Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gansol

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Polgármester Úr, kedves László! Úgy halljuk, a napokban egy bűnmegelőzési program részeként a pécsi börtönbe vitt tanulmányi kirándulásra több mint húsz roma fiatalt, hogy az ott látott viszonyok egy életre elvegyék a kedvüket az erőszakos bűnözéstől.…..
gansol 2013.05.16 13:01:52
@maskep:
Ja és egy valamit visszautasítok: nem táplálok senkivel szemben semmilyen gyűlöletet!!!
Azt emeltem ki, hogy az elnevezés - szerintem és ebben a video is megerősít - nem a homoszexuálisok ellen irányul, hanem az ellen, hogy a börtönbe kerülő friss húsok szexuális bűncselekmény elszenvedőivé válnak. És már említettem, hogy elismerem: szerencsétlen elnevezés, én sem ezt választottam volna. De azt elutasítom, hogy egy alapvetően jó dolgot azon az alapon támadjanak, hogy szerencsétlen nevet választottak hozzá.
gansol 2013.05.16 14:27:04
@maskep:
Tartalomról már nem vitázunk???
Ez azért sajnálatos....
gansol 2013.05.17 12:32:31
@maskep: Azért azt tényleg szánalmasnak találom, "ordas gondolatokkal kacérkodónak" azért kikiáltottál, de tartalmi kérdésekről vitázni már nincs kedved, vagy kellő szürkeállományod.
„Niemand muss müssen, aber alle, die wollen, sollen können dürfen.”(a baseli dohányos klubokat tömörítő Fümoar egyesület jelszava) A francia baloldalt megrázta a Cahuzac-ügy: történt ugyanis, hogy az adómorálért felelős miniszter, Jérôme Cahuzac kénytelen volt bevallani…..
gansol 2013.05.13 09:42:45
Szerintem nagyon szűk látókörű, kizárólag elméleti síkon mozgó publicisztika ez. A szerző nem kíván tudomást venni a múlt és a jelen valóságáról, és egyenlőségjelet tesz a Greenpeace aktivisták és a Hitlerjugend közé, ami azért elég meredek. Akkor egy kis valóság az elmúlt évszázadból:
- Holokauszt
- II. világháború
- Környezetpusztítás, és klímaváltozás, stb...

Az a rossz hírem van, hogy az első két a problémára még nem találtak jobb válaszokat az emberi és polgári jogok nemzetközileg széles körben elismert JOGI (ha már a szerző felrója a jog értékekkel történő feltöltését) dokumentumokba foglalásánál és ezek mindenáron való kikényszerítésénél. Ezek kell, hogy egy olyan minimumot képezzenek minden civilizált államban, amelyektől nem térhetünk el, nem engedhetünk belőlük, éppen az elmúlt évszázad problémáiból okulva.
Kelsenről - nem gondolom, hogy az értékeknek nincs helyük a jog világában, mert onnantól a jog csak egy öncélú, üres társadalmi struktúrává válik, ami csak önmagáért létezik, ha nem töltjük fel tartalommal. A tartalom pedig az érték (vagy értékek különböző csoportjai). Ez mindig így volt és így lesz (lásd: jelenlegi magyar kormány. Bár nem értek egyet ezekkel az értékekkel egyáltalán, de ők legalább megpróbálják a világképüknek megfelelő értékek mentén kormányozni az országot, és ez is több mint a semmi). Kelsen elvont jogbölcseleti tanait vásári módon lefordítani talán a szerző céljait igazolja, de semmi támaszpontot nem ad a valóság problémáinak megoldására.
Ami pedig a Greenpeace "terrorját" illeti: lehet üldögélni erényesen a szobánkban, beletörődve emberi gyengeségeinkbe és hagyni hogy mások úgy éljenek ahogy (értsd: szétrombolják a bolygónkat), de talán ennél eggyel okosabb cselekvés az, ha megpróbáljuk őket meggyőzni (akár erővel, bár ez a greenpeace-re nem igaz), hogy azzal, amit tesznek a magunk és a gyermekeink egészséges jövőjét teszik kockára. Könnyelműen (jobb esetben kételkedve) hagyni, hogy szép lassan eltűnjön a világból a biodiverzitás, a jó levegő és a kék ég (és közben konzervatívnak lenni, de keményen ám) minden, csak nem értelmes élet.
Gondoltam belépnék a Vitézi rendbe, ha biztosan tudnám, hogy vannak közös céljaink, s lám szembejött ma velem a sátruk a szombati piacozás után. Hamar lehangolt az életnagyságú Horthy-poszter, meg a gyűjtés a szoborra, de csak megálltam beszélgetni, mert aktív, tenni akaró…..
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
   A Jobbik és a KDNP már egy ideje vált-vállvetve követeli Alföldi Róbert leváltását. Összenő, ami összetartozik mondanám, de nem szeretném, hogy esetleg a KDNP-s és Jobbikos képviselők rosszat gondoljanak. A mostani indoklás az, hogy Alföldi Róbert egy…..
Olvasónk történetéből kiderül, hogy egy felelőtlen családtag hitelfelvételei könnyen tönkre tehetik az egész család életét.A mi történetünk elég kusza és nagyon kíváncsi lennék mikor lesz vége és mi lesz a végkifejlete, mert ilyen körülmények között nem lehet már…..
  Nem is olyan régen még azt írtuk az LMP-ről: a párt olyan, mint a hajnali húgymerevség – tulajdonképpen egész kellemes, de túl sok értelme nincs. Kénytelenek vagyunk revideálni nézetünket, mert most már kifejezetten kurva kellemetlen jelenségnek tartjuk a magyar…..
Kettős Mérce Lélektan 2011.03.11 07:06:00
Vajon milyen bomlott elme kell ahhoz, hogy egy éppen meghalt tudósról valakinek pártpolitikai hovatartozása jusson eszébe? Ranschburg Jenő pedig nem az a tudós volt, akiről bárkinek Gyurcsány Ferenc jut az eszébe, csak annak a szegény érzelmi nyomorék szerkesztőnek, aki a hír…..
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Az Alkotmánybíróság előtti tűntetők számára jól ismert, meredek, kicsi, macskaköves utcáról van szó, ami összeköti a Donáti utcát a Fő utcával (ld.mellékelt térképvázlat).A Vám utca azért érdekes, mert itt lehet lemenni a Fő utcára a Donátiból.Az elmúlt években…..
gansol 2010.11.20 16:41:09
Kedves Elendem!

Én a Donáti 49.-ben dolgozom, időm jelentős részét töltöm ott, eléggé ismerem a környéket. Amikor kocsival megyek lent hagyom a Fő utcán vagy a felső rakparton. Ha biciklivel megyek akkor a Vám utcán tekerek föl. Egyébként szerintem nem macskaköves, hanem aszfaltburkolatú, a Corvin térnél kezdődik a macskakő, de ez tök mindegy. Én egy kicsit elgondolkodnék még azon, hogy érdemes-e ezzel bármit kezdeni. Ugyanis tegnap péntek délután 4-kor olyan volt az egész főutca, mint egy neutronbomba támadás után, senki nem volt. Most hogy megnyitották a Margit hidat nekem van egy olyan érzésem, hogy ha lesz dugó, akkor az legfeljebb a halász utcáig fog tartani, ami értelmetlenné teszi a Donáti-Vám-Iskola-Corvin tér kerülőt. Ez pár héten belül kiderül.
A többi megállapításoddal egyébként teljesen egyetértek.
Ami a gimnazisták átjárását illeti: mindenki a Toldy-Batthyányi tér viszonylaton jár, így a Franklin utcai lépcsőn járnak föl, és ott keresztezik a Donátit. Ráadásul a Franklin jobb kezes a Donátiból nézve (már ha a Mária tér felől jön az ember) és ezt előszeretettel felejtik el kedves embertársaink. Én a 2 probléma megoldására egy nagy fekvőrendőrt tennék a kereszteződés elé és akkor mindenki lelassítana a kereszteződésben is. További lehetőség, hogy forgalom csillapított övezetté nyilvánítja a Donátit a teljes hosszában és kirak jó pár fekvőrendőrt. Kitiltani onnan az autókat nem tartom jó ötletnek.
BTW: tudtad, hogy a Donati 45-ben van a MAL Zrt. központja?

Üdv
Természetesen Steve Haworth műve az összes mod ami a fiú arcán található! Remek subdermal  és transdermal szarvak, római sisak branding, mohawk trandsdermal-ok fejtetőn, egyszóval minden ami ahhoz kell, hogy szépek legyünk:) Steve a testmódosítások mellett remek fotókat is tud…..
 Az LMP logója és színei már sokak fantáziáját megmozgatták, Molnár Gyulától Szanyi Tiboron keresztül egyes ismeretlen XIV. kerületiekig. Ha valaki 11. kerületi lakó mint én, és olvassa a helyi újságot, az Újbudát, a mai számban ezt a kedves kis…..
gansol 2010.08.11 12:46:55
B-oldal TOP5 utcazenész EVÖR 2010.07.17 07:40:00
A szerdai nap kezdődik és ma estig tart a Veszprémi Utcazene Fesztivál, ahol a délutáni programok keretében tényleg fellépnek utcazenészek, akik közül a zsűri és a közönség megválasztja a "legjobbat", a győztes kalapjába pedig 500.000 pénz is kerül! Mindamellett, hogy…..
anonim [szexfüggők] 23:38 2010.04.22 08:20:00
Huszonhárom óra kilenc perckor a fiú megfogta kedvese derekát és úgy tett, mintha egyáltalán nem izgulna. A lány édesen mosolygott, szemét nem tudta levenni szerelme ajkairól. Romantikus lélek volt, ezt már az interneten kitöltött teszt is megmondta. A fiú megszelídülve nézett,…..
gansol 2010.04.29 14:11:45
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
Subba Egy boldog gyermekkor 2010.02.25 14:48:00
Kinek hiányozna a szülői szeretet egy ilyen szett mellett?!..
gansol 2010.02.26 15:02:11
nem térek magamhoz. Ez mennyire nagyon nagy királyság már. Természetesen véletlenül sem újkeletű, úgyhogy nem is értem, miért nem jutott ez el eddig hozzám. Mindenesetre eldöntetett milyen váza lesz a következő cangámnak.Az itteni műszaki egyetemen a gyerekek nekiálltak és…..
"A legjobb dolgok azokkal történnek, akik várnak!! - nem tudtam, hogy egy férfi ilyet is képes mondani, amikor ott a lehetőség egy jó kis menetre!?” – következő alanyunk egy igen érdekes tapasztalattal gazdagodott, ugyanis kifogott egy olyan pasit, aki elhúzódik a…..