Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Naccső

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tehát:A "trackback" arra jó, hogy más blogján jelezd, te is írtál az adott témában egy bejegyzést. Ahelyett, hogy ezt a kommentben közölnéd, elég, ha:1. kijelölöd annak a cikknek a trackback címét (közvetlenül a bejegyzés után, a kommentek felett, "a bejegyzés…..
w A peches szfinx 2007.03.09 04:00:00
Három kérdést engedett át az Alkotmánybíróság a Fidesz népszavazási kezdeményezéséből. A kormánybuktatásnak kapáltak. De összehozhatunk pár milliárdért egy nagyon keveseket érintő, érvénytelen referendumot. Hogy legyen-e a gazdáknak elővásárlási joguk a földre, nos,…..
Naccső 2007.03.10 00:31:05
No, új mumusok a Gráfon: Szálasi Ferenc, Szent István király, Bokros Lajos, Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, Schmitt Pál.
naccso.blog.hu/2007/03/07/politograf
(Kommentár-ügyben visszavonulót fújtam; a Gorka-párt pedig a "Kossuth-tériek" egy, "törvényesített" szeletének tekinthető.)

"kóka hogy került annyira jobbra?..."
Ne feledjük, hogy esetünkben: 'jobboldali'='szociális egyenlőség gondolatával nem azonosuló'. No, Kóka a piros helikopterével...
"szili liberálisabb lenne, mint lendvai?..."
Mindenképp. Lendvai a múlt rendszerben még valami cenzorféle volt.
"dávid nem liberálisabb göncznél..."
Ha arra gondolok, hogy Köztársasági Elnök Úr milyen jámboran szolgálta a poszkommunista Horn-kormányt, azt mondom, ez az Elnök Úr nem viszi túlzásba a liberalizmust!
w Hol volt, hol nem volt 2007.03.05 08:00:00
A Magyar Nemzet, mint tudjuk, egy ezer lóerős fospumpa, amely még olyan csimbóktól sem akad el, mint Horváth Zsolt. Rettenetes hírszerkesztést és az idiotizmusig párthű publicisztikákat buzog fel minden áldott nap. De a fosban mégis találni olykor gyöngyöt. Ha az allegóriát…..
Naccső 2007.03.07 18:13:35
Ehh, ma hajnal' eléggé álom voltam, ezért nem kapcsoltam, pontosan mi is az a harmadik tengely (dimenzió), ami magyar politográf ellentmondásosságát (például, hogy a Fidesz van kis híján a legmesszebb a MIÉP-Jobbiktól!) feloldja. Ez egy sajátosan közép-európai kategória: a nacionalista-internacionalista tengely. Ha ezt a harmadik, 'z' tengelyt nem adjuk hozzá politografikonunkhoz (vagyis nem bővítjük ki 3D-ssé), csak erősen fogyatékos képünk lesz a hazai polpalettáról - mint amilyen a mostani ábrám (az első a blogpostban). Majd később egy 3D-s koordináta rendszert kell szerkesszek, melyben függőlegesen áll egy 'z' tengely is, mely azt mutatja, ki mennyire nacionalista, a vízszintes sík pedig a mostani, nol-os politográf leend. Így válna minden érthetővé egy csapásra.

Azért ismeretlen kategória ez Nyugaton, mert arrafelé a politikai erők nagyjából kölcsönösen elismerik egymásról, hogy országuk, népük érdekében cselekednek - ellentétben Hungáriával, ahol vannak az "igaz magyaroknak", az "idegenszerűeknek", valamint a fasisztáknak, fasizmussal kokettálóknak különféle fokozatai.

A "kisantant" országokban pedig a kisebbségi magyarokhoz való viszony minden másnál fontosabb vízválasztó. Nyugati mércével ezért érthetetlen, hogy hogy képes a "szociáldemokrata" Fico a szélsőjobbal szövetkezni. Hát úgy, hogy azon a bizonyos 'z' tengelyen mindketten elég magasan vannak...

Mindenesetre, a következő, rendkívül érdekes és esztétikus grafikonon az MSZP és a Fidesz története látszik baloldal-jobboldal, a valamint idő viszonylatban. (Ugyanannak a postnak az alján, ahol a többi ábra van:
naccso.blog.hu/2007/03/07/ajn_cvaj_draj ) Szépen látszik, hogy túrta át Feri Orbánékat a baloldalra...
w Sekély sírhant 2007.02.26 06:30:00
A kommunizmus áldozatainak emléknapja fontos ünnep lehetne. Fontos, mert maga a kommunizmus egyre vonzóbb errefelé. Nem volt gázáremelés, nem voltak terepjárós bunkók – legfeljebb egyenruhában –, és nem voltak szinglihordák, volt viszont teljes foglalkoztatás. Nem volt…..
Naccső 2007.02.26 21:59:15
Próbálgatom értelmezni a 'diktatúra' fogalmát, egyszerűsítve: olyan politikai rendszer, amely 1) törvénytelen (bazmeg Viktor, bazmeg!... vajjon miért nem merem most a jobban artikulálható 'illegitim'-et mondani?...) módon tartja magánál a hatalmat, amelyet 2) erősen centralizált államszervezet éléről irányít 3) erőszakszervezetire támaszkodva; ebből kifolyólag 4) az emberi és polgári jogok döntő többségét drasztikusan korlátozza.

Feri hatalomszerzése legitim volt; az 1) ki van pipálva.

2)... hát, lehet ugyan azt mondani, hogy Feri centralizálja a pártját meg a kormányzatot, amelynek következtében akkora súlya lehet a kormányzatnak az államrendszeren belül, hogy az kissé maga alá görbeszti a többi hatalmi ágat; ebben, úgy tűnik, Feri nagyjából eljutott odáig, mint annak idején Viktor. (Civil szervezetek egyáltalán nincsenek - legalábbis olyanok, amelyek hatalmi ellensúlyt képeznének.) A rendőrséget közvetlenül vagy a miniszterén keresztül dirigálja, de ehhez joga van. Mondjuk, ez a pont olyan 85%-ban van kipipálva Feri részéről.

A 3)-as pont teljes egészében.

A 4)-es pont körül vannak a legnagyobb problémák, erről itt sok szöveg ment, csak annyit tudok hozzátenni: a) az alapvető polgári jogok csak bizonyos nagyon specifikus esetekben szenvedtek csorbát. Illetve még, hogy b) a gyülekezési törvény szar (pontatlan). (De hát sok más törvény is szar, egyébként.) De a b)-ről már nem csak Feriék tehetnek. Egy szó, mint sok: a 4)-es pontot sem lehet a legnagyobb rosszindulattal se levinni 90% alá.

Nagybetűs Ergo: rosszindulatúan számolva, Magyarország köztársaságnak 88, diktatúrának 12%-os állam. Persze lehetne 90 vagy 95% felett is, de mi a ***nak legyünk mi is egy nyugat-európai típusú Bénakacsaország?
w Ezek lopnak. 2007.02.19 05:00:00
Választások után pár napig téma, aztán fel-felröppen néha, de mindig elhal az aktualitások nyüzsgésében. Az állapot kevésbé alkalmas szalagcímnek, mint az esemény. Egy kordonbontás vagy egy zavargás, az breaking news. Hogy egyébként az egész magyar politika a lopásra épül,…..
w Fekete zongora 2007.02.02 15:09:00
Ebből lesz egy jogi vita nyilván, oszt jónapot. Az sem lesz érdektelen, csak az nem most van. Nagy-Britanniában egyébként - például - úgy megy ez, hogy nem szabad mindenhol tüntetni, ám amikor a rendőr elvonszolja a grínpíszes hülyegyereket a helyről, ahol nem szabad, konkrét…..