Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geriblogger

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Horogkeresztények 2008.11.28 08:30:00
„Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát, vagy leányát áldozatul elégeti” Ha egy szervezet prominense nyilasnak néz ki, az egyetlen esetben nem probléma: ha az egy nyilas szervezet. Minden más esetben az ilyen figurákat sürgősen el szokás tüntetni. A Magyarországi…..
Geriblogger 2008.11.28 13:46:37
Árpi!

Azon gondolkoztam, hogy ha elolvasom a kommenteket egy-egy írásodhoz (pl: aktuális) akkor miért érzem úgy, hogy a magyar lakosság csekély százaléka rendelkezik a szövegértés képességével?

És most beugrott a megoldás!!!

A szövegértési képesség feltételezi, hogy a két fél (jelen esetben TWA és olvasói) között a szövegben fellelhető kifejezések jelentése tekintetében azonos értelmezés van.

Nos itt a gond kedves hölgyeim és uraim!

A mi jó Árpádunk nyelvi szocializációját tekintve annak a kornak a gyermeke, amely a magyar szocializmus (ugye a legvidámabb barakk, amelyik kinevette saját elvi vezetőit mert azok nem értették, hogy a népük egy nagy csoportja, az értelmiség virágnyelven beszél, s verbálisan pofozza őket reggeltől estig) "virágnyelvén" nőtt fel. E virágnyelv fő jellemzője (saját tapasztalataim alapján), hogy a szigorúan vett szöveg és a tényeleges mondanivaló csak közvetett összefüggésben van, azaz mást mond mint amit valójában mondani akar, annak érdekében, hogy az üzenete eljuthasson a címzettekhez a pártcenzúrán keresztül. Úgy tűnik azonban, hogy arányaiban elég nagy ma azon népréteg, amely nem bírja eztet a virágnyelvetet a mai körülmények között. Ők azok, akik akkor még nem éltek (vagy éltek, de nem szellemi életet) vagy akkor sem értették a speciális nyelvezetet és mostanra se lett több az IQ hányadosuk.

Szóval Árpi.. az egy dolog, hogy mi, akik "47-esek" vagyunk értjük, de a többieknek is meg kellene adnod az esélyt, hogy megérthessék. Tudom nem könnyű, mert ez agyilag nem kihívás számodra, de egy próbát megér! Translate it pls!

Bocs hogy hosszú és túlzottan tudományos vótam.

Üdv. mindenkinek, legyen jó napotok!

Ui: a post mondanivalójával, minden körülmény és szándék megértése után is egyetértek.
Nem hagyjuk magunkat... Indulás... 2008.11.13 14:10:00
Üdv mindenkinek....Az blog elindítása kapcsán úgy érzem mindenképpen tisztázni kell az indíttatásom amiért a magyar internet 33456477555795.-dik (erőssen hasraütésszerű sacc ;) ) blogját indítom ma el abban a reményben, hogy az elmúlt néhány hónap legfontosabb élettapasztalata…..