Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szuzz

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egy nap a városban blogon alapvetően Budapest szerethető arcáról írunk, és úgy tűnik, nálunk akkor is pozitív a sztorik kicsengése, ha véletlenül valami kellemetlen élményről számolunk be. Olyan történt velem ugyanis, amire nyolc évnyi újságírás és három évnyi…..
 Megszokott folyamat sokaknál, hogy amennyire felkapott lesz valami, akkora sebességgel növekszik a nem tetszők tábora. Legyen szó zenéről, filmről vagy ismert emberről, minél többen szeretnek valamit, sokan annál jobban utálják azt. A Facebook-nak köszönhetően számos…..
szuzz 2011.04.03 20:09:01
Várható volt, hogy a sűrűsödő dohányzás tiltó intézkedések egyszer utolérik Európát hazánkban is. Füstmentes aluljárók, dohányozni tilos BKV megállók most pedig az utolsó lépés következik. Vesszen a beltéri dohányzás! Bevallom dohányzom. Mindenképpen szerettem volna…..
szuzz 2011.02.25 21:24:29
Minden nap tanulunk valamit. Ma éppen felébredni tanultunk.Bár eddig minden interjúban lelkesen ecseteltem, nem lesz bemutatkozó napja a gyermek-, ifjúsági és családi csatornának március 15-én.Itt véget is érhetne a mai bejegyzés, de hogy legyen valami pozitív kicsengése is, bár…..
szuzz 2011.02.24 09:20:26
Kedves Gergő,
aggodalommal szemlélem, hogy mi történik körülötted. Nem a terrorizált médiamunkások, és nem is a minőségi tartalom hiányától szenvedő nézők miatt aggodalmaskodom. Miattad teszem. Aggódom, mert nagyjából az történik Veled, amit én megéltem, és aminek köszönhetően nagyjából másfél éve nem találok munkát. Pedig keresek :) Volt kollégádként talán megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy aggodalmamnak engedve, tanácsot adjak, hátha Te elkerülöd azt, amit én nem tudtam. Szóval:
1. soha ne részegülj meg a médiamunkások hátba veregetésétől. Egyetlen ember sem lesz közöttük, aki majd segít rajtad, amikor annyira kínossá válsz a kenyéradóidnak, hogy valami piciny hibádba kapaszkodva kitessékelnek. Hibázni fogsz, ők pedig figyelnek. Ne provokáld azt, aki a fizetésed adja. Ne állj a sor elejére, vagy ha megteszed, számolj azzal, hogy ha "balhé" lesz, mire hátrafordulsz, már senki nem lesz mögötted.
2. de megteszik. Ne magadból indulj ki.
3. nem, a munkaügyi bíróság sem lesz megoldás :)
4. igen, van másik szakmád. De nem fogsz tudni képzettségednek és gyakorlatodnak megfelelő pozícióban elhelyezkedni. Túlképzett leszel = problémás, a munkáltatók nem kérnek belőled. Különben sem tudod majd az életed elképzelni tévézés nélkül. Kell Neked :)
5. igen, van másik médium. Oda sem kellesz. És ők sem kellenek Neked. Akinek közszolgálati a gyakorlata, az nem tud kertévézni. Ott Te nem leszel megfelelően hírérzékeny. Plusz ott is vannak munkáltatók, ők sem kockáztatnak meg.
6. Ne hivatkozz a családodra. Eleget leszel velük, ha ennyire hangoztatod eme vágyadat. Mert ezt a szívességet a munkáltatód megteszi Neked, de azért a "munkáért" senki nem fizet. A boltos meg nem ad zsemlét csak azért, mert Neked van gerinced. Jobb egy elfoglalt szülő, mint a nagyon ráérő, meggyötört, munka és köz nélkül maradt, egykor sikeres apuka.
7. ne bátorítson a köz véleménye, se a nyilvánosság ereje. A köz felkap, aztán elfelejt. Vedd számba, hány igazán értékes médiaarc járt így előtted. Nem lesz elég hozzá a két kezed.
8. természetesen azt csinálsz, amit akarsz :) én csak annyit javasolnék, hogy keress egy csendes sarkot, vegyél egy üres lapot, és írd fel, mit érdemes kockáztatni, és mit nem.
9. harcolj, persze. Ne légy gerinctelen, meghasonlott ember, de legyél sokkal, de sokkal diplomatikusabb. Sokkal többet gondolkodj, mielőtt cselekszel :)
10. nem. Nincsenek barátaid közöttük. Kollégáid vannak, akik volt kollégák lesznek. Ők gyorsan felejtenek. Nem, nem lesz, akit felhívhatsz, hogy segítsen. Megígérik, aztán kicsöng, kicsöng, kicsöng, de nem veszik fel Neked :)
11. mindez az aktuálpolitikai helyzettől teljesen független. Nem, 3 év múlva se jön el újra a Te időd.
12. a bátort és a vakmérőt egy nagyon vékony határ választja el.
Kollegiális üdvözlettel:
egy többszörösen felelőtlen szerkesztő
Kezdhetném itt a szokásos Facebook magasztalással, de a közösségi oldal már valóban annyira meghatározó lett sokunk életében, hogy erre talán nincsen szükség. Azonban ahogy növekszik a felhasználók száma, úgy ütközünk nap, mint nap idegesítő ismerősökbe, teljesen…..
szuzz 2011.02.23 17:24:36
@Sparkie Buzzcock: értesíts, azt nem hagyhatom ki. komoly munkám volt benne :)
szuzz 2011.02.23 18:00:12
@Sparkie Buzzcock: na ja. lassan.
szuzz 2011.02.24 08:03:29
@  : hangosan felröhögtem
Amennyire mindennapjaink része a Facebook, annyira számít ugyanennek sok embernél a tömegközlekedés. Igaz, ameddig Facebookon megválogathatjuk ismerőseinket, addig a BKV-n a lehető legborzasztóbb emberfajokkal kényszerülünk együtt utazni. 1. Nyugdíjasok Hány és hány kellemes…..
w Az én antiszemitizmusom 2008.10.18 14:58:00
Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek…..