Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vakhangya

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blogot olvasgatva arra gondoltam, hogy egy hetemet dokumentálni fogom, hogy a lakosság is belelásson egy kicsit jobban a dolog másik oldalába. Mi nem a célom ezzel a naplótöredékkel? Bizonyítani bármit. Ez egy véletlenszerűen kiválasztott hét, egy véletlenszerű vidéki kórház,…..
vakhangya 2010.05.07 10:17:03
@Káin: lehet hogy az volt a celja, hogy megmutassa hogy nem varta el, de a betegnek sem jutott eszebe hogy adjon. (normalisan ez a helyes, de egyebkent az is egy jo mellekszal hogy 5 ev kulfoldi meloval megalapozta az egszitenciajat)
Miért dolgozom most Svédországban?Mi volt annyira rossz otthon?Nézzük! Ha az ember tudja meddig kell még tűrnie hogy fát vágjanak a hátán, akkor kibírja.Mi van azonban akkor, ha nem látjuk az alagút végét, sőt az egyre hosszabb és sötétebb lesz?Akkor bizony eljut oda, hogy…..
vakhangya 2010.05.06 16:10:58
@Kismac - Térdileg még rokkant: agyilag is az vagy. nem jar az allando keszenlet a munkaval, foleg nem ingyen.
vakhangya 2010.05.06 16:14:40
@Jaffar: lehet utanuk csinalni a 20 ev tanulast (ebbol tobb mint 10 ev egyetem). az meg netto baromsag, hogy a tobbsege a boritekert csinalja, akkor nem lenne .hu-an csak gazdag orvos es sok szegeny proli, de valahogy ugy latom nem ez a trend.
vakhangya 2010.05.06 16:18:10
@nyomasek: ez a milyen sokat fizetek dolog a masik ami egy vicc. egy atlag magyar nem fizet sokat a tb-be es az elso szivmutetenel fel is hasznaljak ra azt a penzt amit befizetett es akkor hol van meg a tobbi. ami a rendszerhibat illeti igazad van, de akkor sem kell einsteinnek lenni, hogy tudjuk az embert a tudas viszi elore, meg az hogy tovabb el mint 18 ev. (ezutobbihoz van nemkeves koze az orvosoknak)
30 éve vagyok orvos. Qrva sok tanulás, Summa cum laude diploma, 2 jeles szakvizsga.1. munkahelyemen 7 évig havi 8 kőkemény ügyelet: több mint 300 óra meló/hó. Amikor 1. gyermekem megszületett, a hónap végén szüleimhez jártunk kajálni- a fizetésből már ezze nem futotta /akkor 1…..
vakhangya 2010.05.01 15:08:59
@cambridge.on: take it easy, csak azt a modszert koveti mint a bkv-s es tarsai. altalanosit. lam, ki is kerted magadnak.
vakhangya 2010.05.01 15:17:39
@ZöldszemM2: miert 90-94 ill 98-02 megoldott barmit is?
vakhangya 2010.05.01 15:23:18
@ZöldszemM2: most kerjem ki en is magamnak mint cambridge.on? csak balos lehet akinek feltunik, hogy nem csinaltak semmit az egeszsegugyben? na jo, a szegedi korhazat majdnem elloptak :) a tenyek makacs dolgok.
Elkezdődött a tesztidőszak, sorra derülnek ki az érdekesebbnél érdekesebb információk a nyáron érkező új operációs rendszerről. Azt eddig is tudtuk, hogy lesz benne multitask, hogy váratlanul animált hirdetések bukkanhatnak fel az ingyenes programokban, sőt még azt is, hogy…..
Sziasztok! Sok nővel karöltve jártam végig a kálváriát, biztos vagyok benne, hogy felkapják majd mások is a fejüket, mennyire ismerős a történet. Onnan indul, hogy gyereket akartunk a férjemmel.Következő lépés gyógyszer elhagy, várjuk a normál ciklust. Ami nem és nem lett,…..
vakhangya 2010.04.18 08:46:09
@Nubat: igen, latom, hogy ezt szeretne beallitani, de az elso orvos is azt ajanlotta elsokorben hogy fogyjon le (ennek egyebkent mas okai is vannak) es csodak csodaja egy dieta is kellett a dologhoz.
vakhangya 2010.04.18 08:51:56
@szabidoki: en vegig olvastam mar par szaz kommentet ezen az oldalon kulonbozo esetek kapcsan. fenntartom a velemenyen, hogy ott kell oket hagyni az internettel, vajakos asszonnyal (sot TB-t se fizessenek) aztan a szurke_tag felek majd szep lassan elhullanak. az ertelmesebbje meg vagy felfogja, hogy szarul fizetett/tulhajszolt munkaero eseten nagyobb az esely a hibazasra (bar jo volna a sok frocsogest valami tennyel is alatamasztani) vagy lehet varni a messiast.
vakhangya 2010.04.18 15:11:04
@Nubat: a felrekezelest tovabbra sem latom bizonyitva, az illik meghallgatni dologrol meg annyit, hogy meghallgatta a beteget csak miutan az erolkodott, hogy nem akart mutetet fel lett neki ajanlva hogy oldja meg a sajat bajat. Mivel a masodik (igen, ezt beneztem) orvos tanacsat sem hallgatta meg (fogyjon le eloszor), igy nem tudom mit birt volna a masodik orvos tovabb nezni? lassuk be, fogyni kellett neki es talan kellett neki valami gyogyszer. bar a konkretumokat gondosan keruli az illeto tehat vagy elhiszem vagy nem, de meg igy is jol latszik, hogy dietaznia kellett hogy lefogyjon. elhiszem, hogy a tenyek zavarnak teged/titeket de ettol meg tenyek maradnak.
Eddig főleg abból állt a társaság kommunikációja, hogy a számos helyről beeső hibajelenségek ellenére a sikerről értekezett: óriási érdeklődésről, hatalmas sikerről beszélt az Apple és hallgatott a kijelzőt érintő problémákról: a vibrálásról, a színproblémákról, a…..
vakhangya 2010.03.01 21:50:52
@dave_he: muhaha, HP vs minoseg? tudok olyan helyrol ahol teherautoval vittek el a szeria hibas hp lcd monitorokat. ne vicceljunk mar. ettol fuggetlenul blama ami a imac korul zajlik.
Én azt ütném ki, méghozzá minimum 40000 volttal, aki ilyen idióta, ráadásul félrevezető magyar címekkel látja el az idegen, esetleg nem, vagy csak nehezen lefordítható című filmeket. Kevin Spacey ráadásul nem is dilidokit (tehát pszichiátert), hanem pszichológust (mondjuk,…..
vakhangya 2010.02.24 09:28:51
@efes: fyi mindketto divanyoztat, sot van olyan pszichiater akinek van pszichologus vegzettsege is van. KS sztem zsenialisan jatszott a filmben.
- Halló tessék, Nagy László!- Szervusz Lacikám, itt a Csoknyai. Azért csörgetlek, mert nem vágjuk, hogy este most akkor nálunk játszol vagy a spanyoloknál!? Foglaltunk Neked helyet az öltözőben a Puljeszevics meg az Eklemovics között. Van nemzetiszínű törölköző is odakészítve…..
A tanárok gyakran élnek a verbális agresszió eszközével, ami különösen akkor okoz nagy kárt, ha egy védtelen, visszahúzódó lány lesz a céltáblája a mindennapi szekálásnak. Levélírónk lányát az irodalom tanárnő fogta ki magának, aki nem éppen irodalmi stílusban beszél a…..
vakhangya 2009.12.15 12:03:13
@tlvajferi: kapjunk mar kicsit a fejunkhoz. teljesen mindegy, hogy hogyan nez ki a lany akkor sem kurvazhatja le a tanar. Az iskolan kivul ha nagyon akarja megteheti, de az iskolaban semmikepp. Ha ez igaz akkor annak a tanarnak repulnie kellene, kurvagyorsan (hogy alkalmazkodjunk a tanar allitolagos stilusahoz). abban teljesen egyetertek, hogy iskolaba nem ugy kell menni hogy kilatszik mindene, smink satobbi, de a tanarnak - hol egy jogasz? - nem hiszem, hogy joga van erre.
Azt nyilatkozza egy budapesti sportklub és lőtér főnöke, hogy nálunk van Európa egyik legszigorúbb fegyvertartási torvénye. Ezt mondja, s közben nem esik rá az egész plafon, s nem szakad le a képe. Milyen szigorúság az, ahol olyan ember lehet lövész-sportoló, ráadásul kaphat a…..
vakhangya 2009.11.28 18:18:40
@köki: "Vadász és vadászfegyver összehasonlíthatatlanul több van mint sportlövő és sportfegyver." nem tudok, konkretumokat, de a hirek szerint parabellum votl a szerencsetlennel...azert az nem egy sportfegyver kategoria. Ha tenyleg kiderul, hogy ismert pszichiátriai beteg volt akkor par embert villamgyorsan felelossegre kell vonni (esetleg lelonni).
vakhangya 2009.11.28 18:25:52
@köki: mert arra talaltak ki, hogy embert stb oljenek vele/tegyenek mozgaskeptelenne? de igazabol nem ez a kerdes, hanem az hogy miert kaphatott ilyenre engedelyt?
Praxis Nem adta be az oltást 2009.11.22 10:44:00
Egy nagyon kedves barátom küldte nekem az alábbi E-mailt még csütörtök délelőtt. Sokat gondolkodtam azon, megírjam-e a vele lejátszódó bizarr történetet, vagy csendben maradjak és hallgassak, mint a sír. Végül úgy döntöttem, életre keltek egy blogot, ami a hasonló…..
vakhangya 2009.11.23 00:18:24
@Noxin: igen, ez a veszely fennall :) en megelegszem azzal is, ha par embert magyarorszagon akik velemenyem szerint nagyot hibaztak, bortonbe zarnak.
no persze az is jo volna, ha minel kevesebb embernek lenne komolyabb baja a virustol vagy az oltastol.
vakhangya 2009.11.23 13:50:57
@s_timcsi: ebben kicsit tevedsz. persze nem tudom van-e meg jelentoseguk a torvenyeknek:

Az ellátás megtagadásának joga
131. § (1) A hozzá forduló beteg vizsgálatát a betegellátásban közvetlenül közreműködő orvos megtagadhatja,
a) ha ebben más beteg ellátásának azonnali szükségessége miatt akadályoztatva van, vagy
b) a beteghez fűződő személyes kapcsolata miatt
feltéve, hogy a beteget más orvoshoz irányítja.
(2) Az orvos a beteg vizsgálatát és további ellátását megtagadja, ha erre saját egészségi állapota vagy egyéb gátló körülmény következtében fizikailag alkalmatlan.
(3) Az orvos a beteg ellátását csak a vizsgálatát követően tagadhatja meg, amennyiben a vizsgálat alapján megállapítást nyer, hogy
a) a beteg egészségi állapota orvosi ellátást nem igényel,
b) a beutaló orvos által javasolt vagy a beteg által kért kezelés szakmailag nem indokolt,
c) a szükséges ellátás nyújtásához az egészségügyi szolgáltatónál nincsenek meg a személyi, illetve tárgyi feltételek és a beteget beutalja az ellátásra szakmailag illetékes egészségügyi szolgáltatóhoz, vagy
d) a beteg állapota nem igényel azonnali beavatkozást és a vizsgálatot végző orvos a beteget későbbi időpontra visszarendeli, illetőleg a b) pontban foglaltak szerint jár el.
(4) Amennyiben a beteg vizsgálata alapján megállapítást nyer, hogy a beutaló orvos által javasolt vagy a beteg által kért ellátás jogszabályba vagy szakmai szabályba ütközik, az orvos az ellátást megtagadja.
(5) Az orvos a beteg ellátását akkor is megtagadhatja, ha
a) az adott ellátás erkölcsi felfogásával, lelkiismereti vagy vallási meggyőződésével ellenkezik,
vakhangya 2009.11.24 16:33:01
@oázis: miert tenne ilyet? ha megfelelo apolas megvan akkor azert nem kell belehalni a lazba.
A Homár is járt már a János kórház - Budapest Szomáliája és Dárfúrja - baleseti sebészetén, ami még azon belül is a legalja. Guru barátommal harcsázni készültünk a Dunára, lement a nap, alkonyodott, aztán besötétedett, de a hirhedten lajhártesmészetű Guru csak nem futott…..
vakhangya 2009.09.25 14:48:12
@ANDOLINI: ahogy egy oreg baratom szokta volt mondani, menjunk es kergessuk el a politikusokat.
sztem egyebkent a korhazi vezetesnek nem sok lehetosege marad mar lopni, inkabb ugyeskednek, lasd passandra esetet amikor joval tobb mindent szamolnak el az OEP fele mint ami esetleg megtortenik. a hienak azok akik "500000 kulonben nem csinalom meg" legalabbis az en olvasatomban. de ok nem is valok - szerintem - az orvosok koze.
vakhangya 2009.09.25 14:52:25
@ANDOLINI: ooo, azert en ismerek olyan helyet ahol nincs halapenz:)
vakhangya 2009.09.25 14:55:09
@vazsmegyeigerdezsház: :D a reform, ha valoban reform elvileg pozitiv hatassal jar...bar mo-n kicsit lejarattak ezt a szot is.
Luna kislánya epilepsziás rohamot kapott az iskolában. A munkáltató döntés elé álltotta az édesanyát; vagy visszamegy dolgozni, vagy gyermekéhez siet a kórházba. Kirúgták!Sziasztok! Egy ideje olvasom a blogot, de csak most jutottam el odáig, hogy saját történetemet megosszam…..
vakhangya 2009.03.05 12:53:51
@Prinzessin Erbsen: whoah, mekkora majer vagy, ismeretlenul siman ramondod, hogy nem volt eletveszelyben a gyerek. sztem jelentkezned kellene valamelyik tv-nel, hogy 400 huf/percert tudjanak teged hivni. Ettol fuggetlenul, ha van apja, ha nincs...hadd menjen mar el az anyja a gyerekhez ha azt korhazba szallitottak. A fonokot meg perelni kellene...teljesen mind1, hogy hanyadik eset volt.
Sokan gondolták úgy, hogy az Apple a Flash alternatívájaként próbálja bevezetni a hazai fejlesztésű CSS animations-t. Jellemző, hogy a funkció már hónapok óta elérhető az iPhone-ra és az iPod Touchra, szemben a Flash-sel, ami az Apple szerint túlságosan leterhelni a kézi…..
A turizmus világméretű pangásának idején mi sem logikusabb, mint a fizető utasokkal parasztkodni. Nincs Megadva vérfagyasztó római kalandjai alant.Állunk egy barátommal vasárnap este a Wizz Air légi társaság Rómából Budapestre tartó járatán, várjuk, hogy Élelmes apuka és…..
vakhangya 2009.01.13 12:54:54
@céerem: Étkezési és udvariassági szempontból pedig az Austrian Airlines-t, mert az osztrákoknak ezt is sikerült kultúráltra összehozniuk.

Igy van az austrian teljesen korrekt. Egyebkent amig volt Sterling addig az volt a legjobb valasztas. Arban a malev es a wizzair kozott volt, de volt helyjegy es normalis szemelyzet + egy leheletnyivel a lagbhely is nagyobb volt.
Igen, azt írtam, végre, mert ami itt vásárlókért folytatott harc néven ment, az több volt, mint szánalmas. Amikor először hallottam arról, hogy a Microsoft piacra dob egy mp3-lejátszót, komolyan mondom, örültem. Azt hittem, valami ütőképes termékkel lép piacra a cég, ahogy…..
Jaj, annyira tudtam, pedig csak viccnek szántam, amikor tegnap, a Leopard update-ről szóló post utolsó soraiban ezt írtam: A legutóbbi iPhone-firmwarefrissítéssel járó új, törhetetlen baseband esetéből kiindulva akinek bármi jogsértő van a gépén, az semmiképp se rakja fel a…..