Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cinic

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tesz Hagyó Miklós a Margit hídi biciklis közlekedésért? A főpolgármester-helyettest egy számonkérő levéllel vonta be a hídra tervezett déli bringaút eltűnésének történetébe a Magyar Kerékpáros Klub vezetője. László János pénteki levelében a bringások érdekében…..
Hiába a hegyekben álló zseton meg a közös Unió, Metternich vére úgy látszik nem alvadt meg. Az OMV olajcég ugyanis az "Ausztria megint kicsit nagyobb lett" szlogennel tudatta az osztrák fogyasztókkal a multinacionális vállalat magyarországi térnyerését. Nekünk amúgy…..
w Akiért a harag szól 2007.05.22 04:00:00
Na. Rendőrség lefejezve miniszterig, pártkongresszus roppant izgalmak közt lezajolva, úgyhogy most talán felemelhetjük egy kicsit a fejünket a magunk alá csináltból. Ideje foglalkozni az őszödi beszéd legnagyobb vesztesével: Malina Hedviggel. Malina Hedviget saját beszámolója…..
w Rendőrliszka 2007.05.18 09:00:00
A rendőr kisebbség terrorizálja a magyarokat, meggyalázza asszonyaikat. Rendőrkérdés van. ..
cinic 2007.05.18 13:44:21
Fuhur,

igazad van, követ rám. Azt azért mentségemre, hogy a legutóbbi öt esetből négyszer - szerintem - nem tettem semmit. Az ötödik gyors volt, 70 helyett 90. A másik négyből kettő állítólag piros - esküszöm, hogy nem, de ők ketten voltak - egy állítólag gyors (szerintem nem) egy pedig azért, mert otthon maradt minden papírom, és bár már elindult a kedvesem velük - kértem 25 percet - azt mondták, hogy akkor inkább bevisznek, majd reggel telefonálhatok egyet. Nem a közlekedési morál szar állapota miatt állítottak meg, hanem mert - sorry - nagy az autóm és kinéz belőle hogy van nálam pénz. Miért fizetek? Azért, mert így egyszerűbb, mert nincs két órám arra, hogy egy állítólagos (!) gyorshajtás miatt rabosítsanak. Olvasd el mit írt TWÁ előző opusában az előzetesről, mutatis mutandis ugyanez áll a sima bekísérésre is. Inkább fizetek, mert itt nálunk, Magyarisztánban ez az egyetlen rövid távon működő megoldás. Aki alulnézetből akarja megnevelni a teljes rendőri állományt - mint a Te alternatív tanmesédben a POlgár - az nem karakán hanem hülye. De van egy javaslatom. Kész vagyok időt, pénzt áldozni arra, hogy - ha a rendőrség megjavulásában érdekelt hajjakendek, miniszter, mittomén ebben partnerek - csaliként buktassam le az összes korrupt rendőrt. Megyek az úton az autómmal, kicsit még gyorsan is hajtok - csak kicsit, tudod, beugratás, de legyen tuti az amnesztia - ha megállítanak, felkínálom a lét, rögzítem pici kis kamerával, azután üljön a szemét, Ha ül. De nem fog. A széna téri geci is maradt rendőr, csak lefokozták. Rendőr a rendőrnek nem vájja ki a szemét. A szemét.
w Magyar atom 2007.05.17 11:15:00
Hát kellett neki adni valami ülőhelyet, azt értem. Erős a pártban. Végül is lehetne honvédelmi miniszter, vagy akár gazdasági, ott több kárt tudna okozni. De ne higgyük, hogy a Környezetvédelmi Minisztériumban nem tud. Különösen akkor, ha bevonja a munkába a hazai aktivistákat.…..
w Egy ország hülyék nélkül 2007.04.18 05:30:00
Választójogi reformra semmi kilátás nincsen éppen. Hiszen még a nyomorult, mocskos, lényegéből fakadóan korrupt pártfinanszírozásuknak sem hajlandóak nekiesni ezek, hanem inkább úgy tesznek, mintha nem volna mindegyiküknek az arcán egy nagy pacsni szar. Hahó, de igen, látjuk! Na…..
w Száz robotot, ezeret! 2007.04.16 05:00:00
Látom, Charles Simonyi magyar hős lett. Büszke rá nemzete. Hogy Simonyi minek örül, azt tökéletesen értem. Hogy a magyar mint állatfajta minek, azt egyáltalán nem. Emberek! Charles Simonyi azért lehet odafönn, mert idejében elmenekült ebből a kurva országból. Amikor ő…..
w No Tanx 2007.03.02 05:00:00
Imádom a tankokat. Odavagyok értük. Nem tudok ellene tenni, ahogy az ellen sem, hogy a pókokat viszont utálom. A tank nem úgy szép, mint a Peugeot 407. Nem feminin, funkciótlan kecs, hanem letisztult praktikum. A tank óriási találmány, a történelem alakítója. A Tigris, a T-34 és a…..
cinic 2007.03.02 10:23:47
Megjegyzem, Costa Rica is rossz példa (és mielőtt bárki szóba hozná, Izland is), mivel ha jól tudom formális védelmi garanciákat kaptak az USA-tól.
De igazából nem ezt akartam mondani.
Pár évvel ezelőtt viszonylag közelről láttam a Magyar Honvédséget. Volt akkor egy ötletem, pont a tatai páncélosokra vonatkozóan: a mindenkori miniszterelnök / honvédelmi miniszter üljön be az autójába és egy csendes hétköznap reggel menjen le váratlanul Tatára. Álljon meg a kapu előtt, hívja ki a parancsnokot, és kérje meg, hogy (kivételesen ne a szolgálati Passattal, mert az persze minden dandárnál volt), hanem a teljes dandárjával induljon el Tatabányára. Nem kell semmi muníció, semmi háborúsdi, csak maguk a járművek. Lett volna egy fogadásom, hogy a dandár 1%-a sem érte volna el a város (Tata, nem Tatabánya) határát. Az ötlet ennyiben maradt, de láttam pár vöröslő tábornoki arcot, amikor elmondtam...
Magyarán, nem volt nekünk páncélos dandárunk, csak párezer tonna vas, párszáz kiló elrohadt gumitömités, meg egy csomó kiképzetlen egyenruhás alkalmazott. Úgyhogy ettől a döntéstől nem vagyunk egy csöppet sem gyengébbek.
Ha már itt tartunk, van azért egy kapcsolódó téma. Szerintem elég nevetséges, hogy miközben (helyesen) a Magyar Honvédség tényleges tevékenységének legnagyobb részét külföldön (Afganisztánban, Koszovóban, Cipruson, Sínai félszigeten, stb.) végzi, valami ostoba szerepfelfogás miatt a mi embereinek (majdnem azt írtam tiszta véletlenül hogy katonáink)más országok katonáinak kantinosai, útkaparói, csicskásai, maximum bázison belüli őrkatonái. Svejk népe mára keményebb és katonásabb, mint Hadik Andrásé... az pedig a hab a tortán, hogy ma egy magyar katona csak akkor vihető külföldre ha beleegyezik. A fizetését persze szívesen felveszi.Itthon.
w Blogger-e vagy? 2007.03.01 10:00:00
Na, voltam Webkettő(pontkettő!) Symposiumon. A symposium olyan, mint a konferencia, csak még annál eggyel sznobabb. Az s meg az ypszilon a Symphoniából se csinált rendes cigit. Ettől még lehet, hogy ez egy jó, tartalmas és új információkban gazdag találkozó volt – szemben a…..
w Ölni és élni hagyni 2007.02.23 05:00:00
Felszínre bucskázott a móri komplikációk nyomán a halálbüntetés-vita. Az ellene - illetve  visszaállítása ellen - érvelők most ugyemegmondtam arckifejezéssel jegyzik meg, hogy ha nem törölték volna el, akkor az ártatlan Kaiser már nem élne, pedig nem is ő volt. Árnyalja…..
cinic 2007.02.23 11:48:40
Rendőri túlkapás ügyben (valakit csukjunk be, ha az igazit nem lehet) ajánlott olvasmány Grishamtól "Az ártatlan ember". Agyonvernek egy nőt, a rendőrök nem tudják / nem akarják az igazi gyilkost piszkálni, keresnek egy lúzert, akit siralomházba küldenek. Bírói, ügyészi segédlettel. Tiszta szerencse, hogy kivégzés előtt valaki kicsit elmélyed az ügyben. Ami igazán sokkoló: ez Grisham talán egyetlen non-fiction műve...
De nehogy valaki azt higyje, a halálbüntetés ellen érvelek. Én úgy gondolom, biztonságosabb is, olcsóbb is, túl ezen, TWÁval egyetértve, erkölcsös is egyszerűen agyoncsapni azt, aki máshogy nem nevelhető. Emlékeztek a Csontkezűre, akit a saját kocsmájában lőttek agyon (a büntetés-végrehajtás nagyobb dicsőségére, ott végezhetett munkát miközben elvileg a váci fegyházban ült)? Róla írta a Népszabi, hogy pénzbehajtás alkalmával egy kétéves gyereket ültetett egy rezsóra, bekapcsolta, hogy addig nem száll le róla, míg nincs pénz. Hát lett. Na, az ilyen minek éljen? Hogy legyen aki megkeni a börtönőrt? Vagy ha komolyan veszi magát a BV, hogy legyen akinek már nincs vesztenivalója, és ezért következmények nélkül tehát immár bármit a börtönben? Szerintem lógjon szépen, kultúráltan,ha már nem lehet az iráni módszerrel, ahol az áldozat hozzátartozói hajtják végre az ítéletet. (Megjegyzem, ha az én gyerekemmel történne valami, én is vágrehajtanám, bár az ítéletet is magam hoznám meg...)
w A fejedelem 2007.02.08 06:00:00
A számítógépes játék elsősorban szórakozás, de néha lehet tanulságos. Nem a pisztollyal rohangálós fajta – illetve az másképp -, hanem a stratégia. Főleg ha azt próbálja ábrázolni, hogyan működik az emberi történelem. Hátrányuk, hogy iszonyú időrablók, mert a jó…..