Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trent_reznor

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Kádár-monológok 2007.06.19 09:00:00
Mindenekelőtt: Schmidt Mária nem vette meg az Indexet, (azt csak az Új Többség morálisan még picit kacska harsonájának, a Magyar Nemzetnek fiktív szerzője képzelte), szóval továbbra is azt írunk róla, amit akarunk. Most épp kellemes meglepetést okozott, ni. Voltam bátor néhány…..
trent_reznor 2007.06.21 19:24:41
letömeggyilkosozni valakit mert fontosabb volt neki az ország jövője, mint akárhányezer amúgyis halálraítélt ember élete az kvára nem fair.

egyébként az 56-os lázadás indítékának jogossága abszolút megkérdőjelezhető. aki le van győzve, az kvára le van győzve. kibújni a következmények alól, az kibaszottúl féreg dolog. egy háborús bűnös az inkább szégyelje magát. ez most olyan, mintha a nácik is fellázadtak volna a II.vh után, mert fájt a körmük a körmöstől.

jó, jó, nem vagyok idióta, tudom, hogy ha ott lettem volna én is, amikor a ruszkik fosztogatták a lépcsőházat, akkor nem lenne ilyen nagy a pofám. és ez is igaz. de aki okoskodik történelemből, aki tényleg okosnak, inteligensnek, műveltnek gondolja magát, az nem foglalkozik az egyénnel, ha történelemről van szó. és nem helyeseli egy olyan nép zendülését, akit a kimondott, kézzelfogható bírói ítélet mellett a becsület és a tisztesség is arra kötelezne, hogy alázatosan elszenvedje a megérdemelt bűntetést. szerintem ez a kva nagy igazság.

kádár adott a magyaroknak sok szép évet, amire még ma is sokan negédes nosztalgiával emlékeznek meg. mindenki sóhajtozik, hogy mennyivel jobb volt. volt eszme, volt közösség, összetartás. s az emberek talán már úgy voltak vele, hogy inkább befogják a pofájukat, csak legyen kenyerük meg tető a fejük fölött. a tanárjaim folyton ezt sugallják: talán sosem volt és sosem lesz olyan jó Magyarországon élni, mint akkoriban.

kádár képes volt évekig fenntartani a nyugat mellett, a nyugattal szemben működő szocializmus illúzióját. szerzett a magyaroknak egy-két szép napot, a sok szar után.
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..
trent_reznor 2007.06.12 19:49:37
nah akkor itt is felteszem azt a kérdést: mitől lesz valaki magyar? attól, hogy itt születik, ez az anyanyelve és ismeri annak történelmét? tényleg csak ennyit jelent magyarnak lenni?

a nemzeti hovatartozás csak egy illúzió. a közösnek hitt múlton kívül valójában semmi nem köti össze a ma itt élő embereket. alig vannak már disznóvágások, barackpálinka helyett már whiskey-t iszunk, a kolbászban űrülék van, a zsíros kenyér mérgező, a petőfin nincsen déli nóta, fogyakoznak talpraesett ifjaink és bagzanak a buzik. nem arról van szó, hogy nekem nem dobban meg a szívem, amikor ott vagyunk az olimpián. a himnuszt is meg szoktam könnyezni. de kéne ide még valami más is.

vannak emberek, akik miatt szégyellem, hogy ide születtem néha. nem baj, ha nem értünk egyet mindenben - az kell. de egyszerűen hatalmasak a különbségek az emberek között. ez megmutatkozik életmódban, hozzáállásban és felfogásban is. például nekem - hasonlóan a régi öregekhez - fontos dolog a vasárnapi ebéd - a legtöbb családban ma már vasárnap szarnak ezekre a hagyományokra. paprikás csirke helyett kínait esznek. ez rossz. ebből sokminden más is következik. én ilyennel nem szívesen ölelkezek, ha elsők vagyunk az olimpián.

az embereknek más értékek lettek a fontosak - ami megint nem lenne baj. csak: szörnyű, hogy vannak olyan emberek Magyarországon, akik szerint Petőfi 56-ban harcolt. szégyen, hogy vannak olyanok, akiknek gőze sincs arról, hogy ki az a Rákóczi. nem baj, ha minden embernek más dolog számít fontosnak, de azért...
w Pótvizsga 2007.06.08 04:00:00
Erről [screenshot]csak röviden, mert hát azt akarják ezek a szerencsétlenek, hogy foglalkozzon velük valaki, cserélje ki a pelust, figyeljen oda rájuk. Viszont a kisegítő korrepetálás nekem nem feladatom. 1. Nem kerítés, hanem viadukt, és nem az árpádsávból, hanem a…..
trent_reznor 2007.06.08 12:10:48
felteszek egy költői kérdést: mitől lesz valaki magyar? attól, hogy itt születik, ez az anyanyelve és ismeri annak történelmét? tényleg csak ennyit jelent magyarnak lenni?

az a baj, hogy nincs közösen vallott eszme, elv, vallás, ami szilárd hovatartozást adna egy itt született embernek. ezért a nacionalizmus már csak egy illúzió, egy szép illúzió.

más. a jó költő pont olyan, mint Ady: szenvedélyeknek él, rengeteg érzést megtapasztal és ezálltal több lesz, mint az átlag. okosabb, bölcsebb, felvilágosultabb. Ady nem az egyik, hanem A legnagyobb magyar anyanyelvű költő. aki haragszik rá, mert antipatrióta volt az egyszerűen nem vette még észre, hogy a nemzethalál már jó régóta bekövetkezett. pedig Ady tényleg csak nevelői szándékkal ostorozta a magyarságot.

tejesen értelmetlen dolog lebalosozni Ady-t. a szocialista szóval olyan fogalmak párosultak az idők során, mint diktatúra, cenzúra és hazugság. nem szerencsés ez a skatulyázás, mert Ady szerintem nem szeretette a hazugságot. lévén, hogy költő, a diktatúra és a cenzúra olyan dolog volt, amitől a legjobban félhetett.

OFF1
viszont be kéne végre látni: az olyan szép hívószókra, mint az "egyenlőség, testvériség, szeretet" könnyű hallgatni. alapjába véve a szoci elvek szépek. szebbek, mint az "erősebbik kutya baszik" elven alapuló kapitalista jelszók. ha a civilizáció a dzsungel törvényeitől való elszakadást jelenti, akkor az a rendszer, amiben a gyengék halálra vannak ítélve, az nem jó.

OFF2
travis: "dán karikatúra miatt hőbörgő palesztin félmajmok kezét"
csitt! ne mondj hülyeségeket légyszíves. te tűrnéd, hogyha a nagycsoportosok lerajzolnák az apádat, ahogy női ruhát hord? gondolom nem, mert ez egy szemét, sunyi, pofátlan és leírhatatlanul gonosz dolog. egy vallási személy mindig többet fog jelenteni, mint egy nemzeti jelkép. fontosabb és értékesebb, és ez így van jól. ráadásul a mohamedánok az egyetlenek, akikben bízhatunk, hogy lerombolják amerikát és az onnan terjedő globalizmust. tanulhatnál egy kis tiszteletet és megértést.
w A ló elszáll 2007.05.29 04:00:00
Amikor a kétezres évek elején Gyurcsány Ferenc elhatározta, hogy visszatér a politikába, és valamit csinál ezzel az országgal, nyilván a személyes kötődések miatt magától értetődően választotta ehhez az MSZP-t. Ott volt esélye a csúcsra emelkedni; joggal gondolta magát…..
trent_reznor 2007.05.29 16:48:05
"Még hogy Gyurcsány elhatározta, hogy csinál valamit ezzel a (k**va) országgal?!!! Vicc."

szerintem egy kicsit már idejétmúlt és elcsépelt az a hozzáállás, hogy minden politikus szar, szemét, gonosz és kivétel nélkül mindegyik csak a rosszat akarja. ezt most nem Gyurcsányra értem konkrétan, még mielőtt jól lebalosozik itt engem valaki.

nem mondhatod, hogy ők szimplán rosszak és páratlan orgazmus járja át a testüket, amikor újból szarhatnak egyet a magyarok fejére. a politikus éppúgy magyarember mint te, ha esetleg megenyvesedik a keze az kvára megtörténhet veled is. mert ez egy ilyen ország. itt mindenkinek igaza van, mindenki meg van sértve, mindenkinek joga van lopni.

de egyébként szerintem az itteni arisztokraták és politikusok, ha loptak is, már úgy megtollasodtak, hogy már nem is kell nekik több pénz. valahol svájcban van egy kibaszott nagy kamra és ott van minden kincsük - kamatozik szépen meg minden. nem kell már ezeknek pénz. ugyan mire költenék? limó van, óceánjáró van, helikopter is van, testőr is, kaviár is. komolyan: mi kellhet még ezeknek? hatalom (= kibaszott nagy felelőség)? esetleg hírnév? igen. ez már hihetőbb. azért hangoskodnak, hogy belekerüljenek a történelemkönyvekbe. de nyílván nem úgy akarnak bevonulni a történelembe, mint minden idők legnagyobb faszfejei. annyira nem hülyék. tehát, ha egyáltalán igaz is, hogy a dicsőségért, a hírnévért teszik amit tesznek, akkor nyílván pozitív hősként szeretnének megmaradni az emlékezetünkben. ezt pedig csak úgy tudják megoldani, ha jót cselekszenek, mese nincs.

játszunk el egy pillanatra a gondolattal: mi van, ha vannak olyan politikusok is akik segítenének, de nem tudnak. nem tudnak, mert szar az ország morállja, szar a hozzáállása, szar a politikai helyzet, szar minden, mindenkinek büdös a munka és senkit sem érdekli a másik baja, mert neki is van, de még mekkora. itt mindenki önző, így nincs is közös cél. ilyen közegben hogy a kurva életbe lehet jó politikusnak lenni, heh? (ráadásul tartozik is az ország - aminek szerintem világos következménye az a sokak számára érthetetlen és valóban irracionális magyar politika, hogy nem adóztatjuk meg a külföldi multikat.)
w Eroica I.* 2007.05.14 05:00:00
1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt. Akkor még nem sejtettem, hogy békaemberekkel fogok találkozni. 2003-ban hallottam először Tomcatről. Bár a Revenge on kalandjáték-trilógiát korábban is ismertem, de hogy kiféle a szerző, azt addig nem tudtam. Írt egy mailt, hogy filmet készít…..
w Élt, él, élni fog 2007.05.07 06:00:00
Feltámadott az Ő felsőteste. Üres a sír. A holttestét megbolygatók nyilván azt hiszik, hogy győztek, pedig a koporsóból kiszabadult a lelke is. De azt a sírrablók nem látták, hiszen ostobák, mint a szent földjük. Szellemét a tűz nem égeté meg. Mert ebben a jelenetben két…..
trent_reznor 2007.05.11 16:03:21
Andal

ha elolvastad volna a többi gondolatomat is, akkor most nem hinnéd, hogy én egy radikális idióta vagyok, aki elismeri az emberek jogát a gyilkossághoz. ne felejsd el, hogy ez egy olyan kibaszott világ, ahol naponta ölnek embereket. ezt el kell fogadni, utána meg viszonyítani, hogy mi a sátáni és mi az elkerülhetetlen tömeggyilkosság.

"Végülis, ha figyelmen kívül hagyjuk az emberi jogokat meg elveket, tényleg. Hatmillió zsidó "fajú" ember kiirtása is jogos volt e logika mentén."

ezért helyeseltek olyan sokan Hitler szavaira is. a német nép jogosnak érezte a dolgot. a holocaustot természetesen elítélem, de ugyanakkor megértem, ha egy ország nemzeti öntudatát sérti az idegenek jelenléte, zavarja, hogy idegenek odapiszkítanak a pázsitra. ilyen szempontból valóban jogos, minden nép így reagálna az idegenekre, pláne, ha van olyanjuk is, hogy nemzeti öntudat (mint pl magyarság). az emberek számára viszonylagos, hogy mi jó és mi rossz.

"Azt számon kérni a forradalmárokon, hogy 1-2 hét alatt miért nem alakítottak ki - működőképes - országos szervezeteket; rendet; hogyan fordulhattak elő "túlkapások"; szerintem hülyeség; hiszen a helyzet napról napra változott..."

ez nem lebaszás. ezzel én most nem az 56-osokat akartam bántani, hogy milyen szervezetlenek voltak, mert megértem. nem erről van szó. de tény, hogy voltak ilyen túlkapások, tény, hogy voltak ott rosszarcú emberkék is. ezeket meg kellett állítani. ahogy látom, ezt te is elismered.

"Nem akarok jelzőket aggatni olyan emberekre, akik nem képesek fennakadni emberek százainak kivégzésén; inkább maradok naiv és buta..."

mint mondtam, ez egy ilyen világ. ezért gondolom, hogy aki nem fogadta ezt még el, vagy nincs tisztában a dolgok jelentésével, "mércén való elhelyezkedésükkel", az a naivak. az 56-os balhé kvára nem egy francia forradalom, kvára nem egy vietnám és kvára nem egy kifogástalanul jogos, dicsőségesen hazafias és abszolút (!)tiszteletreméltó cselekedet. "hatalmi szinten" (azaz oroszország szemszögéből nézve) jogtalan*, de ugyanakkor "emberi szinten" (azaz a te szemszögedből nézve) szerintem egy jogos és szükségszerű fellépés az erőszak és az igazságtalanság ellen - ha érted miről beszélek. közhely de most nagyon igaz: minden relatív. ezt érdemes letisztázni, mielőtt lekurvaanyázod a holtakat - nem rád utalok.

*(mintha a társasjátékban valaki szerencsétlen lenne, ezért durciból szabálytalankodna - jó kis metafora, nem?)
trent_reznor 2007.05.11 19:34:19
Andal

ok, vettem. korrekt a véleményed, de én továbbra is úgy gondolom, hogy...

--------------------------------------

eloi

"Szóval akkor te is azon az állásponton vagy, hogy jogos volt a szép ződ német pázsitra "piszkító" zsidók kiirtása!? Szavaidból ez derül ki."

olvass vissza és megérted miért mondtam ilyen megdöbbentő és nonszensz dolgot.

végülis a náci elvek teljesen triviális, mindennapi és elfogadott dolgokon alapszanak: a bosszún, a haragon és a hazaszereteten. ehhez párosultak tudományos és vallási tényállások, mint például a Darwin által kimondott "erősebbik kutya baszik"-elv (valamint a fajok elkülönítése az élővilágon belül - ami könnyen, de tévesen értelmezhető az embernél is). emellett az a tény, hogy a zsidók feszítettették meg Jézust tovább rontotta a német földön egész jómódúan élő zsidók helyzetét (egyébként mái napig egy politikai megváltóra várnak). ha a bosszút tényleg elítéled, az elmúlt egy hónapban egyszer sem kurvaanyáztál oda valakinek, akkor te vagy nagyon jó keresztény vagy, vagy egész egyszerűen hazudsz.

olyan környezetben, ahol úgymond "a ház ura nem kap enni" hamar megszólal az emberekben az igazságérzetük, mint minden más embernek (köztük neked is). a németeket zavarta, hogy míg nekik nyomorogniuk kell (hétköznapi emberekről beszélek, nem hivatalnokokról), addig gazdag házakban a zsidók jómódúan élnek. a németek igazságérzete az, ami elindította a folyamatokat. onnantól kezdve már elkezdődött az őrület, a pokol és a valóban elítélendő mészárlás.

azért érint meg ennyire ez a téma, mert folyton azt látom, hogy a holocaustról szorgalmasan megemlékező, schindler listáját látván könnyeket morzsoló emberek mindig összemaszatolják e két dolgot: az 'indítékot' és a 'bűntettet'. mindkét dolog elítélendő, de az embereknek NINCS JOGA ítélkezniük. mert nem veszik észre, hogy ők is olyanok, mint akik puszta dühből és hazaszeretetből el akarták zavarni az erkölcsileg és vallásilag is különböző idegeneket.

"Nagyon remélem, hogy a "magyar öntudat" sosem jut oda, hogy a büdös gyepreszaró "idegeneket" (zsidók, cigányok, arabok, stb.) "jogosan úgy reaglva", kiirtani igyekezzünk."

ha elképzeled, azt a szitut, hogy Magyarországon a cigányok gazdagodnak, a magyarok meg szegényednek a saját hazájukban, akkor talán te is összeszorítod a markodat és egy kicsit megüt az az érzés, hogy "ennek nem így kéne lennie, ez nem igazságos". mert szereted a hazádat, mert magyar vagy.

bocs, ha felszínes vagyok és előítéleteim vannak, de ha jól sejtem te pesti vagy és nagyon nem is szoktál sétálgatni sötét a nyolcadik kerületben. én vidéki vagyok. nem is olyan régen volt az az olaszliszkai incidens. nos én ismerem a vasváriakat és éreztem a levegőben, hogy milyen dühösek voltak az emberek. nem az olaszliszkaiakra, hanem az összes cigányra dühösek voltak. hirtelen mindenkinek eszébe jutott, hogy eddig hogyan keserítették meg az életüket a romák. nem szeretik őket, mert ingyenélők, nem dolgoznak és a dolgozó magyarnak kell etetnie őket. a legtöbb magyar nyele hegyén ott van az a felkiáltás, hogy "kurvaannyujat! én dolgozok, hogy ők adidas-t kapjanak én meg mindig csak szar kínait tudok venni a lányomnak". ha itt élnél most nem mernéd meg kérdőjelezni az emberek érveit, hogy szót emeljenek az idegenek ellen. ahogy haverom mondta egyszer nekem: tiszavasváriban te is hamar leborotválnád a fejed.

a mai tanulság: mindennek van oka és minden viszonylagos.

sziasztok :)
w Légy ostoba! 2007.04.27 04:00:00
Hitről, halálról, Jézusról. Őszinte, feltáró jellegű. Sine ira et studio. Bántó szándék nélkül, eredetileg az El Mondo című underground keresztény újság számára készült. Viszonylag hosszú, úgyhogy itt egy nyomtatható változat (kommentek nélkül). Nem szoktam ingyen…..
trent_reznor 2007.05.02 15:27:41
Az ilyen vitákkal alapvetően az abaj, hogy az emberek a vallást még mindig, mint a létezés egyik magyarázatával szolgáló elméletet tartják számon. Kereszténynek lenni a legtöbb mai ember számára sajnos még mindig azt jelenti, hogy elhiszi, hogy Isten teremtette a földet és, hogy az ember Ádámtól és Évától származik. De attól még, hogy valaki elhitte az Ószövetség - valóban metaforikus – meséit még senki sem lett jobb ember. Tehát nem a történetekre kéne figyelni. Lényegtelen, hogy most ki, hány nap alatt teremtette a világot, vagy hogy Jézus valóban szűztől származik, vagy nem. Inkább azon kéne elgondolkodni, hogy az a szimpatikus, szakálas fickó miért mondta, hogy szeresd felebarátodat, és ha megütik egyik orcádat, akkor fordísd oda másikat. Ez a lényeg. Az összes többi csupán részlet.

A kereszténység szemet szemért elv helytelenségét hirdeti és valahol itt kéne elkezdeni a vitát. Hiszen ez Jézus tanításának esszenciája, ez az, ami elhangzik a templomokban is, csak az emberek nem veszik észre. A történelemkönyvek is arról tanusodnak, hogy a magukat keresztényeknek nevező emberek gyakorlatilag pont a keresztény tanok ellen cselekedtek. Senkise ebből induljon ki, mert balgaság lenne egy rakás hájas és kegyetlen pápa cselekedete alapján megítélni egy egész vallást, vagy annak alapítóját, Jézust, aki maga is feltehetően haragszik a középkori pápákra, de nagyon.
w Szabadság! 2007.04.04 06:00:00
Ha nem lett volna rendszerváltás, ha nem lett volna Gorbacsov, akkor ma nagy ünnep lenne: a felszabadulásé. Április négyről szóljon az ének, csilingelnék az úttörők vidáman. A Parlament előtt díszszemlén vonulna el mind a tizenöt tankunk. Hazánkba látogatna az SZKP első…..
w Utáljátok ellenségeiteket! 2007.02.05 07:00:00
Helyiérdekű, de azért elég hangos ribilliót okozott az ausztrál baptista egyház húzása: templomaik előtt szép nagy, terepszínű táblákat helyeztek el azzal a felirattal, hogy Jézus szereti Oszamát. Lett belőle menten uproar, azaz felhördülés, megszólalt a miniszterelnök is, a…..
trent_reznor 2007.02.05 17:13:57
Olyan nincs, hogy valaki felkel egy reggel és azt mondja: "hű de szivesen csinálnék most valami rosszat, szívesen mészárolnék le tömegeket és irtanék ki családokat". Ilyen egyszerűen nincs (vagy csak nagyon ritkán - de az már pszichiátriai eset). Hogy még érthetőbb legyen, olyan nincs, hogy valaki minden ok nélkül baszik ki veled. Nincs. Az ember ilyen: kell egy indíték, egy motiváció, hogy valaki "rosszat" csináljon. Bizonyos esetekben ez lehet a bosszú, az önvédelem, az önzőség is, vagy a hatalomvágy, de ezek kialakulásának is vannak okai és ezekre minden ember hajlamos.

Másrészt pedig az, hogy mi a "rossz" az elég relatív. Nem jó ez a példa, de most hirtelen jobbat nem tudok: Hitler. Lemészárolt egy rakás embert meg minden (tudja ezt mindenki), de mégis miért csinálta? Az túl egyszerű magyarázat, hogy szimplán bekattant az ipse – persze ez is igaz. Nem biztos, hogy valószínű, de mi van, ha valójában a hazájáért csinálta? Mi van ha megsajnálta népét és változtatni akart? Tehát most akkor elítélünk valakit, mert szerette a hazáját és a népét? Furcsa nem? Ebbe inkább ne is menjünk bele. Nem vagyok fasiszta, de nem olyan egyszerű ez a dolog, EGYSZERŰEN NEM LEHET, NEM SZABAD ÍTÉLKEZNI MÁSOK FELETT. Ezt Jézus mondta. Majd a végítélet napján úgyis…

Az Újszövetségben olvasott tanítás nem azt mondja, hogy szó szerint szeretni kell az ellenséget, hanem csak azt kéri tőlünk, hogy próbáljuk meg megérteni a másikat. Ezért mondja a keresztény tanítás is: bocsáss meg mindenkinek. Hogy miért? Azért mert lehet, hogy az aki ártani akar neked az úgy gondolja, hogy oka van arra, hogy kibasszon veled. Ha tudjuk, hogy mi nem ártottunk neki, akkor már tényleg csak félreértés lehet a dolog – ez elég gyakran megtörténik. Legyünk megértők és ami a legfontosabb: azzal, hogy viszonozzuk a rosszat, azzal mi is lesüllyedünk a másik szintjére. Semmivel sem leszünk jobbak nála, tehát a bosszút egy igazi keresztény alapból elutasítaná. Sajnos ezt kevés keresztény tudja.

Ez az egész tanítás a maga korában nagyon helytálló volt. Ma is az, csak az van, hogy ez a mai világ mindenestül, ez egy nagyon rossz világ. Valahol félresiklottunk és most rohanunk a vesztünkbe. Nem így kellett volna lennie. Tehát a mai világ az az emberiség számára kijelölt út egyik rossz alternatívájának megvalósulása. Nem így volt ez kitalálva, na. Ha van olyan, hogy „Nagy Könyv”, akkor abban szó sem volt atombombáról, globalizációról, globális felmelegedésről és terrorizmusról. Ilyen környezetben nem csoda, ha valaki megkérdőjelezi a vallások tanításainak korrektségét és igazságát.

Ilyen környezetben az se csoda, hogy ennyi őrült szaladgál az utcákon. Erről ők nem tehetnek, mert a környezetük által lettek olyanok, mint amilyenek.

ui.: A muzulmánokat és a terroristákat meg nem ér bántani! A mai világban ők az egyetlenek, akik (többnyire) nem a pénzért harcolnak, hanem a vallásért és a népért. Egy bizonyos szinten van bennük összefogás és van közös céluk is. A Korán világosan megírja, hogy ők csak akkor alkalmazhatnak erőszakot, ha az ellenség bántja őket - ha tényleg igaz, hogy a muzulmánok ezt betartják, akkor szerintem nem kérdéses, hogy kik tehetnek a mai helyzetről és 911-ről. Mind egy eszméért, a vallásukért harcolnak. Én inkább megemelem előttük a kalapomat. Mi hitvány és a lehető legtöbb dologban széthúzó magyarok inkább ne mondjunk semmit. Arra se vagyunk érdemesek, hogy szájunkra vegyük őket.

Summa Summarum: Tudom nagyon bizarrnak tűnik mindez, de szerintem először meg kéne keresni a választ arra a bizonyos "miértre" (minnél több szemszögből megfigyelve a kérdést) és csak aztán köpködni, fröcsögni.