Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Will-O-The-Wisp

0 bejegyzést írt és 352 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon egy új testület kezdi meg munkáját, Független Bizottság a Nemzetközi Társasági Adó Reformjáért néven. A testület New Yorkban ül össze, hogy a nagyvállalatok helyett az állampolgárok érdekeit szem előtt tartva tegyen javaslatokat a globális adóügyek…..
A jövő kiárusítása? - avagy a WTO és a multik visszajönnének a hátsó ajtón, hogy lenyomják a torkunkon a génpiszkált élelmiszereket, a mérgező vegyianyagokat, a cianidos aranybánya beruházásokat, a palagázt és rátegyék a kezüket a termőföldjeinkreBeszélgetés az EU és az…..
Három választás éve 2014: az április eleji parlamenti után május végén az Európai Parlament 21 magyar képviselőjét, októberben pedig közel 3200 magyar település helyi vezetőit választja meg az ország. Ezeknek a voksolásoknak a politikai súlya, jelentősége természetesen…..
A négy évvel ezelőtt nagy sikert arató A mi éveink - Magyarország számokban 2002-2010 című összeállításban már szó esett arról, hogy az OECD-országok közül a magyar munkavállalókat sújtja az egyik legnagyobb adóterhelés, ráadásul az Orbán Viktor által 2005-ben még…..
Alszom. Csöng a telefon. Ki a nyavalya hív szombat reggel fél nyolckor? „Helyzet van Kishantoson, tudsz jönni?” Azt sem tudom, hol vagyok; gyorsan felöltözök, felkapom a hátizsákot laptoppal, fényképezőgéppel, telefontöltővel. Bedobok egy palack vizet is: így már túléljük a…..
Nem új politikusok kellenek, hanem olyan civil intézmények és erőközpontok, amelyek odateszik a politika torkára a kést és kikényszerítik a közhatalom meg a szervezett üzlet szétválasztását, a proli tömegek hergelése és butítása helyett a felemelésükre, öntudatra…..
Will-O-The-Wisp 2014.01.02 06:11:48
@nevetőharmadik:

"Ugyanakkor óriási tévedés az, hogy nincsen szükség új politikusokra. (...)
Egyetlen biztosíték van arra, hogy a választások komoly téttel bír egy politikus számára: az az, hogy mindig jöhet egy új. Vagyis de, a civil, polgári öntudathoz az is hozzátartozik, hogy képes kitermelni új politikusokat."

Teljes mértékben egyetértek veled. (Csak nem akartam az egész hozzászólásodat beidézni.)
Jól jellemezi a magyar média állapotát, hogy több médiafigyelmet kap egy hétköznapi, személyi sérüléssel nem járó karambol, mint egy polgármester elleni tüntetés. A kereskedelmi TV2 is most keres meg először, kér interjút,  ír rólam a Magyar Nemzet, miközben a…..
A Greenpeace tegnap egy bátor és bonyolult akciót hajtott végre a Forma-1 Shell Belga Nagydíjon: a földön, a lelátókon és a levegőben szembesítette a Shell VIP ügyfeleit és a világot a vállalat piszkos sarkvidéki terveivel.  A Greenpeace nem magát a Forma-1-et támadta: úgy…..
Olvasónk köszönetet kapott a miniszterelnöktől, amiért aláírta a rezsicsökkentést támogató ívet, csak hogy ő nem írt alá semmi ilyet, ezért fordul most a Miniszterelnökhöz! Kedves Miniszterelnök úr!Levelet hozott a posta. Nem is egyet, rögtön hármat. Személyesen Öntől!…..
Will-O-The-Wisp 2013.07.15 17:40:18
@Oregon (TM): Miért szerinted a "több mint 1 999 997 + 3" nem t9bb mint két milla?
Tavaly három ugyanoda bejegyzett, jónevű civil szervezeteket utánzó alapítvány több mint 450 millió forintot szedett össze, a daganatos.hu pedig 2008 óta több mint egymilliárd forinthoz jutott az adózói felajánlások révén. A NAV és a Főügyészség a jelek szerint mindent…..
Őszintén sajnálom, hogy így alakult. A távozók munkatársaink, részben barátaink voltak. Több mint három kemény évet dolgoztunk együtt az LMP-ben a közös célokért. Mi -- itt Erzsébetvárosban -- is néhány taggal kevesebben lettünk. De remélem, végre tiszta helyzet…..
A davosi Világgazdasági Fórum már szinte tradicionális színhelyévé vált a kapitalista rendszer, a hatalmilag túlterjeszkedett vállalatok, a társadalmi igazságtalanságok elleni véleménykifejtésnek. Tavaly találkozhattunk az ukrán Femen mozgalom „képviselőivel”, akik a bent…..
Ma több ezer diák azért ment a rádió elé, hogy beolvassák a követeléseiket, hogy folytassák azt a hagyományt, amely a mindenkori közszolgálati médiát arra használja, amire való: arra, hogy közvetítse az országban történő fontos történéseket. A rádió ma nem ezt tette,…..
Will-O-The-Wisp 2012.12.17 23:50:47
@komplikato: Mikor olvasták be a hat pontot? A 9 órás hírekben csak tudósítás volt, ahol a hat pontból torzítva valamennyire beszámoltak, de az nem azt jelenti, hogy beolvasták volna a 6 pontot...
A kép illusztráció Azonali kérdésem ma a parlamentben. "A kormány kész tényként kezeli a Paksi Atomerőmű bővítését: bár eddig csak egy elvi jóváhagyás született az előkészületekről, még az idén ki szeretnék írni a tendert a beruházásra. A sietséget semmi sem…..
Kit érdekel, hogy elbuknak a munkavállalói jogok, még mielőtt elindulhatna a magyar történelem utolsó népszavazása?A népszavazás elsősorban a kormány munkajogi politikáját torpedózza. A kérdések közül három tisztán a munkavállalói jogokról szól. Az új…..
Will-O-The-Wisp 2012.03.24 08:12:27
@lukácszoltán1: Milyen 4 hónap? Az új szabályok szerint nem 1 hónap van csak a 200 ezer összegyűjtésére?
Dániában az öko órán a folyamatos nagy projektek mellett úgynevezett mellékfeladatok is vannak, ilyen például nekem az, hogy a greenwashingról összeállítsak egy angol nyelvű kisfilmet. Így az összes magyar zöldrefestésről szóló, neten fellelhető írást átfutottam és ezek…..
Will-O-The-Wisp 2011.07.04 16:20:39
The Silence of Pandas - What the WWF Isn’t Saying

www.youtube.com/watch?v=pTfmyneFiBI&feature=youtu.be

Small report and interview with the filmmaker of Silence of the Panda.

www.united-docs.com/dokumentationen/2011/silence_of_pandas.phtml

The WWF is the largest environmental protection organisation in the world. Trust in its green projects is almost limitless. With rousing campaigns, the WWF directly targets the conscience of its donors – everyone should do their part to save endangered species, the climate and/or the rainforest. The WWF was founded 50 years ago, on September 11, 1961. Today it is the most influential lobby group for the environment in the world, thanks largely to its excellent contacts in both the political and industrial spheres and to its ability to walk a constant tightrope between commitment and venality. A year in the making, this film will dispel the green image of the WWF however. Behind the organisation’s eco-facade, the Film uncovered explosive stories from all around the world. This documentary seeks to reveal the secrets of the WWF. It is a journey into the heart of the green empire and may shatter public faith in the panda forever.
Több rádiós forrásunk is megerősítette, hogy valóban a "Felhők jönnek Magyarországra" sor miatt tiltotta ki Koltay Gergely intendáns az MR2 lejátszási listáiról a Pál Utcai Fiúk új, Balatonszepezd című számát. Koltay a Népszavának nyilatkozva tagadta ezt, és a…..
Will-O-The-Wisp 2011.02.03 03:14:44
@no mail, no problem: Úgy látom, nem tudsz olvasni. Koltay nem zenei szerkesztő a rádiónál, hanem ő a Petőfi vezetője. A fő gond pont az, hogy ő politikai szempontból kicenzúrázta a zenei szerkesztő által összeállított listából a PUF dalát.
Ez az anyag nagyobb pusztításra képes, mint az összes többi „drog” együttvéve, melyeket az emberiség valaha használt. Mégis ez az egyik legnépszerűbb tudatmódosító. A legkülönösebb, hogy csak közösen tudjuk visszaszorítani. Külön-külön nem lehet lejönni róla.…..
Will-O-The-Wisp 2011.01.17 11:21:27
@Kandabula: A nemzetközi kereskedelem nem energiaminimumra törekszik, hanem profitmaximalizálásra. Amíg ilyen alacsony a természeti erőforrások (beleértve az energiát is) ára, alacosny a harmadik világbeli munkaerő költsége, és az "externális költségeket" rá tudják terhelni a társadalomra, addig a nyersanyagok és termékek körbeutaztatása a világon adja a legmagasabb hasznot. De nem lesz ez mindig így. A végtelenségig nem lehet növekedni...
Will-O-The-Wisp 2011.01.19 14:09:09
@Kandabula: Az az érzésem, hogy szövegértelmezési gondjaid vannak. És/vagy azzal se nagyon vagy tisztában, hogy mik azok az externális költségek. Sebaj, a lényeg, hogy lökhesd a sódert.
Will-O-The-Wisp 2011.01.28 04:15:16
@Kihalni esélyes: Nekem tetszik.

(Tényleg évi 50 ezer Ft a bejárati villany égve felejtése vagy ezt csak úgy hasból írtad?)
Eszembe jutott, hogy a kampánycsend előtti utolsó napon talán azt is meg lehetne még nézni, hogy abban az 57 választókerületben, ahol vasárnap folytatódik a küzdelem, kire szavaztak a választók listán. Az alábbi táblázatban nincsenek az egyéni sorrendtől drámai mértékben…..
Will-O-The-Wisp 2010.04.25 16:00:05
@Nuntius: Jó kérdés. Úgy látom, hogy felemás a helyzet Bp-en. Abból a négy kerületből, ahol visszalépett az MSZP jelölje, háromban alacsony a részvételi arány (Csepel és VII-VII. ker., valamint Terézváros), egyben (Zugló) viszont elég magas. Itt tehát az MSZP visszalépése valószínűleg inkább csökkentette a részvételt.
A XI. és XIII. kerületi magas részvétel alapján úgy saccolom, hogy talán az mszp mozgósított erősebben, de majd kiderül.
Will-O-The-Wisp 2010.04.25 16:46:22
@Ordnassac: Az mondjuk igaz, hogy az első fordulóban is ezekben a kerületekben volt a legnagyobb az átjelentkezők száma. Viszont a XI. kerületben most nem szavaznak átjelentkezők, mert az másik oevk volt, és így is ott az egyik legmagasabb a részvételi arány. A VII. kerületben is vannak átjelentkezők, de a részvételi arányt ez annyira nem dobja meg, ahogy a IV. kerületben sem. Köbányán viszont hiába volt előzetesen sok átjelentkező, mégis alacsony a részvétel.
Will-O-The-Wisp 2010.04.25 16:48:16
@Will-O-The-Wisp:
Namégegyszer: a XI. kerületben annak ellenére magas a részvételi arány, hogy ott most nincsenek átjelentkezők.
Tovább a játékra!  ..
Will-O-The-Wisp 2010.04.20 21:47:18
Miután az LMP és az MSZP megvívta első párbaját, úgy tűnik nagy változások fognak beállni a volt kormányzópárt háza táján. Helycserés támadások kezdődnek a pártban és azon kívül is. Mint köztudott, az LMP ellenállt "Ildikó néni" csábítóan fenyegető…..
Will-O-The-Wisp 2010.04.19 12:19:58
Will-O-The-Wisp 2010.04.19 15:06:45
@Frank'Leó: Bécs, én csak a hírszerző cikkét idéztem be. Annak a címében volt a "perel" szó. Ha pontosak akarunk lenni, akkor valójában csak az OVB-hez fordult az LMP. Így már érthető?
  Valami hirtelen, és nagyon megtetszhetett a szocialista pártnak a Lehet Más a Politikában. Először ismeretlenül is elég vonzó partnernek találta ahhoz, hogy közösen törjék meg a Fidesz ellenállhatatlannak tűnő kisugárzását, aztán az sem tántorította el, amikor a…..
Többször beszéltem már arról, hogy a 2010-es választás egyik legfontosabb újdonságát a választói illékonyság radikális megnövekedése jelentette, ami különösen egy olyan időszak után lehet feltűnő, amikor szinte befagyott a magyar pártrendszer. Éppen itt az ideje tehát,…..