Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Betti és Dani

19 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hogyan és hol részét majd legutóljára tárgyalom. Reményeim szerint egy nagyon sok fotót tartalmazó bejegyzésben, amihez azonban még egy-két fényképet csinálnom kell. De a mit részére itt és most rátérek. Több mint 6 hónapos itt tartózkodás után azt hiszem éppen elegendő…..
Betti és Dani 2009.06.05 06:40:54
@singapore: Igen-igen. Jogosan követeli a kedves olvasó a szerző hebehurgyasága okán méltatlanul mellőzött egytálétel-levest. Ostoba felkészületlenségemet maradéktalanul pótolva, a jövőheti részben minden részletre kiterjedően bemutatom a laska-t.
Megint elköltöztünk. Öt hónap után. Sok szempontból sokkal jobb helyünk van itt, de egy valami rosszabb. A lakás hasonló nagyságú, mint a másik helyen volt: kb. 120 m2. Három szoba, három fürdő, tároló, nappali és étkező, és konyha. Plusz két folyosó, ami mindezeket…..
Remélem, nem zabáltátok tele magatokat levessel és maradt még hely a másodikoknak is. Pontosan nem is tudom, mit és hogyan mutassak be, annyi alternatíva ajánlkozik - legalább nyolc nemzet fiai hordanak itt össze mindenféle ehető és kevésbé ehető motyót konyhaművészet címszó…..
Az Ünnepek fáradságát kipihenendő a kínai Újév alkalmából az indonéziai Batam festői szépségű szigetére látogattunk. Szingapúrból menetrendszeri kompjáratok igénybevételével Batam négy kikötőjébe lehet áthajózni. A járatok közel fél óránként közlekednek az…..
Elöljáróban csak annyit, hogy ez egy képmentes bejegyzés, mivel nem vittünk fényképezőgépet, úgyhogy mindenki vegye elő a fantáziáját, ha színes élményeket szeretne és színezze a sztorit saját stílusa szerint. Én is ezt teszem... Ez az idei (tavalyi) Szilveszter különleges…..
  Szent Karácsony első napjának hajnalán felkerekedtünk, hogy megcsodáljuk Malajziát, és "ki tudja mi lesz" alapon három éjszakát eltöltsünk ott. Szállást nem foglaltunk előre, szinte semmit sem készültünk előre, egyetlen egy Malajzia-Indonézia térképet…..
 Karácsony. Beigli, töltött káposzta, halászlé, karácsonyfa, fenyőillat, havas táj, ajándékok... Itt, Szingapúrban, csak a legutóbbi elérhető, de az sem mindenhol. Nem igazán ünneplik a karácsonyt errefelé, tekintve, hogy keresztények (legalábbis ahhoz a mondakörhöz…..
 Boldog Mikulást Mindenkinek! Mikulás alkalmából, a hosszú hétvégén, ellátogattunk Szingapúr egyik (minta)szigetére, Palau Ubinra (a palau szigetet jelent nemtom-milyenül). Igazából a hosszú hétvége nem a Mikulás érdeme, hanem Ábrahám Prófétáé és az ő kicsi…..
 Csodálatos szombat este van, 27 fok, enyhe szellő fújdogál, pezsgő nagyvárosi hangulat egy késő nyári estén... ideális sörözéshez, beszélgetéshez.   Nosza felkerekedtünk mi is. Na nem azért, hogy kihasználjuk az utolsó meleg nyári esték egyikét, hiszen…..
 Ismét egy ragyogó, napsütéses vasárnap reggel...a harmadik mióta itt vagyunk. Mivel egyéb tennivalónk nem akadt mára, így nyakunkba vettük a várost, és útnak indultunk Szingapúr leghíresebb üdülő-szigete, Sentosa felé. Röpke egy órás utazás után máris a trópusi…..
 Szépjónapot, Kezicsókolom!   Hogytecciklenni? Teccik fázni? Na, ettől mindenkinek jobb kedve lesz akármilyen szar is az idő odakint. Csak tessék elképzelni a kellemes meleget, az összes illatot és a tavasz közeledtét... Ez egy (talán) kevésbé érdekfeszítő, váratlan…..
 Egy heti gyötrelmes albérlet keresgélés után megtaláltuk azt a helyet, ahol valahogy majd túlvészeljük ezt a telet...Az albérlet keresés gyötrelmesen kínkeserves errefelé, mert nyilván a dúsgazdag, iskolázott fehérember, aki egyébként jól beszél angolul, nem akarja…..
 Szívesen sétálnál Szingapúr belvárosában, úgy, hogy fogalmad sincs mi az, amit éppen látsz, és hogy hol is vagy pontosan? Ha igen, akkor ez a legjobb alkalom egy vizuális (visszérbarát) sétához...Mai sétánk során azt a két központi városrészt érintjük, amelyeken (jó…..
Igazi zsibvásár. Egy hamisítatlan Körösfői sátras lakodalom, ahol csak a szűk cálád jelenik meg, és a legendás Fekete-tavi kirakodóvásár szolid ötvözete, fűszerezve a Macskajaj c. zseniális alkotás életérzésével. Mindez indiai módra. Igazából nem lehet leírni, ezt…..
...szóval a reptérről - egy kis kitérővel a kulcsért - a Holland Drive 13-hoz hajtottunk. Előre utánanéztünk, úgyhogy nem lepődtük meg amikor kiderült, hogy az útidíj 27 dollár (3750 forint) - bár ez szerintem nem is sok egy 30 km-es kis útra.   A lakás a…..
Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, az Üveghegyen is túl, ott ahol a kurtafarkú malac túr... Útrakeltünk.  7.05 - 8.30, Budapest-München. Valahol a Budapest felett egy borús vasárnap reggelen.   A felhőkön túl persze mindig ragyog a…..
Egy pár kép összehasonlításként:    Most már hadd olvassam tovább, amit elkezdtem...  ..
Szingapúri kalandjaink Phi-Phi 2008.10.16 09:47:00
Egy pár kép összehasonlításként:     Most már hadd olvassam tovább, amit elkezdtem...  ..