Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hubatöhötöm

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bodoky El a kezekkel Ciprustól 2009.06.04 15:40:56
Simor, Oszkó és Bajnai rengeteget tettek egy nem offshore EU-tagország  költségvetési egyensúlyáért, itthon is meg fogják tudni csinálni...
Hubatöhötöm 2009.06.05 00:08:47
@Viktus: Pontosan miért? Azért, mert nem cégeket tüntettek el, mint az egykori APEH-elnök? (Nem mond nekem, hogy régen volt, azt meg különösen, hogy nem volt igaz - erről tök véletlen egészen sokat tudok és nem a sajtóból.).
Ez az egész off-shore cucc egy politikai kampány megtervezett része (utálom ezt leírni, nem hiszek az összeesküvéselméletkben). Értelmetlen. Különben is, az ún "ciprusi off-shore" egészen tiszta cucc. Ezért vonzó.(ketttős adó, később EU tag, igaz, akkor már nem volt "igazi" off-shore), persze nem is az olcsóbbak közül való.
Különben is, adóoptimalizálási tanácsot adni egy szakma. Egy szinten túl... ott nincs mellébeszélés. Hatékony vagy nem? Jogszerű vagy nem? Ezek nem ördögtől való dolgok, de egy szinten túl nemigen lehet tévedni, mert az sokba kerül. Olyan sémát kell kitalálni, ami jogszerű, és ez nem az, hogy eladom a veszteséges céget egy horvát parasztnak és egy szerb ápolónőnek. Eddig ilyet talált ki az egyik oldalon, most megpróbálja lezárni ezeket a másikon. Egyik oldalon sem kell azonosulnia a célokkal, csak működjön. Lehet, hogy nem szeretett adóelkerülni, de ha a valaki az adóelkerülési tanácsokért xxxtízezer forintot fizet óránként az ilyen tanácsokért, hát miért ne? Persze lehet, hogy adóelkerülni szeretett....
Jezsuita bloggerek Hatalombitorlás 2009.03.29 12:00:00
A demokrácia lényege, hogy az ország valós helyzetéről tájékozott polgárok szabadon választhassanak és olyan politikai erőt bízzanak meg a vezetéssel, akitől remélhetik, hogy a hatalmat az egész közösség jóléte érdekében fogja gyakorolni. Legalább 2006-óta erős kételyeink lehetnek abban, hogy nálunk…..
Emiatt érdemes a Magyar Turizmus Zrt. hírlevelét járatni, ma például arról számoltak be, hogy egy több mint hetvenéves, a magyar székesfővárost bemutató turisztikai filmre bukkantak a svéd közszolgálati tévé archívumában. A Bada i Buda*, azaz Fürdőzz Budán című, tíz és…..
Nem az én hibám, hogy megint maratonozgatunk, de seth_greven parádés válogatása engem már akkor elszórakoztatott, amikor egy másik helyen olvastam, annak ellenére, hogy sajnos a 24-ből egy kockát sem láttam (még). Az ötödik szezon DVD-változatáról van szó, nem fansub, hanem…..
 A két lányom összekapott valamin, „szellemként” kísértették egymást, letakarták magukat egy pléddel, s úgy hadonásztak, mígnem a kisebbik véletlenül belemart a nagyobbik ujjába. Annának sem kellett több: ledobta a plédet, visszamart, a kicsi szeme alá. A…..
Hubatöhötöm 2009.01.03 20:24:52
Sajnos ugyanaz baj most is, mint ezzel a bloggal a nagyon gyakran, hogy hiányos és pontatlan információkon alapul. Ez persze nem meglepő Európában (ahol, hiába uralja a sajtót a zsidó maffia, az egész ügyről igen torz, és Izrael szempontjából hátrányos kép uralkodik). Ráadásul, ha már mindenki előveszi a zsidóságot, én meg nem vagyok zsidó (igaz, Izrael irányában pozitíve elfogult vagyok, mióta igyekeztem az egész történetet részletesen megismerni, persze nem csak izraeli forrásokból - előtte hasonlóképp vélekedtem, mint a blog írója, hasonló érvek alapján).
Persze Izrael is követ el bűnöket, talán helyenként háborús bűnöket, megjegyzem egyre kevesebbet.
Sajnos nehéz ezt a helyzetet az egész történet, mentalitás stb. nélkül megérteni.
Izrael megszáll területeket - miután harmadszor semmisítették meg majdnem teljesen (1967-ben)
Izrael nem tartja be az ENSZ határozatokat - ha jól emlékszem 48-ban az arabok kezdték
Izrael megszáll területeket: asszem 93%-uk visszadását utasította el Arafat Camp Davidben
Izrael polgári lakosságot bombázza - mert tényleg mindig a legsűrübben lakott területeken vannak a kilővállások bombagyárak (már a menekülttáborokban is így voltak) és a palesztin nők és gyerekek egy kommandósakció előtt a legritkább esetben hagyják el a céltürületet, hiába kapnak erre időt...
és fegyvert kapnak a gyereket, mig az izraelieknél a no man left behind elve érvényesül
és és, és persze
a palesztinoknak a megszállt területeken nincs semmilyük (igaz!, még útlevelük se, állampolgárságuk azt is nem tudom hirtelen, asszem az se), vagy a korrupt Fatah vagy a szocális ellátórendszer és terroristakiképző államot fenntartó Hamaszt választhatják....szóval felkészülés nélkül írni... jobb ha abbahagyja az ember.

Tényleg, talán érdekesebb, a blogokról beszélni, illetve erről a blogról . A blog, mint sajátos közösségi kommunikációs eszköz, kicsit hasonlít az újságírásra. Aki komolyan veszi, megtisztel minket azzal, hogy, nem csak odaböffenti ami a kis agyacskája neurondzsungeléből elősorjáz. Tessék tájékozódni, olvasni és aztán véleménytalkotni. Lehet, hogy nem változik az erkölcsi ítélete az illetőnek, de véleménye talán összetettebb lesz, mint az utcán megszólított közemberé.... Sok sikert!
Ezt a levelet Árpád küldte, akiben jogosan tevődik fel az a kérdés, hogy miért kell olyan dolognak a használatáért is fizetnünk ami a mi pénzünkből van megépítve...A minap kaptam az ELMŰ számlákkal együtt egy "Tájékoztató levelet " amelyet az ELMŰ Hálózati Kft.…..
Úgy látszik a Citrommal nem csak az a baj, hogy akcióval veri át a tanulóit. GR 2 hónap után megunta, hogy oktatóra várjon és átiratkozott máshova, ám hiába kérte vissza a gyakorlati oktatásért befizetett pénzt, azt 4 hónapja nem kapta meg. A szerződés 8 napról szól, ez már…..
Hubatöhötöm 2008.11.03 17:05:40