Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Best75

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ötven millióba került, és eltüntette a budapesti belváros bringás halálsávját. Kedden hivatalosan is átadták az Andrássy úti kerékpársávot, amelyet védősáv választ el a parkoló autóktól, hogy a biciklisek biztonságos távolságban kerülhessék ki a nyíló kocsiajtókat,…..
w Szép új világ 2010.06.09 05:45:00
Nagy kő esett le a szívemről, ki tudja, hol áll meg. A világraszóló balfaszkodás után Orbán Viktor szót kér az Országgyűlésben (eleve!), és az évtizednyi sötét parasztvakítást félretolva értelmesen kezd beszélni. Amit mond, annak csekély köze van persze ahhoz, amivel…..
Best75 2010.06.09 14:53:05
@mavo: Ez a mondat azért érdekes a cikkbeli nyilatkozatban:
"a miniszterelnök parlamenti beszéde azt a látszatot keltette, hogy a tervezett intézkedésekkel szinte mindenki jól jár, kivéve a bankokat és a nagyvállalatok vezetőit."
Tehát nem feltétlenül gondolja, hogy úgy is lesz, csak az volt az elmondottak látszatja.
Bár feltétlen híve vagyok a Belváros (Budapest?) új főutcájának, természetesen a kritikai észrevételeknek is szívesen helyt adok. Jankoke nevű olvasónk nem is egyet vett észre rajta - mi tagadás, a folyamatos söprögetés már nekem is szemet szúrt...   Kedves Urbanista!…..
Best75 2010.06.02 08:29:53
@Unknown User: Ráadásul a Kempinsky sarkánál nem lehet egyenesen tovább menni, mert az csak a BKV járatok számára megengedett, így ha valaki pl. az Andrássy útra szeretne most kimenni, akkor el kell kanyarodnia a Deák tér felé, majd ott az Astoria felé továbbmenni (lévén a Deák térnél nincs lehetőség balra fordulni), és a Dohány utcánál tud csak megfordulni. Kiváncsi lennék, hogy ezt a kört például egy délutáni csúcsforgalomban mennyi idő alatt lehet megtenni, ezáltal mennyi a plusz légszennyezés a belvárosban. Miközben korábban külön sávon lehetett a kikanyarodni az Erzsébet tér sarkánál az Andrássy út irányába, amely sáv most - ha jól láttam - parkoló lett.
Mielőtt felháborodna a tisztelt olvasó, nem káromkodtam. Blasztrakolásnak hívják ugyanis azt a felülettisztítási technológiát, melyet a Margit híd új acéllemezein alkalmaztak. Eredményeként pormentes, tiszta felület lehet kapni, ami feltétlenül szükséges a jó…..
Best75 2010.05.11 12:44:51
@kákalakiakka: Kátyú nem is a közművek miatti bontásokból lesznek, hanem "csak úgy" a normál közúti forgalomtól. És ismerve a manapság burkolt utakat, legközelebb az elkészülést követő tél végével várhatóan már itt-ott lyukacsos lesz... :(
Best75 2010.05.11 13:57:00
@Fricy: OK, csak nekem úgy rémlik, hogy a híd felbontásakor nem elsősorban fém pályatest elemeket láttam kibontani, hanem minden full betonból volt, ezért volt fura, hogy most közvetlenül acéllemezre jön az aszfaltréteg. :)
Best75 2010.05.11 13:59:57
@kákalakiakka: Én találkoztam már olyan országúti útfelülettel is, ahol a közelben nem volt bontás, és az új aszfalt legfelső rétege (kb. 1-2 cm vastag lehetett) 1 telet követően már bizonyos mértékben feljött, kisebb-nagyobb kiterjedésű lyukakat képezve. Ha apró darabokból áll az aszfalt, akkor elvégre a kis darabok közé is be tud szivágorni a nedvesség, ami aztán télen szétfeszíti. De hidakon biztos jól megcsinálják (az országúthoz vagy közúthoz képest), mert pl. az Erzsébet-hídon se nagyon látni kátyút. :)
  Ismét Szanyi Tibor bérszavazóiról lesz szó (előzmények itt) - remélhetőleg utoljára. Választási matematika iránt érdeklődők előnyben. Nem írtam volna, de Szanyi Tibor a minap nyilatkozott a Mandinernek, és ezt bírta mondani:   „A számok nagyon…..
Sárdobáló Demokratikus párt 2010.04.08 07:00:00
Calamnak teljesen igaza van. Nagyon nagy baj van, ha Kubatov Gábor a Fidesz vezérkarával egyetértésben kezelte önkényesen fideszes választók adatait. Persze hogy ez a kétes forrásból származó hír pontosan mit takar, és milyen a kontextusa, nagyonis lényeges, de tény, hogy a…..
Intőgyűjtemény Hőstett 2010.01.14 07:11:00
"Tisztelt szülők! L'eau fasse az órákon rendszeresen gusztustalankodik, és kulturálatlan viselkedését hőstettként éli meg, holott zavarja társait, az órát. Kérem figyelmeztessék a közösségi élet általános szabályaira, mert ennek hiányában nem méltó az…..
Best75 2010.01.18 16:42:18
@Nicholas Flamel: A január 14-i bejegyzésében:
"@pizarro: igen, pl. szólhattak volna a tanároknak, hogy a beíráson kívül van más fegyelmezési módszer is, ráadásul nem feltétlenül csak olyan, ami a gyerek ellenére van."

Ha valami nem a gyerek ellenére van, akkor a kedvére, nem?
Best75 2010.01.20 08:43:12
@Nicholas Flamel: Nyelvészkedhetünk, ha gondolod. Szerintem ami nem ellenére van, az kedvére van.
Ami nem ellene van, az van (esetleg) a gyerekért. Bár ugyebár ha valami nem valami ellen van, az nem feltétlenül jelenti egyben azt, hogy érte van.
Best75 2010.01.21 11:58:16
@L'eau fasse: Fegyelmezési módszert írtál, a gyerek érdeklődésének lekötése viszont nem az. Az - iskoláról lévén szó - oktatási módszer, amivel elérheti, hogy odafigyeljenek arra, amit mond/ír/tanít. De kétlem, hogy olyan gyereknél, akinél óra közben - a posztban írt megfogalmazással - "a gáznyomás kritikus szintet ér el", ennek "hangot is ad", majd utána tetszeleg is, függvénye lenne ez a viselkedés annak, hogy leköti-e a figyelmét vagy sem. A tetszelgés legalábbis minden bizonnyal nem ettől függ, az már viselkedési probléma.
  Először örültünk, hogy lesz díszkivilágítás, aztán szomorkodtunk, hogy foghíjas lett, aztán örültünk, hogy befoltozták és most megint szomorkodhatunk, hogy foghíjas? Ahogy Zsolt írta tegnap a fenti képhez mellékelt levelében:   Alig pár hete tömték ki a Szabadság…..
w Akinek nem jut kapanyél 2009.09.23 05:30:00
Legyen a minimálbér mostantól nyolcvanezer forint. Ezzel a követeléssel indul csatába a munkavállalói oldal, míg a kék sarokban a munkáltatók nagyjából azon az állásponton vannak, hogy menjetek már anyátokba ezzel. OÉT-ülés lesz ugyanis pénteken, vagyis összeül az Országos…..
Best75 2009.09.23 16:18:19
@Siendor: A számításaiddal csak egy hiba van, mégpedig hogy ha nem veszi meg az autót 24 milláért, akkor az matematikailag valóban elegendő több, mint 200 embernek +10.000 Ft-ra, viszont mindössze csak 1 hónapra. A következő hónapban viszont megint ott a kérdés, hogy miből fizeti ki a +10.000 Ft-ot nekik. Szóval ez a felvetés sem kevésbé demagóg szerintem, mint amit Te demagógnak nevezel.
Megjegyzem a főnök kisebb havi fizetésére vonatkozó számítás már helytállóbb, bár azért valljuk be, a vállalkozások célja nem elsősorban a "megéljünk valahogy", hanem hogy minél jobban megéljen belőle. Legalábbis ha már főnök + sok beosztott létszámnál jár.
Biciklivel a közlekedési szabályok betartása gyakran indokolatlanul hátráltatja a haladást, néhol veszélyes is. A biciklisek száma gyorsan növekszik, viszont az infrastruktúra fejlődésének tempója ettől messze elmarad, így rengeteg öntörvényű kerékpárost látni az utakon.…..
Best75 2009.09.07 10:26:12
@ergbertegon:
"Az FMH előtt ha valaki ismeri a helyet a megálló zebrájánál egy méretes gödör az aszfalton. Már számítottam rá, hogy egy egyensúlyvesztés nélküli kormánymozdulattal ki fogja kerülni az autók felé."
Régen volt ugyan, amikor tanultam kerékpározni, de ismereteim szerint a biciklisnek az irányváltásokat karjelzéssel kell jeleznie, igaz? Tehát ha látja, hogy gödör van előtte, akkor azt jelzi, így nem éri váratlanul az autóst, hogy hirdeten kikerülte a kerékpáros a gödröt. Ha mégis, akkor az azt jelenti, hogy a kerékpáros szabálytalan volt és ezzel veszélyeztette a közlekedést, hiszen ez adott esetben az autóst is hirtelen mozdulatra kényszerítheti...
Annyira közhelyes, hogy "nagy az Isten állatkertje", de erre nem tudunk jobbat kitalálni: egy csávó fogta magát, és egyhuzamban véginézte a Jóbarátok című sorozatot. Steve Misiura azért vállalkozott az embert próbáló feladatra, mert így akarta felhívni magára a…..
Best75 2009.08.07 12:34:29
@Thomas.b: Miért nézel valamit egy héten át, amit egyébként ki nem állhatsz???

A magyar szinkron időnként valóban rémes, és érthetetlenné teszi a szöveget, ld. leiterjakab blog, számtalan Jóbarátokból vett félrefordítással. De azért élvezhető magyarul is, már többször átmentünk a teljes szérián. :)
Best75 2009.08.07 13:20:50
@RXTX: Ez így önmagában valóban nem túl vicces, de ha az előzményt is hozzáteszem, pontosabban megnézed, akkor már viccesebbé válik a jelenet. :)
Egyébként egy-egy jelenetet kiragadva és olyanoknak leírva, akik nem ismerik a sorozatot, sosem lesz vicces szerintem.
Az alábbi levél egy  fogas kérdést vet fel, a Zugügyvéd is várja az ötleteket. Az biztos, hogy a hamis vádtól tartózkodni kell, és a személyhez fűződő jogok megsértése is komoly költséggel járna. Kedves Zugügyvéd,a www.megeroszakoltak.blog.hu egyik blogszerkesztője…..
Best75 2009.06.17 08:37:33
@Serio:
"Ha erőszakról van szó, akkor rendőrségi feljelentés után (ez emberi kötelességed) csinálj amit akarsz, de tudd hogy az ártatlanság védelme miatt törvényt sérthetsz."
Helyesen "ártatlanság vélelme". A dolog lényege ugyanis nem az, hogy védik az ártatlanságát, hanem az, hogy vélelmezik (t.i. "tegyük fel"), hogy ártatlan.
Sportnap lesz a ez a csütörtök, a hülyeségolimpia versenyzői a pálya szélén melegítenek, sőt a Centrum Kft már dobott is egyet a selejtezőben, méghozzá világrekordot! A "leghülyébben kiszabott parkolási bírság" versenyszámban lett csúcstartó a Homár-olvasók egyik…..
Best75 2009.03.26 10:38:01
@Secnir: Itt csak az a kérdés, hogy ha elírták a rendszámot, akkor egyáltalán hogyan került a parkolótársasághoz az ő címe?? Miért neki küldték ki a felszólításokat, ha egy más rendszámra szólnak a büntetések??
Vasárnaptól az ország több nagyvárosában a szállópor koncentráció miatt „rendszámrendelet” van életben. Nem bonyolult dolog ez, páros napokon a páros, páratlanokon pedig a páratlan rendszámú autók közlekedhetnek. Könnyű erre azt mondani, hogy rendben helyes,…..
w Az én antiszemitizmusom 2008.10.18 14:58:00
Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek…..