Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZS

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem igaz, hogy az esélytelenek nyugalmával zajlana a politikai verseny. Öldöklő a küzdelem még a dobogó alsó fokáért is. Bár a politikában ezüst érmet se osztanak. Az előző posztunkban az úgynevezett főpolgármesteri előválasztási vitáról és a jelöltek koncepcióiról vagy koncepciótlanságáról mondtunk…..
SZS 2019.06.21 12:34:23
A bérlakás kérdés megoldása nagyon nehéz és egyben a témával választást lehet veszíteni. Magam sem tudom eldönteni, hogy diktáljon a piac, és akkor az bérel a fővárosban lakást, aki megengedheti magának (mert miért is kellene mindenkinek a fővárosban lakni), vagy tartsa fenn az egyébként nem túl jó helyzetet közpénzből (tehát az adófizetők pénzéből) a Fővárosi Önkormányzat és az egyes kerületek, hiszen nem mehet az utcára sok ezer ember. Csak azt látom, hogy miért nem jó a rendszer közpénzből finanszírozása: magas a bérleti díjat nem fizetők aránya, nehéz kirakni őket a jogvédők miatt (mert hát a lakhatás az jár (!), nem számít hogy, végső soron más ember fizeti meg), ugyanakkor a körülmények rosszak, a szegénység miatt szegregátumok alakulnak ki. Amelyik főpolgármesternek készülő ki merné mondani, hogy erre nem fordít (több) közpénzt, az a szavazatok sokaságát veszítené el. Az egészben azt nem értettem soha, hogy az önkormányzati bérlakásban élők több generáció alatt miért nem tudnak továbblépni. Ha egy családban dolgoznak a szülők rendesen, akkor a lakáshitel (ha nem is a fővárosban, de az agglomeráció egyes, nem felkapott részeiben vásárolt ingatlan esetében) kifizethető, és akkor a gyerekeik már nem bérlakásban élnek. Nyilván vannak sokan kivételek, akiket támogatni kell, ez nem vitás, de a tapasztalatom szerint bizony sokaknak nem kellene erősen támogatni a lakhatását közpénzből. Milyen jó hogy ezt leírhatom mert nem vagyok jelölt. :)
Sajnos Kitana az első bejegyzésére érkező kommentek miatt nem vállalta a masszázsblogban a további háziasszonykodást, pedig  több tízezer olvasó és az egész szerkesztőség repesve várta a folytatást, hátha kiderül, milyen viselkedést várnak a lányok a vendégeiktől és mi…..
SZS 2012.01.26 18:47:10
@Brix: "Manapság egy sima randi, 2 mozijegyet és egy közös vacsorát számítva simán eléri egy 1 óra légyott piaci értékét."
Na, én is pont ilyen gyakorlatiasan gondolkodom. :)
Januárban több mint 1 millió dohányos kapott tüdőgyulladást, vagy más betegséget a szigorú dohányzásellenes törvény miatt.Éjszakánként a kocsmák környékén sokan tömbösítik a cigarettázást, és vagy előre vagy visszamenőleg szívják el a hidegben az alkoholhoz…..
SZS 2012.01.26 11:31:41
Ha már ennyire korlátozták a dohányzást, miért nem tiltják be teljesen? Jól hangzana nem? Ki lehetne írni a határátkelőknél és a reptereken: "Magyarország területén tilos a dohányzás, továbbá cigarettát sem lehet kapni." Természetesen az ebből származó pár forintos adóról örömmel lemond az állam.
De most komolyan: én is dohányoztam és semmi bajom azzal, ha egy kocsmában dohányoznak. Miért? Mert az mindig is így volt. Ha nem tetszene, akkor nem mennék be, inkább elmennék egy trendi teázós helyre (ez most cinikus akart lenni). A kocsma nem a magas kultúráról szól, hanem sok minden másról, melynek része az ivás és a bagózás. Ha a nemdohányzókat eddig csak a kocsma füstje tartotta vissza a haverokkal való sörözéstől, akkor szerintem még önmaguknak sem mondanak igazat, tudniillik nem kell ahhoz feltétlenül olyan helyekre járni. Hogy nézne már ki az, ha én új szokás képpen belépnék egy közösségbe, majd megváltoztatnám annak szabályait? Nem, akkor nem kell abba a közösségbe járni, járok másikba, amelyik nekem megfelel. Nem kell mindennek mindenki igényeihez passzolnia. Megjegyzem a lakókörnyezetemben eddig is volt füstmentes kocsma. Szerintetek ment a hely? Beültek a haverok útban hazafelé "jófejkedni"? A kutya se ment be. A nemdohányzók kedvéért szerintem elég lenne kb. 20.000 lakosra egy füstmentes kocsma.
Füst belefújása a másik arcába: hol, könyörgöm?! Életemben nem fújtam bele senkinek az arcába a füstöt és nekem sem más. Ki a fene kényszerít bárkit, hogy az utcán pont egy dohányzó mellett álljon (és most nem egy buszmegállóról beszélek, mert ott joggal nem lehet cigizni)? Nem emlékszem rá, hogy nyílt térben valaha is cigiszagú lett volna a kabátom. Abban meg nem hiszek, hogy most már passzív dohányosként még mindig olyan nagy a kockázat, mint amikor leküldtem napi egy doboz cigit (ha csak nem lennék csapos).
"Manipuláció koncentrátumot vegyenek", avagy - "Hogyan Kovácsoljunk Magunknak Milliók Álmaiból Milliárdokat!" 1. TARTALOM 1. Tartalom 2. Meggyőzés a Network 21-ben avagy "Hogyan Kovácsoljunk Magunknak Milliók Álmaiból Milliárdokat" 2.1. Bevezetés…..
SZS 2010.04.29 21:49:14
Látom már egy ideje nem kommentelt senki de azért leírom én is a véleményemet. Anno kereskedelmi főiskolát végeztem (logisztika szakirány), így talán nem vagyok teljesen analfabéta a kereskedelem témájához. Én úgy látom (mint olyas valaki, aki most ismerkedik az Amway termékeivel), hogy nincs ebben semmi szekta. Ez is csak egyfajta logisztikai ellátási lánc, ami történetesen azon alapul, hogy az ember saját jó tapasztalata alapján ajánlja a termékeket másnak, eladja, és ezen keresztül haszonra tesz szert. Mi ebben a kivetnivaló?
Állította valamelyik Amway alapító tag, hogy pusztán emberi szeretetből kívánja gyártani a vegyiárut és egyebeket? Csak nem gondolja az írás szerzője, hogy bármelyik kereskedő (akár a sarkik boltos) nem a jövedelemszerzés céljából fog üzleti tevékenységet folytatni, hanem csak majd úgy a haszon és saját költségek fedezése nélkül továbbadja nekem az általa árult terméket? Vagy ők is valamilyen szekta tagjai? Vagy általában a - szinte az emberiséggel egyidős - kereskedelem is szekta netán? Ha így gondolja, akkor nagyon éretlen, vagy komoly problémái lehetnek. Szerény véleményem szerint az Amway termékek jók és manapság az egy felhasználási egységre jutó költség alapján (értsd például: egy mosás költsége) versenyképesek.
A sógorom a saját munkája mellett 3 hónapja űzi ezt az "ipart" - úgy mellékesként. Utóbb 60.000 Forintot keresett úgy, hogy ezért nem kellett átvernie senkit (nem mintha jellemző lenne rá): használható terméket adott el és a haszon egy része az övé lett. Egyszerű kereskedelem, csak nálunk még mindig szokatlan a formája. Pénzről szól ez is, és ennek így is kell lennie.