Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tfe

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utólag persze már azzal magyaráznám, hogy megszívleltem a startup világ egyik fő mantráját, miszerint fail fast, fail often, azaz bukjunk gyorsan és gyakran. Az Ebay-en vadásztam le egy Motorola Droid2 Global telefont, hibátlan állapotban volt, eltekintve attól, hogy nem volt…..
Egy tökéletes világban a Samsungnak nyele lenne, így egész nap baszkodnám fejbe vele az Apple-t, hogy mindkettőnek fájjon - foglaltam össze röviden az Apple kontra Samsung üggyel kapcsolatos gondolataimat. Kifejtem. Az Apple elmicrosoftosodásának lehetünk szemtanúi. Egy világelső…..
Szerintem az iPhone generációs okostelefonok sikerének legfőbb összetevője a gomnyomásra installálódó 1-2 dolláros appok. Ugyan a Palm még 2007-ben is képes volt olyan készülékkel kirukkolni, amelyikben nem volt WiFi (egyébként a Palm bénázása külön blogot meg tudna tölteni),…..
Legalábbis Brad Brooks nyilatkozatából úgy tűnik, hogy nem érti. Vagy nem akarja érteni. A Cnet készített interjút a Microsoft egyik vezérével, aki a beszüntetett Microsoft-reklámkapány után úgy támadja az Apple-t, mintha ezért fizetnék. Az interjú után a blogok egyöntetű…..
tfe 2008.10.18 11:32:13
nem-nem 2008.10.18. 10:48:52

Korrekt kis lista, sajatom is hasonlo. Windows-okon kivul foleg Debian-t meg SuSe-t hasznaltam nagyjabol 3 evig munkara (developer vagyok) Jo kis rendszerek voltak egy apro hibaval: komolyabb upgrade utan hajlamos volt szetesni a KDE, tobbszor volt olyan hogy nem indult el az X egy KDE minor upgrade utan. Itt lett elegem a dologbol, es neztem meg a Mac-et. (kb 3 eve) Azota csak Mac-et vettem, bar van meg egy regi windows is otthon, de azt csak a csajom hasznalja.

Csak hogy ne legyen egyoldalú a post, ime néhany hiba a mac-el kapcsolatban:
- Finder. Messze a legszarabb file manager amit valaha hasznaltam.
- Neha lefagy. Lattam mar kernel panic-ot mac-en (bar nem tul gyakori)
- Alap sleep egy erdekes hibernate+sleep mod, ami viszonylag lassu. Ezt ugyes segedprogikkal at lehet allitani normal sleep-re, es akkor tenyleg villamgyorsan kijon a sleep-bol
- Boot ido osszehasonlithato egy _friss_ XP-vel. Nem mondanam hogy sokkal gyorsabban boot-ol, barki barmit is allit.
- Limitalt HW support. Altalaban valogatnom kell hogy mit veszek (UPS, nyomtato etc.) Ami viszont elony, hogy ha van support akkor just works. Nincs rejtett baszakodas, mint a fentebb emlitett logitech webkameraval
- Ar. Valoban dragabb. (Mondjuk annak idejen a T40-es IBM laptopom dragabb volt mint egy MacBook Pro)
- Nem progi van nativban Mac-re. Tendencia, hogy a cegek mozdulnak a Mac plattform fele, de ez meg nem 100%. WoW megy nativban, Warhammer Online nem. Spore is van, Starcraft 2 is lesz. (Blizz minden uj gamet kiad Mac-re is)
- Java tamogatas kicsit kesesben van a Sun-hoz kepest, csak nemreg jott ki a 6-os java mac-re.
- Magyar support elkepesztoen szar. Egy komolyabb javitas honapokig tarthat, es nincs cseregep. Ez nagyon gaz. (Persze ez csak magyar sajatossag, jopar egyeb markara is igaz ez sajnos)

Es nehany elony, ami miatt _nekem_ megeri az extra penzt:
- UNIX alapok, normalis GUI-val. Ez mindent visz, gyakorlatilag a linux es win legelonyosebb tulajdonsagai osszegyurva. Egy terminal inditasa eseten kapok egy bash-t a DOS interfesz helyett.
- Just works. Egy komplett Mac install kb 15-20 perc, semmi driver szarakodas nincs. Update megy faszan, ezzel jonnek a driver update-ek is, vagyis nem kell 1000 gyarto oldalat turni a legfrissebb driverek miatt.
- Nem kell (lehet) szerelni. Nem reprezentativ felmeresem szerint a 25+ IT emberek kozott a legtobbnek elege van a PC hekkelesbol.
- Szep, es nagyon jol osszerakott gepek. Az egyetlen gep ami meg a Mac-nel is jobban ossze van rakva, az az IBM T szerias laptopjai, de ennyi. Konyorgom ne hasonlitsuk Acer-hez meg FuSi-hoz.
- Virusok ? Spyware ? 2-3 rezidens progi futtatasa folyamatosan, amik az osszes I/O muveletre kernel szinten raulnek, es a legtaposabb hardver-t is kepesek harmadara lassitani ? Kosz, nem.