Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fdoki

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
szirszarjaim 50 éves Matchbox 2014.01.02 08:00:00
Jó, kis csalással 50, mert 1964 a casting éve volt, és tudjuk, ez mit jelent, forgalomba csak 1965-ben került a Matchbox Studebaker Lark Wagonaire, de úgy nem lenne ilyen frappáns a cím. A kora egyébként nem indokolná, hogy ilyen kopott legyen, valaki erre valamikor nagyon nem vigyázott,…..
fdoki 2014.01.02 22:22:48
@RÁJEN:
Bezony,igazad van:"az 1ik kutya valójában vadász" :-))
2 okból rossz hír ez nekem:öregszem és ritkán veszem elő az MB-ket,illetve a vadászomat nem is lelem-bakker!
fdoki 2014.01.04 08:22:09
@RÁJEN: :-DD
A toplistákat nem csak azért szeretjük, mert mások megmondják helyettünk a tutit, hanem mert általában többet árulnak el a listaírókról, mint a tárgyról magáról. Ezért szórakoztunk jól a világ biciklibarát városait számba vevő CNN-listán is. Kiderült belőle például,…..
fdoki 2011.05.14 21:28:52
@virgo: Ja,ez teljesen így van.Itt Békésben tök lapos minden,dimbes-dombos v.hegyvidéken már jóval kevesebben tekernek napi közlekedőként.Amúgy divatos dolog falusi/városi(errefelé nincs nagy különbség a 2 közt)elöljáróként a bringautak hosszával hencegni. Nagy részük botrányos "minőségű" v. a járdára ill.közútra festett sárga csík melleti "ösvény"... Amúgy 4 évszakos, rendszeres(átlag kb.heti 120-130km "munka-menet",a többi happy-ből)mezővárosi bringásként úgy látom,h mifelénk a többi idétlen,figyelmetlen v.magát versenyzőnek tartó(vhogy nem találkoztam ezek közül 1el sem hegyi túrán v.100 km körüli-felüli turnén/versenyen)kerékpáros és a botrányos útburkolat nagyobb veszélyforrást jelentenek,
mint a növekvő 2kerekű forgalomhoz 1re inkább hozzászokó autósok.
És még sajnos mindig sok a kivilágítatlan ill.a KRESZ-t más módon rendszeresen ignoráló bringás...
fdoki 2011.05.14 22:22:56
@krausz2: kvázi off-topik,de a téli bringázás is élmény tud lenni.Persze nem a sós,trutymós városi latyakban,ahol muszájból v."józan" megfontolásból(autó és buxtárca megkímél) tekerünk.
Hidegben,vastagon behavazott tájon(Alföldön v.hegyvidéken)csak a hó ropogása és a bringás lélegzése töri meg csendet.Ennek és a téli látványnak is megvan a szépsége.Megfelelő öltözet,bringa(általában monti)és gumi(vékony cx,szöges,esetleg hólánc)és a bejárt terület minimum alapszintű tereptárgy-ismerete (korábbi,hómentes túrákról)szükségeltetik -no meg némi kondi,mert a mély hó fogja rendesen a kereket...
fdoki 2011.05.15 20:36:03
@virgo: Naná,h karbantartja! És jó sokan vagyunk,akik szeretjük is ezt a fajta gyűrődést -de a napi rutin ill.a forgalmi veszélyeztetődés általában nem a heppi-ről szól... Persze nem hiszem azt,h a bringások a bioszféra megmentői v."attól lesz vki jó fej h bringázik"
Ez az eredeti Schlenkerla Rauchbier. Júniusban főzik, 3 hónapig érlelik, és október első csütörtökén ünnepélyes keretek közt csapolni kezdik. Ezrek verődnek össze ilyenkor a bambergi Dominkanerhofban. Januárra el is fogy. Persze a mai világban már palackozzák is, így lehet, hogy…..
fdoki 2011.03.02 16:14:50
@fdoki: úgy mondták a helybéli dajcsok,h az árpát meg6ározott féle-fajta fahasábok
lassú elfüstölésével malátázzák -ez adja a különleges aromát
fdoki 2011.02.14 20:24:10
Automeo A nagy Opel svindli 2010.01.28 09:15:00
   Végre, hurrá, itt van a legújabb Rüsselsheim-i csodajárgány! Amióta az Insignia megkapta az (európai) Év autója díjat, azóta a figyelem újból a német gyártóra terelődött, mindenki várta az újabb kellemes meglepetést, mit hoz ki a mostanában szárnyaló…..
Ha a kanadai Magna vezette csoport szerzi meg az Opelt, akkor a német gyártó bérmunkában fejlesztene és gyártana autókat bárkinek, aki megfizeti. Vélemények az azonos című hírünkről...
fdoki 2009.05.19 21:34:37
A hidegháború idején rezzenetlen tekintettel nézett farkasszemet egymással a két ellenérdekű fél: gonosz kapitalisták Nyugaton, szocialista béketábor Keleten. A béketábor békére vágyott, de ehhez folyamatosan készülnie kellett a háborúra, mert a tökéletes béke csak úgy…..
Úgy néz ki, hogy Baowah-hal közös, nagy, dédelgetett vágyunk lassan valóra válik, már csak egy autó hiányzik a pakliból. Van régi, pléhmaszkos, nyomórudas, 900-as, vászontetősünk, van közepesen régi, 750-es Fire-motoros nagyfelnisünk, 1000-es Fire-motoros, vászontetősünk,…..
fdoki 2009.02.16 20:51:46
@Pisti73: AutóRevü
Karlovitz K - Lovász K - Tamás Gy
Műszaki Könykiadó 1986.
2x átlapoztam most a könyvet,de nem találtam benne sem említést,sem képet a villanyos Pandáról...
Pöttöm Bianchim (ejtsd: bianki) a házi autóflotta legritkábban szerepeltetett tagja. Nem véletlenül – a restaurálása jóval azelőtt véget ért, mielőtt a TC által Belsőség-közelbe kerültem volna,  azóta meg önhibánkon kívül Csipkerózsika-álmot alszik a garázsban.…..
Az Insignia bejött. Tetszik vagy sem, de bejött. Mark Adams és fiai kitűnő munkát végeztek. Ideát, Európában. Tetszett nekünk, tetszett a briteknek, sőt (és ezt a pontot jegyezzék meg) tetszett az amerikaiaknak. Az edmunds.com rajongott érte („Mind a beltér, mind a külső…..
Belsőség Kész a Hachim. Majdnem 2009.01.04 01:43:00
Számomra idén karácsonykor nem az ünnepi hallevesben úszkáló alattomos szálka vagy a bejglimérgezés okozta a legnagyobb sokkot, hanem az, hogy Eger környékén kipróbálhattam minden idők legjobb autóját. Fülsüketítően hangos volt, a kormányát alig tudtam eltekerni, a rossz akku…..
fdoki 2009.01.04 16:00:57
@switch: Köszönöm!
Most is tanultam és sosem szégyen :)
Kovács úr negyven évvel ezelőtt vett egy Bogarat, aztán nemrégiben egy Golfot. Nem nagy szó, mindenki ismeri a sztorit a reklámból. De persze Volkswagenekkel és volkswagenesekkel gyakran megtörténik az ilyesmi, toyotásokkal, lexusosokkal pedig a statisztikák szerint még sűrűbben.…..
Autonanizálásom közben kaptam egy linket barátomtól. Találgatunk, spekulálunk, naná, hogy rákattintottam. És lőn...Tudjuk mindannyian, hogy jogosítványt minimális felfogóképességgel és némi tanulással nem gond szerezni. Aki pedig ezen csekély felfogóképesség birtokában ül…..
fdoki 2008.12.28 20:16:28
@Ciri:

:-DD
Elnézést kérek mindenkitől, hogy egy tökéletesen értéktelen autó tökéletesen értelmetlen életben tartásával feltartom, én sem értem, miért csinálom. Valaki a múltkori posztban felajánlotta, hogy megcsinálja nekem a Pandát, de ez a Bushido útja, vagy hogy is van a szamurájos…..
fdoki 2008.12.23 16:56:46
@Tudtad?: Ezen az elszántsági és transzcendentális szinte nem a zsé számít,hanem valóban a megoldás,a siker élménye.
Bushido:ezt tényleg annak kellett megoldania,aki elkezdte...
Mert az úgy történt, kérem, hogy hideg lett, és kiderült, a Pandában nincs fűtés. Aztán nekiálltam jól megcsinálni, erről már írtam egy másik posztban. És közben mindenféle kacskaringók során eljutottam oda, hogy a karburátorból ömleni kezdett a benzin. A tankba visszafolyó…..
Élőben a fa alól Halott halak 2008.12.22 20:27:00
A karácsonyi vacsorán általában hal szokott lenni a környezetemben. Ez egy jó dolog, azt kivéve, hogy nekem kell elkészíteni (ami valójában a lényeg, hiszen megmenekülök a hülye szaloncukor kötözéstől). A recept roppant egyszerű, és jóanyám kétszer is leírta egy cetlire…..
Totalbike hírek Luxus 2.0 2008.12.17 18:00:00
A bukósisakok formája adott. A variációk száma véges, nehéz olyat alkotni, ami alapjában rengeti meg a motorosok világát. A Les Ateliers Ruby sisakjaival sincs másképp, nincs bennük semmi megdöbbentő újdonság. Mégis elég rájuk nézni, hogy érezzük: ez valami más. Jerome…..
  Somi barátom fotóriporter és autóval fertőzött. Ha lát valami érdekeset, azonnal küldi a képeket, mint ahogy azt most is tette. Történt ugyanis, hogy a december 2.-án érkezett az Osztrák Központi Bankból egy eurószállítmány a Szlovák Nemzeti Bank számára. Ez volt az…..
November végén jöttek az első hideg napok, le kellett tennem a Yamahát, estefelé már hűvös volt a motorozáshoz. Sebaj, van mobil esernyőm, sogenannte Panda, ilyenkor jó elővenni, beülni a száraz utastérbe, kézfejre irányítani a szellőzőrostélyt, lábra a maradék főnt, persze…..
Az Egyesült Államok soha nem volt a kisautók hazája; a hőskorban fel-felbukkanó cyclecarok és az egészen a harmincas évekig kitartó puritán buckboardok mellett hiányoztak az európai értelemben vett kompakt autók. Az American Austin / Bantam próbálkozása ígéretesnek tűnt ugyan,…..
fdoki 2008.11.23 19:07:31
1 s-el többel a névben:www.crossley-motors.org.uk/márka az óceán
másik partján is létezett,igaz az csak 1 volt
az akkori sok közül...