Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vesta008

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Angolul tudni egyszerűen muszáj, ezt mindenki tudja. És az sem árt, ha az angolon kívül beszélünk egy másik, akár kis nyelvet is. Ebből a bejegyésből pedig kiderül, hogy nyelveket beszélni és/vagy tanulni nem csak azért jó, mert idegennyelvtudással:nagyobb eséllyel indulhatunk a…..
  Kapcsolatom a mézes krémessel még gyermekkoromban, fatornyos kis falunkban kezdődött. Lehettem vagy 4 éves… Anyukám akkor készítette először. Aztán minden évben, többször is, ahogy emlegette, ez „hálás darab”! Karácsonykor a zserbó mellé is ideális volt. Egyrészt igazi karácsonyízű, másrészt…..
Vesta008 2009.12.21 17:58:59
lorien Wokos cékla 2009.11.23 17:33:00
Azt hiszem, rá kell állnom egy kicsit könnyebb ételek készítésére, mert kezd elszaladni a ló. A szervezet is jelez, kívántam a zöldségeket rendesen, ezért a piacon vettem egy szép nagy céklát, meg néhány zsenge sárgarépát, úgy voltam vele, majd wokban lesz belőle…..
 A stockholmi gazdapiacon szombatonként 10-15 óra között lehet friss árut vásárolni. A déli városrészben levő piac egy kis utca közepén, fasor árnyékában húzódik meg. A kétoldalt felállított pultok és bódék között ember ember hátán tolong.    A…..
      ..
Vesta008 2009.09.11 10:16:02
Dalit Epres pannacotta 2009.05.25 13:01:00
Még húsvét előtt a Lidl-ben kaptam egy receptfüzetet, amiben ez a gyönyörű desszert volt. Jött a születésnapom, vendégeket is vártunk, ez volt a legjobb választás. Még elég drága volt és import eper, de „egyszer élünk” felkiáltással megcsináltam, és csodák…..
A túrógombóc egész érdekes evolúciós folyamaton ment keresztül az életem során. Anyámtól én ezt úgy tanultam,  hogy a túrógombóc egy sós étel, prézli, tejföl, kész. Ezen belül egy másik fejlődéstörténet kezdete életem első saját gyártású túrógombóca, amit…..
Pomme-pomme A nagy bejelentés 2009.02.27 20:10:00
Miután egy remek, gasztronómiai élményekben sem szegény hetet töltöttünk Szlovéniában, egyre több megírnivalóm tornyosult fel. Ezekre is mind sor kerül majd, előbb azonban eljött az ideje, hogy a barátok és rokonok mellett veletek is megosszam a jó hírt, kedves blogolvasók:…..
Vesta008 2009.02.28 07:58:22
  Családi okok miatt elég sokszor utazunk Szlovákiába. Bár a globalizáció, a nagy élelmiszergyártók univerzális kínálata miatt nincs nagy különbség van az ottani és a hazai hipermarketek kínálata között, akad néhány dolog ott, ami nálunk (már) nincs.   Minden…..
Terveztem. Hogy rittyentek egy frappáns összefoglalót az elmúlt évről. De már ez a két mondat is meglehetős erőfeszítésembe került. Valószínűleg odázgatnám még az idei első posztot, de kaptam néhány nagyon kedves és aggódó emailt, ami adott némi késztetést. A…..