Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fassassin

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elöljáróban nézzük, mi is az a dioráma? A mai felfogás szerint tájat, eseményt vagy bármit háromdimenzióban bemutató makett. A cél nem a tökéletes élethűség, hanem a minél kreatívabb ötletek minél ügyesebb magvalósítása a rendelkezésre álló anyagokból. Legalábbis ez…..
(Ez a kétrészes írás egy válasz a Facebookon, az Atléták II. csoportban megjelent szövegre. A posztom, azaz a reakció első része itt.) ÉRTÉKVESZTÉS Ahogy az első részben írtam, versenyekről ismerem (felületesen) Deli Gergőt, a poszt szerzőjét. Nincs olyan élményem, hogy valaha is lenézőn…..
fassassin 2018.02.16 20:03:34
Jómagam a munkaelőttpenzumletudók lelkes csoportjába tartozom, és a penzum teljesítése előtt, a hajnali metrón került kezembe
az Aranylábú szöveg, s az abban lévő hivatkozás Deli írására, amit rögtön el is olvastam... nem kellett volna. Legalábbis futás előtt, éhgyomorra nem.
A motivációm addig sem volt túl nagy, de az olvasás után szabályosan leblokkoltam: mit keresek én itt?
Semmi jogom, hogy koptassam a rekortánt a Margit-szigeten, hisz nincsenek oly magasztos céljaim, mint érmek begyűjtése, rekordok döntögetése; szerintem a futótechnikám úgy ahogy van szar, és bár az első maratonomra készülök tök egyedül, már annak is örülnék, ha egyáltalán le tudnám futni, ha 4 órán belül, az egyenesen katarktikus lenne.
Ám meg kellet tudnom, hogy ezek nem igazi célok, csak az én hübriszem, hogy gyalog-paraszt létemre azt gondolom, hogy én futhatok maratont. 3 óra fölött ezek szerint nem is ér a maraton? Most akkor hogy van ez?
Lényeg, hogy az egész futástól úgy ahogy van, elment az összes kedvem, egy addig naívan felépített, ideális futó-univerzum dőlt össze bennem egy szempillantás alatt,
ahol minden futó örül minden futónak, mert egy célért küzdünk a pályán/aszfalton/terepen, mégpedig a magunk fejlődéséért, nemesedéséért, acélosodásáért, és büszkén biccentünk egymásnak, ha szembetalálkozunk a másik irányba futó átvitt-önmagunkkal. Megmételyezte az egész futásomat, kikezdte az apró morzsákból összehordott, kevéske önbizalmamat, ott motoszkált a fejemben, nem hagyott nyugodni (mondjuk még most se hagy).
De mit van mit tenni, összeszorítottam mindenemet, letudtam a penzumomat, és visszaérve az irodába, elolvastam ezt a két (ri)posztot - igazi megváltás volt, köszönöm!
fassassin 2018.02.17 17:22:52
@őze bálint: Egy helyen végeztünk, szerintem nagyjából egy időben, tehát elég gyorsan, és hatékonyan olvasok. Köszi a bíztatást, rajta vagyok! Hatamas élmény a készülődés, már ezért megérte belevágni!