Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marguerite

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hajtás után felpolcolt képeken egy finn üdülőház látható, amely elhelyezkedésével, egyszerűségével és tájba illeszkedő formájával hívja fel magára a figyelmet. Illetve nem hívja, ezért jó. Az érdeklődés felkeltésére most egy könnyen megjegyezhető kreditsor…..
Különös csoportosulást látni mostanában naponta a Suvarnabhumi reptéren Bangkokban. Több tucatnyi thai, egyforma egyendzsekiben – hátul nagy hímzett cégnév -, nyakukban megy egy nagyobbacska nejlontasakban papírok. Mint egy óvodás csoport az uzsonnás csomagokkal. Nem azok,…..
marguerite 2010.07.23 17:07:34
@-Virgonc-: hát, ha én is az itthoni 16 havi minimálbért tudnám hazahozni tisztán két-három hónap munkával, akkor én is mennék valszeg. ha meg Finnországban kellene elkölteniük ezt a pénzt, ott jóval kisebb volna a vásárlóértéke, ezért nem akarják a helyiek.
Elite VW Club Love, Peace, Eternity 2010.07.13 09:10:26
Hégráth Peti busza egy esküvő miatt, lemosható tempera által Hippi busszá vált.        ..
Ma reggeli történet: egy fehér mikrobusszal megérkeznek a józsefvárosi tér növényeit rendszeresen gondozó vidéki munkások/kertészek. Fél nyolc körül vjár még rágyújtanak, szerszámaikkal állnak a kapu előtt, majd szép sorban eldobják a csikkeket a betonra, és mennek végezni…..
Az elmút időszakban több pályaművet is bemutatott az Építészfórum.hu a XII. kerületi Gesztenyés kert közepén kialakítandó 1956-os emlékszobor-tervek közül. Legutóbb a Tervhivatal Stúdió elképzelését publikálták, melynek gyermekien tradiciómentes gondolatisága…..
Tavaszodik, tavaszodik, jó idő jön. Kipirulnak az orcák, kivirulnak a virágok. Hogyan kell jó haikukat írni...? ..
Amelyiken Marlen Hähle designer madáretetőt helyezett el, természetesen. Az Aves névre hallgató utcabútor kis, kerámia tálkával egészült ki, amely eső után kiváló fürdőhely a madaraknak, a jótékony üldögélőknek köszönhetően pedig etetőként is funkcionál. Remek…..
Kallódik a szekrényedben olyan kötött pulóver, amit már nem akarsz hordani, de ugyanakkor kidobni is sajnálsz? Küldd el a Reknit-nek - 30 dollár kíséretében - ahol Avanian mama legombolyítja a számodra oly kedves fonalat és köt belőle valami szép, új, divatos kiegészítőt. A…..
marguerite 2010.02.16 08:59:49
@Brannagh: nyilván nem ő találta fel, ez inkább szemléletformálás, és egy kedves üzleti ötlet, ami maga is újrahasznosítás, amennyiben újra beviszi a köztudatba, hogy a fonal is reciklálható, nem feltétlen kell kidobni, ha meguntuk. ezt az én nagymamám is tudta, de én már nem nagyon tudok nekiállni. ha sokan ráharapnak az ötletre, és beindul Avanian biznisze, az jó. és ha páran meg elkezdenek otthon dolgozni az ügyön, az is jó. :)
Hozzávetőlegesen két és fél milliárd forintnyi brit fontot invesztált Gary Neville, a Manchester United sztárja földbe süllyesztett családi bunkere felépítésébe. A 8000 négyzetméteres fészek ugyanakkor nem csupán egy megalomán celeb rémálma. A legmodernebb energia- és…..
marguerite 2010.02.02 10:17:53
@norbi2k: szerintem elbeszélünk egymás mellett, valszeg én is hibás vagyok benne, mert nem akarok hosszan írni.
szóval "szimbólumnak" meg "etalonnak" azok a fejlesztések számítanak, amik újragondolják az igényeket, és ennek alapján drasztikusan visszafogják a fogyasztást. Ez a ház ugyanolyan harácsoló szemléletet tükröz, mintha húsz-harminc évvel ezelőtt építették volna, csak ezenfelül meglovagol egy új trendet.
Nem a napcellák fogják megmenteni a földet, sokkal inkább az az esélyünk, ha amennyire lehet visszafogjuk a fogyasztás növekedésének a mértékét.

(az, hogy az energiafogyasztás nullásra van kihozva, sőt, hogy tkp erőműként működik a ház, nekem nem meggyőző - persze ennyiből nem derül ki -, de ez tök másodlagos. Egyébként magának az építkezésnek, és a környezetbarátnak tartott energiatermelésnek a környezeti terhelése is elég tetemes)

az esztétikai kifogásomat nem magyarázom :)
A svéd Elding Oscarson építésziroda mérnökei tervezték a Landskrona belvárosában álló épületet, amely úgy illeszkedik környezetébe, hogy teljesen elüt attól. A hagyományos, csaknem történelmi házak szendvicsébe pakolt családi kégli remekül használja ki a szűken mért…..
marguerite 2010.01.21 21:54:42
@piettro: aha, de pont ezzel jutottunk el az ízlésekről való vitatkozáshoz.
nem kell kimerevített időpillanat, de ez szerinted nem szép itt. szerintem meg nem kell kimerevített időpillanat, de ez szép itt. sőt, kölcsönösen kiemelik egymás szépségét ezek a teljesen más esztétikai rendszer szerint létrejött épületek. itt épp nem szelíden hajlanak át egymásba az évek, hanem ugranak egy nagyot. persze van, akinek ez "agyoncsapja a hangulatot", de az meg találhat magának máshol kiglancolt konzervírozott illúziót, ez meg itt ilyen.
marguerite 2010.02.01 10:57:39
@Kerek Perec: nem! :)
mástól.
MedIQ Felfújható kórház 2010.01.23 13:41:45
A Haitin történtekhez hasonló katasztrófák során különös jelentőséget kap a svájci székhelyű, 3000 tagot számláló Orvosok Határok Nélkül szervezete, melyet 1999-ben orvosi Nobel-díjjal tüntettek ki. Ilyenkor több országból összeverbuvált, nagyon jól képzett orvoscsapatok…..
marguerite 2010.01.23 18:26:52
@Almaspite: gondolom a szállítási méret, a súly, és főleg a tisztíthatóság nem utolsó szempont.
Úgyszólván barnamezős beruházással, egy kemény melóban lepusztult, koppenhágai asztalosműhelyt alakítottak át családi otthonná az indenfor & udenfor tervezői. A stílus szerencsére nem sokat változott, bár egy valódi asztalos némi elitista műkedveléssel jogosan…..
A svájci Vals falu házai között bújik meg - szó szerint - ez a családi fészek, amely zömében a felszín alatt, a domboldalba épült. Távolról szemlélve könnyen gödörnek tűnhet, valójában minden benne van, ami az otthon fogalmához kapcsolódik, még egy kicsit több is. A SeARCH…..
Nincs lánc, nincs olajos dzsuva, ami összekenhetné a női ruhadarabok lebegő szélét. A Cannondale kimondottan nőknek terveztetett holland stílusú városi kerékpárt. A Dutchess-re rengeteg olyan újítást sűrítettek a tervezők, amiről azt gondolták, hogy igazán csak a nők…..
marguerite 2009.11.25 21:50:01
8ker Fórum a Kolónián 2009.11.18 11:41:00
Nos, az élő közvetítés elmaradt, a technika ördöge (Linux) beleszólt. (A 8kerTv azért ott volt egy kis ideig, a kezdés előtt forgatott is - amint kész lesz, láthatjátok!) De nem is baj, hiszen nem volt semmi érdekfeszítő, ugyanis Kocsis Máté levelet küldött maga helyett, Takács…..
marguerite 2009.11.19 21:30:19
@Kispál Gergely:
tudom apróság, meg érintőleges itt, de a lesüllyesztett járdaszegélyről kérdezd majd meg egyszer a vakokat! :) tudom, hogy nehéz mindenkire figyelni, csak úgy mondom.
8ker Virággyerekek a Kálvárián 2009.11.17 12:08:00
 Az ősszel már volt egy eseményük, amit csekély két hét alatt hoztak össze - most sem kellett több idő hozzá, és megszervezték. Persze, sok helyi civil szevezet nyújtott nekik hathatós segítséget - de aztán mégsem az eredeti koncepció szerint alakultak a dolgok. Az…..
A főként természetes anyagokból, organikus dekorációkat alkotó, francia Bleu Nature stúdió terméke a képen látható faldekor. A méretre vágott ágdarabokat lapra ragasztják, így a Pixels Of Driftwood In Relief elnevezésű burkolat bárhol könnyen felszerelhető. Látványos,…..
A hét első citromdíját a Givenchy-nek adom át. Amiért a díjat kiérdemelte az egy farmerből készült, hosszúszárú cipő, ami engem már megint a konyhásnénik cipőjére emlékeztet.Az ára 795€ (kb. 215.000 Ft).Újra szemügyre véve lehet, hogy alacsonyan van ma a tolerancia…..
A Nina Ricci tavaszi/nyári cipellői szépek és/vagy különlegesek. Egy cseppet sem emlékeztetnek az őszi/téli durva, magastalpú, gyakorlatilag hordhatatlan cipőkre, melyeket még a divatháztól távozó Olivier Theyskiens tervezett...
Gyerekszoba Rasszista IKEA? 2009.09.08 14:07:00
Felhívom a figyelmet, hogy én elkötelezett IKEA-fan vagyok, ha kell valami lakberendezés, oda fordulok először, aztán még másodszor is. Most sem verte ki a biztosítékot nálam ez a kis közjáték, inkább csak mosolyogtam egyet rajta, és rögtön eszembe jutottatok, hogy ezt Veletek is…..
Bár manapság nem igen divat szeretni, én nagyon bírom Makovecz legtöbb épületét. Az azonban a szubjektív megítéléstől függetlenül is tuti igaz, hogy a kortárs építészek közül egyedül neki van marketingértéke az ingatlanosok körében. Magyarul ő az egyetlen ma is élő…..
marguerite 2009.09.07 12:30:19
Egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, amit valószínűleg néhány év múlva használunk. A képen látható csap érintőképernyős, ami azt jelenti, hogy csak meg kell érinteni, hogy szabályozzuk, milyen erősen folyjon a víz, illetve mennyire legyen meleg. A cég hasonló elven…..
A moomoo architects tervezte, könnyűszerkezetes épület a hagyományos építőanyagok helyett a tetőszigetelésnél alkalmazott Thermopian műanyagból készült. A kiváló hang-, hő- és nedvesség szigetelő anyag további fontos tulajdonsága, hogy gyakorlatilag bármilyen színben…..
Egy jól tervezett bútor képes követni a tulajdonos gyűjtőszenvedélyének elburjánzását is. Reinier de Jong, rotterdami designer a folyamatosan változó igényekhez tervezte REK nevű polcrendszert, amely mindig annyi helyet foglal, amennyire szükség van. A matrjoska babák elvén…..