Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jardin

1 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Az elmúlt napokban több bejegyzést, komment volt olvasható az MTV haláláról. Azzal hogy hivatalosan is lekerült a logóról az music televison, az emberek észbe kaptak. Véget ért egy szakasz. Minden a múltról szól: vége az MTV-nek, hol vannak a klipek, akkor volt…..
Van olyan ember, aki szerint normális, hogy Murakami új regénye többe kerül, mint a mininálbér (kis túlzással a fizetésem) 10%-a? Megint várhatom, hogy a könyvtár megvegye.....
Karate a Gorillaz atyjától, Franz Ferdinand lődörög az utcán, a Hammerfall újra lesújt, ki ne hagyjam az új Zagar-klipet, végül elmerenghetünk a fiatalok erején a Trivium segítségével. Ennyi és nem több a hétre az ajánlatom. (Alul lehet szavazni!) Monkey Bee - Monkey:…..
bLoge - Loge blogja hírek 2009.01.29 11:31:00
Elnézést kérek attól a pár embertől, akik még rendszeresen ide-ide nézegetnek, s bíznak abban, hogy előbb-utóbb írok még valamit. Elnézést, amiért ilyen hosszan nem jelentkeztem. Többen kérdezték, jól vagyok-e. Jelentem igen. Az mindössze a helyzet, hogy januártól új…..
bLoge - Loge blogja Magvas receptek 2008.12.04 09:37:00
Szeretem a könyveket. A szakácskönyveket kevésbé, mert szinte csak a halászlét szoktam én megfőzni, azt meg tudom fejből. A valamiért különleges szakácskönyvekről azonban szívesen olvasok. A gusztustalanokról kevésbé. Az imént belefutottam egy olyan könyvismertetőbe, ami…..
Megszavazta a Tisztelt Ház a képviselők költségtérítésének megadóztatásáról szóló indítványt. Az MSZP által benyújtott javaslat, amit név szerinti szavazással kivétel nélkül támogattak a képviselők, az egész magyar politikai elit jellemző példája. Álságos, populista…..
Székelyföldet sokan látogatják Újév körül. Gyönyörű a táj, jókat lehet mulatni vagy sízni. A hely szelleme jobban megfogja az embert, ha utazás előtt egy kicsit megismerkedik néhány fontosabb székely szóval. Nem csak kulturális szempontból gazgagodik így az ember, hanem…..
Jardin 2008.11.28 18:45:15
Már hónapok óta figyelem -feltételezem, sok társamhoz hasonlóan- a blogélet édesanyjának, az index-címlapnak a áldásos tevékenységét. Mi bloggerek olyanok vagyunk, mint a sok-sok kicsi gyermek, akik olykor értetlenül nézik, hogy a másik, aki semmivel sem jobb nálunk, miért kap…..
  Az irodalomoktatásról   Vannak olyan dolgok, amelyekhez mindenki ért. Ilyen a politika, a labdarúgás, és mostanság ilyen az oktatásügy is. Én sem vagyok ez alól kivétel, de annyiban különbözöm sokaktól, hogy van ötletem is arra, mit kellene tenni, s nem…..
Jardin 2008.11.24 23:59:20
Azt hiszem nem mennék bele a mai irodaomoktatás színvonalába és tanítási módszerébe mert nem véletlenül hagytam ott a magyar tanári szakot (nem értettem egyet az irodalom tanítás módszertanával, így nem is engedtek át a vizsgán). Először is ne beszélgessünk irodalomtanításról addig míg országunk nagyobb százaléka funkcionális analfabéta! Míg a felnőtt lakosság több mint fele nem tud egy használati útmutatót értelmezni, addig nem várjuk el hogy egy 14 éves kamasz Vergiliust elemezzen. Az iroadlomtanítás sajnos olyan szinre kell hogy süllyedjen hogy tanítsuk meg a gyerekeket értelmező olvasásra! Utána jöhet az irodalom megismertetése a gyerekkel és annak megszeretetése. Ha a gyerek megszereti az olvasást és magától is kezébe vesz könyvet sokkal nagyobb sikert értünk el mint aki definálni tudja mi az a hexameter, de már nem ismeri fel.Aki már megszerette az irodalmat az már érdeklődik is iránta és érdekli mi, miért van (itt jöhet verstan, egy kis irodalomtudomány) Az irodalom is összefüggések sorozatából áll. Magister hozzászolálásához annyit, hogy nekem Berzsenyit és Vergiliust együtt tanították, mert nem érhetem meg Berzsenyit anélkül hogy ne ismerném Vergiliust. Tehát vannak akik jó úton járnak, de a legtöbben még belemagyarázást és mellébeszélést "tanít". Verset, prózai műveket elemezni direktben sosem szabad, csak játékosan megvitatni a dolgokat kinek mi tetszett, mi nem, ha csak azekre megadjuk a válaszokat (amik tényleg nehéz kérdések) már le is elemeztünk egy verset. Az általános műveltséghez kellenek nevek, helyszínek, adatok, de egézségek arányokat meg kellene tartani. " Az író azt gondolta" mondatok egyre és mindenkorra ki kell írtani, szerecsére ez már a főiskolán a kistanároknál kirúgás jár. De valamiért még hallunk ilyen mondatokat az iskolapasda ülve. Sajnos.
Mint azt az egyik korábbi posztban jeleztem, megvizsgáltam, mennyire befolyásolja a blog látogatóit az, hogy egy mell van a bevezető rész mellett. Az volt a feltételezésem, hogy érvényesülni fog a cs.m.e.l.a., azaz a "csöccsel mindent el lehet adni" elmélet. A vizsgálat…..
...Elvistől kérném a Jailhouse rockot, és küldöm mindenkinek, aki szereti Mobiltelefont találtak a mutyizásról elhíresült Zuschlag cellájában, egy cigarettásdobozba rejtve. Az ügyészség közölte, hogy rövidesen leellenőrzik a híváslistát, és annak alapján esetleg…..
Jardin 2008.11.16 12:49:04
A napokban délidőben rádióztam, és észrevettem a képernyő alján egy 12-es karikát. Jogos volt a korhatár, hát persze, hogy jogos. Végül is egy irodalmi műsor, amiben ráadásul a hírhedten véres, pornográf, obszcén, brutális és olykor mazochista Márai tollából származó…..
Jardin 2008.11.14 16:39:11
Szia Loge!

Újra itt! :) Sajnos hétköznap nincs időm blogozni, de most pótolgatom az olvasni és irogatni valót és ha már itt vagyok kommetezek egy-kettőt :)
Átküldjem a Médiatörvény korhatárokról szóló paragrafusát? :)
Igazából nem látom én sem értelmét a felhívásoknak, legalábbis a 12es karikának nem. A 16os, 18asnek igen, mert ha én szülő lennék és este mellettem ülne a gyerek tévét nézve és jön-e gy ilyen felhívás, elkapcsolnám, akár mennyire is toporzékolna hogy ő megszeretné nézni. Ez egy felhívás a szülőknek hogy elhangzhatnak benne olyan mondatok, megjelenhetnek olyan képek amitől esteleg a gyereg roszzul fog aludni. Az én időmben még szülőkkel tévéztem, ha tévézni akartam azt szombat reggel tehettem meg magam, mikor magyar mesék mentek. Szeretném majd én is tartani ezt ha lesznek gyerekeim mert felügyeletem melett a 12es karika alatt is láthat olyat , amit szerintem nem kellene (nem beszélve a sok idióta véres rajzfilmsorozatokról). Nem mondom azt hogy nem fog a gyerekem tvt nézni egyedül 18 éves koráig, mert fog de 8-9 évesen le fogom ülteteni egy-két 16os 18as film mellé, nézük meg együtt és nézzük meg hogy azl az egyes horrorfilmeknél mitől lesz egy jelenet ijesztő. Remélhetőleg okos gyerkem lesz és ha egyedül, barátaival lát ilyet tudja hogy ez nem a valóság (itt kiemelném a médiaoktatás fontosságát az általános iskolákban, rohadt fontos)
A korhatárok hasznosak, ha a műsorszolgátatók betartják a és megfelelő kategóriába sorolják a műsorokat! (és ha megfelőben vannak akkor 12es karika alatt nem látsz, hallasz olyat amit nem szabadna)! És ez nagyon fontos!! Hogy egy olyan műsort hallottál ami szerinted nem 12es, azt jelenti hogy nem volt 12es és ez a felelősszerkesztő hibája, aki engedte hogy lemenjen. A felelősszerkesztőnek az a feladata hogy mindent végighallgasson, véiginézzen és ha valami kétséges hogy 12es alatt futhat, akkor forduljon a jogi osztályhoz, akik eldöntik vagy mehet vagy nem. Hogy a Kossuthon ilyet hallottál igen szomorú, mert a szerekesztői hiba, ami egy közszolgálati műsorszolgáltatónál nem megenegdett.
Amúgy nagyon komoly szanciókkal jár a kategióriák nem megfeleő használata. Ha feljelesntést tennél az ORTTnél, bekérnék az az napi adást és jól megvágánák őket pénzzel. Sajnos feljenetés csak akkor szokott lenni ha a konkurensek felnyomják a másikat, de ezt nem szokták mert akkor rögtön ők is kapnak egy hasonló feljenetést, hisz mindenkinél vannak olyan műsrorok amiknek besorolt kategóriái megkérdőjelezhetőek. A ORTT pedig csak szúrópróba szerűen ellenőriz...lenne min változtatni.
Ha egy magyar lemeznek Ben Watt, az Everything But The Girl férfitagja az "atyja", akkor ott már nagy baj nem lehet. Pláne akkor, ha Tracey Thorn is feltűnik rajta. Megjött az év legőszintébb, legtörékenyebb lemeze! Havasi Balázs a The Unbending Trees-zel tette jóvá a…..
Tegnap megvolt az idei MTV Europe Music Awards, ahol végre megtudhattuk, hogy a közönségszavazatok alapján minden idők legjobb előadója maga a nagy és megismételhetetlen Rick "tugedörforevör" Astley, aki maga mögé utasította Britney-t, a U2-t, sőt még magát a Tokio Hotelt…..
A színpadról vörösen izzó, gonosz robotszemek merednek a hatalmas, örjöngő tömegre; egy televarrt kezű, raszta hajú feka fehérre festett arccal üvölt valamit világról és tűzről; a sárga, "Follow Your Leader" feliratú pólóban feszítő szőke srác - szokásához…..
Jardin 2008.11.09 10:33:29
Életem legnagyobb koncertéménye volt a Prodigy Bécsújhehyen! Kib@szottul nem érdkel hogy mennyire live, amilyen energia van a fellépésben egyszerűen hátborzongató!! Kétségtelen hogy a legjobb koncertbanda! A koncertl elején azt hittem megáll a szívem, de életben hagyott ez a hatalmas lüktetés ami ott volt! Tisztelet nekik és várom a következő albumot és ugyanennyire az új klipet, ami remélem nem marad el az eddigi hozott színvonaltól!!