Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kabaka (törölt)

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Velence... Velence... Velence... itt ülök a gép előtt és azon töprengek mit írjak, mert a kedves "buzik" rám testálták ezt a hálás hálátlan feladatot - mint az egyik fő elkövetőre. Hálátlan, mert az ember kénytelen megosztani a személyes érzelmeit, impresszióit. A…..
Hol vannak már a régi szép idők, amikor a Hondákat nem a takarékosságukkal adták el... Na de nem baj, tudjuk, hogy gyorsak is tudnak lenni, ha akarnak. Bár azért nem lett volna hasznontalan információ, hogy milyen átlagsebesség mellett adódtak ezek a kiváló fogyasztási…..
kabaka (törölt) 2009.06.04 20:11:34
Belsőség Kicsoda Michael Vergers? 2009.05.29 10:55:00
Ismerik? Hallottak már róla? Bevallom, amíg be nem gyűrűzött a Nürburgring körrekord-mánia, addig nem is hallottam róla, pedig az 1969-ben született holland pilóta elég komoly versenyzői múlttal rendelkezik. A LeMans Series LMP2-es kategóriájában bajnok lett 2006-ban, egy évvel…..
Jó néhány hónap eltelt, amióta utoljára piszkáltam Erát, de mint korábban is írtam, a szerelése még korántsem fejeződött be. Célom persze nem a tökéletes, muzeális állapot elérése, hiszen az kisebb anyagi Taigetoszt jelentene számomra, de mindenképpen kellemesen…..
Belsőség Számlázni tudni kell 2009.05.23 12:00:00
 A sztori olyan egyszerű és jó, hogy nem is kell neki körítés, önállóan fogyasztható, a puszta tények tálalásával is.Adva van egy állami szervezet és annak egyik szolgálati autója. Az autó egy 1.2-es, háromhengeres VW Polo. Lényegében egyedi példány, ezt főleg…..
Hepi börzdéj, Index!..
kabaka (törölt) 2009.05.23 10:38:27
Néhány uniós képviselőnek nagyon bögyében lehetnek a motorok: több ország küldötteinek közös munkájaként tervezet készül, miszerint az Európában forgalomba helyezendő gépek ne lehessenek száz lóerőnél erősebbek. Korábban már volt próbálkozás hasonló intézkedések…..
kár-park Maseratival koccantott 2009.05.02 02:31:00
Több mint 400 lóerő, majd két tonna és közel öt méter gyönyörűség. A Maserati GranTurismo okozhatott volna gazdájának meglepetést egy sodrósabban vett kanyarban, nagyobb fékezés, vagy vehemensebb kigyorsítás alkalmával is. De nem ez történt. Egy parkolóban kopogtatott Murphy.…..
kabaka (törölt) 2009.05.02 16:58:18
Kétrészes sorozatunk első kisfilmjében Csikós kolléga igyekszik bemutatni legalább a töredékét az Oldtimer Expo érdekességeinek. Jól áll neki a mikrofon, ugye?Az Oldtimer Sokadalommal foglalkozó második részt egy-két napon belül láthatják majd ugyanitt...
kabaka (törölt) 2009.04.26 17:51:59
Szép kort ért meg a klub, lassan be is telik a bizonyítvány első fele. Muczán Gábor Trabant-Wartburg Klub-elnök összefoglalja az első tizenöt évet. Van benne sztorizgatás rendesen, ha úgy vesszük, a rendszerváltás utáni Magyarország kereszt- és hosszmetszetét kapjuk, holott csak…..
Belsőség Autót lop az Est 2009.04.23 11:12:00
Karotta már megint ráért. Unalmában az EST TV magazint lapozgatta, és a 2009.04.13-i szám vége felé azt látja, megjelent a legújabb Est könyv. Ejnye már, de ismerős!Be is ugrott neki a kép, hogy amikor 2005 telén megvettük a szerkesztőségi Zsigulit, az első tankolásnál, valahol…..
  Újabb két hét telt el, mikor azon kapta magát, hogy körbe-körbe járkál a garázsban, pucolgatja a szerszámokat, fölöslegesen megzsírozza a krokodilemelőt, kézbe veszi a hidegvágót, és hosszú percekig rugdal ide-oda a padlón egy szakadt porvédő gumit. Rá kellett…..
kabaka (törölt) 2009.03.16 11:36:32
Talán feltűnt már, hogy nem vagyok egy metroszexuális divatdiktátor, hűen követem a járt utat járatlanért...-elvet, ezért nem okoz gondot bevallanom, hogy a videón szereplő csupafog babákról idáig azt sem tudtam, hogy léteznek. Na, nem mintha meglétük alapjaiban remegtetné meg a…..
Belsőség Agresszív Audi attak 2009.02.12 13:00:00
Ismét egy zseniális Super Bowl reklám. Rövid, velős, mosolyfakasztó. A Szállító 3 film és az Audi A6 promója. Bár nem tartozom az Audi feltétlen hívei közé, a tény, hogy a 3 literes V6-ost egy jópofa, szíjhajtású mechanikus kompresszorral (Roots) töltik fel, melengeti autóbuzi…..
Pöttöm Bianchim (ejtsd: bianki) a házi autóflotta legritkábban szerepeltetett tagja. Nem véletlenül – a restaurálása jóval azelőtt véget ért, mielőtt a TC által Belsőség-közelbe kerültem volna,  azóta meg önhibánkon kívül Csipkerózsika-álmot alszik a garázsban.…..
  Apa, megveszed, Apa, megveszed? – kántálta hatéves fiam, fel-alá ugrálva a vén Merci mellett az enyingi éjszaka csikorgó hidegében. Hát persze, Bálint, ha ennyire tetszik neked… Vélemények az azonos című cikkünkről...
- Revier? …- Autobahn!- Tempo?- Mörderisch!Mindig, de mindig hangosan kell felolvasnom, hogy elnyomjam a szinkront („körzetük az autópálya, tempójuk halálos”), és hangosan röhögjek, még ha épp egyedül vagyok is. Tempo: möredrisch, muhahahaha! Mörderisch, ezt nem…..
kár-park Elfenekelt Fabia 2009.01.03 01:30:00
A kék Skoda Fabia Combi vezetője az épp előtte pirosra váltó lámpánál még meg tudott állni. Pont az járhatott a fejében, hogy milyen szerencsés, amiért a kissé eldugott lámpát időben észrevette, és így nem hajtott tilos jelzés mellett a kereszteződésbe. Öröme azonban nem…..
Belsőség Gyilkos holttér 2009.01.02 01:34:52
  A német ADAC egy friss baleseti statisztikához kapcsolódó körképében az A-oszlopok vastagságát és a miattuk létrejövő holtterek veszélyességét vizsgálta. A legrosszabb típusok − a Mitsubishi Colt, a Fiat Idea és a BMW Z4 − szinte a fél utcát kitakarják. De…..
  Nálunk jobban senki nem érti a felzúdulást, a pokoli, gyilkos indulatok zabolátlan felszínre törését egy-egy cikk kapcsán. Az anyázási lehetőség csak egy kattintásnyira van, sokan nem is várják meg, míg csökken a fejükben a nyomás. Ezekből pedig mi karácsonykor mindig…..
Na, mindenki kileste már, hogy mit kap? A gyerek ajándéka mellé megvették a privát csemegét? Holnap este hasad a papír: a csomagoló lehull az ajándékokról; remélem mindenkinél lesz fényképezőgép. Ugye senki nem felejtette el, hogy fotópályázatot hirdettünk?A Indafotó és a…..
Mert az úgy történt, kérem, hogy hideg lett, és kiderült, a Pandában nincs fűtés. Aztán nekiálltam jól megcsinálni, erről már írtam egy másik posztban. És közben mindenféle kacskaringók során eljutottam oda, hogy a karburátorból ömleni kezdett a benzin. A tankba visszafolyó…..
Nem tartott sokáig eladni, talán egy bő hetet, ha fenn volt a hirdetési oldalon (amit belcéges ügyek miatt nem illik épp itt reklámoznom). A legfontosabb tanulság: öreg, olcsó autó eladásánál még mindig nem jövedelmező őszintének lenni Magyarországon. Szar a felismerés, de ha a…..
Elölről a Cruze szinte teljesen olyan, mint a mi Ignisünk, de első pillantásra is feltűnik az eltérő, ám éppoly hangsúlyosan tálalt embléma. A Suzuki szögletes S betűje helyén itt a Holden krómozott, focizó oroszlánja díszeleg. A fekete légbeömlő a Cruze-on kiterjed a…..
Belsőség A kocsi előállt 2008.11.26 01:12:00
Finom, úri étterem, hangtalanul surrannak a pincérek gumitalpú cipőikben a puha szőnyegen, diszkrét mormogás, halk jazz. Fizetek. A főpincér arisztokratikus gőggel az arcán int a fiúnak: hozza az autót. Csípős szél marja az arcot, finom esőpermet szitál, mikor az ajtónálló…..