Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kacat

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SZEMlélek Figyelmeztető lövések 2015.01.08 21:27:58
Egy szerkesztőségben ülve töltöm el a napjaim nagy részét, ezért nem csupán felkavart a francia vérengzés híre, de szó szerint együtt is érzek a meggyilkolt kollégákkal. A történteknél nem kevésbé fájdalmasabb, ahogyan igen sokan reagálnak a szörnyű tettre, illetve annak kiváltó okára. A kialakuló…..
kacat 2015.01.09 13:53:29
press.vatican.va/content/salastampa/it/bollettino/pubblico/2015/01/08/0013/00027.html
olvass azért vallásod földi helytartóitól is néha, hátha jóra vezet / vagy jobbra
Praxis Rossz mandulát vettek ki 2012.04.27 06:00:00
Tisztelt Praxis Csapat!   Sokat tanakodtam, hogy megírjuk vagy publikáljuk e történetünket, de úgy döntöttem, hogy igen, hogy mással ne forduljon elő, ami velünk.A történet nagyon egyszerűen egy mandulaműtéttel kezdődött.   4 éves lányomat beutalták a Szent Imre…..
Áprilisban lesz 6 éve hogy édesanyámat elvesztettük. Azért vittük kórházba, mert kissé emelkedett a pulzusa. A körzeti orvosunk azt mondta, hogy biztonság kedvéért vigyük be, ha kell akkor majd írnak fel gyógyszert. Délután be is vittük az Üllői úti klinikára. Alig…..
kacat 2012.01.10 17:43:26
@Irkutszk: nem jól kérdeztem, példát is kellett volna írnom:
ha azt kifogásolom, hogy olyan napokat is szerepeltetnek a zárójelentéseken, amikor már rég hazabocsájtották, vagy a szükséges gyógyszer dupláját adták (ezek egyike sem okozta a halálát, tehát a boncolás szerintem nem szükséges), akkor miért kell egy esetleges per vagy vizsgálat indítása érdekében engednem, hogy felboncolják az elhunytat? miért mondatnak le minden jogomról, ha szeretném elkerülni a boncolást?
kacat 2012.01.12 12:13:42
@Irkutszk:
- mert már volt boncoláson, és nagyon nem találta helyesnek ahogyan ott az elhunyttal (testével) bántak (nem a boncolás maga, hanem az azt végzők hozzáállása, megjegyzései, stb.)
- mert a halál oka a hozzátartozó számára is világos, azt és annak biztos bekövetkezését nem vitatja
- mert nem kívánja vallási, érzelmi vagy bárakármi más okból szerette testét boncoltatni
- vagy éppen az elhunyt kérése volt, hogy ne engedjék a testét felboncolni
Tisztelt Praxis blog!   Jó másfél év után sikerült magamban annyira "lerendeznem" nagymamám elveszítését, hogy most már meg tudom írni az ő történetét. Hozzá kell tennem, hogy a fájdalom még ennyi idő után sem múlt el, hiánya pedig minden nap éget. Igyekszem…..
kacat 2012.01.09 18:40:39
@DarthVader: elveszítheti az állását az egyik dolgozóm
...de ha véletlenül leemelve egy vaskos aktát a felső polcról mondjuk rosszul mérem fel az erőmet akkor a vaskos aktával és termetes testem súlyával agyoncsaphatok egy alkalmazottat....
vagy olyan is lehet, hogy előreengedek valakit és nincs is lift a felvonóban...
vagy hogy mondjuk kinyitom a bukóablakot, és az meg rázuhan Erzsikére, és az üveg szerencsétlenül elvágja a nyakát...
kacat 2012.01.09 18:44:13
@DarthVader: ...mindig elfelejtem, hogy csak és kizárólag az orvosok végeznek valóban felelősségteljes munkát
érdekes módon olyan könnyedén hárítják aztán át éppen ezt a felelősséget
Praxis Meghalt a szerelmem 2011.12.30 11:29:00
Nem egyedi a történetem, tudom. De attól még mélységesen szomorú, mi több, tragikus.Az év elején történt meg velem, s a Szerelmemmel a saját otthonunkban. A Szerelmem meghalt. Akkor, év elején. Nem kellett volna így történnie.   Most úgy nagyjából elképzelem a sok -…..
kacat 2011.12.30 15:57:37
@Dr.laikus PhD: "A posztoló szerelme, de maga a posztoló is vajmi keveset tudott arról, hogy légyen bármi hányás és hasmenés, inzulin és evés nélkül azonnal orvoshoz fordul, amíg járni tud, vagy hív, szakszerűen elmondva mi a baj."
- orvoshoz fordult
- "mivel az élettársam egész éjjel szörnyen sűrűn, zihálva vette a levegőt, időnként hányt, előző nap délelőtt kezdett hányni, és már azóta nem adta be magának az inzulinját (I. típusú diabetheszes), mert attól félt, akkor ennie kell, s újra hányni fog. Az azelőtti napon evett is, inzulint is adott magának, ahogyan azt kellett. Harminc éve cukorbeteg, aki odafigyel a cukrára. Ezt mind elmondtam a mentősöknek"
talán nem a legszakszerűbb, de elegendő információt adó beszámoló
kacat 2011.12.30 15:59:47
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
igen, "az orvos köteles megmenteni minden embert aki tönkretette az egészségét"
legalábbis köteles megpróbálni
szakszerűen, hozzáértően
eszembe sem jutott soha, hogy nem kötelessége, de ezek szerint neked igen...
Tisztelt Praxis blog!   Ez ami velem megtörtént, szinte hihetetlen.Itt Székesfehérváron a Szentgyörgy kórház pszichológiai osztályán.Az eset a következő.210.dec.10 délután bevittük édesapámat a kórház zárt osztályára, mert nagyon rosszul volt.Dec.10-én hétfőn hívtam a…..
kacat 2011.12.30 13:11:32
@SvenH.: nem rólam van szó, de a történet lényege: öngyilkossági kísérlet miatt vitték be, meglehetősen rosszul viselte a bentlétet, haza akart jönni, orvos elérhetelen, a nővérek szinte uralkodtak a betegeken, felakasztotta magát a mellékhelyiségben a lepedőjével, egy éjszaka egy másik, nem pszichiátriai osztályon telt (az akasztás miatt megfigyelés alatt volt, röntgen, infúzió), majd ekkor előkerült az orvos és az akasztást meg sem említve kiállította a zárójelentést és hazaengedte
kacat 2011.12.30 13:12:22
@SvenH.: amúgy :-)
Tisztelt blog és olvasók!   Sajnos több alkalommal is szükségem volt már kórházi ellátásra, sőt a családom valamennyi tagja a Gróf Tisza István Kórházban kezelteti magát. Szomorúan konstatálom, hogy az ellátás színvonala évről-évre rosszabbodik. Még mielőtt valaki…..
kacat 2011.12.30 10:38:20
@csak néha benézek ha marhaságot látok: ó én sajnos nem tudok, mert a versenyszférában helyezkedtem el, olyan helyen, ahol a valós teljesítményem nagyban befolyásolja a fizetésemet, amivel köszönöm szépen elégedett vagyok. attól, hogy a módszerük legális, lehet még visszatetsző.
kacat 2011.12.30 11:25:14
@rikitiki: dehogy sajnálom, mehetnek ők is magánpraxisba, külföldre, zsarolhatnak, kérhetnek hálapénzt, szívességet, felléphetnek a nem etikusan pénzszerzők ellen, összefoghatnak a paraszolvencia ellen, megőrizhetik az emberségüket vagy éppen eldobhatják (? mondjuk éppen ez egy fityingbe sem kerül), érezhetik magukat felsőbbrendűnek és hivatkozhatnak arra hogy mennyit de mennyit tanulak, szétnézhetnek, hogy aki nem orvos miből él, ilyesmi
hogy mit választanak a lehetőségeik közül, az rajtuk múlik
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     2007 Március.…..
kacat 2011.08.08 18:14:51
@Braincelle: "Aki először jár itt és olvassa ezeket a kommenteket, azt a benyomást szerzi, hogy az itt kommentelőket nem zavarja az, hogy rá sem fütyültek a haldokló betegre, sőt még a rokont hibáztatják, az ő kötelességének tartják az ellátás "keresztülverését". "
zavar, de ha branül nincsen, akkor hiába járatom a számat, hogy na ne már hogy nincsen ott alapvető eszköz, ahol üdőrákosokat kezelnek, mert attól még nem lesz - lemegyek a kórházi patikába, és megveszem. És ez igenis az én kötelességem ebben a helyzetben, mert akinek amúgy a kötelessége volna, az nem teljesíti. Mindegy nekem, miért nem. Lényeg: nincsen, fontos: legyen. Megszerzem. Kiabálhatok is éppen, sírhatok is éppen, ez még a betegnek is szörnyűbbé teszi az egészet. Mondhatom, hogy 56 éves, és ha 3x volt táppénzen sokat mondok. Ezzel OTT és AKKOR nem oldok meg semmit.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Sziasztok!  Nagyon…..
Gyed Maroz levele sajnos igencsak megszokott témát kapargat, de a "szákolt halat nem etetünk" mondás tízlábú fenéklakóként lenyügözött minket. Igazából nagyon kiváncsi vagyok, van-e még olyan ország, ahol a távközlési cégek arra kényszerítik az ügyfeleiket, hogy…..