Regisztráció Blogot indítok
Adatok
suhodminyák

1768 bejegyzést írt és 235 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elköltöztem: https://suhodminyak.com/..
Blog.hu-s blog wordpress-be gyorstalpaló Végigfutnám a folyamatot, hogyan kell blog.hu-s blogból saját oldalad blogját feltölteni elindítani, és a blog.hu-s blogod leállítani.1. Blog.hu admin felület, Beállítások, Import/Export fül, exportálás.Ez minden írott tartalmat,…..
suhodminyák 2020.09.01 15:43:38
A taxi drosztnál hirtelen egy sötétkék Skoda Fabia kombi fékez, és négy fiatal nagy zajjal robban ki a kocsiból. Majdnem kopaszok, nagycsontúak, és mintha még nem dőlt volna el, hogy kigyúrják magukat vagy meghíznak. Egy dizájner biciklijét leszámítva átlagos csávó épp becsengetne a kapunál, de…..
A troli megállóban egy idősebb férfi feldúltan magyarázza egy fiatalabb nőnek, hogy a vírus Isten büntetése az olaszoknak címezve, amiért azok annak idején megfeszítették Jézust. Kérdezhetnénk, hogy akkor miért nem onnan indult a dolog, vagy hogy az olaszok (mint olyanok) pontosan kik voltak…..
A konditerem öltözőjében két, mozgás- és szólásszabadságában nem korlátozott fiatal felnőtt beszélget. Az egyik említi, hogy a majdani esetleges karanténból ki kell mennie vásárolni. A másik mondja neki, hogy a karanténnak pont az a lényege, hogy nincs kijárkálás. De akkor hogy szerezzük be a…..
Marci kellemes álma végén egy cukorka ízű, mézes fényű folyó hullámain szánkózva ébredt. Ahogy kinyitotta a szemét, az első gondolata az volt, hogy végre mikulás van, és egyáltalán nem bánta, hogy vége az álomnak, hiszen most valami legalább ugyanolyan jó következik. A paplant lerúgva pattant ki az…..
Egyre több, turisták által (túl)látogatott hely irányából hallani, hogy súlyos büntetésekkel riasztják el az embereket attól, hogy fürdőruhában vagy akár csak meztelen felsőtesttel mutatkozzanak pl. a történelmi belvárosban. Mindenkinek beugrik a kép, hiszen mindenki látott már ilyet, és a többség…..
Ahogy nyitom a kaput, a hátam mögött megszólal a padon ücsörgő láthatósági mellényes férfi. – Főnök! Mennyi? – bök a fejével az eladó pincehelyiség felé. – Nem tudom, nem az enyém. – mondom. A férfi hunyorítva néz rám, félig bosszúsan, félig nyugtázandó, hogy hozzá hasonlóan dörzsölt tárgyaló…..
A „Sport Öröm!” táborban a gyerekek vezényszóra nyújtanak, műszálas egyenmezeiken egyszerre villan a fák mögött felkelő nap fénypászmája. Az egyik fiú incselkedve súg valamit a mellette lévő lánynak. – Gergő! – nyomja meg az első szótagot és flegmázza el a másodikat a tornatanárnő, akinek a szülei…..
Ervin szerette késleltetni a kellemes élmények bekövetkezését. A tányérján mindig az utolsó falat volt a legfinomabb, a regények vége előtt mindig megállt, és a végkifejletet egy későbbi időpontra halasztotta, és hagyta, hogy a sóvárgó kíváncsiság lassan minden porcikáját bizsergésbe hozza. A randi…..
suhodminyák 2019.04.14 13:54:17
@kalandfereg: Kösz. :-)
Jó eséllyel sok csalódást is okozott az írás. Az indexre is felkerült azzal a felütéssel, hogy végre van egy big-data alapú, tudomáynos randiapp, ami egy életre megoldja a párkeresési gondokat. Igaz, a felütést is én írtam. ;-)
A katona gépiesen rakta egyik lábát a másik után. Hallgatta, ahogy a hó ropog a talpa alatt, megtörve a siket csendet körös-körül. Érezte ahogy minden lépés rezgésként fut a feje búbjáig, de a lábujjai mintha nem is léteztek volna. A combjában még érezte a hideget, a lábszárában a sajgást, de a…..
A kiürült várótérbe egy komótosan sétáló férfi érkezett. A nő a pult mögött széles, kedves mozdulattal intett neki: – Jöjjön kérem, a beszállás már javában folyik, ami azt illeti, mindjárt vége is. – Ebben a pillanatban egy másik férfi, vicsorgásából következtetve, valami fájdalommal dacolva rohant…..
Amikor a gondok kezdődtek a szemétszállítással, már mindenki tudta, hogy ez nem elszigetelt eset, hanem a rendszer működéséből fakad, de amivé a többi aggasztó tendenciával összevegyülve ez az egész vált, azt ilyen mélységében nem sokan látták előre. Először bevezették a szingapúri mértékű…..
A csempék hideg fénye élesen verődött vissza Kismester G szeméből. Csordultig félelemmel telve, lesütött fülekkel, de ugyanakkor elfogadó szomorúsággal nézett ránk. Tudta, hogy ez lehet az utolsó útja, mégis bízott bennünk, mintha azt mondta volna, elfogadom a döntéseteket, bármi legyen is az. A…..
A rénszarvas magabiztossága Sík 2018.04.17 06:06:45
Ma reggel, nem sokkal műszakkezdés után bilincsben, döbbent munkatársai sorfala mellett kísérték ki a rendőrök K. Sándort a Salgótarjáni Síküveggyár kapuján. K-ról kiderült, hogy felettesei megkérdezését elmulasztva hónapok óta térüvegeket gyártott és halmozott fel egy rejtett ajtóval lezárt…..
Korunk egyik legnagyobb kihívása az egyes ember számára, hogy a szinte korlátlan mennyiségben rendelkezésre álló információóceánból okosan kiválogassa az adott probléma szempontjából releváns tényezőket, és döntését megbízható tudásra alapozza. A kihívás maga azonban nem új. Például az előző század…..
Tulajdonképpen legalább egy évet elvesztegettem, mire eszembe jutott, hogy Justin Guitar nem csak kezdő tanfolyamot tett fel a honlapjára (amit ugye tulajdonképpen „elvégeztem”), hanem haladót is. Az első lecke pont azzal kezdődik, ahol a múltkor a végén kvázi feladtam. Ott akkor ezt F akkordnak…..
Amikor kiderült, hogy a kutyánk, Kismester G tud olvasni, az amúgy szintén könyvfaló nő arca valósággal felragyogott. Aztán megkérdezte, hogy van-e Kismester G-nek kedvenc könyve. Ekkor már bántam az egészet, mert innentől általában hasonlóan szoktak alakulni ezek a beszélgetések. Most is. Mondtam,…..
Reggel a munkahelyem bejáratánál látom, hogy egy figura fennakadt a kokárdájával a kapun. Hiába fordult oldalra, a kokárda nem csak szélesebb, hanem magasabb is volt, mint a rendelkezésre álló hely. Így persze hiába is szíjazta volna le magáról, akkor se tudja bevinni, kint meg megint csak nem…..
Az év egyik leggyűlöltebb napja számomra – versenyben persze minden más, címkézett ünneppel – a nőnap. Ilyenkor az igazgatóságon tucatnyi férfinak kell felnyalábolnia cserepes vagy vágott virágokat, hogy aztán egy kölcsönösen kínos, csoportos topogással, ügyetlenül elhelyezett puszikkal zajló…..
Kismester G befogadott kutya, nem tudunk semmit az előéletéről, csak következtetni tudunk egy vagy több esetleges traumára. Amikor álmodik, nem egyszerűen fut vagy mozgolódik, mint a kutyák többsége, hanem nyüszít, vonyít, szenved. Ezeknek a rémálmoknak sokszor érintéssel, simogatással kell véget…..
suhodminyák 2018.03.01 09:20:08
@Érvsebész: Nem metafóra, ez az, aminek elsőre látszik. :-) Én sem hiszem, hogy megoldódott volna a rémálom-probléma, viszont nagyon érdekes fajközi ködön keresztül belelátni, hogy egy "sztori" hogy módosulhat egy kutya fejében.
– Ajjaj… – szólal meg mögöttem a vékony hangú fiú. Hanglejtése olyan életidegen, mintha egy színdarabból mondaná fel rá osztott sort. Még meg sem szólalt, de már érzem a feszültséget, ami az anyjában ébred. – Mi az?! – kérdezi élesen. – Nem írtam fel az angol leckét. – mondja a fiú tompa, de…..
Szinte megkérdőjelezetlen alapvetés, hogy a kreativitást, szellemi erőfeszítést igénylő munka magasabb rendű, mint a különösebb gondolkodás nélkül nyélbe üthető. A szomorú helyzet ennek az ellenkezője. A munkahelyek azért léteznek, hogy egy távoli – vagy legalább azonos szinten kellemetlen…..
suhodminyák 2018.02.22 11:15:07
@feketehun: Szerintem egy jó pár közös pont felrémlett, a bántó logikáltlanságot nem látom be: ez egy vélemény, egy szemszögből leírva - mármint az enyém.

Stiláris elem alatt azt értem, hogy élénk színekkel festem le a szellemi munkával kapcsolatos gondolatokat, és nem írom mellé, hogy mit gondolok a fizikairól.
suhodminyák 2018.02.22 14:53:48
@Szarazinda: Ezt nyilván több szemszögből meg lehet ítélni. Te leírtad a sajátodat. A poszt viszont nem erről a relációról szól.
suhodminyák 2018.02.25 20:37:29
@pityókaborsommelier: Egyik hozzászólásod se a posztra reflektál.
1.) A poszt mondanivalója szempontjából tök mindegy, hogy az CNC esztergályos fizikainak vagy szelleminek számít-e.
2.) A gazdasági hasznosságról írottakkal nem vitatkozom, hanem egyszerűen nem erről beszélek.