Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csudálatos Mary

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végül megegyezett Bajnai Gordon Kiss Péterrel   Az új kormányban az eddigi kancelláriaminiszter lesz a társadalompolitikai koordinációért felelős tárca nélküli miniszter. A utóbbi két nap egyeztetései arról szóltak, hogy milyen súlyú legyen a poszt. Végül kompromisszum…..
Csudálatos Mary 2009.04.12 18:10:44
Most olyan játékot fogunk játszani, hogy a 20 évvel ezelőtti felvételeken kell megtalálni a közélet nagyágyúit. Az alábbi videón 1 pontért Orbán Viktort, 3 pontért Kis Jánost kell megtalálni.    A következő linkre való továbblépést csak annak ajánlom,…..
Az alábbi videók készítésük időrendi sorrendjében szerepelnek. Az eredeti ötlet egy kanadai sörreklám, ezt nyúlta le a Soproni. Majd Hagyó Miklós szerzett feledhetetlen perceket saját feldolgozásával. Végül pedig egy kritikus fiatal fejezte ki problémáit hasonló formában. Az…..
Menjen fel a páternoszterrel a negyedikre - mondták állítólag ifjú korában a nagynénémnek, aki vagy félórát várt, hogy a különös tisztségű úr megérkezzék és felkísérje. Lehet, hogy ezt a sztorit mindenki a saját nagynénjével ismeri, de nem is ez a lényeg. A páternoszter…..
Egyre hihetetlenebb, hogy egy kis elvont rétegnek szánt blog mennyi embert tud megmozgatni - és fölháborítani. Volt olyan kusztókapitány, aki novemberben büszkén beírta legújabb felfedezését:Csak az a kár, hogy egyetlen egy Matula-cikkre építkezik az egész…..
OurFashion Karácsonyi RuhaMix 2008.12.08 08:00:00
Karácsony és szilveszter előtt szinte kötelező venni valami csinos ruhát, vagy kiegészítőt. Összegyűjtöttem Nektek pár darabot, amivel feldobhatjátok az ünnepi szetteteket. A Mango csipkés bolerója, bármilyen egyszerűbb összeállítást fel tud dobni, szinte örök darab, tehát…..
A szavazatok feldolgozottsága 100%-os. A fideszes jelölt 63 szavazatot kapott, független vetélytársa 54-et, az MSZP jelöltjére pedig 11-en adták szavazatukat. A szavazókörben választásra jogosult 1100 lakosból 128-an járultak az urnákhoz, ami kevesebb, mint 12%. Ez szomorú. Az…..
Csudálatos Mary 2008.11.24 23:55:30
Először is azt mondanám, hogy szerintem egy szöveget egészben lehet érteni.
Meg egy szövegből ki lehet ragadni dolgokat úgy, hogy az számunkra megfelelő értelmet nyerjen.
Ezért élnék én is ezzel az eszközzel, és bemásolnám ezt:
"A dolognak az az aktualitása, hogy decemberben kihirdetik a 24 milliárd forintos pályázat győztesét, és még idén megérkeznek az iskolákba a csodatáblák. Így gazdasági válság idején, amikor éppen elkerültünk egy államcsődöt felmerül az emberben, hogy digitális táblákra költsünk-e. A dolognak az az érdekessége, hogy a beszerzések EU-s forrásokból is történnek, azt azonban nem az EU mondta meg, hogy erre ad pénzt, hanem a magyar kormány volt az, aki erre kért."

Ezzel a plusz egy mondattal már jobban tudom bizonyítani, amit én akarok mondani, a tiedből lényegesen nehezebb lett volna ezt megtennem. Így szerintem a hangsúly egyértelműen azon van, hogy Krokodil állítása szerint a rendszer úgy működik, hogy pályázhatunk valamire (ezt mi választjuk), és aztán kaphatunk is valamit (ha jól járunk.)
Ezért, mivel én úgy értelmeztem, hogy amit te írtál, inkább arra vonatkozott, hogy a már megkapott pénzt Krokodil szerint másra is költhették volna, úgy gondoltam, hogy ez helytelen.

Krokodil írt egy nem tökéletesen megalapozott posztot, és az ilyenekbe általában egyszerű belekötni, mert nem tud semmit határozottan állítani, meg így mögé is lehet látni dolgokat, amiknél vitatott, hogy ott vannak-e vagy sem, de én inkább mindig azt az opciót választom, hogy szerintem semmit nem állít.
Gyurcsány Ferenc már a 2007-es évértékelőjében felvázolta, hogy a magyar közoktatást 30000 (harmincezer) darab digitális táblával fogják megreformálni. "Ehhez kapcsolódik a második zászlóshajó, amely egy modern, korszerű közoktatás szolgálatában áll, s a XXI. század…..
Csudálatos Mary 2008.11.18 12:40:41
Elsősorban azt szeretném leszögezni, hogy a digitális tábla tényleg csodatábla, ezért is neveztük el annak.

Amúgy mondhatnám, hogy igazán ütős lett a kis írásod, de azért te is tudod, hogy a sztori nem ilyen egyszerű, ez az utolsó bekezdésben felvázolt történet egy vicces (és kicsit elszomorító) helyzet, de vincematenak is üzenném, hogy nem egy csökkent értelmi képességű tanárról van szó, hanem egy meglehetősen idősről. (nem tippelnék kort, de szerintem eléggé közelít a 70-hez és egy nagyon művelt, intelligens ember.)
(és amúgy azon te is meglepődtél, hogy monitor tényleg nem volt a géphez.)

Szóval nem akarom itt kicsinyíteni a poénod durvaságát meg minden, főleg hogy amúgy gyakran a fiatalabb tanárok se foglalkoznak az egésszel, mert nincs kedvük megtanulni, de én is azt mondom, hogy ha már van lehetőség az ilyen típusú dolgokra, akkor ne az legyen az ellenérv, hogy a tanárok nem képesek/hajlandóak megtanulni az új eszközök használatát.
Más ellenérveidet megértem, nem vagyok pro-csodatábla bármilyen áron, csak kicsit eltúloztad a dolgot...

Mellesleg azzal kapcsolatban is vannak kétségeim, hogy a nagyon hangzatos Guardian idézet mennyire igaz, az egyetemről nincsen információm, de középiskolai szinten a tanároknak szokott lenni kötelező továbbképzés csodatáblahasználatból, csak hát azt hiszem, hogy mindannyian el tudjuk képzelni, hogy egy csomóan hogy állnak ehhez hozzá.

Én pedig mind a brit mind a magyar oktatási rendszerben szinte csak pozitív példát láttam arra, hogy milyen az, amikor egy tanár tényleg felkészülten használja a csodatáblát, sőt, ha egy egész történelemórát szervez köré, amivel sokkal jobban fel tudja kelteni a 14-15 éves diákok érdeklődését és megkönnyíti az új típusú érettségifeladatokhoz való hozzászokást.

Persze tudom, hogy ezek kis dolgok, de olyan sötéten állítottad be a helyzetet...
A címet Birtalan Balázs beszámolójából vettem, amit az idei melegfelvonulás után írt egy nappal, 2008. július 6-án. A beszámoló elég jól érzékelteti, azt amit én is tapasztaltam, de itt van még két másik nagyon jó leírás a kordon mindkét oldaláról (én természetesen csak…..
Csudálatos Mary 2008.11.16 18:23:04
Én nem nagyon szeretnék belefolyni ebbe a heves vitába itt calam és heima között, csak erre reagálnék:
markoferko 2008.11.16. 01:06:53
"(Én és néhány barátom polgárjogi okokból voltunk kinn, nem személyes érintettség okán.)"

folosleges ezt kiirni. ha igy van, akkor azert vonultal ki, hogy ezt ne kelljen soha kiirni, ha nem ezert voltal, akkor meg nincs ertelme kiirni, nem?:)

Először én is azt gondoltam, hogy kicsit furcsa, hogy ott van ez a mondat, de még mielőtt láttam volna a kommentekben a felvetést (és hogy calam is igazat adott nagyjából) arra jutottam, hogy ha jóindulatúan állok a dologhoz, és azt gondolom, hogy calam bizonyára nem mentegetőzni akart, akkor egy ilyen hozzáfűzött mondat igenis belefér egy olyan embertől, aki nem személyes érintettség okán ment ki, mert ez csak információ arról, hogy azon belül, hogy részt vett, pontosan milyen nézőpontból szemléli a dolgokat, mert azért ilyen téren igenis van különbség a dologban. Ezzel nem azt mondom, hogy egy meleg ember nem lenne képes ugyanazt megírni, de szerintem az érintettség minősége is fontos lehet itt.

Ezenkívül szerintem óriási tévedés azt mondani, hogy azért vonulnak ki, hogy soha ne kelljen kimondani, hogy "én amúgy nem azért mentem ki, mert meleg vagyok", hanem én úgy gondolom, hogy a végső cél valami olyasmi, hogy ha ezt kimondjuk, akkor annak soha semmilyen esetben ne legyen mentegetőzés szaga. Szerintem ha valaki eléri az elfogadásnak azt a szintjét, amiért kivonulnak emberek, akkor amikor elolvas egy ilyen bejegyzésben egy ilyen mondatot, akkor egyszerűen megérti, felfogja, és nem jut eszébe az, hogy "hú, ő most miért érezte olyan fontosnak, hogy tisztázza, hogy amúgy nem meleg?".
Sárdobáló Rekord... 2008.11.14 02:57:00
2008. november 14. 2:34Az index.hu nyitóoldalán a következő címmel hozzák a vezércikket: "OTP: rekordnyeremény, de a Garanciával".  Már rég hozzászokhattunk az index értelmetlen extravagáns címeihez, így nem is lepődtem meg rajta különösen, hanem elkezdtem…..
Csudálatos Mary 2008.11.14 07:41:25