Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vizipókom

55 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Szóval szerda reggel elindultunk Briannel felfedezni a Coromandel-félszigetet. Nagyon szép volt az út mind Taurangáig, mind onnan a félszigeten, csak sajnos nem a tengerparton vezetett. Azért egy öbölnél megálltunk, tartottunk egy kis pihenőt. Egészen le is tudtunk sétálni a…..
 Szombat-vasárnap csak a megfázásom lekűzdésével voltam elfoglalva, de hétfőn már kiszabadultam szuvenírvadászatra. Délután Paul is csatlakozott, mert épp Rotoruában volt a hét elején. Utána lenyomtam egy agancsos kólát, hogy végre helyre rázzam az egészségem, és…..
 Szóval csodával határos módon végül túléltem Wanganuit, de mivel minden biztonságérzetem elszállt, úgy döntöttem, itt az ideje buszra ülni. Ki is néztem, majd sikerült 1 teljes perccel lekésni. Tehát megint a stoppolásnál kötöttem ki. 20 percet kellett várnom az első…..
 Pictonból a hostom egyik lakótársa vitt át Blenheimbe a moslék időben, úgyhogy végül csak másnap mentem kerékpártúrára a közeli szőlőkbe. A katarzis elmaradt, ugyanis kifogtam a világ legeslegkényelmetlenebb bringáját. Azért igyekeztem élvezni a szép, az eddigiektől…..
 Szombat reggel Phillip egyik lakótársa vitt el Greymouthból Westporting. A két város között helyezkedik el a Pancake rocks nevű képződmény, amire nagyon kiváncsi voltam, de Phillip azt mondta, ne várjak túl sokat tőle, mert szerinte túl van értékelve. Meg kellett…..
 Szerda dél körül Queenstownból átbuszoztam egy kisebb faluba, hogy átstoppoljak Wanakába. Kb 3 percen belül megállt egy 60 év körüli végtelenül kedves aucklandi házaspár. A táblámra „Wanaka please” volt írva, és rögtön azzal kezdték, hogy ők nem pont oda…..
 Eredeti terveim szerint utolsó vizsgám utáni nap, tehát szombaton indultam volna körbe Új-Zélandon (december 12-én indul a gépem Aucklandből, addig igyekszem minél többet látni a világ legszebb országából), de nem is én lennék, ha nem sérültem volna le az utolsó héten.…..
 Na, ideje pótolnom az elmaradásomat Dunedinről, most hogy végleg elhagytam. Kicsit lusta, de hiánypótló bejegyzés lesz.Az egész városka irtó helyes, barátságos, nemcsak az emberek, hanem a házak, alig 1-2 magas ház van a belvárosban, de kintebb szinte egy sem, max 1-2 szintes…..
 A cím alapján az lenne elegáns, ha ez a bejegyzés üres lenne. De azért inkább megpróbálom leírni a leírhatatlant.Végre-valahára eljutottunk a Fiordland Nemzeti Parkba, ami első sorban az érintetlen természetről, gyönyörű fjordjairól, túraútvonalairól és az évi 8…..
 Szeptember 9-én megérkezett ide a világ végére a rögbi láz. Na, ez túlzás, hogy akkor érkezett, mert már évtizedek óta konstans itt van, de azért egy rögbi vb rendezése megdobta a hangulatot. Új-Zéland legendás rögbi csapata, az All Blacks természetesen győzelemre…..
 No ez kemény diónak ígérkezett, mert a Tekapo-tó nagyon bent van a sziget belsejében, és max turisták járnak erre, azok is csak néha-néha, de végül 20 percen belül (miután bevetettem a földön szomorúan ülős - megszánásra váró leány trükkjét) egy texasi…..
 Múlt hét szerdán letudtam 2011 utolsó tanóráját, és a vizsgák előtt szerettem volna kikapcsolódni a  hétvégén. Végül péntek este írt a cseh barátosném, hogy a szomszédai (egy cseh pár) mennek a Mt Cookhoz, és szívesen elvisznek minket is. Tökéletes, ez volt az…..
 Hát az történt, hogy csütörtök este kaptam egy fülest az idei Bliss Fest-ről, ami egy extrémkajak fesztivál itt Dunedinben (illetve környékén). – Igen, ha valaki esetleg emlékszik a dániai mókáimra, akkor nagyon ismerős lehet a sztori – Erre gyorsan előkapartam a…..
 Ma reggel elmentem bevásárolni, és mivel ugye tegnap rájöttem, hogy Dunedinről még nem írtam, gondoltam magammal viszem a fényképezőgépet, fényképezgetek útközben a városban, hogy majd képekkel is tudjam illusztrálni az irományt. Épp Dunedin leghíresebb épületét, a…..
Vízipók a messzeségben Tavasz 2011.09.28 13:18:48
 Már négy hete tart a hivatalos tavasz, az elsőbe az ausztrál melegből csöppentem bele, és még így is csodálatos melegnek éreztem. 18 fok, napsütés, kis szél, sok fagyi:) Aztán azóta (kb 2-3 hete) eső, szél, és hideg. Ójeee. Visszatért a szobámba is a fagy pár napra.…..
 A Catlins Nemzeti Parkba már érkezésem óta el akartam menni, mert hihetetlen gyönyörű hely hihetetlen közel Dunedinhez (mármint relatíve közel:)). Most péntekre végre megszerveztük a szomszédokkal, hogy elmegyünk egy napra, bár tudtuk, hogy így nagyon sűrű lesz. Végül…..
Vízipók a messzeségben Sydney 2011.09.07 09:03:00
 Második ausztrál keddem reggelén egyedül veselkedtem neki első sydney-i napomnak, ugyanis Dave annyira belejött a nagybátyjával való barkácsolásba, hogy nem akartam elrángatni turistáskodni. Eleinte térkép nélkül, majd később térképpel bolyongtam be a várost, amiről…..
 12 nap Ausztrália, egy Sydney-Christchurch repülőút, reptéren alvás és teherautó stoppolás után újra itthon!!! Ez alapján kitalálhatjátok, hogy most nem fogok mindent megírni, mert picit hulla vagyok, de azért elkezdem (persze előre megírtam már az elejét, úgyhogy így…..
 Ma egy gyönyörű napsütéses, forró (16 fok...de tényleg irtó melegnek tűnt) napon igyekeztem egyben kipihenni a hétvége fáradalmait, és felkészülni a holnapi nagyutazásra  Ausztráliába (mindezt a hátsó udvarunkon napfürdőzve a többiekkel). Óóó, nehéz az élet,…..
 A hétvégi Queenstownt tervező csapattal végül szombaton egy egynapos félszigeti kirándulást csaptunk. A cseh srác pénteken vett egy autót, úgyhogy azzal mentünk. Mire a félsziget északi csücskébe értünk, ki is sütött a nap, az ottani Royal Albatros Colony-t viszont nem…..
Vizipókom 2011.08.22 07:00:04
@Soma Barnabás: Haha:) Jól esik, hogy lassan többet írsz az én blogomra, mint a sajátodra, de azért nagyon várjuk már a Soma-beszámolót:)
 A múlt hétvégi csapattal (egy kivételével, az egyik francia srác nem jött) immár végre neki vágtunk a hegyeknek, s irány Queenstown! Szombat reggel indultunk, útközben jópár helyen meg kellett állnunk a gyönyörű környéket megcsodálni, így csak délutánra értünk a…..
 Bizony-bizony, egy kicsit eltűntem, mert itt néha tanulni is kell. Kellett nekem idejönni, mi?Szóval most csütörtökön írtunk „zh-t” Nemzetközi kereskedelemből, 25%-ot számít a végső jegybe. Nem mondanám, hogy túlzottan hatékony voltam a tanulást illetően, nagyon…..
  A szomszédunk kiwi hostja már régóta mesélgetett egy közeli szuper helyről, ahova el kellene mennünk, nevezetesen a szentjánosbogár-barlangról. Ő régen egy köpésnyire lakott onnan, de csak később, cserediákoktól tudta meg, hogy ilyen is van erre felé:) Szóval tegnap…..
 Mivel tudtam, hogy vasárnapra szép időt mondtak, nem akartam itthon ülni, így kitaláltam, hogy el kéne jutni a kb 70 km-re lévő híres Moeraki Boulders-hez. Mi sem alkalmasabb erre, mint a stoppolás, de amikor a szomszédék kiwi hostját kérdezgettem a buszokról (azért biztos ami…..
 Egy finn barátnőm szervezett kirándulást tegnapra. Végül szép számmal összegyűltünk (12-en, azt hiszem: 3 holland, 2 cseh, 2 francia, 2 svájci, 1 német, 1 finn és én), és a 10:15-ös megcélzott indulásból 10:15-ös indulás lett. Hihetetlen:) Kicsit kibuszoztunk a…..