Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kávé és Csokoládé

226 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óriási divat (és üzlet) világszerte a plaeo-diéta, ami megoldást kínál a civilizációs betegségekre, elhízásra és rengeteg egyéb problémára, mindössze azt követeli meg a követőitől, hogy táplálkozzanak úgy, mint egy ősember.  De mennyire megalapozottak a…..
Kőleves Hurka Gyurka 2011.02.05 14:30:00
Hurka, kolbász, csülök, sült szalonna, cseresznyepaprika, almapaprika, csalamádé, óriási karéj fehérkenyér, sör, forralt bor, házi pálinka. Ha a kedves olvasónak is összefutott a nyál a szájában a fenti felsorolást olvasva, akkor virtuálisan kezet rázhatunk egymással, hiszen…..
Ez a recept nagyon egyszerű és villámgyorsan elkészíthető, nagyjából 1 órát vesz igénybe. A végeredmény pedig egy puha kellemes kakaós ízű és illatú keksz.Hozzávalók:- 200 gramm barna cukor- 250 gramm kukorica keményítő- 150 gramm vaj- 4-5 teás kanál cukormentes kakaópor-…..
Aug. 30-31. – Hétfő-Kedd   Először munkám volt, szállást kellett keresnem (rémlik?). Majd szállásom volt, de munkát nem találtam. Újabb 'learning curve' után ezúttal munkám is, szállásom is van… hát, lesz, mert ezt még a vonaton írom. Alig, hogy elhagytuk a…..
Apor, Réka és Emese Utolsó napok 2010.09.08 22:54:00
Még mindig Baracsról. Említettem az előző bejegyzésemben, hogy Teca készíteni fog finomságokat. Sütött sajtos pogácsát és főzött Apuval sztrapacskát. Nagyon finom volt minden. A sztrapacska a desszert.eu recepje alapján…..
Majdnem két hetet Baracson töltünk. Szeretek itt lenni. Nyugalom van és csend. A gyerekeknek itt a nagy kert, tiszta a levegő. Az utcán kedvesek és közvetlenek az emberek. Mielőtt elindultunk a lányok nagyon betegek voltak, főleg Réka, sajnos neki kellett antibiotikumot adni.…..
Nem is tudom már pontosan, hogy hányszor voltam EMI táborban életemben. Voltam egyszer Palicson és körülbelül négyszer a gyergyói EMI táborban. Kevés programon tudtam részt venni a gyerekek miatt, de így is nagyon jó volt. Hallgattam Vona Gábort, láttam egy kerekasztal…..
Apor, Réka és Emese Elutazunk! 2010.08.10 22:25:00
Néhány napra elutazunk Gyergyóba, Székelyföldre. Nem valószínű, hogy onnan tudok jelentkezni. Részt veszünk az EMI táborban is. A program megtekinthető itt.                 A kép nem saját. A…..
Apor, Réka és Emese Tegnapi fotó 2010.08.06 09:27:26
Aporral tegnap úszni voltam. Eredetileg a két kislányt terveztem elvinni, de ők elaludtak. ..
Tegnap Réka felállt a szoba közepén egyedül és megtett 4 lépést. Ma pedig végigment a fél szobán. 10 lépés a rekordja.              Apor pár nappal ezelőtt közölte velünk, hogy egeret szeretne enni. Tegnap pedig a…..
Apor, Réka és Emese Apor beszél 2010.07.31 19:14:00
Apor teljes neve lehet nem annyira köztudott. Ő Apor Levente. Valamelyik nap Viki megkérdezte tőle:- Apor mi a neved?- Levente. - válaszolta.Viki: - Apor mutass nekem 3-at az ujjaddal.Apor kinyitotta a tenyerét és felmutatta az ujjait.- Öt van. - válaszolta.Egyik este kérdezem tőle:-…..
Réka 13 hónapos kora óta mond két szótagos szavakat. Néhány dolgot kicsit másképpen mond, de felismerhetően: hami, enni, inni, csiga, maci, anyu. A csiga az tiga, a maci, az mani. Mondja lámpa, hoppá. Az anyu az anyi például. Emese még csak azt mondja hamm. Apor majdnem másfél éves…..
Apor, Réka és Emese Apor beszél 2010.07.17 20:43:34
Mondom neki tegnap este.- Apor, milyen nagyfiú lettél!- Nem fiú, nem der Junge.- tiltakozik hevesen.- Akkor mi vagy? Talán baba?- Nem baba. Apor.Aport tanítom németül. Nagyon sok szót tud németül névelővel együtt. A Wo ist..? kérdésre pedig válaszol. Vannak olyan német szavak,…..
Apor, Réka és Emese Gyerekek 2010.07.13 19:43:06
Néhány kép az elmúlt napokból.Réka elaludt ebéd közben.Apor citerát penget.Imre mutatja a lányoknak a szépapát.Apor kagylót eszik. - "Finom ennivaló." ..
Apor, Réka és Emese Sacher torta 2010.07.09 20:46:21
Több napja gondolkodtam, hogy írjak- e Szilárd születésnapi Sacher tortájáról. A torta tökéletes lett. A receptet a desszert.eu- n találtam Varga Gábor oldalán. A leírás nagyon pontos és alapos, el sem lehetett rontani. Életem első jól sikerült csokoládé bevonója lett.…..
Igyekszem a gyerekekhez nem babanyelven beszélni. Az autó autó és nem tütü. A pelenka pelenka és nem pelus. Egyedül a hami ven betéve a "szótárunkba."Réka egyik nap, éppen 13 hónapos volt, mikor etetés közben mondta hami. Azóta mondja minden nap, amikor enni akar, vagy…..
Már egy ideje készülök írni a babaúszó táborról. Rengeteg képet válogattam össze, amelyet hamarosan megmutatok. Először is miért Alsópáhok? Eddig életemben 3 helyre vittem úszni a gyerekeket. Dunaújvárosba, Temesvárra és Alsópáhokra. A temesvári babaúszás nagyon…..
Az alábbi receptet Béres Alexandra könyvében találtam. Nagyon egészséges, szerintem kiváló tavaszi, nyári vacsora.Hozzávalók 4 személyre:- 2 csésze friss spenótlevél- 1 fej jégsaláta- 4 db. narancs- 1 fej édeskömény- 2 evőkanál szárított paradicsom- 1 gerezd fokhagyma- 2…..
Május 20.-án a lányok 1 évesek lettek. A nagy családi ünnepet máskorra terveztük, de természetesen 20.-án is ünnepeltünk. Kaptunk 9 csokor virágot. Viki meglepetésként gyönyörűen megterítette az asztalt és áthívta Zsoltékat. A lányoknak Szilárd készített…..
Kávé és Csokoládé 2010.05.24 13:47:21
Apor most 2 és fél éves. Még mindig nem beszél mondatokban hibátlanul. Egyik este a fürdőkádban azt mondta: "Jó víz, picit meleg." Mindenre azt mondja mostanában mikor nemet akar mondani, hogy nem, holnap este. Így vicces dolgok keletkeznek. Egyik este mondom neki:- Apor,…..
Ez egy nagyon finom és egészséges babaétel. A tehéntej helyett rizstejet használtam. Híg változatban jéghidegen a felnőttek is ihatják.Hozzávalók:- 2 dl rizstej- 2 db. banán- fél avokádóHa felnőtt számára készítem, akkor több avokádót teszek és kevesebb banánt és…..
Egy hely a Balaton nyugati partjánál, amit nagyon szeretek. Először akkor voltunk mikor Apor 3 és fél hónapos volt, másodszor mikor 1 éves és most. A szálloda igazi gyerekparadicsom, játszóházzal, gyermekmedencékkel és különböző gyermekprogramokkal. Mi mindhárom alkalommal a…..
A receptet a Nők Lapja konyhájában találtuk, Bereznay Tamás tette közkinccsé. Ő egyébként nem mellékesen a Kárpátia vendéglő séfje és több remek könyv szerzője. A Mai magyar konyha című kötete egyik legszebb karácsonyi ajándékom volt. A blogja itt megtekinthető.Na de…..