előkerült a kettős állampolgárság ügye, és most a szocialisták sem tűnnek olyan khm elzárkózónak, mint múltkor. Sőt, ezúttal összpolitikai összeborulás várható a kérdésben, a politikai álmoskönyvek szerint ugyanis most a „nemzeti“ politika a menő,…..
La_Fayette (törölt) 2009.10.25 21:01:19
@Zlatan:

A támogatási rendszernél én is pont vmi ilyesmire gondoltam, a lényeg, hogy kiszámítható és átlátható legyen, és ne lehessen lopni, klientúrát építeni, pártfinanszírozni belőle, ahhoz pedig úgy kell csinálni, ahogy te is írod.
La_Fayette (törölt) 2009.11.19 17:53:34
@székelyrobi:

Nem vagyok kubai bevándorló, édesapán kubai volt, édesanyám magyar, én itt születtem, a Szent János kórházban, Budapesten. Apám egyébként már nem él Castro elvtárs diktatúrájában, ahol "nonkomformistaként" élvezhette egy darabig egy kényszermunka tábor vendégszeretét is. Jelenleg amerikai-svéd kettős állampolgár. Ezt csak azért jegyzem meg, mert "baloldali" elvtársimhoz küldtél Kubába egy másik kommentben.

Egyrészt ugyanannyi közöm van hozzá, mint bármelyik másik magyar embernek határon innen és túl, másrészt egy kicsivel talán több is, mivel feleségem erdélyi magyar. Vele együtt családom fele is. És ők tudod, akkor is mertek magyarok lenni, magyarként élni, magyar dalokat tanítani, magyar színházat csinálni, amikor ezért akár meg is ölték az embert. Feleségemnek van olyan rokona, kit a Securitate meg is ölt. Mégsem godnolkodtak soha úgy, nem "magyarkodnak", nem rekesztenek ki senkit a nemzetből, mint a magadfajta szellemi és lelki söpredék.

Ez volt az utolsó alkalom, hogy reagáltam bármelyik hozzászólásodra is.
La_Fayette (törölt) 2009.11.19 18:00:06
@székelyrobi:

És ha teszem azt kubai bevándorló lennék? Vagy hottentotta? Akkor nem lenne jogom megszólalni a választott közösségemet érintő kérdésekben? Akikkel sorsközösséget vállaltam, amely ország befogadott? Amely ország teljes jogú állampolgára vagyok? Vagy amelyikben csupán élek, nem vagyok állampolgára? Dehogynem.

A szavam semmivel sem érne kevesebbet akkor sem annál, aki itt született.

És az, hogy kik voltak a szüleid, nagyszüleid, ükapáid, plána milyen nemetiségűek és az, hogy milyen nemzetségű vagy, nem érdem, hanem állapot. Az érdemekhez ugyanis teljesítményre van szükség, nem csak megszületni kell hozzá.
A Magyar Rektori Konferencia továbbra sem engedélyez pártpolitikai rendezvényeket az egyetemeken. Eztán is csak szakmai alapon szervezhetők politikai események, ahogy eddig is – adta hírül a sajtó, úgy egy hete. A rektorok ugyanis nem akarják, hogy politikai kampány folyhasson az…..
La_Fayette (törölt) 2009.10.28 00:57:49
@Zlatan:

Én egészen pontosan arra gondoltam, hogy a HÖK választásokon politikai és akármilyen diákszervezetek is állíthassanak jelölteket. Ez azonban a politikai szervezetek engedélyezése, beengedése nélkül soha nem lesz igazi verseny.
La_Fayette (törölt) 2009.11.06 08:46:23
@steverubellreborn:

Sorry, igazad van, figyelmetlenség, javítom is. (Eszem ágában sem volt támadni őket, de ez szerintem kiderül a szövegből.)
La_Fayette (törölt) 2009.11.19 16:51:54
@leples:

Igen, igazad van, én sem szeretném, ha szélsőségesek nyíltan kampányolhatnának az egyetemen. De a válaszom az, hogy így nem nyíltan kampányolnak, gondolom neked is tapasztalatod, hogy sok kortársad hogyan gondolkodik, és semmi, de semmi nem áll ezzel szemben.

Ezért, a már említett, valódi hallgatói érdekképviselet érdekében is, szerintem mégis azzal nyernénk többet, ha valódi diákszervezetek alakulhatnának az egyetemeken. A szélsőségesek ellen egyetlen eszközünk van, ha élünk szabadságunkkal, és nem hagyjuk, hogy eluralják közösségeinket, megmérgezzék hétköznapjainkat, ha kiállunk azokért, akiket támadnak, akiket ki akarnak rekeszteni.
A Szabad Emberek Magyarországért hétfőn az alábbi levelet juttatta el a sajtónak és Bajnai Gordon miniszterelnöknek, a sajóbábonyi eseményekkel kapcsolatban.  A levélhez még annyit tennék hozzá, hogy én személy szerint nem értem, hogy a rendőrség milyen cigányvajdával…..
A Hírszerző még a hivatalos zászlóbontás előtt megírta, hogy megalakult a Szabad Emberek Magyarországért. A Szabad Emberek Magyarországért egyik alapítójaként szeretném eloszlatni azt a cikkben szereplő állítást, hogy a SZEMA is bejelentkezett egykor létezett vagy még létező…..
La_Fayette (törölt) 2009.11.06 09:05:17
@steverubellreborn:

??? Nem pontosan értelek, de ez legyen az én bajom. Egy dolgot árulj el. Miért érv az bárkivel szemben is, hogy valamikor az SZDSZ tagja volt? Jujj. Egy demokratikus párt tagja volt! Mik vannak ebben az országban!? Elképesztő. Úgy írsz erről, mintha leprás lenne az, aki SZDSZ-tag, SZDSZ szimpatizáns, vagy szavazó volt.

Ügyrendi javaslat: Látom, hogy Magyar Bálint nagyon foglalkoztat. Van neki egy egyesülete, ha problémád van vele, írd meg neki ott. Tényleg.

Előre is köszönöm!
La_Fayette (törölt) 2009.11.17 16:01:19
@steverubellreborn:

Én nem értelek téged. Komolyan. De akkor mégegyszer elmondom, talán megérted:

A SZEMA kampány- és működési költései is nyilvánosak lesznek, amint bejegyzik a pártot a bíróságon. Egyelőre írok én egy blogot, van egy honlapunk, és alapítottunk egy facebook csoportot. Nem értem, hogy ehhez milyen ördögi lopásokra lenne szükségünk?

Vagy azt akarod mondani, hogy egy most alakuló, parlamenten kívüli párt tipikusan a korrupció melegágya? Pontosan mivel vádolsz minket? Honnan, kivel lopunk és mit, mennyit? Kérlek fejtsd ki. Komolyan mondom, hogy nem értem, hogy miről beszélsz.
La_Fayette (törölt) 2009.11.17 16:17:49
@steverubellreborn:

Soha nem csápoltam Kóka János és Magyar Bálint oldalán, mások nevében nem beszélhetek.

A roma kérdést olyan emberek képviselik nálunk, mint Derdák Tibor és Orsós János, de szerinted biztos ők is velejéig romlott emberek. (Mi mások lehetnének, ha egy baloldali liberális pártot alapítottak? Nem?)

És én személy szerint nem érzem úgy, hogy bármi közöm is lenne ahhoz a társadalmi és gazdasági válsághoz, ami Magyarországon van. Az önértékelésem ugyanis nem beteges, így a vilgában lévő helyemet viszonylag jól látom.

Az mindenesetre érdekes gondolkodás, hogy mindenkit, aki valaha is az elmúlt 20 évben ebben az országban bármelyik demokratikus parlamenti pártnak tagja, szimpatizánsa volt, a politikában dolgozott, esetleg merészelt választott tisztséget is viselni, vagy ezeket soha nem tette, csak nem ért veled egyet, mind csak becstelen ember lehet, aki jobban teszi, ha hallgat, amíg megtűrik a tisztaszívűek (akiket te képviselnél? értem a gondolatmeneted?), illetve személyesen felelős mindenért, ami történt illetve nem történt. Voltak már ilyen mozgalmak a történelemben, amelyek így gondolkodtak. Én egyikkel sem vállalnám a közösséget, de lelked rajta.
Szabad Szemmel Mi lesz velünk? 2009.10.15 15:36:00
 Mi lesz velünk baloldali és liberális emberekkel? A jobboldal éppen történelmi győzelemre készül. Eközben:  1. Volt és jelenlegi liberális prominensek vagy zavaros profilú egyesület alapításába kezdtek vagy azt tanácsolják, hogy nincs itt az ideje a liberális…..
La_Fayette (törölt) 2009.10.21 09:09:39
@urbangeri:

Nem is írtam, hogy szövetségre lépne a Jobbikkal, úgyhogy nem hiszem, sőt elképzelni sem tudom. De láttuk már, ahogy a Fidesz vígan együttműködött az "ellenzéki" MIÉPpel, aminek voltak olyan következményei, hogy szélsőjobboldali műsorok mentek az MTV-n, Grespik volt a budapesti közigazgatási hivatal vezetője, satöbbi. És itt csak arról volt szó, hogy a kisgazdák szétverése miatt biztos legyen a többség (ami egyébként is megvolt, de így lehetett igazán jól sakkban tartani a különböző kisgazda csoportokat).

Most képzeld el, mi mindent kérhetne a Jobbik egy alkotmánymódosítás vagy egy új alkotmány támogatásáért. Nem tudom, te hogy vagy vele, szerintem jobb lenne, ha nem derülne ez ki.

A mindent tagadásról. Hát, én nem látok bele a Fidesz vezetők fejébe, így csak a kommunikációból és a viselkedésből tudok kiindulni. Ebből pedig a következőket tudom levonni:
- Nem egyes konkrét, egyébként joggal bírálható reform lépések bírálata, hanem a szükséges átalakítások teljes tagadása.
- Demokrata (elsikkad, de a Fidesz házi hetilapjának főszerkesztője a Magyar Gárda egyik legfőbb alapítója, csak aztán letiltották a túl jól sikerült, önállósult projektről), Bayer Zsolt, Molnár Oszkár

Vagy hazudnak, ahogy te mondod, és akkor iszonyú, végtelen cinizmusról és nihilizmuról van szó, vagy pedig komolyan gondolják, amit csinálnak. Akárhogy is van, nagy a baj.

És azzal, amit a Fideszről írok nem mentegetem az elmúlt 7 év kormányzati teljesítményét, öszödöstül, elkúrtokustul, egészségügyi "reformostul", nemzeti kerekasztalozásostul, satöbbi.
La_Fayette (törölt) 2009.10.22 10:33:34
@mediainspector:

Talán arra számítasz, hogy most jól letorkollak, neked esek, de csalódást kell okoznom. Mert sok szempontból jogos a kérdésed, a baj csupán az, hogy teljesen egy párt, a Fidesz propagandájából veszed át egy az egyben a mondandód, így viszont sajnos hiteltelenné válik. Szíjjártó Péter és Lendvai Ildikó csörtéinek is iszonyú magas az igazságtartalma, de - ahogy azt a 80-as évek negyedikes gimnazista törikönyvéről mondja a tanár a Moszkva tér című filmben - 100 százaléknak azért nem mondanám.

Tehát, az előző kormányok rengeteg felháborító hibát elkövettek, és igen, magyarázhatatlan, hogy trükkök százai, és a 2006-os rendőri fellépés is felháborító volt (különösen Gergényi cinikus, elképesztő fellépése, és a felelősségre vonás elmaradása).

De azért ne tegyünk úgy, mintha a Fidesz szeplőtlen, európai értelemben vett konzervatív (nem, nem az MDF, hanem a CDU, mondjuk) politikusokból állna, ne tegyünk úgy, mintha az országot csődbe vivő lépéseket ellenezték volna - éppen ellenkezőleg a józan lépéseket ellenezték, csődbe vivőket pedig mindig kevesellték. Ne tegyünk úgy, mintha 2006 őszén az utcán csak békés tüntetők lettek volna, és nem lett volna ott a molotov koktélokat dobáló, futballhuligánokból, nenoácikból, hobby forradalmárokból álló csőcselék, ami tört, zúzott, gyújtogatott, fosztogatott amit ért (többek között az MTV székházát).

Csak arra kérlek, hogy tanulj az előző miniszterelnök hibájából, és mindig, minden egyes esetben bontsd ki a valóság minden részletét. A szekértábor logikával ide jutottunk. Lehet, hogy ki kellene valami mást próbálni végre.
La_Fayette (törölt) 2009.11.17 16:03:18
@steverubellreborn:

Jelentkezzen, aki a blogot olvasók és ide kommentelők között bezárta az OPNI-t! Most!

Senki? Köszönöm.

Ki az a bezártátok?

Az egész veled való kommunikáció kezd egyre szürreálisabb lenni. De cseppet sem szórakoztató.
Honfitársaink másokat zsidózó, hazárulózó, cigányozó, magát előszerettel "nemzeti érzelműnek" nevező része egyre gyakrabban viszi hírnevünket a világba. Az egyik legsikeresebb országimázs szakembert, Gyurcsány "we fucked it up big time" Ferencet is rögtön…..
Szabad Szemmel Business as usual 2009.11.05 16:44:00
A Transparency International és Freedom House kivonult a kampányfinanszírozás reformjára tett javaslatukról szóló ötpárti egyeztetésekről, miután a Fidesz a többi párttal ellentétben még megfontolni sem volt hajlandó a civilek tervezetét. Mondván, hogy szerintük nem kell emelni…..
La_Fayette (törölt) 2009.11.06 20:04:30
@suicider:

Nem lett volna semmilyen eredmény szerintem, szóval én a civileket nem tartom hibásnak a történetben. A Fidesz válasza elég világos volt, amikor önálló javaslattal állt elő, és a többi párt által támagotatott civil javaslatra nem is reagált. A történet így kerek.

Lehet, hogy kellett volna még próbálkozniuk, futniuk még néhány kört, de kétlem, hogy meg lehetett volna állapodni. A Fidesz javaslata ugyanis annyira különbözik a civilekétől, hogy nem lehet azzal közös nevezőre hozni.
Van itt bőven hörgés, és szerintem lesz is amíg a pártok döntenek olyan kérdésekről is, mint a rádiófrekvenciák kiosztása. Mi is megmondtuk a magunkét, de szerintem nem szabad sokat foglalkozni ezzel. Ebben országban nincs akarat és szándék, hogy ez megváltozzon. És hát, ha…..
La_Fayette (törölt) 2009.11.01 09:28:25
La_Fayette (törölt) 2009.11.01 10:16:57
A politikai korrektség fölött kimondták a halálos ítéletet arra hivatott közgondolkodók, politikusok, sőt sajnos Lovasi András is. Az ítélet indoklása szerint a politikai korrekt beszédmód ránk erőltetése miatt nem lehet ebben az országban a valós problémákról…..
La_Fayette (törölt) 2009.10.21 11:35:42
@bnct:

Bocs, csak most vettem észre a kommentedet.

Nem, nem a te írásod ihletett meg :) , igaz olvastam és tetszett, valamint egyetértünk az "ökopiszi" fontosságában.

Igazából ez az írásom már egy verzióban egy éve készen volt, és a SZEMA alapítók belső levelezőlistáján is megjelent már egy második verzóban hetekkel ezelőtt, ez pedig a harmadik, végleges verzió.
La_Fayette (törölt) 2009.10.26 00:37:43
@steverubellreborn:

Tök jó, hogy ezt leírtad, mert érdekes, és látszik, hogy értesz hozzá. Csak az a baj, hogy velem nem vitatkoztál. Én csakis annyit állítottam, hogy a bőrszínükhöz semmi köze sincs azoknak az áldatlan állapotoknak, amelyek ezekben a külvárosokban uralkodnak. (és a kimerítő elemzésedből úgy tűnik, hogy amit viszont írtam, annak inkább van) Gondolom, ebben egyetértünk. Mintahogy mondjuk az ETA tagjai sem azért robbangatnak, mert fehérek, és az IRA sem ezért viselkedett úgy, ahogy, sőt, a szlovák kormány sem azért hoz olyan nyelvtörvényt, amilyet, mert tagjai fehérek.

Tehát, akkor van még vitánk egymással?
Csatlakozva a civil kezdményezéshez, mi is Faludy verssel ünnepelünk október 23-án.   Faludy György: Egy helytartóhoz 25 év után Haynaunak indultál. Ez rég volt, mondják. Megszelídültél. Naftalinba tetted a kötelet s előkerült a kolbász. …..
Elindult honlapunk! www.szema.hu vagy www.szabademberek.hu címeken érhető elA honlap még nem nyerte el valódi formáját, de, ahogy a SZEMA hivatalosan is zászlót bont, ez is megoldódik. A program is természetesen november elején már elérhető és megismerhető lesz!  ..
"Derdák máshonnan érkezett: polgári kultúrából, egyfajta szellemi központból, amely hátország lehetett volna számára, hogy a polgári társadalom polgári értékeinek megfelelő, polgári karriert építsen. Csak ő másfajta polgár: azon kevesek közül való, aki a polgári…..
Félve bár, de belevágok ebbe a témába. Már csak azért is, mert a családon belüli erőszak problémáját is le szokás egyszerűsíteni, de a kényelmes válaszok az áldozatoknak kifejezetten ártanak. A kényelmes válaszok nem előznek meg, nem segítenek, csak benne felejtenek a…..
La_Fayette (törölt) 2009.08.15 12:26:37
Jó a post, de abba a hibába esel, hogy másról beszélsz, mint az általad a probléma leegyszerűsítésével vádolt feminista jogvédők.

Amiről te írsz, abban igazad van, az embereknek meg kell tanulniuk kezelniük a konfliktusokat, felnőtt emberek módjára kell viselkedni. Egyetértünk. Abban is, hogy a családon belüli erőszak nem egyszerűsíthető le a férfi veri a nőt-re, és egyszerűen aljas hazugság, hogy minden férfi erőszakos lenne (nevezhetnénk ezt előítéletnek is).

De, kifelejted az olyan, sajnos nagy számú esetet, ahol nem erről van szó, ami nem kezelhető úgy, ahogy te írod, és ahol igenis helye van távoltartásnak, egyszerűen az élet védelme miatt. Mert itt erről van szó. Sok családban (és a statisztika sajnos tényeket tartalmaz) arról van szó, hogy a fizikai bántalmazás rendszeres, a mindennapok része (verés, nemi erőszak). Az erőszak tehát nem valamire adott reakció, hanem maga a rendszer, ami szerint zajlanak a mindennapok. Ez nem pusztán magyar probléma, mindenhol a világon, társadalmi helyzettől, műveltségtől, anyagiaktól függetlenül létezik.

Olyan szabályokra, törvényekre van szükség, amelyek segítenek az áldozatoknak kilépni ebből az egészből (aminek csak az első lépése a távoltartás). Olyan rendőrökre, bírákra és igen, szomszédokra van szükség, akik szerint ez nem magánügy.

De hangsúlyozom, amit írsz, abban igazad van, csak ne felejtsd el, hogy van a problémának egy másik oldala is.
Konzervatórium Szakad az SZDSZ 2009.07.05 11:03:00
Több forrásból is eljutott a Konzervatóriumhoz a hír, miszerint az SZDSZ Új Generáció lemondott vezetői, valamint más, a Kóka-féle klikkel szembenálló fiatalabb SZDSZ-esek és a párt akárhanyadik vonala egy új liberális párt létrehozását tervezik. Terveik szerint hiteles(ebb)…..
La_Fayette (törölt) 2009.07.06 08:50:53
Kedves "Ron bácsi"!

Azon kívül, hogy fogalmam sincs, honnan veszed, amit írsz (de hidd el, nagyon sok butaságot), nem értem pontosan ezt a mentalitást. Iszonyú nagy erkölcsi világítótorony lehetsz, hiszen Te el tudod dönteni, hogy ki akar élni a politikából, kinek nem volt még munkahelye (milyen egyébként egy szerinted rendes munkahely?), ki égette meg magát, pusztán abból, hogy huszon akárhány évesen az SZDSZ Új Generáció tagja volt, abban netán mág politizálni is merészelt (elképesztő alakok vannak azért).

Az ilyen honfitársaink, nemhogy ne politizáljanak! Ne álljunk meg itt elvtársak, kitelepíteni az ilyet a Hortobágyra, ott aztán megtanulja mi az a munka!

Nem értem, hogy veszi ehhez bárki is a bátorságot: te takarodj, mer' te megégetted mán magad! Már tanácsoltam ezt egy LMP-s kollégának, hogy ez felesleges, csak árt, ezért be kellene fejezni. Ráadásul sajnos nem éppen a demokratikus politikai kultúra sajátja.

Különösen úgy nem, Ron bácsi, ha az erkölcsi kakasülőről "Ron bácsi" néven, azaz nevünket eltitkolva szapulunk alpári, útszéli módon másokat.

Üdvözlettel,

Labanino Rafael, az ancien régime hajótöröttje, aljas magánlevelező, meg nem tudom mi vagyok még (19-23 éves korom között ÚG-s voltam, majd 2007-től előbb Fodornak, majd, ahogy elnök lett az SZDSZ-nek dolgoztam már, szóval egy utolsó senkiházi vagyok, spóroljátok meg a kommentekben a minősítést), ja és a Népszabadság hasábjain egyszer nem átallottam vitába szállni két LMP-s munkatárssal (szerencsére egy montenegrói út miatt kiváltottam az útlevelem, úgyhogy ha eljön az idő, mindenkit biztosíthatok róla, majd szedem a sátorfám, nyugi)
La_Fayette (törölt) 2009.07.07 08:55:08
@Bladecatcher: Mármint ki került neked sokba? Én, személyesen? Azért mert alkalmazott, munkatárs voltam egy pártban (is, mert nekem volt a politikán kívül is állásom, érettségi óta dolgozom szinte folyamatosan). Egyébként nem értem, hogy neked "az SZDSZ holdudvara" miért került sokba, vagy kikre gondolsz. Azért pedig mert neked nem tetszik az, amit mondjuk egy liberális értelmiségi képvisel még nem kell "leholdudvarozni" (és állami pénzek lenyúlására való hajlamot sugallani), hanem mondjuk érdemes vitába szállni az érveivel (mondjuk valami ilyesmi lenne a demokratikus nyilvánosság lényege). Ez egy szerény javaslat.

Csak arra akartam utalni egyébként bejegyzésemmel, hogy elég kínosnak tartom, hogy egyesek hozzájuk hasonló fiatalokat akarnak kizárni a közéletből azért, mert az SZDSZ-ben politizáltak, az SZDSZ környékén mozogtak vagy ott dolgoztak. Azért a világ ennél egy kicsit összetettebb, nem gondoljátok?

És Ron bácsi igazán megtehetné, hogy bemutatkozik nekünk, ha már ekkora embernek tartja magát. Szerintem.