Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rasam (törölt)

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fölényes Fidesz-győzelemmel zárult a józsefvárosi időközi választás, nem nyert a Drazsé-sógor Komássy Ákos, bármennyire is szerette volna ezt a Párt. Viszont ne higgyük, hogy az előző, SZDSZ-es polgármester, Csécsei Béla örökre eltűnt az önkormányzat életéből: a…..
rasam (törölt) 2009.11.30 14:26:21
@Seduxen: a legrövidebb " szerződés " amit láttam egy irodai 8 x 8 - as jegyzettömb lapján " kötődött " és kb így szólt : a mai napon megvettem egy díványt kétezer forintért : Kiss Antal. :D
Talán meg lehetne támadni érték aránytalanság vagy mi a fene címén. Ennyinek a tizedéért kiguglizna bárki bármit, vagy csemegézhetne bármely hozzáférhető egyetemi jegyzetből.

@eszkep: most akkor van frakció, vagy nincs frakció. Ez nem tragikomédia, ez szürrealizmus :)
 Elegem van a napi plusz nem is tudom már hányadik „kötelező” hisztiből, amit ezúttal a fogmosás jelent. Eleinte- kb 1 éves korig- hagytam a gyereket, hogy had bohóckodjon a fogkefével.Legalább szokja, hogy azzal a fura tárggyal benyúlok a szájába. Helyesebben ő…..
Egy a mai napon kelt részletes tájékoztatásában a jászalsószentgyörgyi AGIP benzinkút tulajdonosa a miheztartás végett arról értesíti a lakosságot, hogy a továbbiakban „az általam üzemeltetett és tulajdonomat képező benzinkutat BEZÁROM A ROMA, CIGÁNY KISEBBSÉG…..
rasam (törölt) 2009.11.12 17:04:38
@GaZe: DE ezt nem úgy érheted el, hogy pozitívan diszkriminálsz, mert nem adottak sem a pénzügyi, sem az ország lelki állapotát tekintve a feltételek. Egy lyukas zsákba öntjük a pénzt, bebizonyosodott 20 év alatt.A fasza kis politikai " elitünk "tett róla, hogy a jogrendszer romokban, az értékrendszer romokban, és nincsenek viszonyítási pontok. Ha mindent kiüresítesz, mi alapján határozod meg , hogy kit kivel mérsz össze?
NEM finanszírozható, meg kell hogy értsük, és hiába próbál érdeket érvényesíteni bárki : nincs pénz.Ellopták, elúszott, szavazatmaximalizálásra ment.
Az igát meg húzzuk, akik még húzzuk, és bennünket nem képvisel senki.És a legnagyobb csendben mi voltunk eddig.
rasam (törölt) 2009.11.12 17:13:22
@az igazi Sipi: én csak két térképre emlékszem. Hogy a szociális kiadások 80 %-a mely területeken( országrészeken ) kerül kiosztásra, meg egy másikra, hogy kik milyen mértékben szavaztak az MSZP- re 2002- ben és 2006- ban. Nos a színek mindkét térképen vörösek voltak ( véletlen egybeesés ... ) és meglepően lefedték egymást.
Gondolom 2002 előtt nem tetszett sem a családi adózás, sem a családi pótlék iskolalátogatáshoz kötése, sem középiskolai ösztöndíjrendszer létrehozása, mint a sok Orbán bűn e hármas egysége a felemelésük érdekében.
Jah. Most jobb. Most csak a lé dől, a gyerekek meg le vannak szarva.Viszont elfogyott a lejárt szavatosságú olasz csigatészta, meg az étkezési jegyek is választások után.
Ha valaki ehhez a problematikához hozzá mer nyúlni jogállami eszközökkel, DE vasmarokkal !!!!! nos, gondolkodás nélkül rá szavazok.
rasam (törölt) 2009.11.12 17:27:13
@az igazi Sipi: akkor meríts olyan közösségi portálokból mint a myvip/iwiw, meg tököm tudja még mik vannak. Helyesírás nuku, viszont a cigány öntudat oly mértékben jelen van, hogy ha nem tudnám, hogy ŐK " írják" és jelenítik meg magukról a képeket és szövegeket, azt hinném fasiszták, nácik, rasszisták, meg a többi :) Raj csávó, meg öld a magyar parasztot.
Szocializációs szint kb. De biztos erről is mi tehetünk.
Tudod mit, mindenről mi tehetünk.Hogy nincs munka, hogy drága az óvszer, hogy nem telepítünk újra erdőket, és nekik nem lesz tüzelőjük.
Meg arról is, hogy nem pozőrködünk 50 db. húszezressel a kezünkben myvipen. Pedig nagyon menő.
Legalábbis nagyon ez jön le a nyilatkozatokból. Először Nyakó Pisti, majd az MSZP Nőtagozata állt ki mellette. Azt írják, ők teljes mértékben egyetértenek a véleményével. "Ha van a társadalomnak egy olyan jelentős rétege (minimálbérből, vagy ahhoz közeli jövedelemből…..
rasam (törölt) 2009.11.10 15:20:35
@Vidéki: cselédsajtó. ennyi. a cselédet is ezért tartották. hogy szolgáljon.meg a fiatalúr vagy apukája kedvére tegyen
rasam (törölt) 2009.11.10 15:24:30
@simonmondja.: "Akikről a történet szól, azokat nehéz lenne vizsgálni, mert nem járnak terhesgondozásra, nyilván." - nos ezt úgy akadályoznám meg, hogy akkor gyest sem kapsz kiscsillag. És a gyerekkori terhességeik ? Láttál te már egyszer is olyat, hogy bíróság elé kerültek volna megrontásért ? Mert én még csak olyat láttam, hogy a 14 éves cigánygyerek szereti a 13 éves " feleségét " és jajistenem, szét ne szedjék a családot.
Törvényen kívül áll itt több százezer ember.
Révész Máriusz véresre verésénél is ott volt a Rebisz elitosztaga, derült ki a bíróságon. Törött csontok, kilőtt szemek szegélyezték V. őrnagy alegységének útját 2006. október 23-án...
rasam (törölt) 2009.11.10 14:55:09
@Birca: Ez vagy Te ? Komcsi pártfunkcik elhízott, ápolatlan, gyűlölettől fröcsögő, pattanásos és biztosan folyton izzadó fiacskája ?
A gyűlöleted tudom honnan örökölted.

"Életem első kommunistáját Kubában ismertem meg.

Egyébként sok párttagot ismertem. Családban is volt, rokonok között is, sőt még igen magas rangú pozicióban lévő is volt a rokonok között. De kommunista egyik sem volt, egyik sem hitt a kommunista elméletben. Így nagyon érdekes volt megismerkedni egy igazi hithű kommunistával. "
A Bajnai Gordon vezette minisztériumnak a 2009. január elsejével életbe lépett 277/2008 (XI. 24.) számú kormányrendelettel sikerült. Nem is kicsit. Nézzük a rendelet lényegét: - Minden épület kiviteli tervét fel kell tölteni a VÁTI szerverére. Akkor is, ha azt a megbízó meg sem…..
rasam (törölt) 2009.03.27 10:49:39
@Rorgosh:
" Látom nem sok fogalmad van az államigazgatás működéséről. A jelenlegi államigazgatás általában túlterhelt, nincs elég munkaereje a gyors adatfeldolgozáshoz "

Az állam és közigazgatás működéséről tényleg nem sok fogalmam van, mivel - én bohó - a vadvizi evezést gyakorlom 1990 óta, tudod ilyenek, hogy állásinterjúk, önéletrajzok, alkudozás fizetésről, jutalékrendszer és a kemény vadkapitalista viszonyok közötti életben maradás. Bocs, hogy sosem voltam hivatalnok.
Igen túlterheltek. Mind a sok százezer túlterhelt.
A jogszabályi dzsungelben senki nem mer dönteni, tologatják ide-oda az aktákat, hónapok mennel el azzal, hogy ühüm meg aham... És e hónapok alatt, képzeld el, az alkalmazottakról meg gondoskodniuk kell a vállalkozóknak. Nem mondhatják 3- án, hogy nem kaptunk engedélyt, nem tudunk bővíteni, mert ühüm, meg aham....
Itt nem az élethez igazítják a hivatali ügyintézést, hanem a lúzer ügyfeleket a hivatalokhoz...
20 év nem volt elég, hogy az ügyintézők java része megtanulja : nem az ügyfél van értem, hanem én vagyok az ügyfélért.... és nem én vagyok a Mindenható, hanem az ügyfél, mert ha nem fizetne adót, lőnék a ruhapénzemet ugyebár....
Fordítva ülünk a lovon...
rasam (törölt) 2009.03.27 11:22:50
@Rorgosh: tudom, kik a köztisztviselők, és kik a közalkalmazottak... gyakran egybemossák őket, de hidd el, tudom :)
Amit viszont nem sikerül megértenem hosszú évek óta az az, hogy pl. egy hatósági engedélynél van jogszabályban rögzített ügyintézési határidő ( 30 nap tegyük fel ) ezt rendre átlépik.
Te könyörögsz hónapokig, közben ún. hiánypótlások garmadáját kérik be tőled, és közben egy már többször módosított éppen nem hatályos jogszabályra hivatkoznak.... aztán azt mondják kész az engedély, nemsokára postázzuk, aztán eltelik 3 hét, hol van az engedélyem ?
Hát most gépelik éppen ... Aztán nem bírod tovább, bemész, és nagyra nyitott szemekkel közlik, hogy miért vered a palávert ? Mi a franc olyan sürgős 4 hónap után ? Te hülye bárdolatlan ügyfél.
Volt egy régebbi munkahelyemen olyan eset, hogy több hónap után még semmi nem történt, az ügyintéző szabadságra ment 3 hétre...stb, stb, aztán a kollégám berontott, és képzeld el : nem találták a dokumentációt ! Egy papírlapot nem találtak belőle. Eltűnt !
Namármost, ha te ezt egy magáncégnél megteszed, és a főnök bal lábbal kel, repülsz is, afelől kétséged nem lehet.
Az idő pénz. Főleg a magánszférában. Mindenki mindent összeszed, nehogy valami hiányozzék az ügyintézéshez. Mégis hónapokba / évbe telik, és az mind veszteség. Ha nincs engedély, nincs beruházás - bővülés, nincs új munkaerő felvétele, nincs banki ügyintézés... Csak egyre nagyobb fásultság.De ezt fel nem tudja fogni az, aki még nem dolgozott máshol, csak hivatalokban.
rasam (törölt) 2009.03.27 11:42:22
@Lukrécia Bögre: " Majd kifizet egy valag pénzt másvalakinek, aki a .pdf-et szépen újra megrajzolja .dwg-ben, majd elkészítse a kiviteli tervet.
Hogy pontosak legyünk. "

Viszont nem kell rajta gondolkozni, ezért a másiknak majd " másolási " díjat fizet, nem valag pénzt, de elfelejtik értesíteni az eredeti tervezőt, így jogilag a tervező nem adja a lemondását, ha mégis megtudja, etikai eljárást kezdeményezhet a másoló ellen..... jajjmár
Aki ezt kitalálta az sem volt normális.:(

Vastagbőr Új Bokros-csomag 2009.01.26 08:31:00
Bokros Lajos volt pénzügyminiszter 6 oldalas tanulmányban fejtegeti programját az ÉS-ben.A programpontok minden területet érintenek, a nyugdíjrendszert, az oktatást, az egészségügyet, a közigazgatást és az adórendszert."Az emberek ne arra számítsanak, hogy majd az állam…..
rasam (törölt) 2009.01.26 12:45:44
@jung: a 300 forintra gondolsz, mint reform ? Ha reformra gondolok, akkor strukturális változtatásokra gondolok, nem 300 ft-ra és páncélszekrényekre az ágyak mellé:(
Az nem nagytakarítás, ha a szőnyeget a szoba közepén rázom ki:)
Úgy tűnik nagyot hibáztam, amikor úgy döntöttem, hogy maximum poénból veszek a kezembe Blikket és ahhoz hasonló bulvárlapokat. Ma kiderült ugyanis, hogy bizony érdemes lehet ezeket a lapokat (is) forgatni, hisz megtudhatjuk például belőle, hogyan kerüli meg imádott…..
rasam (törölt) 2009.01.26 12:41:04
A gazdasági megszorító intézkedéseket követő zavargások miatt Argentínában lemondott Domingo Cavallo gazdasági miniszter, majd az egész kormány. A rendkívüli állapot szerdai elrendelése után is emberek ezrei vonultak a főváros, Buenos Aires utcáira. A rendőrség könnygázzal oszlatta szét az elnöki palota előtt tüntető tömeget.


Az argentin kormány szerda éjféltől rendelt el kijárási tilalmat harminc napra, hogy megfékezze a súlyos gazdasági válság és a legfrissebb megszorító intézkedések kiváltotta fosztogatási hullámot, amelynek már halálos áldozatai is vannak.

A lakosság dühét a kormány szigorú gazdaságpolitikája váltotta ki. A nagyságra második Dél-Amerika gazdaság immár 43 hónapja recesszióban van, és mostanra a pénzügyi összeomlás szélére került. A súlyosan eladósodott országnak jószerével már senki sem akar hitelezni, és a kormány újabb és újabb megszorító intézkedésekkel kétségbeesetten próbálja kiegyensúlyozni az államháztartást, ezzel tovább gyengítve a gazdasági tevékenységet és élezve a szociális feszültségeket. Az elmúlt hetekben 13 százalékkal csökkentette az állami fizetéseket és nyugdíjakat, és heti 250 dollárra korlátozta a polgárok bankszámláiról felvehető készpénzt. A felháborodott lakosság lecsillapítására a kormány 7 millió dollár értékben élelmiszersegélyeket osztott ki.

Az erőszakhullám újabb csapás az 1999 decembere óta hivatalban lévő Fernando de la Rua elnök számára, akinek népszerűsége a közvélemény-kutatások szerint még soha nem volt ilyen alacsony. Az ország külfölddel szembeni tartozása 132 milliárd dollár, a munkanélküliség 18,3 százalékos, és a négy éve tartó recesszió miatt naponta kétezerrel nő a szegénységi küszöb alatt élők száma.

A Nemzetközi Valutalap (IMF) december első napjaiban leállította az Argentínának korábban megajánlott 1,3 milliárd dolláros hitelrész folyósítását, mert a dél-amerikai ország jelentősen túllépte az idei évre előirányzott költségvetési deficitet. A gazdasági miniszter kedden drasztikus, 20 százalékos kiadáscsökkentéseket tartalmazó jövő évi költségvetés-tervezetet terjesztett a parlament elé. Az IMF a hét elején közzétett prognózisában az idei évre a gazdaság 2,7 százalékos visszaesését, jövőre pedig 1,1 százalékos csökkenését valószínűsíti. Korábbi előrejelzésében az idei évre még csak 1,4 százalékos visszaesését, 2002-ben pedig már 2,65 százalékos emelkedést várt. Kedden az IMF jelezte, hogy Argentína elhalaszthatja egy januárban esedékes, 940 millió dolláros törlesztését.

(MTI) 2001. december 20.

Mandiner blog Buborék és pánik 2008.10.20 06:01:00
 Nem olyan nagy a különbség a buborék és a pánik között. Csak az irány.   A szókincs és a logika is ugyanaz: A normális, higgadt gondolkodás véget ér – kínálatról vagy keresletről nincs szó, helyette sohasem látott negatív vagy pozitív hatásokat látunk.…..
 Ma vasárnap van, úgyhogy a szokásosnál is demagógabbak leszünk.  Egyszer, még fiatal korunkban, amikor még hajlandók voltunk elhagyni a Kiskörút és a Duna által közrefogott térséget, Phenjanba látogattunk. Ez jó régen volt, még élt a Nagy Vezér, s a Szeretett Vezér…..