Regisztráció Blogot indítok
Adatok
This_is_Sparta (törölt)

0 bejegyzést írt és 788 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok politikust hoznak izgalomba a különféle internetes hozzászólások, amik korábban elsősorban fórumokban, néhány éve inkább blogokon születnek. Egy-egy ilyen megnyilvánulás aligha bír túl nagy jelentőséggel, egyes közszereplők mégis hajlamosak jelentős energiákat fordítani…..
Tegnap este publikáltam egy posztot, amiben leírtam az RTL Klub Híradó Couchsurfing riportjáról szerzett forgatási élményemet. A posztban eredetileg közzétettem egy beszélgetést, ami az operatőr és közöttem zajlott az autóban útban a CS party felé. A dialógusunk alatt szóba…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.10.06 09:37:51
Egy remek írás jelent meg a Toronto Star című oldalon, ami egyébként Kanada legnagyobb online hírlapja. A Claudia Capos nevű szerző hosszabb időt töltött a tóparton és számos helyi jellegzetességbe beleszeretett, aminek mi itt az I love Balatonon nagyon tudunk örülni. A cikk azzal…..
Egy a ház Karabahi székelyek? 2012.09.03 18:33:20
Az elmúlt napok gumicsontja kétségkívül a baltás azeri katonatiszt kiadatása és felmentése volt. Politikai szekértáborok feszülnek egymásnak, pro és kontra ontják a blogok az érveket (megjegyzem az Index címlapon kizárólag örménypárti és Orbán ellenes posztok jelennek meg).…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.09.03 22:26:31
"Közben történt az örmény genocídium, amikor is Törökország 300.000 örményt gyilkolt meg és 100 ezernyi menekült külföldre."

hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96rm%C3%A9ny_n%C3%A9pirt%C3%A1s

"Örmény források szerint mintegy másfél millió örmény erőszakos kitelepítése és lemészárlása folyt 1915 és 1917 között, a muzulmán vallású Oszmán Birodalomban az ifjútörök kormány uralma alatt. A törökök szerint 200–300 000-en, míg a tudományos körökben elfogadott nézet szerint 600-800 ezren vesztették életüket."
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.09.01 17:48:51
Úgy gondolom jóval többről van itt szó, és bonyolultabb a helyzet annál, mint hogy az Orbán-ellenesek örménybarátok lennének!

Elöljáróban had idézzek a Magyar Alkotmány Nemzeti hitvallásából, miszerint:

„Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.”

Nos hát úgy tűnik, hogy a büszkeség is mérhető pénzben, illetve euró milliárdokban, mivel valószínűleg Magyarország többek között azért a 2 mrd. euróért adta ki a muzulmán Azerbajdzsánnak a Magyarországon egy örmény katonatiszt brutális kegyetlenséggel történő meggyilkolásáért, jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélet azeri katonatisztet, amelyért az azerit állam magyar állampapírokat fog vásárolni. Mi kiadtunk egy gyilkost, ők meg rögtön szabadon engedték, mert Azerbajdzsánban egy örményt megölni nem bűn, hanem dicsőség!

Ezzel a keresztény alapjaira „büszke” Magyarország joggal vívta ki a haragját annak az Örményországnak, amely i.sz. 301-ben a világ első keresztény állama lett. Ha a történelmi ismereteim helyesek, akkor mi magyarok még valahol az Azovi-tengertől északra b.sztuk a rezet, és halvány sejtésünk sem volt Jézus Krisztusról, sem megváltásról!?

Tény, hogy Magyarországnak szüksége van tőkére a nemzetközi pénzpiacokról, hogy az ország működőképességét fenn lehessen tartani. Ehhez viszont valahogy nem akaródzik igénybe venni az IMF támogatását nyilván azért, hogy azok „ne pofázzanak bele” abba mit csinál, vagy éppen mit nem csinál a pénzzel a hatalmon lévő magyar politika elit.

Ezért aztán kénytelenek vagyunk olyan országoknál kuncsorogni, mint Szaúd-Arábia, Kína, vagy éppen Azerbajdzsán, amely nem éppen a demokrácia, vagy a kereszténység élharcosai. Nagy „előnyük” viszont az IMF-fel szemben, hogy nem szólnak bele a dolgainkba, nem szólnak bele abba, hogy mire szórjuk el a tőlük kapott pénzt.

Cserébe csak a lelkünket akarják, és mi boldogan adjuk nekik oda azt! A kereszténységre hivatkozó alkotmány pedig innentől csak írott malaszt.
This_is_Sparta (törölt) 2012.09.01 18:29:02
@Unionist: Igen, igazad van, pontatlanul fogalmaztam!
This_is_Sparta (törölt) 2012.09.01 20:39:21
@Kopi3.14: Sajnos ismét aktualitása van gróf Teleki Pál miniszterelnök úr szavainak, amelyet Jugoszlávia megtámadása után írt a búcsúlevelében: "Hullarablók lettünk, a legpocsékabb nemzet!"
Kettős Mérce Több, mint gyanús 2012.08.28 17:02:00
Hazatért Szíriából az a három férfi, akik nyaralásukat töltötték a polgárháborús országban, ahol az elmúlt félévben közel 40 ezer ember halt meg, és több százezren menekültek el. A volt rendőröket a felkelők rabolták el és engedték később szabadon. A sztori nagyon…..
Nahát-nahát....Már megint egy hazugság...? Hiába, 3000 milliárd sok pénz, muszáj volt mindent megtenni érte, hogy a Zemberek "önként" adják oda. Aki visszalépett, mert beijedt a kormány fenyegetésétől, hogy a manyuposok nem kapnak állami nyugdíjat, az megszívta, mert…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.07.31 15:27:20
@CyberPunK: "De most komolyan, kivel basszunk ki? Szüleinkkel, magunkkal, vagy leendő gyerekeinkkel? Esetlegesen lát bárki olyan megoldást, ami működhetne erre a problémára?"

Mi ezt a dilemmát úgy oldottuk fel, hogy az Asszony "visszalépett" (értsd: nem nyilatkozott) én meg maradtam Manyup tag. Ebben a döntésben viszont az is közrejátszott, hogy ma Magyarországon a férfiak születéskor várható élettartama alacsonyabb, mint a nők esetében. No, majd meglátjuk...!
This_is_Sparta (törölt) 2012.07.31 15:40:05
@Sátán meg a Jocó: Ugye milyen vicces...!? Ezért aztán az okosabbja a '80-as évek óta összesen mintegy 242 mrd dollárt mentett ki különböző adóparadicsomokba. "buta prolija" meg csak had tépje itthon a száját! Netán ez lenne az előtakarékosság és öngondoskodás, amire a mi politikusaink gondolnak!?

index.hu/gazdasag/vilag/2012/07/23/offshore/
A Fifty-Fifty kétárbocos óriáskatamaránnal a Tihanyi-szorosnál találkoztunk a Kékszalagon: ő már a füredi befutó felé tartott, mi még Keszthely felé. Csak jött, jött, körülötte rajzottak a motorcsónakok. 19 óra 11 perc volt, azaz még fél órával belül volt a Nemere II.…..
Kezdjük az elején. Mit akarunk? Ki szeretnénk deríteni milyen dolgokból áll a világunk, és hogyan hatnak ezek a dolgok egymásra. (Miért? Mert kíváncsiak vagyunk.) Szerencsére nem kell a legelején kezdeni, van egy eddig egész jól bevált részecskefizikai standard modell, amiből ki…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.04.05 23:16:17
@frikazojd: "na ha csak napi feloraban ilyen tema menne a tvben az aktualis valovialg meg tehetsegkutato-autofeallcio helyett, talan elgondolkodnek azon, hogy esetleg vegyek egy tv-t lehet."

Nyugodtan vegyél tv-t, mert vannak ilyen műsorok és nem csak napi fél órában, sőt mi több magyar nyelven, viszont nem a szartéelen...!
This_is_Sparta (törölt) 2012.04.05 23:32:51
@flugi_: "A húrelmélet meg olyan matek, ami a fizikusokat az elméleteikre emlékezteti. A kérdés tehát nem az, hogy tudomány-e, hanem hogy fizika-e :) "

Nem inkább arról van szó, hogy ezeket az elméleteket egyenlőre nem tudjuk sem fizikai kísérletekkel bizonyítani, sem pedig matematikai modellekkel leírni!? A tudomány mindig is csak "kullogott" az emberi képzelőerő nyomában.
This_is_Sparta (törölt) 2012.04.05 23:40:21
@Zabalint: "Amúgy tetszett a cikk, olvastam máshol is a húrelméletről, szintén laikusoknak szánt cikkeket, de ez eddig a leginkább közérthetőbb."

No akkó kendnek ehun van ez itten e:

www.ujgalaxis.hu/archivum/05szam/ujgx0538.htm
2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök!…..
Tovább folytatódott a spártai játék (lényege: mindenki adjon egy [vagy több] milliót)...Ld. bővebben itt: Cilinderes spártai kommandóval a Clear MagyarországértEgy ismeretlen olvasónk beküldte az összefoglalót, ami a rendezvényről készült. A vágatlan verzió (csak a téma…..
Két hónappal ezelőtt ugyan még nem volt teljesen tiszta a kép, de már akkor is világosan látszott: 2.8 millió megzsarolt manyup-tag szívhatja majd a fogát, illetve verheti fejét a falba, amiért hülyére vették. Mégis 100 százalékban megmarad a nyugdíjjogosultsága annak a…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.03.20 16:59:45
@Könnyen elkaptuk, uram!: "Sajna az Aegon megszűnteti a manyupját. A befizetéseket átvinni önkéntesbe törvényileg nem engedélyezett. Innen csak egy lépés maradt..."

Van választásod, mert átléphetsz egy másik manyupba. Egy lépés csak akkor marad, ha már az utolsó is bedobja a törölközőt.
Elég sokan elszontyolódtak, amikor tavaly megtudták, hogy nem elég, hogy Lézer János eltőzsdézte a teljes nyugdíjvagyont, hanemmég a reálhozamuk is épp 0 forintra jött ki. Örüljenek, hogy befizetniük nem kell. Főleg annak fényében, hogy az AXA amúgy rekordnyereséget ért el.…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.21 20:29:52
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.21 20:39:12
Én ma ezt a mailt kaptam a kérdésemre az ING Magánnyugdíjpénztáramtól (mivel én maradtam):

"Tisztelt (itt az én nevem áll)!

Köszönettel vettük megkeresését, kérdéseire az alábbiakban válaszolunk.

A 2012. január elsejével hatályba lépett, 2011. évi CXCIV sz. törvény ismét átalakította a magán-nyugdíjpénztári tagság feltételrendszerét, újfent döntési helyzet elé állítva a pénztári megtakarítása mellett kitartó közel százezer pénztártagot. E törvény ugyanakkor nem ad részletes, pontos információkat a maradás és a visszalépés feltételeiről, ennek tisztázására (mint azt a törvényhozó a sajtóban is jelezte) a közeljövőben további jogszabályi pontosítások születnek, így pénztártagjainkat jelen helyzetben türelemre kérjük.

Ezzel párhuzamosan a magán-nyugdíjpénztárak jelenleg vizsgálják, hogy milyen működési modell hozható létre az új szabályozási keretek között, amely hosszú távon biztosítja a pénztárak fennmaradását, illetve a pénztártagok nyugdíj-megtakarításának kezelését és további gyarapítását.

Örömmel olvastunk elkötelezettségéről, fentiek értelmében azonban azt kérjük, hogy egyelőre ne teljesítsen befizetést pénztárunk, illetve azon belül a saját magán-nyugdíjpénztári egyéni számlája javára.

Honlapunkon olvashatóak lesznek a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakításával összefüggő aktualitások, ahogy a kapcsolódó jogszabályok rendelkezésünkre állnak.

Köszönjük a megértését és a türelmét.

Üdvözlettel,
ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár
Pénztári operációs osztály"
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.21 21:17:54
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: "En, mint Evgyurus exmagannyugdijpenztar tag kaptam egy szep hosszu levelet amiben olyan hasonlat volt, hogy a 10 ezer meteres sikfutason nem az gyoz aki a leggyorsabb a tav felenel."

Basszus ez annyira arcátlan, hogy díjat érdemelne. Aki kitalálta, az pl. jutalmul menekülés közben kétszer hátba lőhetné saját magát!
Az osztrákoknál 30 éve működik a szemét szelektív gyűjtése. Nem csoda, hogy ott ennek már hagyománya van, hisz náluk már van olyan nemzedék, akinek ez természetes, mert gyermekkorától kezdve látta, csinálta. Mi még tanuljuk.Rokonaim Eisenstadtban dolgoznak, látják hogyan, és…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.20 21:14:16
@spontan: Mindegyik Auchan-ban van erre kijelölt gyűjtőpont.
Sárdobáló Kiképzett bűnözők 2012.02.20 07:00:00
Rendszeresen visszatérő konzervatívnak tetsző nosztalgia az általános hadkötelezettség visszasírása. Mert azokban a régi, szép időkben minden férfi igazi férfi volt, bírta a kiképzést, rendet tanult, és ez még a lányoknak is tetszett. Persze mások máshogy emlékeznek: a…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.20 13:47:05
@Medx: Az attól függ, hogy melyik felet kérdezed...!
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.20 13:54:25
Ez alapján be lehetne tiltani a munkahelyeket is, ugye!?

www.mfor.hu/cikkek/Vietnam_szindroma_az_irodaban.html

"Dr. Noreen Tehrani pszichiáter az ütközetek túlélőinek és az úgynevezett 'bullying' - fizikai és lelki zaklatás - áldozatainak lelkivilágát hasonlította össze, és igen sok hasonlóságot fedezett fel. Mind a veteránokra, mind a hosszú ideig pszichoterrornak vagy bántalmazásnak kitett alkalmazottakra jellemző, hogy túl sok adrenalin termelődik a szervezetükben, állandóan nyugtalanok és ugrásra készek. Közös vonása mindkét csoportnak, hogy gyakran vannak rémálmaik. Az átlagosnál többször fordulnak elő megbetegedések az áldozatoknál, főleg szívbetegség és alkoholizmus.

A zaklatás a munkahelyen nem annyira ritka, mint gondolnánk. Dr. Tehrani 165 egészségügyi dolgozót vizsgált, és a férfiak 36 százaléka, a nőknek pedig 42 százaléka számolt be arról, hogy már átélt pszichés vagy fizikai bántalmazást. A szakember többségüknél kimutatta a PTSD, a poszttraumás szindróma jeleit. A 165 alany egyötöde egyébként ebben a lelki betegségben szenvedett, derült ki a kutatás során.

A munkahelyi zaklatás áldozatai a korai stádiumban könnyen megbetegszenek, és sokat hiányoznak. A pszichiáter szerint a férfiak esetében inkább a fizikai erőszak jellemző, a nőknél pedig a pszichoterror. A főnök hatalmaskodása mellett sokszor okoz problémákat a munkatársak általi kiközösítés, gúnyolódás, bántalmazás. Egy felmérés szerint tízből egy munkavállalónak voltak ilyen jellegű élményei az elmúlt fél évben, állítja a BBC Online cikke."
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.20 15:35:10
@a legkisebb ugrifüles: No az Izraeli Védelmi Erőkkel meg aztán tényleg nem érdemes a volt magyar sorkatonai szolgálatot összehasonlítani. Kevés olyan bátor és harcban edzett, sikeres katonai alakulat van, mint a zsidó állam fegyveres ereje! Igaz ennek ára is van.

Az ország katonai költségvetése évi 8,7 milliárd USD, ami a GDP 9,4%-a (!)
Békeidőben a teljes személyi állomány: 168 000 fő, a Tartalék: 50 348 fő
Háborúban mozgósítható lakosság: 1 499 186 fő, amelyből 1 226 903 fő alkalmas katonai szolgálatra

Megjegyezném, hogy a mozgósítható lakosság az ország teljes népességének majd 20%-a (!)
Melyik az az ország, ahol egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozik? – teszi fel a kérdést Somogyi Zoltán. Pedig a kérdés nem ez. A kérdés, a dilemma egy valódi demokrata számára az: Megkérdőjelezheti-e a demokratikus…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.19 10:59:15
@nemhívő: "...egy párt nem attól "demokrata",... hogy liberális választáson bekerül a parlamentbe.."

Te aztán rendesen kavarod az eszméket! Számomra ugyanis nehezen értelmezhető a "liberális választás" szókapcsolat. A liberalizmus (magyarul: szabadelvűség) egy olyan politikai nézet, amely az egyén szabadságát és az állami szerepvállalás korlátozását helyezi a középpontba. Valószínűleg demokratikus választást szerettél volna írni!?
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.19 11:10:33
@insert random: "Szerintem elsősorban úgy értik: nem akarnak jogállamot.

Másodsorban talán azt, hogy a hatalomra kerüléshez hajlandóak lennének törvénytelen eszközöket is bevetni, ha az garantálja a hatalomra jutásukat: választási csalás, fegyveres "nyomásgyakorlás" stb. "

Ezt bizony elég nehéz előre megítélni, majdnem olyan mint valakiről gyerekkorában "eldönteni", hogy felnőttként törvénytisztelő emberré válik-e, vagy bűnözővé!? A Jobbiknak viszont (ahogy ezt Te is látod) vannak utóbbihoz erősen hasonlító attitűdjei. A 2010 előtti Fidesztől azonban csak annyi különbözteti meg őket, hogy a Jobbik nem törekszik a szavazatok maximalizálására, a demokratikus párt látsz látszatával. Kétlem azonban, hogy antidemokratikus eszközökkel ebben az országban bárki hatalomra tudna kerülni a XXI. században. A Fidesz egyébként is bemutatta azt az utat, hogy miként lehet a választások felhasználásával olyan többséget elérni, amely után demokratikus intézményrendszereket már saját céljaira tudja felhasználni. Ez vajon mivel jobb, mint amit a Jobbik akar!?
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.19 16:30:15
@nemhívő: A liberális szó nem szabadot jelent, hanem szabadelvűt, de ezen nem fogunk összeveszni! :D
A Hallgatói Hálózat, a Milla és a Védegylet Március 2-ára konferenciát szervez, ahova szeretettel meghívunk téged is. E konferenciára azért van szükség, mert az idő rácáfolt arra az 1989-ben megálmodott ideára, mely szerint a mindenkori kormány és ellenzéke kölcsönösen…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.18 15:03:06
@Éhes_ló: "Az erőt itt láthatjátok szerencsétlenek:
http://www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20120125.html"

Ja tényleg, köszi! Ezek szerint a Nem tudja, NV párt vezet toronymagasan! Magyarul az összes párt elmehet a picsába...!
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.18 19:24:15
@Éhes_ló: Elárulom neked baromarcú, tahó, paraszt barátom, hogy én is a FIDESZ-re szavaztam, de ez még nem jelenti azt, hogy én is olyan rövidlátó faszfej lennék mint Te!
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.18 22:05:16
@Éhes_ló: @Éhes_ló: Természetesen nem vagyunk barátok ezt tény, de Te kezdted, lehülyéztél, ezért azt kaptad, amit megérdemelsz. Viszont a parasztozásért elnézést kérek a dolgos, földművelő emberektől. Te egyszerűen retardált vagy, ha azt gondolod, hogy baloldali vagyok. Javaslom neked, hogy kerüljük egymást a jövőben!
Hoffman Rózsának már nem kell olyan egyedül éreznie magát. Nem ő az egyetlen ember az országban, aki komolyan vette a Hírcsárdát. A Színes RTV ugyanis behoffmanrózsázta a viccblog Morgan Freemanről szóló posztját. Csak úgy mellékesen megjegyzik az amerikai filmszínész…..
Másodfokon szigorította a Fővárosi Ítélőtábla Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász első fokon kiszabott büntetését, a két év fogházbüntetés mellett a korábbi öt helyett tíz évre tiltották el szakmájától. A szülész feltételes szabadságra sem bocsátható. Geréb Ágnes…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.10 20:47:23
Mialatt itt mindenki a Malévot siratja, valahol Szaúd-Arábiában ül egy apró termetű bajszos kis ember, legújabb játékszerére várva. Nem törődik ő holmi légitársaságok ostoba problémáival, a polgári repüléssel. Leszarja az átlagembert és nem kell neki az első osztály…..
A lakosság forrásainak eredete egyelőre homályban marad A végtörlesztők tavaly indított első hullámán túl a jósolt további százezrek helyett már csak 19 ezren jegyezték elő végtörlesztésüket január végéig. Bár az újév első hónapja azért felidézte a kampányzárást,…..
This_is_Sparta (törölt) 2012.02.08 19:05:01
@dávidka22: "nekem több barátom is így csinálta, én is, mások is segítettünk nekik, aztán majd megadják."

Sok türelmet kívánok hozzá!
ProgBlog A leghazugabb mondat 2012.02.07 20:54:00
Ma és holnap bizonyára mindenki, aki politikával-politológiával foglalkozik, rá fog cuppanni orbán évértékelőjére: vesézik, elemzik és elvesznek a részletekben… Azonban az egész beszéd nem ér annyit, hogy érdemes legyen megpróbálni azt összevetni a…..