Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter.

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután a harmadik Nikon-tele döglött be másfél év alatt a cégnél, úgy döntöttem, beadom a derekamat, megnézem, mit lehet kezdeni a saját, ősrégi szettemmel. Van egy Canon 350D-m, egy japán úton vettem valamikor közel nyolc éve, amikor Európában még nem is lehetett ilyet kapni,…..
Esküszöm, nem direkt terveztem így, de ma ismét egy amerikai történet következik, méghozzá egyenesen Chicagóból, ahová Domonkos némi bécsi kitérővel jutott el. Mint kiderül, noha az a legsimább megoldás, ehhez még megnősülnie sem kellett. Ami persze csak vicc, de az biztos,…..
Peter. 2013.05.10 17:10:09
@hagyma: A tanuló jogsi nekem azt jelenti hogy az ember vezetni tanul vele, nem pedig iskolába jár mellette. :) Persze én már túlkoros vagyok, de attól még ugyanaz az Instruction Permit. Annyi a különbség hogy 18 év alatt hosszabb a lejárati ideje és több megkötéssel jár, pl éjjel nem vezethet vele a gyerek.

A vizsgában nem értem hogy mi a különbség máshol, mert azt nem világítottad meg. Tanpálya (parkoló) ahol párhuzamos parkolni kell, van, a forgalomba is ki kell menni kicsit, legalábbis a legtöbb helyen, szóval a különbség annyi lehet hogy nem rendőr ül be melléd hanem egy vizsgabiztos, de itt arra ezek szerint nem alkalmaznak külön embert.

Szerencsére WV-ben nincs elől rendszám, de Ohioban van. Ahol meg nincs state inspection, így sokan teljesen széthullófélben levő, összetört-megragasztott roncsokat hajtanak.

@Laci64: nagyjából egyetértek, de nekem tetszik a kötöttség. A jobbratartás ignorálása viszont nagyon bosszant engem is. Szerencsére errefelé nem annyira vészes az úthálózat, Kaliforniában pl. biztos agybajt kapnék de itt kibírható, csak Pittsburghben ne kelljen sokat vezetni, itt az a mumus. :)
Peter. 2013.05.10 17:18:46
@bobsys: Az tökjó, itt a DMV melletti parkolóban még egy stoptábla sincs, csak pár bólya amivel parkolást lehet imitálni. :) Kis állam, kis város, kis foci. :)
Peter. 2013.05.10 17:30:07
@Laci64: A szabályozást a közlekedésben szeretem, más esetben valóban túlzó lehet... A 12 darabos chips adagról biztosan tudod azért (bár ennyinél valóban nem lehet megállni :) hogy a Nutrition Facts-hez van, a kalória meg egyéb dolgok a "serving size" résznél ehhez vannak kiszámolva. Nekem ez kapóra jön mert fogyózom és a MyFittnessPal-lal loggolok mindent amit eszek. Nekem mondjuk OCD-m van de élvezem minden percét, a közlekedési szabályok és táblák is emiatt jönnek be leginkább. :D
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Ilyenkor mindenki igyekszik a lehetőségeihez képest a legjobb, legszebb ajándékkal meglepni szeretteit, hozzátartozóit, barátait, kollégáit és tesszük mindezt úgy, hogy lehetőleg ne csak egy-két napra lobogjon a boldogság lángja a…..
Modorosblog Az Innovátor 2011.06.22 20:08:00
-Na mi van, hol a 3210-esed? Majdnem tíz évig azt hallgattuk, hogy neked ennél jobb nem kell, és nem is lesz más. Mutasd csak, hadd nézzem... egy kis HTC? Nem rossz, kezdésnek határozottan nem rossz. Nekem is volt egy ilyen, de azóta lecseréltem egy Galaxy II-re - sajnos a 2.1 is nagyon…..
Peter. 2011.06.22 21:48:49
@easytiger: Erre viszonylag egyszerű a válasz: ha nem tudod elképzelni hogy mire jó a tablet, akkor neked nincs szükséged rá.
Csaba már említette egy posztban, hogy Steve Jobs egy interjúban nyilatkozott az Apple adatgyűjtéséről, de a cég hivatalos közleményét és a vezér pontos szavait is érdemes végigolvasni. A véleményemet a témában már ismeritek, a hiszti porfelhőinek elülésével a mostani…..
Peter. 2011.04.29 19:16:03
@nemorino: a GPS nyilván jobb (egyedüli megoldás) a pontos navigációra, de itt nem erről van szó. A GPS-ek, amikor először indítod el, percekig molyolhatnak mire meglesz minden szükséges műholdról az adat, addig nincs pozíció vagy csak nagyon pontatlanul. A mobil tornyok és wifi hotspotok pozíciójának cache-elése abban segít, hogy amíg nincs meg a GPS jel, addig is lesz egy megközelítőleg jó pozíció, ami akkor teljesen megfelelő ha nem épp autóval száguldasz valahova, hanem állsz gyalogosan az utcasarkon és megnézed a térképet, vagy csinálsz egy fotót aminek a meta adataihoz jól jönne a pozíció. Ez jellemzően nagyvárosokban működik rendesen, mert sok a mobil torony, kisebb területet fednek le, ami által háromszögeléssel (a mobil torony jelerősségéből számolva, ha jól tudom) sokkal hamarabb kapsz megfelelően pontos pozíciót, mint GPS-sel. Aminek közben van ideje beröffenni és utána már lehet annak az adataira támaszkodni.
Remek dolog, hogy Süveges Gergő, az m2 intendánsa blogol, ráadásul a blog.hu-n, így első kézből lehet megtudni egy rakás belsős infót a köztévé átalakításáról. A legfrissebb posztból többek között az derül ki, hogy Süveges át szeretné keresztelni az általános…..
Hehe, két észak-amerikai városban (Ottawában és egy Virgina államban található kisvárosban) is van olyan útkereszteződés ahol az X-akták két ügynökére emlékezhetünk. Az ottawai utcákat megmutatjuk, és itt egy cikk is róluk, az ugrás után az amerikai helyszínről…..
From: ballala56@imail.hu Date: 2010/02/16 Subject: Sharkbusiness (Üzlet cápáknak) To: Hegedűs Dezső   Szervusz Dezsőkém!   Balla Alajos vagyok, a Kiadótól. Talán emlékszel, rendszergazdája voltam a Maros utcai irodának, aztán - mivel tanult szakmám meteorológus -…..
harminc Gabriel 2009.07.24 15:32:00
                                    Csak ezt dúdolom tegnap délután óta, ennyi.Micsoda este. Az olyan filmekre…..
 Azon kúrom fel magam már vagy két-vagy három hete "itt benn", hogy a cég - bizonyára biztonsági és big bráder poliszí miatt  - megváltoztatta a proxyt.Ez annyit okoz itt a képernyő előtt, a végponton, hogy mivel nyilvánvalóan nem firefox a támogatott…..
Szó se róla, érintetlenül is gyönyörű, egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány asztali számítógépet tudnék eltűrni a nappalimban, és abból hármat az Apple gyárt: a Mac Pro szép, a mini csodás, de az iMac utolérhetetlen. Az iFixit azonban fogta a gépet és darabokra…..
A Colbert-/Megyeri-híd óta (mely a kreatív népléleknek köszönhetően akár a Zenebutik-Zenehíd, az Igazságos Gyurcsány Ferenc, a Chuck Norris vagy a Pató Pál nevet is viselhetné) nem nagyon szokás megkérdezni a lakosságot arról, hogy is nevezzünk el valamit. Cinkotán most mégis…..
Peter. 2009.01.28 01:29:17
Különösebb kommentár nélkül linkelem a legfrissebb Apple-reklámokat, amik abban térnek el az eddig megszokottaktól, hogy kizárólag a Microsoft ellen, és nem az Apple mellett szólalnak fel. Az elsőben a Windows Vista fejlesztésének hiányára utalnak, míg a másodikban a Microsoft…..