Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kzgy

0 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Nekünk Amerika 2012.11.06 07:01:00
Kinek Hunter S. Thompson, kinek a redneckek. Kinek Madonna, kinek Schwarzenegger. Kinek a Harvard, kinek El Paso. És még annyi minden kerülhetne a listára, annyiféleképpen meg lehetne közelíteni ezt az ismeretlenül is annyira ismerős nagy testvért. Az elnökválasztás napján nekünk ez…..
Kapanyél A rigók 2011.12.14 08:30:00
Kertjeinkben, főként ha vannak bogyós termésű cserjék, fák, megjelennek a rigók jeles képviselői is.Több fajuk él Európában, nálunk 5 fajjal találkozhatunk rendszeresen. Határozásukban nagy segítségünkre van, ha ismerjük a hangjukat. (Itt jegyzem meg, hogy a…..
Bár bizonyára hallottátok-olvastátok, hogy 12 megyei elnök részt vett egy három napos konferencián 4500 kilométerre az Azori-szigeteken a múlt héten. Az ügyet a Blikk pattintotta ki még pénteken, ami tegnapig már Lázár János szőnyegének a szélére juttatta a 12 világjáró…..
  Leültem egy iskolaigazgató-helyettessel, és átbeszéltük az új közoktatási törvény tervezetét (A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója). Ha nem is átfogó jelleggel, de összeszedtünk pár problémás részt, amelyek feleslegesen keseríthetik meg mind a…..
kzgy 2011.11.08 08:46:07
@Karfiol 2.88:

Végre valaki értelmesen elmondta, hogy miért hülyeség a negatív értelemben használt versenyistálló kifejezés.

(Nyilván belülről minden más, de én pont olyanokat ismertem és sajnáltam, akik egy középszerű gimnáziumban senyvedtek, mert értelmesebbek voltak az átlagnál és el voltak könyvelve stréber kockának. Vagy szimplán idióta tanáraik kunkorodó végű kettesekkel szórták meg őket, nehogy valamelyik egyetemre felvegyék a diákot.)

A legnagyobb vicc, hogy a mai napig akadnak emberek, akik sajnálnak, ha kiderül, hogy a Fazekasban érettségiztem.
  A fejedelmi fénykorban Erdély sivatagjain a bölény volt a vadki­rály. Erre volt akkor a legkedveltebb vadászat. E szilaj vad megtáma­dása, ingerlékeny bősz jelleme miatt, gyakran állított elé ollyan jelenete­ket, mellyeket csak edzett s kipróbált vadászok bírtak…..
kzgy 2011.06.19 22:49:22
@vizipipa: Néha a wiki is téved, jóval előbb, már a 20-as években elkezdték a bölény visszatelepítését a lengyelek Bialowiezában.
(Ami máskülönben valószínűleg a legközelebbi nem telepített erdő hozzánk.)
kzgy 2011.06.20 08:25:17
@gigabursch: Egyetértek, sosem voltam képes egészséges lelkületű embernek tartani azt, aki kimegy a rétre és lelő egy délelőtt mondjuk 40 fácánt meg 30 nyulat. Mi ebben a jó?
Az elég nagy gazdasági világválság elég nagy maflást kent le a borágazatnak globálisan (tavaly 3,6 százalékos volt a visszaesés), így annál feltűnőbb a hír, hogy 2010 első felében jelentősen nőtt az osztrák borexport értéke. Pontosan 10 százalékkal az előző év azonos…..
Mandiner blog Lokátort a Zengőre! 2010.09.13 07:01:00
  Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Hende Csaba honvédelmi miniszter a hétvégén együtt nyitották fel a Tubesre vezető utat lezáró sorompót. Úgy tűnik, ezzel végleg eldőlt: nem épül lokátor a hegyen. Valahol viszont épülnie kell (még NATO-csatlakozásunk idején,…..
kzgy 2010.09.13 14:06:28
@kolbászoszsömle: Ez történetesen marhaság. 78-ban születtem, és szinte minden évben emlékszem árvízi hírekre. Ez a medence már csak ilyen.
kzgy 2010.09.13 14:23:43
@kolbászoszsömle: Bár alföldi gyerek vagyok, de még nekem is el kell ismernem, hogy nemcsak a Tisza folyik Magyarországon :)

Random gugli találat:
1980. július - A Körös-völgyi árvíz két töltést átszakított, 20 000 hektárt öntött el a víz, 4100 főt kellett kitelepíteni. ...

De hagyjuk a folyókat. Inkább azt mondjátok meg, miért a radar az egyetlen jó megoldás.
kzgy 2010.09.13 14:29:25
@Téglagyári Megálló: Távcső, műhód, peace, nemtudom.
  A futballstadionok környékétől nem idegen az erőszak, a rivális klubok vagy éppen országok szurkolói néha nem csak verbálisan ütköznek meg egymással. Az azonban elég hungarikum-gyanús, hogy egy válogatott mérkőzésen a rendezők verjék össze a hazai drukkereket. A…..
kzgy 2010.09.10 10:48:35
@ucsacsu: Miért lenne hülye, aki meccsre jár?! Majdnem minden meccsről van pozitív emlékem, még a 94-es BVSC-Vácról is (0-0), amit pedig 100-nál többen biztos nem láttak a helyszínen.
Kabul felett az ég  Mit keres Magyarország Afganisztánban? Sőt tovább megyek, mit keres 47 ország, a világ nemzeteinek közel negyede ott? Ha megnézzük az afganisztáni művelet részvételi adatait (csak 100 fő feletti hozzájárulók, zárójelben a halottak számával), elég…..
Elkerekedett szemmel olvastam a honlapot, amelyet egyik olvasóm, cinereus küldött nekem. Megtestesült az, amiről már többször is írtam (lásd a címkék között a "marketinglatin" címszó alatt): a latint egy lelkes tanárnő piaci termékként igyekszik eladni, latin szlogent, latin…..
Mandiner blog Az Árulás 2010.08.13 07:00:00
  „Eleinte azt hittem, hogy a mai nevek csak azért maradnak fenn, hogy azokat még ezer év múlva is leköpjék. De túl jól ismerem a magyarokat.” (Hamvas Béla)     Az árulás szó a magyarban az „áru” -ból származik: áru az, amit eladnak vagy…..
Két válogatott meccs is volt tegnap – utólag is köszönet az illetékeseknek a zseniális szervezésért – és végül némi hiányérzetet leszámítva tulajdonképpen elégedetten gyűrtem bele tegnap éjfélkor a szemetesbe az utolsó sörösdobozt. Az U21 odaért, hogy már csak…..
Mindig az az érzésünk a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy újra és újra van valamiféle nekibuzdulás, de valahogyan inkább tartunk a következő megmérettetésektől, mintsem, hogy egészséges drukkal, esetleg önbizalommal vágjunk neki szurkolóként a következő…..
  Képzeljünk el egy Dánia – Portugália csoportmeccset a vb-n. 86. perc, egy góllal mennek a skandinávok, a luzitánok viszont nagyon nyomnak. Különösen Cristiano Ronaldo fickándozik. Morten Olsen nagyon izzad, aztán eszébe jut a megoldás: szóljatok Töftingnek! Csend lesz a…..
Magyarország mindig is bigott hely volt: sok hülye a Facebookon azon siránkozik, hogy megfogták szegény őzikéket és a csomagtartóba rakták, biztos fájt nekik.Hát nem, nem erről van szó! Magyarországon vadgazdálkodás folyik, a területileg illetékes vadásztársaságok jogosultak…..
  A múlt heti HUF- és BUX-mélyrepülés után tegnap minden figyelem a Nemzeti Együttműkődés Gazdasági Rendszerére, annak 29 pontjára irányult, pedig az Országgyűlés más fontos törvényekről is döntött. Egyrészt elfogadták a kormánytisztviselőkről szóló…..
kzgy 2010.06.09 11:39:49
@Kangörény_: Havas Szófia a parlamentben is nyomatta.
  Sikerül-e vajon Hoffman Rózsának pénz nélkül javítani a köz- és felsőfokú oktatást? Nyilvánvaló az államtitkár asszony nyilatkozataiból, hogy a közoktatásban jártasabb, ezért a felsőoktatásról nem is halljuk nyilatkozni.   A magyar oktatásügy legfőbb…..
kzgy 2010.06.07 07:46:42
@ucsacsu: Téged biztos nők tanítottak, azért nem tudsz értelmes mondatokat írni.
  Pöp egy éves és nyolc hónapos, s nemrég beszélni kezdett. Buftu ebben a korábban már folyamatosan nyomta a hülyeséget, de ő lány, sőt egy idő után nő lesz, és anélkül nem lehet az ember igazi nő, hogy folyamatosan hülyeségeket beszélne. Pöpöt viszont kevésbé…..
kzgy 2010.06.04 09:22:37
Régóta gondolkodom, hogy igazán nem szép dolog, hogy egyes szavak kétféle dolgot is jelenthetnek, teljesen megzavarják az embereket. Ez a fránya Georgia ráadásul mindkét esetben földrajzi név - mennyivel egyszerűbb lenne, ha az egyik jelentése mondjuk pamutgombolyag lenne. Most két…..
Megy a röhögcsélés és prolizás, hogy az Apostoli Királyság atyja azt mondta egy fideszes képviselőnek - fenyegetőleg -, hogy ezt majd megbeszélik a folyosón. Nincs ezen mit szépíteni, a villanyszerelő valóban ostoba, bunkó volt. Nálunk az áltisiben is csak viccből mondtak…..
Aki kétszer egymás után úgy el tudja bizonytalanítani a Barcelonát, hogy a címvédő jobban hajaz a Schalkéra, mint bármikor története során, annak a BL-döntőben a helye. Aki 90 percet lehoz úgy a Barcelona ellen, hogy a hat trófeát birtokló csúcsklubnak hazai pályán…..
kzgy 2010.04.29 13:16:54
@Csöncsön: Ma reggel direkt megnéztem a FIFA honlapján a hivatalos játékszabályt. Egyértelmű a szöveg, szabadrúgás akkor jár, ha a játékos "deliberately handles" a labdát. Vagyis ha szándékosan kezezett. A bíró pedig azért van, hogy eldöntse.

Egyébként visszanézve az esetet, szerintem le kellett fújni, mert az egész testtartás arra irányult, hogy mindegy, hogy honnan, de a labda ne pattanjon messzire.
  No persze, ne túlozzunk: csak arról van szó, hogy Pokorni Zoltán ma reggeli kijelentése szerint nem Sólyom Lászlót jelöli majd a Fidesz köztársasági elnöknek. A jelenlegi államfő ötéves ciklusa megérdemel majd egy hosszabb elemzést, de mindent a maga idejében. Néhány…..
kzgy 2010.04.27 13:24:35
@Thulsa Doom:
Pont ebben nincs igazad. Sólyom az első elnök, aki végigjárta az összes nemzeti parkot, és például Aggteleken sürgette a természetvédelmi őrség megerősítését a falopás ellen.

Ergé, lehet, hogy szerinted a NATO-radar fontosabb érdeket képviselt a bazsarózsánál (pontosabban egy különlegesen jó állapotban lévő erdőnél), viszont nem mondhatod, hogy Sólyom nem volt következetes a természetvédelmi érdek előtérbe helyezésével. Egyébként pedig radar másutt is lehet, bazsarózsa viszont már csak a Zengőn van. (Illetve azóta is elvagyunk radar nélkül, lehet, nem is olyan fontos.)

A holokauszttagadós téma az egyetlen, ahol nem tudtam Sólyommal azonosulni, de könyörgöm, mutassanak nekem ilyet még a jelenlegi politikai elitből.

Maradjon.
Kóczián Péter Szerbusz, Viktor! 2010.04.14 18:24:41
  Az Orbánban tocsogó közönség számára fontos hír: Hajdú Péter tegezve csinált interjút a Fidesz elnökével, aki ezt hagyta. Kis lépés ez Orbánt Viktornak, de más tekintetben mérföldkőhöz érkeztünk. Hajdú Péter életében és a magyar demokrácia viszonyait…..