Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyaggato

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konzervatórium PISA-teszt 2008.10.18 12:40:00
Előzmények. Bayer Zsolt zsidózott egyet - nem újdonság, szokott. Kultúrember mit tesz az utca közepén heverő zsidózással, nagyjából ugyanazt, mint a kutyaszarral: szól a kutya gazdájának, hogy ezt talán nem kellene. Ezt tette Tóta W. Árpád is, egy paródia formájában. Csakhogy.…..
Nagy gazdasági világválságok idején nem csak Bayer Zsolt gondolja úgy, hogy a zsidók az okai mindennek, hanem természetesen kedvenc turbómagyar site-unk, a kuruc.info is. Bár az is igaz, hogy náluk ez az alaphang, nem is kell hozzá válság... Na de ők továbbmennek. Amíg Orbán Viktor…..
nyaggato 2008.10.18 22:28:51
A nemzetiszocializmus "különös válasz" volt a fellépő társadalmi és gazdasági kihívásokra. A győztesek igazsága következtében egy nagyon eltorzított képet kaptunk és kapunk róla folyamatosan.
Egy biztos, a nemzetiszocialista Németország közel se volt olyan élhetetlen, mint azt később állították róla. A német lakosság -még az NSDAP vezetésének jelentős része se- nagyrészre nem volt antiszemita -lásd például Ungvári Krisztián idevágó írásait-. A nemzetiszocializmus olyan válaszokat adott a társadalmi és gazdasági kihívásokra, amelyet a társadalom többsége elfogadott. Érdekes módon, még a németországi zsidóság és "félzsidóság" tekinélyes része is támogatta a rendszert , 150.000 zsidó és félzsidó katona szolgált a német hadseregben, sokan közülük tisztként -Milch vezérőrnagy, Helmut Schmidt kancellár stb.-.
A korabeli nemzetközi megítélsé szerint a nemzetiszocializmus sikeres rendszer volt, egyesíteni tudta az eltérő osztályok érdekeit.
Az életszínvonal folyamatosan nőtt 1943-ig,fejlett szociális és egészségügyi ellátórendszert építettek ki, hihetetlen sebességgel fejlődött az infrastruktúra -villamosítások, autópályák, úthálózat stb.-. A kép sokkal árnyaltabb annál, mint ahogy bemutatják. Nem egy őrült által összetákolt rendszer volt, hanem egy működőképes, sikeres, kitűnő szakemberekkel megalkotott, több mint életképes rendszer volt.