Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valaminő

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a kétszáz forint nem tűnik olyan soknak Zsolt levelében, de ha tényleg nem tájékoztatták az autósokat, hogy lesz néhány nap, amikor ingyenesen lehet parkolni, az azért kérdéseket vet fel. És sokszor kétszáz forintból elég jól kaszálhat az önkormányzat, akinek az alábbi…..
valaminő 2012.01.07 16:21:52
@Asztalos Gábor: „Hidd el, sok helyen az ott lakók kérték, mert az ott dolgozók miatt délután nem volt szabad helyük, és úgy gondolták hogy az nekik alanyi jogon jár. Aztán későn jöttek rá, hogy a 2. autó után nekik is fizetni kell.”

XIII. kerületi lakosként én is azt szeretném, ha a mi környékünk is parkolóövezet lenne, mert egészen elképesztő, amit az autósok parkolás címén művelnek a lakótelepünkön: még annyi helyet sem hagynak, hogy az, aki ott áll, elmehessen onnan. Igenis minden fórumon sürgetem a fizető parkolási övezet kiterjesztését, mert azt tapasztaltam, hogy a XIII. kerület Duna felé eső oldalán napközben bármikor meg lehet állni, amióta fizetőssé tették a parkolást. Viszont akik ott álltak meg korábban, mind átszorultak a Váci út túloldalára, megnehezítve az itt lakók parkolását (habár tudom, ez nem alanyi jog, de nyilván te is szívesebben parkolsz a lakóhelyed közelében, és nem 6 utcával arrább, főként ha beteg gyereket kell cipelned). Persze mindenki szereti kihasználni az ingyenes parkolási lehetőséget, és nyilvánvalóan nem szívesen vesszük figyelembe mások (az ott élők) igényét a könnyebb parkolásra. És én sem leszek maradéktalanul boldog az éves matrica árának kifizetésekor, de ha ez az ára annak, hogy az autósok a környéken csak limitált ideig tartózkodjanak, én pedig a nap bármely szakában megállhassak, ám legyen.
valaminő 2012.01.08 10:18:59
@hawkeye:

De, igen, eszembe jutott, de az utolsó P+R-t a környéken vagy másfél éve alakították át fizetőssé, minden addig ott állót a mi környékünkre űzve. Ezek után már csak a primitív, egoista gondolkodás marad.
valaminő 2012.01.09 17:59:42
@hawkeye:

Nos, igen, csak hát nagyobb úr a könnyű pénzszerzés, lássuk be. :)

Arra leszek kíváncsi, amit most zengenek a sok-sok P + R kötelező kialakításáról, mielőtt bevezetik a dugódíjat. Egyáltalán hová is teszik?
Szervezetünk kiváló helyes-írással, széleskörű olvasotsággal bíró munkatársat keres, aki napi szinten képes különféle szövegek helyes-írásának megfelelő szin-vonalú elenőrzésére és javítására. A javítandó szövegek között beszédek, beszéd-leiratok,…..
Olyan meleg van a városban, hogy szinte beleolvadunk a forró aszfaltba séta közben. Ilyenkor nincs szó szabadtéri programokról, kellemes vacsorákról, eszem ágában sincs előadásokról, kirándulásokról beszélni, ilyenkor egyetlen célja lehet a városlakónak: a túlélés.Több olyan…..
valaminő 2010.07.14 17:42:53
@Iridium:

Én a felére cserélnék: 20 fok jöhet, eső maradjon. :)
Belsőség Pontosan ma… 2010.07.14 05:23:00
…vagyunk tízévesek. Nézzék, ez volt első cikkünk, ekkor indult el az, amiből mára az önök Totalcarja lett. Tíz év nagy idő ebben a szakmában, ez alatt tucatnyi lap született és szűnt meg végleg, de a mi hangyamunkánk nem volt hiábavaló. Tán ezért is sikerült minden…..
valaminő 2010.07.14 14:23:30
@IxTom:

Ez a Kelly hősei főcímdala volt.

www.youtube.com/watch?v=AhKnEo9ZyEs&feature=related
valaminő 2010.07.14 16:26:56
@IxTom:

Elhamarkodtam a választ, már látom, leírtam a magától értődőt. A lényegi prüntyögést azonban nem ismerem. Bocs. :)
Korrektorblog Kornertörvény 2010.05.18 09:53:00
From: olvasó To: Index Fw: Staff Kedves Indexem! Kicsit elcsépelt a mondanivalóm*: Ezt: "Az úgynevezett három csapás..."** stb. pl. ti elkezdhetnétek következetesen "három dobás"-nak nevezni. Nem is elsősorban az eredete miatt, hanem azért, mert úgy lenne neki…..
valaminő 2010.05.18 12:57:53
@mistinguett:
A cseheknél csehül, a szlovákoknál szlovákul :) (lásd még Csehország és Szlovákia).
Miután Stohl András szombat hajnalban ittasan közlekedési balesetet okozott, a Duna TV-nél úgy döntöttek, hogy nem játszhatja tovább Bordás őrnagy szerepét a Tűzvonalban új szériájában. A csatorna sajtófőnöke, Herczeg Dóra elmondta, hogy nem végzik ki Bordást, a karakter…..
valaminő 2010.05.10 11:49:54
@reccs: Azzal a különbséggel, hogy nem sunnyogott el a baleset helyszínéről, persze nyilván csak azért, mert meghalt. Úgyhogy az kissé más helyzet volt, mint a Stohlé. Az akkori és a mostani sérültek számáról és a sérülésük mértékéről nem is beszélve.
P. az Ikeában járt:Az IKEA nagyot alkotott a magyar fordítással (ld. a csatolt képeket). Bár az utolsó előtti magyar mondat a félrefordításon kívül is érdekes (mécsesek tartója, de azért ne tegyél bele semmit). Meg a mécsesoltó kopogtatóra is kíváncsi lennék.Nem tudom, honnan…..
valaminő 2009.12.29 19:20:40
Ha már IKEA, akkor régóta bosszankodom ezen is:

www.ikea.com/hu/hu/catalog/categories/departments/cooking/15938/

Vagyis angolul a felmosás nyilván szinonim a mosogatással. Végül is a mosás mindkettőben szerepel... :)
Ha bármi olyan eszedbe jut, amit szeretnél a blogon megírni, de konkrétan nem kapcsolódik egyetlen poszthoz sem, akkor annak itt a helye - offolj bátran, itt szabad a pálya!..
Aggódva figyelem magamat. Kezdenek szétcsúszni a mondataim. Nem érdekel a megformálás, nem érdekel a szöveg képi síkjának, metaforáinak és hasonlatainak koherenciája, nincs időm a pontosságra. Nem érdekel a helyesírás. Ösztönből írok. Erre nevel a net, és erre nevel a…..
valaminő 2009.10.02 12:42:20
@Gergő77: Csak szólok, hogy az autóbusz-vezető pont azért íródik így, amiért a személygépkocsi-vezető is...
Nincs is szebb annál, mint amikor különböző nem túl sietős állami és önkormányzati fenntartású cégeknek össze kellene hangolni egymással a munkáikat, hogy ne legyen lezárva az a pár négyzetméter egy hétig. Promontor sztorijában is ez volt a helyzet napokig, a túrást már…..
valaminő 2009.10.02 12:31:50
@esef: Na azért abban a kereszteződésben senki nem megy annyival, hogy felverhesse a kavicsot. :)
Nem szeretem, ha valaki nem hajlandó helyesen írni; de — rájöttem — azt még kevésbé szeretem, amikor valaki a kiváló helyesírásával fölvág. Fölvágásnak nevezem azt is, amikor valaki tényleg hibátlan helyesíró.  Az ilyesféle perfekcionizmustól a hideg…..
valaminő 2009.10.02 08:41:28
@madz: Már bizony a 12. (szótári anyagában bővített változat), 2009-es megjelenéssel.
valaminő 2009.10.02 11:24:06
@madz: Sőt már a 12. (szótári anyagában bővített) lenyomat. Akadémiai Kiadó, 2009
(Mottó, utólag:Hogy irjuk azt, hogy bammeg?1. Ha ige, sz-szel és külön, ha rémakiemelő partikula, z-vel, és egybe.2. Három ponttal.) Subject: kerdes Date: Wed, 23 Feb 2005 15:03:16 +0100 From: angelday To: zsb@mail.index.hu Bela, „3 órára kell menjek a fogorvoshoz” vs…..
valaminő 2009.05.22 10:43:42
@MeeCee:

A könyörög végképp nem ikes, így hát a helyes forma a könyörgök. Szerintem.
valaminő 2009.05.23 09:47:46
@Super aGyuri:

Sokkal rosszabb hírem van: van vagy hét korrektor. És ennek ellenére ilyen.
Biztos vagyok abban, hogy ti is többször hallottatok tekintélyes újságírót, politikust (van egyáltalán tekintélyes politikus..? Költői kérdés volt, nem köll válaszolni!) és közéleti személyiséget - az izgalomtól és a felháborodástól elfúló hangon - „emberiség…..
valaminő 2009.05.08 18:49:43
@indapasssucks: Ha már nyelvészblogot említesz, íme:
index.hu/kultur/korrektor/emberi/
 Némileg kellemetlenül érzem magam. Amióta a mobilparkolás bevezették folyamatosan ujjongtam és lelkendeztem, sőt, akinek csak lehetett, ajánlottam a szolgáltatást. Kényelmes, gyors, regisztráció nélkül használható. Ott van az a 75 forintos kényelmi díj, de ennyit sztem…..
valaminő 2009.04.21 17:14:19
valaminő 2009.04.22 16:33:41
@Win Elen: "Persze mas kerdes, hogy senkinek nincs ideje, ereje, kedve a magyar burokracia utvesztojebe kerulni."

Pontosan erről van szó: ráadásul mindenki nyilván a másikra mutogatna. A parkolási társaság oldalán ott a figyelmeztetés a mobilos és az EME-n keresztüli parkoláskor, hogy az esetleges reklamációkkal nemigen tudnak mit kezdeni, ergo: mindenképp fizetni kell, ha úgy gondoltam, hogy jogosan parkolok, miközben mégse, akkor is. :( De azt mindenképpen kics.szésnek érzem, hogy miközben a társaság is tudott arról, hogy nem működik a mobilrendszer, megbünteti azokat, akik abban a hiszemben parkoltak le, hogy működik. Mondom: nekem belemondta asszony a fülembe, hogy a parkolásom elindult. Tehát részemről semmi rosszhiszeműség nem volt. Ennek ellenére szépen befizettem a büntetést. :( Baleknak érzem magam.
 Nincs itthon Jakab, úgyhogy cincoghatok még egy kicsit. Arra gondoltam, hogy esetleg hasznos lenne egy olyan poszt, amiben összegyűjthetnénk a leggyakoribb hibákat. Az adta a motivációt, hogy reggel vagy negyvenszer hallottam az egyik rémes Minimaxos rajzfilmben a titánium szót…..
valaminő 2009.03.17 07:39:50
@nyolc_mini_vese:
Nem kötözködés, de: aki a pompont tudja - és lássuk be, nem sokan vannak, hála a mesefilmes Pom Pomnak -, ráadásul a nyelvvel foglalkozik, és még a helyesírási szótárt is forgatja, az jó ha tudja azt is, hogy a könyörög nem ikes ige, ennek következtében nem könyörgöm, hanem könyörgök. :)
valaminő 2009.03.17 07:57:12
Axon beküldéséhez nem merek bevezetőt írni:Tegnap [nov. 22. - bocs, LJ] este láttam az Amerikai pszichót a TV2-n. Két félrefordítást is találtam benne:Az egyiknél a főszereplő egy jobb világ lehetőségéről elmélkedik, ahol jobban tiszteletben kellene tartani a "civil…..
valaminő 2008.12.31 14:57:50
@Reisz Manfréd: Az Árkus az József volt. :)
Nemcsak távoli, vadregényes tájakon szembesülhetünk veszélyes vadállatokkal. Ez a Yaris például a Buda környéki hegyekben járt pórul, amikor vezetője elgázolt vele egy hatalmas termetű szarvast. A baleset azért különösen érdekes, mert a nagy testű állat nem kővé dermedve…..
Feleslegesen lökte fel a szomszéd nénit a kapualjban, nem volt értelme kettesével szedni a lépcsőket a légszomjjal küzdve, mert a Hal a tortán úgyis tizenöt perccel később kezdődött, mint ahogy a műsorújságban szerepel? Szerette volna megnézni, hogy akkor most Falusi Mariann vagy…..