Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dready

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tipikusan olyan ügyet ismertet az alábbi levélíró, amely során a hivatalok töketlenkedése miatt szívatnak egy jogszerűen eljárt felet. Sajnos csak a bírósági eljárás során lehet már a helyzetet tisztázni.Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi ügyben szeretném segítségét…..
Dready 2009.09.19 10:26:09
@Azizam: Igazad van!

A bírósági ügyintézés nem a vég.
Ennek az ügyintézésnek vannak játékszabálya (Pp) amit meg kell tartani, de attól még nem dől össze a világ.

Ez az ügy max 2 - 3 tárgyalás és vége ami ennyiszer fél óra kb.

És ingyen is lehet iratmásolatot szerezni - ki kell fényképezni és ingyen van :)
És a jogkérdéseket tényleg nem az irodán az ügykezelőkkel kell megvitatni, mert ők valóban sokat láttak már de nem jogászok...
A Zugügyvéd is nap mint nap találkozik hasonló stílusú ügyintézéssel, mint amit a kolléga is nehezményez.Szia Zugügyvéd,Minap postán adtam fel egy adásvételi szerződést a földhivatalba. A hivatal megküldte pár nap múlva az igazgatási díjról szóló csekket , ahogy szokta,…..
Dready 2009.09.16 20:58:21
@MVMV: És az a jó, hogy Pesten is már 3 földhivatal van és lassan lesz 4. is, ami egy 20 25km es túra ha mindegyikben lenne dolga az embernek.

És igazad van MVMV. Az ügyvéd tényleg felelősséget kell, hogy vállajon a munkájáért.
De az ügyfélnek még a közjegyzői okirat is csak eg darab papír és nem érti meg, hogy azon mi kerül annyiba, így miért értené meg hogy az ügyvéd munkája miért kerül egyáltalán pénzbe :)
Dready 2009.09.19 10:16:31
@kispista2:
Ez nem ügyfélbarátság, hanem gazdasági öngyilkosság.
A mindenfajta ügyéfél részére való előlegezésből az van, hogy általában max a 60%-a fizeti meg később, és jóval később mint amikor felmerül. A fennmaradó 40% pedig soha.

Ha meg kell mindenképp előlegezni azt csak egy pirvelegizált ügyfélkör részére lehet, akinél ismered a fizetési hajladóságot, mert gondolom te se szeretsz tízezreket elbukni...
Marha jó memóriával rendelkezhet Ákos, hogy ilyen pontosan visszaemlékezett a lenti párbeszédre. Vagy a sokktól bevésődött az agyába. Mindenesetre majdnem legyalult egy rendőrautót, amiért cserébe egy kis kiabálós dorgálást kapott, ő pedig inkább örült, hogy nem lett belőle…..