Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tzs84

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az vitathatatlan, hogy az utcák egy fokkal jobban néznek ki, ha a buszmegállók díszburkolatot kapnak. A kövezés célja azonban általában nem az esztétikai nyereség volt, hanem az, hogy az útburkolat ne menjen tönkre olyan gyorsan a buszok okozta frekventált terhelés miatt. A műkő…..
tzs84 2010.06.24 13:43:46
@óóóó:
igen, mi értelme megelőzni akkor?
Pénteken egy buliban összefutottam az egyik magyar startup irodavezetőjével, aki azt mesélte, hogy felvételiztetésnél nem elegendő számukra, hogy valaki jó önéletrajzzal rendelkezzen. Számára az is fontos szempont, hogy a leendő munkatárs részévé tudjon válni a…..
Minap Linda, a kedves stylist segítőnk elmondott egy jó történetet. A világ legnagyobb Fashionistájának (igen miss Hiltonról van szó) hazai promóciós bulijára volt hivatalos. Szépen felöltözött, kiegészítőkkel felturbózta a viseletét, tűsarkúját hátizsákba dobta és…..
A cégeknél az IT-arcok rendszerint arra hivatkozva korlátozzák a munkatársaknak a szoftverek telepítését és egyes szájtok elérését, hogy "az biztonsági kockázatot jelent a cég számára". Persze ennél mélyebb, ésszerűbb érvelést nemigen fogunk hallani. Mert ugyan…..
Hivatalosan nem lehet biciklizni a Margit hídon, a kerékpárosoknak le kell szállniuk, hogy a túlpartig tolják a járművüket. A Critical Mass szervezői azonban tudják, hogy mennyire életszerűtlen ez azon a járdán, amelyen a felújítás előtt is osztoztak a gyalogosok és a…..
tzs84 2009.08.28 13:45:46
@zr: mondjuk a városban nem lookkal kéne menni, hanem spdvel, mtb cipővel, vagy klipsszel és akkor tudnál gyalogolni, ha kell :)
Egyre gyakoribb jelenség, hogy biciklisek és motorosok a villamossínt választják a forgalmas úttestek helyett. A villamosvezetőket rettegésben tartják, ráadásul szabálytalan is a sínen kerékpározni. Senki nem azért indul biciklizni, hogy elüssék, hogy öngyilkos legyen. Miért…..
tzs84 2009.07.19 23:12:23
@lápi lidérc:
5* trollozás, gratulálok

hogy ontopik is legyek:
nem szoktam sínen menni, inkább külső sáv a körúton, de a közepén/külső harmadán. ha nincs forgalom, meg lehet előzni a belső sávban, ha van akkor meg úgyis előttem mögöttem kocsi, nem tartok fel senkit.
tzs84 2009.07.20 09:55:44
@zoli_: egyszer próbáld ki a Varsányis utat. fele szét van szedve, padkák, cikkcakk folyamatosan, gyalogosok rajta, 10-el ha lehet haladni. a legnagyobb probléma, hogy hétvégi bringások tervezik az utakat. Úgy látom hogy rengeteg olyan bringás van a városban, aki lazán tud 25-30-at menni, és nekik egyszerűen nem alternatíva szlalomozni egyik járdáról a másikra, mindig megállni az autók miatt, mert az elsőbbséget ugyanúgy alig adják meg zebrán, bringaúton, gyalogosokat kerülgetni, amikor a körúton lehet haladni az autókkal, szabályosan. senkit sem akadályozva, senki által sem akadályoztatva.
tzs84 2009.07.20 12:42:24
@zoli_:
értem én, hogy nem kell száguldozni, de gyalogtempóban nincs értelme bringázni a gyalogosok között. mi közlekedni szeretnénk hatékonyan, ezt jelen pillanatban az autók között lehet tenni. ha fel lennének festve szépen a sávok és nem lenne végigparkolva a körút semmi gond nem lenne, elférne mindenki, és nem kéne a gyalogosoktól elvenni a járdát...
Pár órája egy postban jelentette be a cég, hogy a Chrome-ot operációs rendszerré erősítik. Minek egy újabb operációs rendszer? A Google érvelése egyszerű és kézenfekvő: amikor a jelenleg létező operációs rendszereket tervezték, még nem volt internet. A Google…..
tzs84 2009.07.08 11:25:08
@ern0: a gOS good os, nem google os. és nem is közvetlen ubuntu fork, hanem a mintből ha jól emlékszem. nincs köze a googlehöz. csak annyi hogy a nagy webes szolgáltásaik ki vannak rakva tálcára prismmel talán, de más szolgáltatások is.

belső disztrójuk van, ezt már megerősítették, de nem tervezik publikálni.

a linux kernel az teljesen biztos, mert egyszerűen nincs szabad alternatíva asztali hardverek megfelelő támogatottságával... a felület jó kérdés, ha gnome vagy kde, akkor minden lesz csak lightweight nem, ha más, akkor meg fapad lesz...
  20:30kor gyülekező a Szabi téren, szar idő lesz, de mi kemények vagyunk. Fix útvonalat most se tervezünk, megyünk amerre hátszél lesz. Minden résztvevő hozzon magával első és hátsó lámpát, mert ez kötelező és mert nem szeretnénk ha bárkit is elütnének, aztán hiszti…..
tzs84 2009.06.27 10:53:40
Nem nagyon szeretek panaszkodni. Főleg postban nem. Főleg olyan témában nem, ami csak nekem fáj. Ám mégiscsak arra érdemesnek gondolom, hogy legyen itt erről egy post, mert egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehetséges valamit ennyire szerencsétlenül menedzselni.Ugye történt, hogy…..
Előre bocsátom, hogy egy olyan szájtról lesz szó, melynek sem a felépítése sem a dizájnja, sem a felületei nem érdemelnének említést. Ami miatt mégis idekanyarintok pár sort, az az ötlet. Merthogy mégiscsak ez a legfontosabb egy startupnál.Kottkénál találtam rá a…..
tzs84 2009.05.22 10:24:15
@sóska: az már fel sem merül hogy moziban nézi valaki :) meg hogy a többiek néznék tovább
Kábé egy éve van csetalkalmazás a Facebookon, úgyhogy elvileg a több mint 100 ezer magyar facebooker használhatná is ezt az alkalmazást. Főleg, hogy újabban már szűrni is lehet, hogy mely Facebook-ismerőseink láthassák csetstátuszunkat: vagyis, hogy online vagyunk-e.Mitől…..
Syntax Error Github sticker 2009.05.12 10:26:00
Pár hete lehetett e-mailben kérni github stickereket, természetesen kértem is. És tegnap végre meg is érkeztek. Így néznek ki: A kép nem valami jó de a sticker egyszerűen zseniális. Mint maga a github. Persze az ékezetes névvel és a címzéssel picit meggyűlt a bajuk:  a…..
Hello,Szóval elkezdődött a suli. Az első hét relatíve láblógatósan telt, a tavaly megszokottnak megfelelően több társasági programmal sűrítve, mostanra azért már kezd beindulni a dolog, főleg h így a félév elején máris egy Internship Fairrel indítottunk.Gundella, Henk és az…..
Hogy kezdi egy átlag ember a napját? Forró kávéja mellé kinyitja kedvenc újságját és lapozgatja. Esetünkben az újságot Google Readernek hívják.  Ezért is fontos, hogy másik állandó virtuális lakóhelyünk (a Gmail) mellett ez az alkalmazás is minél otthonosabb legyen.…..
Régi adósságunkat törlesztjük a Rejtett albumokkal. Mindenkinek vannak olyan képei, melyek nem tartoznak az egész világra, hanem csak egy szűkebb körre, társaságra. Ezért az elrejtett albumaidba úgy tudod meghívni az ismerőseidet, hogy közben garantáljuk, hogy rajtuk kívül más…..