Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emc

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összemérve nagy testvérükkel, az 1980-ban alakult német Zöld párttal a magyar Lehet más a politika mozgalom teljesen más irányból vág neki a nagypolitikába való betörésnek. Ha zöld pártról van szó a legtöbben nem véletlenül Európa legsikeresebbnek tartott politikai…..
Bodoky Tamás az Index főmunkatársaként lett a Lehet Más a Politika mozgalom tagja. Írt is az LMP-ről, de a szerkesztők elvették tőle a témát - szerinte azért, mert nem titkolta a tagságát, szerkesztői szerint meg egyszerűen azért, mert tag. Interjú Bodoky Tamással a…..
Írásgyakorlat Megoldjuk okosba’ 2008.12.23 15:30:04
Az átláthatatlan és irracionális pártfinanszírozási rendszer reformjának elmaradása komoly korrupciót sejtet a háttérben. Ismerkedjünk meg a vonatkozó szabályokkal és a győződjünk meg betarthatatlanságukról, amely egyértelműen bűnbe…..
Értekezés a magyarországi kis pártok jelenlegi állapotáról, anyagi helyzetéről és arról, hogy milyen összefüggés van a Budapest Bank reklámarca és a Magyar Gárda között.   Mi az, amiből a svédeknek és a szlovákoknak hét van, a szerbeknek tíz, a magyaroknak…..
Az LMP színre lépése egy éves előkészítő munka eredménye. A szerveződés mára minden megyében jelen van, mintegy háromszáz főt számlál; a résztvevők a civil, az egyetemi, államigazgatási és a vállalkozói szférából érkeztek. Van, aki korábban szakértőként már…..
A Földi Élet Pártja jobbára már csak a mézelő facsemetékkel foglalkozik, a létminimum alatt élőket támogató Létalap minden nyoma eltűnt mára, pedig 2006-ban még indultak a választásokon, ahogy a Magyar Nyugdíjasok Pártját sem lehet már fellelni. A Humanista Párt az alulról…..
Figyelemfelkeltő gerillaakciók, pereskedés, botrányok – mindez mégsem elég, hogy az Élőlánc bekerüljön a köztudatba. Pénz és megfelelő kampány nélkül rögös az út egy informális baráti társaságtól több civil szervezeten át az első ökológiai pártig. Kicsit…..
Tiszta kezeket a magasba! címmel szervezett vitaestet a korrupció által okozott károkról és a kitörési lehetőségekről a Lehet más a politika (LMP) kezdeményezés a minap.  Korrupció-és közvélemény-kutató szakemberek ültek egy asztalhoz, hogy szakmai és drámai képet…..
Interjú Boda Zsolttal a Védegyletről A pártszervezés céljából elindult Lehet Más a Politika! mozgalom szervezői között a Védegylet több korábbi vezetője is megtalálható.” Ezzel kezdődik a Védegylet sajtónyilatkozata, amiben üdvözli a Lehet Más a Politika!…..
Társadalmunknak megújulásra van szüksége” – ezzel a mostanában sokat hallott szlogennel kezdődik a parlamenti párti babérokra törő Lehet Más a Politika (LMP) kezdeményezés hivatalos programja. Megújulási koncepciókban azonban a nagy parlamenti pártok sem szenvednek…..
A Centrum párt kálváriája  Magyarországon eddig kevés olyan politikai csoportosulást láthattunk, amely a középutas politika jegyében született meg. Ezúttal azonban szemtanúi lehetünk egy olyan párt működésének, amely – ha csak névlegesen is, de – a…..
Lehet más a politikus? Portré Schiffer Andrásról  Schiffer András eddig a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédőjeként és a Védegylet aktivistájaként vett részt a közéletben. Most úgy látja, itt az ideje, hogy politikusként is színre lépjen. Fiatal kora óta…..
Zwentendorf, Alsó-Ausztria, 1978. Atomerőmű építésébe kezdett a magánszektor a kis háromezres településen, és annak rendje és módja szerint fel is húzták az osztrák atomipar leendő csúcsteljesítményét határidőre. Azonban Ausztria civilszférája nem nézte jó szemmel, hogy…..
A Lehet más a politika kezdeményezés kampánystratégiájárólInnovatív, közvetlen kommunikációs stratégiák, figyelemfelkeltő megmozdulások – ilyen és ehhez hasonló eszközökkel próbálja meg felhívni magára a figyelmet a Lehet más a politika kezdeményezés. A társadalmi…..
Írásgyakorlat Személyek 2008.10.21 13:24:20
Csillag Gáborkultúrantropológus„Voltam már szinkrontolmács, újságíró, kiállítás rendező, művészet-terápiás csoportvezető, kultúrantropológus egyetemi oktató. Most aktivista vagyok, és ez izgalmasabb, mint az összes eddigi egybevéve” – mondja a gyermekkorát…..
A Magyar Köztársaságban a pártok az Alkotmány és az alkotmányos jogszabályok tiszteletben tartása mellett szabadon alakulhatnak és szabadon tevékenykedhetnek. Jól hangzik, mi? Most ahhoz adunk segítséget, hogy mit tegyél, ha te is szeretnél egy saját pártot. Hogyan kezdj hozzá?…..
Polgári engedetlenségbe torkollott az Ökopolitikai Műhely hétfő esti bemutatkozó lézerjátéka. A szervezet a Parlament Dunára néző oldalára akart lézerrel vetíteni, de  a rendőrség szerint hiányzott egy engedélyük, ezért megpróbálták megakadályozni az akciót. Végül a…..
Szombaton tartották a Tarka Magyar elnevezésű rendezvényt, melynek résztvevői a diszkrimináció ellen tiltakoztak. A felvonulásra több tízezer főt vártak, de ennek csak töredéke; öt-hatezer ember gyűlt össze. A helyszínt rengeteg rendőr biztosította, ennek köszönhetően a…..