Regisztráció Blogot indítok
Adatok
örge1

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a link az Origo.hu/LifeNetwork.hu cikkéhez:100 milliós vitaminháborúAz újdonságokból szemezgettem:Árbevétel:A Free Choice Kft. 2007. évi nettó árbevétele meghaladta a 2,5 milliárd forintot, s a 2008. évi árbevétele is egymilliárd fölött alakult. A cég franchise rendszerű…..
örge1 2010.02.28 18:35:33
@Sherpa_1:
"No, igen. 1975.- ben kuruzslás vádjával bűnvádi eljárás indult ellene...2000. ben megveszi a gyógyszergyár és gyógyszerré nyílvánítják:)"

A különbség az, hogy Béres, Lenkeivel ellentédben valóban végzett számos tudományos kutatást, melyeket aztán publikált, ezzel bizonyítva szereinek hatását.
Videó (kb. a felénél kezdődik, pozicionálható): Nem sok újdonság van benne, de három dolog azért feltűnt. Egyrészt szóbakerült a cég weboldalára kiteendő nyilatkozat a GVH határozatáról.  Miklovicz Attila szerint a drlenkei.hu nem a megbírságolt Free Choice…..
Ezt az üzenetet kaptam az Anonymoustól:Anonymous rég jelentkezett, de most tennie kell valamit!2010. február 12-én, 19-22 óra között kerül megrendezésre az VIII. Anonymous tüntetés Magyarországon, Budapest VIII. ker. Múzeum út 2-6 között.Itt tartják a szcientológusok az Élet…..
örge1 2010.02.12 16:40:56
@fodorbela81:
Nekem ez utóbbi történeted is igencsak sántít, de ha igaz is lenne, és a kolléganőd unokatesója azért tettette volna magát hülyének, mert azt akarta, hogy leszázalékolják, akkor megérdemelte a sorsát.

Warlimont egyébként pszichiáter - ha ezt eddig nem tudtad volna. Tudod, ő az, akit te szívből gyűlölsz, úgyhogy most aztán kiadhatod magadból nyugodtan:)
Úgy látszik, rányomult az egyház erre a Clear Magyarország - 2010 témára, mert erősen kezdték az évet.Az EZO magazinos cikket ez a két akció követte, mindkettő a belső levelezőlistáról származik.Az első elkövetője Kopiás "Lobbista" Gábor Feladó: Kopiás…..
örge1 2010.01.10 13:04:05
@thehandsomest: egyszer már kikérte magának.
Egyik pofon a másik után ezen a héten az egyháznak...Előzmények a blogon:Első tárgyalásÖsszefoglalóJavasolt ítéletForrás: BBC NewsA bíróság bűnösnek találta a "Párizsi Hírességek Központja" nevű szcientológia egyházi szervezetet csalásban,…..
örge1 2009.10.29 14:14:50
@furasrac: ezt hol hallottad? Amúgy kétlem. Már csak azért is, mert a II. kerületben Fideszes polgármester van, és nekik köztudottan nem a kedvenceik.
Azért elég vicces(?) lenne, ha ez tényleg így lenne, ugyanis a Vadaskert Kórház (ami egy gyermekpszichiátria, és egyben a scik egyik fő ellensége) még ott működik az OPNI területén, csak épp egy külön épületben, kb. 30m-re az OPNI főépületétől.
örge1 2009.10.29 14:16:57
Vallástudósok pozitívan írnak a szcientológiáról: Érdekes, hogy pont ezt linkelted be. Volt egy másik is, amit egy bizonyos dr. Urbano Alonso Galan írt, és annakidején az egyház kiküldte minden parlamenti képviselőnek. Surján László, akkori országgyűlési képviselőnek ez volt…..
örge1 2009.09.22 14:52:18
@kalman: szerencsére, mint azt itt a blogon is láthatjuk, azért akad bőven ellenpélda. Bizzunk benne, hogy lordmiko és hajni is egyszer talán magába száll és rájön, hogy órási butaság a hátralévő életét egy soha el nem érhető célnak, egy hatalmas átverésnek szentelni.
örge1 2009.09.23 12:05:20
@sertésmájkrém: "Vajon miért nem kezdett a kivételes képességeivel semmit?"

Én is ezen gondolkodtam:)

Lordmiko: "...képes voltam ugy futni,ugy megutni egy labdat ahogy csak akartam és akár 38 fokos hőségben is 4 órán keresztul"

Ha 6 évesen képes volt erre, most miért nem?
Vagy csak titkolja? De annak nincs értelme, hiszen ha képes lenne ezekre, akkor lehetne belőle akár egy új Puskás is. Degeszre kereshetné magát, milliókat adományozhatna az egyházának, és így sokkal többel hozzá tudna járulni a világmegmentéshez. Nem értem:)

Lordmiko: "Tudjatok egész életemben éreztem magamon hogy halhatatlan vagyok,minden olvasás,tévénézés és ilyesmi nélkül."

Ez a másik érdekes dolog. Hogy érezheti valaki életében, hogy halhatatlan? És hogy jön ez az olvasáshoz meg tévénézéshez?
örge1 2009.09.23 13:13:13
@Reformer:
Mi van, ha átmentél a hídon és úgy döntesz, nem kell neked test. Akkor mi történik? És mi van azokkal, akik átmentek, de úgy döntenek, hogy egy új testben léteznek tovább? És honnan lehet megismerni az ilyet (esetleg valamiféle csodákra lesz képes az új testében)?
Megjelent az APEH honlapján a 2008-as SZJA 1% felajánlások listája.A szcientológusok száma 13%-al csökkent a tavalyihoz képest.Az utóbbi pár év adatai:2002:   840 fő - 3368400 Ft2003:   833 fő - 3568392 Ft2004: 1034 fő - 4109757 Ft2005:   880 fő…..
örge1 2009.09.21 21:52:52
@lordmiko:
"...Tudod az Öreg Ron nagy mókamester volt és szeretett viccelődni..."

Bizony-bizony, jól megviccelt benneteket. Sajnállak, őszintén...
A New Era Publications International (a szcientológia egyház könyvkiadója) kiküldött egy körlevelet a magyar szcientológusoknak.   A jelek szerint az a tervük, hogy az egyház bújtatott szcientológia propagandát is tartalmazó kiadványait a megyei önkormányzatok…..
örge1 2009.09.15 12:49:44
@fepe:
Pontosan. Változnak az idők. Ma már simán ki lehet lépni a katolikus vagy a zsidó egyházból, ennek gyakorlatilag semmilyen következménye nincs, legalábbis én még nem hallottam olyat, hogy ez bárkinek is gondot okozott volna. Talán egyedül a családod felől jöhet némi nyomás.
Ezzel szemben a szciegyháznál nem szállnak le rólad. Ha csak egy pillanatra is megfordul a fejedben, hogy valami nem stimmel, vagy hogy ki akarsz lépni, zaklatnak, fenyegetnek, újabb tanfolyamokra küldözgetnek újabb pénzekért, sp-nek nyílvánítanak stb.

Szerinted ma mennyivel és miben van több szabadsága egy szcientológusnak, mint egy katolikusnak vagy zsidónak?
örge1 2009.09.15 13:02:07
@fepe: ha lenne gyereked, talán jobban megértenéd, miért vagyunk ezen a dvd-s ügyön ennyire felháborodva.
Nem igazán az önkormányzatonkénti 3000 Ft-ról van itt szó, hanem arról, hogy bújtatott reklámjukhoz a mi gyerekeinket akarják felhasználni. Az már csak hab a tortán, hogy mindezt a mi pénzünkből.
Lenkei úr halad a korral, reklámot is forgatott.   Amikor először megnéztem, azt hittem, hogy valami paródia, vagy vicc, de aztán rájöttem, hogy komolyan gondolja. Íme a remekmű:     Amire külön érdemes figyelni: - Lenkei úr kiváló, az alámondásos VHS filmek…..
örge1 2009.07.10 01:28:11
@exscn:
Van valami konkrét, tudományosan megalapozott statisztika arra vonatkozóan, hogy akik tömik magukba a mesterséges c-vitamint, azok tovább és egészségesebben élnek, mint akik csak "mezei" zöldségeket, gyümölcsöket esznek?
Egyszer ugyanis azt olvastam egy cikkben, (úgy emlékszem, hogy itt a blogon régebben a linket is megadtam, de most nem találom), hogy egy neves egyetemen végzett kutatás szerint azoknak az embereknek, akik mesterséges vitaminokkal tömik magukat (mondjuk itt nem csak a C-vitaminról volt szó), az immunrendszerük legyengül, nem lesz képes önállóan ellenállni a káros hatásokkal szemben, egyfajta függőség alakul ki, és az átlagéletkoruk is alacsonyabb.
örge1 2009.07.18 13:56:55
@Matrox:
"Genetikailag 120-130 év ami genetikailag kódolt életkor."

Arra én is nagyon kíváncsi lennék, hogy akkor például időszámításunk kezdetén hogy lehetett csupán 20-30 év, vagy a középkorban 30-40 év az átlagéletkor

Warlimont amúgy orvos (pszichiáter), úgyhogy vele nyugodtan folytathatod az eszmefuttatást, nem a bulvársajtóból és kávéházi traccspartikból szerezte ismereteit...
Az origo.hu fotója az MSZP-központból:              Kopiás Gábor, az MSZP tagja, a Magyarországi Szcientológia Egyház PR- és közkapcsolati munkatársa aggódva figyeli az eredményeket a kijelzőn.Van is miért…..
örge1 2009.06.10 19:54:57
@motyago: látom, nem értettél meg. Az, hogy ott vannak a tagjaik bizonyos pártokban (MSZP, MIÉP, kisgazdák)vagy, hogy milyen párt tagjai támogatják különböző tevékenységeiket (pl. Schmitt Pál), tények és nem vitakérdés.
Én arról beszéltem, hogy maga a szci elleni fellépés ne kötődjön semmilyen politikai párhoz vagy nézethez, mert azt gondolom, hogy mi, kommentelők egy igencsak heterogén csoportot alkotunk, sokfélék vagyunk, de legalább van valami, amiben végre egyetértünk. Ezt nem kéne elrontani.
örge1 2009.06.10 20:54:39
@körösladányi: a jobbik:)
Elfogott válasz, jól példázza az átlag szcientológus pszichiátriaellenességének megalapozottságát: Sziasztok!Én támogattam a kampányt 5000 Ft-tal! Szerencsére nincs első kézből információm a pszichiátria szörnyűségeiről, de mostanában másodkézből nagyon sok dolgot…..
örge1 2009.04.30 22:08:28
@mazsi6000:
Az orvoslátogatós dologban teljesen egyetértek veled, szerintem is ocsmány dolog, de ez az egész orvostársadalmat érinti, sőt minden állami szegmensben megtalálod ezt a fajta nyomulást, legyen szó oktatásról, mezőgazdaságról, iparról stb.
Abban is egyetértünk, hogy a pszichiátriai ellátás rendszere csöppet sem tökéletes, de Mo-n alapból óriási problémák vannak az egészségüggyel. Ha minden orvosnak annyi ideje és energiája jutna egy betegre, mint amennyi az szci auditorainak egy szerencsétlen robotjelöltre, akkor azért máshogy festene a dolog (itt csak mellékesen jegyezném meg, hogy a szcik, saját állításuk szerint is azért nem foglalkoznak súlyos neurotikus esetekkel, mert az túl sok időt venne igénybe:)))
Sajnálom ami az ismerősöddel történt, és nem vitatom, hogy vannak félrekezelések, de mindig csak ezekről beszélünk, miközben azért ennél jóval több pozitív példa van, csak épp a pszik és a kezeltek nem állnak ki minden egyes eredményes kezelés után, hogy na tessék, sikerült.

örge1 2009.04.30 23:23:37
@Neduddgi:
"Talán azért, mert ez lenne a minimum, nem gondolod?"
De igen, csak épp ők sem varázslók. Visszatérek az onkológiás példámra. Ott, ha egy rákos beteg sikeresen kezelnek, az óriási eredmény, ha belehal, az még sajnos természetes. A pszichiátriai betegségek jelentős részének sem találták meg a tökéletes gyógymódját, sok esetben, mint mondod, csak a tüneteket tudják enyhíteni (terápiás módszerek alkalmazásával együtt), de nincs az az alternatív gyógymód, ami ennél többet tudna elérni. Legalábbis én még nem hallottam róla, hogy egy skizofrént, egy súlyos kényszerbeteget, egy autistát vagy egy 25 kilós anorexiást bármilyen alternatív gyógymóddal siekresen kikezeltek volna.
Tudom, ezt nem szeretitek, de sok pszichiátriai betegség hátterében a genetikai adottságok, biokémiai folyamatok állnak, és bármennyire is igyekzne a szakember csupán terápiás módszereket alkalmazni, a kezelés sikertelen lenne.
De amint mutatsz nekem egy gyógyult autistát, minden szavam visszavonom:)
örge1 2009.05.01 00:53:07
@Neduddgi:
A diagnosztizálási eljárások szerintem más tészta (bár ez is érdekes), de nem erről beszéltem, hanem arról, hogy az orvostudomány különböző ágazataiban mennyire eltérőek a siker kritériumai.

"Az autistákat nem gyógyszerrel lehet megtanítani a "normál" (-hoz közeli) életvitelre, hanem türelemmel és szeretettel. Sok türelemmel. És egyáltalán nem lehetetlen olyan szintre kihozni őket a saját világukból, hogy képesek legyenek kontaktust teremteni másokkal, netán akár munkát is vállalni, önálló életet élni."

Ez attól függ, milyen típusú autizmusról van szó. Az enyhébbnél (Aspergeri) vitathatatlanul vannak eredményes módszerek, de őket nem is kezelik gyógyszerekkel. A súlyosabb eseteknél viszont gyakran elengedhetetlen. Én láttam már olyan autistát, akinek rendszeresen nagyon durva rohamai voltak, ami abban nyílvánult meg, hogy tiszta erőből verte a falba a fejét. Ott nem segített a szép szó és a szeretet. Ha azt akarták, hogy megélje a másnapot, gyógyszert kellett adniuk.

"Az, hogy te nem hallottál még arról, hogy az általad példaként hozott betegeket pl. pszichoterápiával sikeresen kezelik, még nem jelenti azt, hogy ez akkor így is van."

Nem feltétlenül jelenti azt, de amíg nem látom, hallok, olvasok róla hitelt érdemlően, addig számomra így van. De ha tudsz ajánlani szakirodalmat a témában, szívesen elolvasom.
Kicsit úgy vagyok ezzel, mint a szcivel:) - amíg nem látom a két szememmel, hogy egy clear Osza bin Ladenből hithű keresztényt farag, addig mondhatnak, amit akarnak.

Hogy miért nem mérik a depressziósoknál a szerotonin-szintet, engem is érdekelne. Talán Warlimont tud rá választ adni.
Van két, szcientológiához köthető, igen rokonszenves célokkal működő kezdeményezés...
örge1 2009.04.09 23:21:40
Én a vízilabdás vonalon már nem tudok csodálkozni, miután Benedek Tibor ott virít a Lenkei vitaminok reklámaiban ( drlenkei.hu/content/view/170/89/ ) és Vári Attilát és Székely Bulcsút is láthattuk már áhítattal figyelni a Lenkei előadások közönségének sorai közt ( www.youtube.com/user/f21csur )
A blog egyik olvasója küldte ezt az emailt, amit kapott.   Tisztelt Wise cég tulajdonosok! Veress Andrea vagyok, a Buda Misszió munkatársa! Egy kéréssel fordulok Önökhöz. Hatos osztályú auditornak képződöm,de még az elején járok,most zártam a Tanulói Kalapot amely a…..
örge1 2009.03.30 21:33:22
@Pszientológus:

"Ti mit kérnétek, ha lenne merszetek szembenézni a vágyaitokkal?"

Ha rendesen olvasod a blogot, láthatod, hogy az itt kommentelők többsége épp egy bizonyos közös vággyal néz szembe:)))

"Nem vagyok szci."
"De ennek a fórumnak egy igazi szcire van szüksége. Nem lehet úgy közösen utálni valakiket, hogy meg ne jelenjenek. Én vagyok ez a valaki."

Most akkor mi is van?
Egyébként járt itt már nem is egy igazi sci, de egyikőjük sem bírta sokáig a gyűrődést, totálisan csődöt mondott a tech.

Frissítés (2017.06.22): az érintett tartalomszolgáltatóhoz benyújtott panaszára CENZÚRÁZVA. Ezt is megértük... LETILTVA előadásai már a neten is elérhetőek...   Aki kíváncsi arra, hogy hogyan lehet valaki egyszerre demagóg, fölényes, irritáló és tudománytalan, annak érdemes…..
Találtam egy kiváló kérdéssort az egyik, szcientológiával foglalkozó internetes fórumon. Aktív szcientológusoknak javaslom megfontolásra.   Szűröd a bejövő hívásaid? Kétszer is meggondolod, hogy felvegyed-e a telefont? Mi a véleményed a…..
örge1 2009.03.10 09:30:41
@azonnal: Engem nagyon érdekelne a történeted. Esetleg írnál róla kicsit bővebben?
Szcientológus belső levelezőlista egyik mai üzenete:   Igen! Minden egy ötlettel kezdődik. Kezdődik??? Elkezdődik??? Elkezdődött??? Valami elkezdődött! De sajnos hogyha jobban megnézitek ezt a dolgot, azt hogy Clear bolygó, akkor láthatjátok, hogy ez egy lezáratlan folyamat.…..
örge1 2009.02.14 22:17:41
Az alábbi hirdetést találtam (persze lehet, hogy nem ő az):

www.meoszinfo.hu/index_11_02.php

"Gyógytornászt, gygógymasszört keresek
Jó fizikumú gyógytornászt, gyógymasszőrt vagy konduktort keresek magamnak fél vagy főállásban, ár megegyezés szerint. Jogosítvány szükséges.

Kapcsolatfelvétel: Telefon: 06-30-xxx-xxxx (Zarka Éva)

megjelent: 2008.10.09."
A kommentekben előjött a niacin (B3-vitamin) és a szcientológia "méregtelenítő programja". Gondoltam, érdemes lenne egy bejegyzést szentelni a program leírásának. Az egyház és a Narconon egyébként 100%-ban ugyanazt az eljárásmódot követi a méregtelenítés során, csak…..
A következő videó magáért beszél. Hubbard elsőszülött fia,  L. Ron Hubbard, Jr. (1934-1991) a téma, akinek "Nibs" volt a beceneve az egyházon belül. Az egyház megalakulásakor az apjával együtt dolgozott, aztán kilépett az egyházból, és még a nevét is…..
örge1 2008.11.04 12:16:23
Pszientológus,

"A koncepció az lehetett, hogy ha a gyerek eredményeket akar, akkor azért küzdjön meg."

Akkor most a gyereket szabadon kell teljesen engedni, vagy nem?
Az előző hozzászólásomban lévő ellentmondást ezzel még egyáltalán nem tisztáztad.

"A beintést egyáltalán nem biztos, hogy szó szerint kell értelmezni. Valószínűleg évekre elnyúló apa-fia pszichológiai meccsről volt szó, ismert eredménnyel."

A "beintést" egyáltalán nem szószerint értelmeztem:)
Tökmindegy minek mondod, beintésnek, konfliktusnak, pszichológiai meccsnek.... akkor is valamiféle súlyos ellentétbe került az apjával. És ha egy gyerek-szülő kapcsolat ennyire elmérgesedik, akkor igenis a szülőnek van nagyobb felelőssége, ő cseszett el valamit, de nagyon.
Súlyos hibákat kellett elkövetnie lrh-nak, ha idáig fajult a dolog. Vagy szerinted mindenről a gyerek tehet?

"Egy viszont minden gyerekére fennáll: egyikből sem lett szürke kis hétköznapi jómunkásember. Egyből sem. Mindegyik különleges valamiben! Jóban vagy rosszban, szciként vagy nem szciként, de mindegyik különleges."

Pontosan miben lettek különlegesek? Erre azért nagyon kíváncsi vagyok.

"Most pedig rólad, örge koma. Úgy érzem, hogy szavakon lovagolva kötekedsz. Vagy kötekedve lovagolsz. A következő ilyen stílusú irományodból csak arra fogsz választ kapni, amire van értelme."

Nem értem, miért húztad fel ennyire magad, hiszen lovat te adod alám kedves Pszientológus.:)))
És rendben, szíved joga arra válaszolni, amire akarsz.