Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adam

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Webisztánon Hírbehozó írt egy cikket az Apple-ről. Hiszen milyen furcsa, hogy a valós piaci részesedéséhez képest mekkora hype van a cég körül, mennyit beszélünk az egyébként nem kiemelkedően jó termékekről. Érdekes írás, egyet is értek az abban felhozott dolgokkal. Persze…..
Adam 2007.09.28 02:07:06
A röhej az, hogy az Apple-t 90%-ban azok fikázzák, akinek szinte nulla a rendszerrel való tapasztalata. Látva ezt a cikkírón is. Dilettánsabb már nem is lehetne a témában, de jól benyal a másik bloggercimbinek. Milyen jó fikázni a semmittevésben egy éppen újra fellendülőben lévő legendásan minőségi és innovatív céget, mindezt az éppen vírusokkal, trójai-, kém- és reklámprogramokkal teli, félévente újratelepítendő, instabil lassú, bugos, állandóan foltozott, félkészen kiadott winfosunkról téve.
Konrád, gyere el hozzám a gépeddel és futtassunk le három keresőt rajta, aztán a Macemen. Majd mutass nekem egy olyan programot a Mikrofostól, mint az alábbiak, ami megközelíti minőségben és hírnévben az alábbiakat: Logic Pro, Final Cut, Aperture. Emellé még tegyél oda egy olyan innovációt, mint iTunes és iPod. Meg dobj hozzá pár Mac modellt és az iPhone-t.
Lássuk mit mutat erre a Mikrofos?
Talán a hulladék ASP szervertechjét, vagy a megbukott Zune-t, vagy a bugos, CSS-t rendesen olvasni képtelen Internet Explorert vagy a kizárólag önmagával kompatibilis Office-t? Vagy az azonnal megbukott Vistát??
Mond már kedves Konrád mi a szart tett le a Microsoft, ami a minősége miatt és nem a monopolhelyzet miatt lett ipari szabvány???
Csak a három ipari sztnederd programot nézd, amit írtam és kérdezz hozzáértőket róla.
Egy világproletárságnak szánt, összetákolt, nagy félkész bugos lecsó rendszert raksz egy kifinomult, ipari csúcstermékeket előállító patinás brand fölé?

Vagy neked a nyers erő számít? Ledarállak blogostól, házastól, tákolt bunkókkal és akkro meg én leszek a példakép, a gazdasági erőfölény etalon?
Adam 2007.09.28 14:09:29
Jó lenne kicsit tényleg érteni a marketinghez és eljutni ahhoz a leckéhez, hogy WOW (Word of Mouth). Az Apple tipikusan ez a cég, nem kell neki sok reklám, a termék önmagáért beszél, már ránézésre is. Ha pedig használja az ember, akkor bizonyít. Ilyen egyszerű, Jó bornak nem kell cégér, magától termeli a rajongókat.
Aztán az bizonyítja legjobban, hogy fing nincs itt a témáról, hogy minden komoly zenei és grafikus stúdióban Macen dolgoznak.
Én is ezen dolgozom és előtte winfoson nyomtam, egy rémálom ehhez képest és azóta vagyok a cég rajongója, mióta érzem a különbséget.
Intelligens embernek szat hiába reklámoznak, csak a süket idióták mennek a reklám után. Én szépn megnézetm az ipodomat és meghallgattam vásárlás előtt, akárcsak a mac gépeimet és az alapján döntöttem.
Aki nem hiszi az jöjjön el egy kamerával és végezzünk el pár taszkot, ami géperő függetéen.
Pár munkafolyamat, mondjuk tömeges átnevezés, restart, boot, batch cuccok és számoljuk ki hány fogásól és mp alatt végzi el.
Aki pedig veszít az a kamera előtt kell behajoljon seggel és állja, ami jön.
Na ki vállalja?
csak egy átnevezés mondjuk 30 file-nak boot után rögtön sé hasonlók.
ne féljetek pc-sek...

A másik tény, hogy a levegőbe bezséltek, hoyg a Linuxnak is pont ilyen vehemens és erős rajongói köre van, na azt pedig nem reklámozzák.
És miért nem kell? Mert jó és nem döglődik, nincs vírus, stabil stb.
A kulcs a Unix alap, ami közös a Mac OS és a Linux stb-ben. Kiseb, jobb, átgondoltabb, profibb. Hát ez a titok.
De ha ennyire hisztek a reklámban, akkor bereklámozom nektek amit akartok.
w Találkozás egy fiatalemberrel 2007.09.26 19:00:00
163 millió forinttal támogatja az állam az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. Mint a WBlog megtudta, a sorozat szövegét Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja. Exkluzív interjúnkban tetemre hívjuk a fenegyerekként tetszelgő publicistát: miért és hogyan…..
Adam 2007.09.28 10:29:01
Árpád az indexszel szinte egyszerre elkezdted az szdsz-nek való benyalást. Érdekes, hogy újabban (mióta kezdenek rosszban lenni) még az mszp-t és kicsit a kommunistákat is szidjátok, de csodával határos módon az szdsz-ről alig írtok és sosem olvasható rá egy szél kritika sem.

Az aktualitáshoz szólva:
az elején kedveltem a stílusod és a kritikáid, mikor még objektívebb voltál, kifinomultabb és inkább a társadalmat és a hülyeségeit firtattad, mint bölcsészfejű gyáva szobatudós, ahogy kinézel.
Egy ideje viszont aggasztó, hogy elkezdtél fröcsögni mindenre és 99%-ban a politizálsz, ráadásul balra, amit minden igazi értelmiségi itthon megvet, joggal.
Szánalmas ez az eröltetett anti-antiszemitázás is újabban tőled, pedig én még emlékszem, amikor poénkodtál zsidókkal, pl. óriásplakáton látva a dolgot általad stb.

Viszont ez mindennek a teteje, amit most tettél. A saját szádba szartál, egy utolsó médiakurva lettél. Úgy látszik elvégezted a felsőoktatást, amit pár éve kezdtél és most már ki kell fizetni valamiből a netelőfizud. Így benyaltál, megtörtél a vörösöknek vagy a másik köpönyegforgató bandának.
Ezt nem hiszem el, hogy pont el. Nagy csalódás ez és számomra jelzésértékű, hogy hol tart az itthoni helyzet és társadalom.
Ha egy hasonló kollégád tette volna, akkor már rég itt lenne a sárga földig lealázva általad. Másnap pedig a subbán.
Vajon subba van annyira pártatlan, hogy kirkaja ezt, mert oda való.

Előttem lezserepeltél, nem szeretnélek már többet olvasni, mert hiteltelenné váltál.
A kopaszodó, szemüveges gyerekkorában elnyomott agresszív kritikust beszervezte a mult rendszerből ittmaradt mutyizós sunyi vörös hadsereg.

Gratulálok. Le vagy írva. Senki vagy!