Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RelakS

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harold Edgerton leginkább a mozgást kimerevítő felvételeiről ismert: például almán áthatoló puskagolyó, folyékony fehér koronát alkotó tejcseppek és más képek, amelyeket az emberi szem nem képes észlelni. A második világháború alatt Edgertont és vállalkozását éjszakai…..
RelakS 2017.09.12 18:36:44
@Kitiltottak a zusabol de LESZAROM.: Dátumot nézze meg. Valamikor a 60-as években megkötötték az atomcsend egyezményt, azóta usákok sem robbantgatnak.
Van egy város, aminek az utcái azbeszttel voltak kikövezve a szó szoros értelmében, Ráadásul nem is a széles körben elterjedt krizotillal, hanem a hozzávetőleg százszor veszélyesebb kék azbeszttal, a krokidolittal. A ritka anyag először gyors felvirágzást, majd pár évtizeden belül, miután…..
Rendhagyó, versus-cikkel jelentkezem ma. Egy Xiaomi Yi FullHD akciókamerát hasonlítok össze egy 4K Elephone Explorer Pro-val, és hogy legyen egy kis látványvilág is, két timelapse videót készítettem velük, hogy meglássátok a különbségeket. Nagyon érdekes tapasztalatokat szereztem a velük mókolás…..
RelakS 2016.09.22 21:21:03
@tif: Addig is tekintsd meg a Yi 4K tesztjét :)
Az sem rossz, bár már messze nem a 20-30 ezres kategória.
www.techmoan.com/blog/2016/7/23/yi-4k-the-best-action-camera-ever.html
Semmitől sem riadnak vissza a szupermarketek, ha bevételről van szó. Különböző titkos trükkökkel igyekeznek rávenni arra, hogy még többet költs náluk. Mutatom, hogy mire érdemes figyelni. Hatalmas bevásárlókocsik, kosarak A bevásárlókocsik, kosarak méretének növekedése…..
1. A történelem legnagyobb hiperinflációi során az esetek többségében a bankjegyek tömege jelentette értékük alapját. A talicskával hordott bankjegyhalmot az eladók mérlegen mérték…..
RelakS 2015.08.07 15:27:14
@Bérgyilkos Bohóc: Biztos, hogy érted a lényegét? Hogy az árak egy focizásnyi idő alatt közel a duplájára emelkedtek? Hogy ha reggel megkaptad a fizetésed, délután kb egy doboz gyufát vehettél rajta?
Ha még élnek nagyszüleid, dédszüleid, beszélgess velük arról az időszakról, szerintem fognak érdekeset mondani.
RelakS 2015.08.07 15:34:54
@stoppos76: Lehet, bár gondolom csak arra akart példát mutatni, mennyire elértéktelenedett a napi fizetés a nap végére.
Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában sem. Elég meggyőző volt, hogy amikor elkértem a katalógusukat, egy másfél kilós, hatszáz oldalas paksamétát kaptam, amiben szúrópróbaszerűen mindent megtaláltam, régi…..
RelakS 2015.06.17 07:50:36
@tomsawyer3131: hehehe
Valami hengert elkezdtek megmunkálni, következetesen csőnek fordították. A hengert végre kifúrták, lett belőle egy cső, onnantól következetesen hengernek fordították :)
Toldozzák-foltozzák az illetékesek a fizetős útdíjrendszert, hátha egyszer csak kikerekedik belőle valami értelmes verzió. Ami nekünk a legfontosabb, bejelentették, hogy mégsem lesz fizetős a reptér megközelítése. Azt azonban nem nagyon kommunikálják, hogy ez csak Budapest…..
RelakS 2015.01.25 12:06:04
@Arcade Macho: Nagyon okos vagy, csak azt felejted el, hogy az M31-et uniós pénzből csinálták, tehát nem szedhetnek érte pénzt. Egyébként simán szednének, az tuti :D

Igen, gödöllői vagyok, szóval az M3 nem ingyenes a két ingyenes szakasz közötti dolgot én sem értettem. Ez a megyei matrica viszont nagyon jól jött munkábajáráshoz :]

Csak nehogy rájöjjenek, hogy ha sok autós kevesebbet fizet (ugye, akik eddig éves matricát vettek 40+ezeré, most meg pl 20-ból megússzák, ami kell), akkor nem több fog befolyni a kasszába, hanem kevesebb, mert még a végén visszavonják a megyei matricát :D
RelakS 2015.01.25 12:27:49
@egy másik répatorta: Ahogy én sem jártam rosszul :]

Kár, hogy ez már megint úgy sikerült, hogy sokan mások meg rosszul jártak. Értsd: akiknek eddig volt ingyenes elkerülőjük, azoknak már nincs.

Arra azért kíváncsi leszek, hogy ha ez a nagy háborgás lecsillapodott, akkor a végén a forgalom hogyan változik. Tényleg megnövekszik az alsóbb rendű utak forgalma, vagy a megyei matrica miatt az autópálya forgalma lesz-e nagyobb. Egy biztos: nem a kormányzati kommunikációt kell figyelni ez ügyben :D
A farpofáim is összerándultak, mikor az oszlopot láttam egyenesen a kamera felé közeledni. És felszisszentem, hogy na basszameg, ezért kéne figyelni. Nem vagyok én marha okos, meg tévedhetetlen sem. És ellentétben a sok, igazán okos megmondóemberrel én sem vagyok száz százalékig…..
Ahová a jó idő ellenére sem érdemes nyaralni menni -kb- Európa közepén hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy veszélyben vagyunk, ha allergia-szezon van, ha túl nagy a hideg vagy a meleg, és ha nincs elég pénzünk. A világ más részein a veszélyt az éhenhalás, a természeti…..
RelakS 2014.03.30 22:25:54
@atomtudós: Elég lett volna megszámolni a nullákat, még az angolszász/német rendszer közti különbséget sem kell ismerni :)
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
RelakS 2012.12.20 19:12:12
@Reactor: Igenis, legyen labirintus. Ne a hagyományos, egy út van, hanem több utas, mint egy rendes környezet. Persze, ehhez úgy kéne megcsinálni mindent, hogy ne nézzen ki minden harmadik sarok ugyanúgy, az meg idő, stb. Legutoljára talán a Blood-ban (kísértetházban volt nagy WTF), meg a Duke Nukem 3D kiegészítő fejezeteiben anyáztam, és sasoltam a térképet, hogy most merre kéne menni. Talán a sin-ben volt a dzsungeles pályacsoport, ahol sokfelé lehetett menni, akár keringhettél is, ha folyton ugyanarra mentél. Igaz, így lennének olyan pályák esetleg, amit a játékosok jó része nem lát, és kidobott pénznek tűnne a managerek szemszögéből.

@reKorrekt: én ezen az NFS MW pályán anyáztam:
www.youtube.com/watch?v=IZmcjVch0NY
Bezzeg, amikor ráállítottam a fraps-et, hogy felvegyem, és kérdezzem, hogy kéne megcsinálni, akkor sikerült :]
RelakS 2012.12.21 17:51:53
@reKorrekt: egy NFS-ben sem éreztem késztetést a kormány/billentyűzet szétverésére. Azonban RBR esetében kapott a kormány, mikor balra akartam fordulni a vizes úton, ehelyett talán még jobbra csúszott is egy kicsit :)
Ha más dolgom sem lenne, mint játszani, lehet, még elővenném. Ha másért nem, hogy azt a @>#@đ[ skandináv flik-flak-ot megcsináljam...

Régebben amúgy játékos klisének gondoltam, hogy robogok 300 körüli sebességgel, mire kihajt elém egy addig nyugodtan álldogáló civil autó. Azóta láttam orosz fedélzeti kamerás felvételeket :D
RelakS 2012.12.29 19:30:44
@Reactor: "Na és skacok, a megölhetetlen ellenség klisé megvan?"

Mi kéne ez esetben? Megölöd, majd jön a felirat, hogy mission failed? Mondjuk nem tűnik hülyeségnek.
Autótörténelem Nagy remények 2011.04.10 07:30:00
Amerika a korlátlan lehetőségek hazája - mondják sokan. Tény, hogy számos ember találta meg ott a számítását ügyessége, egyedi ötletei, vagy csak épp szerencséje révén. Ám sokszor hiába indul be egy vállalkozás nagy reményekkel, hiába születnek jó ötletek, ha külső…..
Vajon mi történt az Alien 5-tel? Jó kérdés, bár kár lenne tagadni a nyilvánvalót: valahol a Jean-Pierre Jeunet-féle Feltámad a Halál tehető felelőssé azért, hogy a széria jó időre jégre került, s 13 évet kellett várnunk arra, hogy egyáltalán felvetődjön egy új…..
Van abban valami nemzeti büszkeségre okot adó, ha ránézünk a kelet-európai autópályatérképre: a legtöbb új gyorsforgalmi út Magyarországon épült, csak az elmúlt 8 évben kb. 400-450km, ha jól számoltam, ezen kívül még több száz kilométer épült a rendszerváltás óta. A…..
Hölgyeim és Uraim! Elérkezett az idő, hogy több hónapos munkálkodásomnak beérjen a gyümölcse. Ugyan már volt egy hasonló cikk a Filmdroidon, de valljuk be, a szerző enyhén szólva messze járt az igazán durva alkotásoktól. Elég, ha csak annyit írok, hogy onnan egy sem került be az enyémbe. Eléggé…..
Ha jól vettem ki Zoli szavaiból, ő most nem elsősorban a KRESZ vonatkozó szabályaira gondol, hanem arra, hogy valójában mikor van értelme akár az első, akár a hátsó ködlámpát használni és mik azok a körülmények, amikor ez másokat sokkal jobban zavar, mint amennyivel többet…..
RelakS 2010.02.28 19:34:15
@Megszívtuk-waze: Érdekes. Mikor tejködben kellett mennem, játszottam, hogy refi, tompított, ködlámpa, hogy látok jobban, rosszabbul.
Refi egyértelműen fail, a ködlámpával meg mintha egy sötét falat toltam volna magam előtt, szóval tompított kell.

Ez a feljebb emlegetett büntetek a ködzárfénnyel meg jó volna, csak a Škodában is az elsőt kapcsolja fel az ember, majd utána a ködzárat (kihúzza a kapcsolót)
Kicsit már öregek, kicsit már kimentek a divatból, de Dolphi és Jean párbajára még mindig sokan kíváncsiak. Itt van a várva várt Tökéletes Katona 3 trailer! ..
Én már a kanyarodó sávból az egyenesen haladók közé bepofátlankodókat is rettentően tudom utálni, amit Northumberland írt és fotózott le nektek, az még ennél is nagyobb bunkóság. A csatolt kép története elé néhány szóban szeretném vázolni, hogy nem igazán tartom jónak…..
Az alábbi videóban a CGI segítségével létrehozott figurák csapnak össze a hús-vér akcióhősökkel. Quatrich ezredes segítségére van Bruce Willis, Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger is, de még feltűnik egy-két ember. A másik oldalt többek között pedig Jar-Jar Binks, a…..
Mikor beszélünk egy filmről és megemlítejük annak tetszetős mozzanatait, humoros szövegeit, effektjeit olykor hozzátesszük: Ja és jó volt benne a csaj is. A sci-fi filmekben is láthattunk néhány olyan szereplőt, aki a gyengébbik nemet képviseli (előfordul olykor, hogy nem is…..
Közeledik a karácsony, a bevásárlóközpontok és hipermarketek környékén ilyenkor az autósok többségének pattanásig vannak feszülve az idegei már alapjáraton is. Ha ehhez hozzáadjuk az egyik legjellemzőbb elsőbbségadási fogalomzavart, mégpedig, hogy a parkoló szélén futó…..
Le a kalappal a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs csapata előtt, a pozitív hangvételű marketinganyagok hatására, valamint az újdonság varázsa miatt eleinte én is egész komolyan lelkesedtem az új fizetőeszközért! Amikor 1-2 hónappal ezelőtt először kaptam fém 200-ast…..
RelakS 2009.11.03 17:38:31