Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tzappa

2 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvolt az első X-Faktor adás is, ami elől a Tv2 gyáván kitért, és péntekre menekült, oppardon, a nézők kedvéért áldozatot hozott. Jó nagy baromságot csinált a Tv2 ezzel, és most nem arról beszélek, hogy a kereskedelmi televíziózást az egész stábnál jobban ismerő…..
A következő szöveg a féltudású elit dossziéba tartozik, de az már olyan régen volt, hogy előtte nem árt egy 'a korábbi részek tartalmából' stílusú kis bevezetés. Az volt a kiindulópont, hogy téves az az álláspont, miszerint minden országnak olyan kormánya van, amilyet…..
tzappa 2008.11.14 08:58:38
Lehet más a politika? Lehet ezt egyáltalán másképpen csinálni mint gerinctelenül és elvtelenül? Nem tudom, egyelőre nem hiszek benne.
Mindenesetre a cikk a legfontosabb problémát kezdte el feszegetni, mégpedig azt, hogy a pártok nem azért vannak, hogy az emberek érdekeit képviseljék, hanem azért, hogy hatalomra juttassanak egy bizonyos gazdasági érdekcsoportot, amelyet a kormány testesít meg a politika színterén.
Vagyis vannak különböző gazdasági érdekcsoportok, amelyek gyakorlatilag megvesznek maguknak "kilór" egy pártot, majd ez a párt egy olyan kormányt ültet az ország élére, amelyik a közpénzek jelentős részét fiktív, vagy túlárazott megrendelések révén visszaforgatja a szóban forgó gazdasági csoportnak.
A megoldás szerintem most már csak az lehet(ne), hogy minden párt jelölne egy adott miniszteri posztra 1 főt, majd a győztes párt miniszterelnök jelöltje alakíthatna úgy kormányt, hogy a választási eredmények arányában osztanák szét a miniszteri posztokat. Tegyük fel, az eredmény így alakul 2010-ben: FIDESZ 48%, MSZP 42%, MDF 5%, SZDSZ 5%. Ekkor miniszterelnök OV, a miniszteri posztokat pedig 48-42-5-5 arányban szétosztják a pártok között.
Persze, a magyar viszonyokat és a politikai kultúrát ismerve ez egy szép álom, de Barack Obama elnökké választásával szerintem egy csomó politikai paradigma megdőlt, vagy legalábbis példát mutat ahhoz, hogy a jelenlegi gyakorlatok megdőlhetnek.

Érdekes kérdés még, hogy ha egyetértene a nép a fentiekkel, akkor népszavazással ki lehetne-e erőltetni egy ilyen irányú törvénymódosítást? Ha valaki ért ehhez jogilag, legyen szíves írja meg.

Úgy kezdtem: Lehet más a politika?
Talán egy válasz lehet az alábbi honlap:
www.lehetmas.hu
(Ezt ne vegyétek reklámnak, csak egy lehetőséget vetek fel.)
S.O.S. LÉGYSZI RAKJÁTOK KI MIND!!! NAGYON FONTOS!!! Vettem 6 db zsömlét a mai napon, de anyukám mondta, hogy nem kell, csak három. Légyszíves írjatok, ha kell a maradék három vagy szóljatok az ismerőseiteknek, hogy nem kell-e nekik a többi zsemle. Rakjátok ki az üzenetet minél…..
Üzenet a múltból Magamról 2008.10.26 13:16:08
"Egy bizonyos hűvösség az eszményem. Templom, amely környezetül szolgál a szenvedélyeknek, ám anélkül, hogy közbeszólna." Wittgenstein..