Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kippkopp

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdetben még nem gyanakodtam semmire, amikor hirtelen megszakadt a zene, mert elég gyakran adódik áramszünet. Aztán feltűnt, hogy három, uniformisos rendőr kering a tetőteraszon a DJ pult és a lépcsőlejárat között, miközben a tömeg szudáni része a kijárat felé igyekszik, a…..
Kartúmi minaretek a kocsibólFelső utasításra elkezdtem olvasni egy könyvet, amely tulajdonképpen olvastatja magát. Emma’s War a címe és egy útkereső brit csajról szól, csupa történelmi háttérrel. Emma McCune egy humanitárius szervezettel érkezik Szudánba, majd…..
„Néhány évvel ezelőtt még sehová sem tudtál volna beülni vacsorázni”, mondta a mexikói Halloween-bulin megismert indiai fiú. Ő húsz éve él Kartúmban, és azt mondja, pár éve még nem igen álltak irodaépületek és nem létezett a Port Sudanba vezető autóút sem.…..
Csámborgok a konténerek között egyik tréningről ki, másikra be, közben igyekszem leadni a huszadik kötelező, kitöltött formulát (ha épp bent van a hivatalnok, insallah). A vörös homokon gázolva mellém kerül egy bangladesi kinézetű, egyenruhás férfi: „Orosz vagy?”…..
kippkopp 2008.10.27 15:01:22
Nyilván nem gondoltam, hogy szuperbiztonságos helyre jövök önkéntesnek – bár állítólag Kartúm Afrika legbiztonságosabb városa –, de belülről szemlélve azért kicsit másképp festenek az események. Július óta narancssárgább a veszélyességi jelzés az egész…..
Iszonyatosan fárasztó tud lenni, ha az ember meg akarja érteni a helyieket. Egyik albérletből a másikba vánszorgok, közben konferencián ülök és hallgatom az arabot, de a vége mindig csak az, hogy éjjel beesek a konténerbe, megvitatjuk köz- és magánéleti kérdéseinket…..