Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aureliano

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kevesen tudják, hogy báró Podmaniczky Frigyesnek és Clark Ádámnak volt egy közös fehér macskája. S hogy egy emlékfalat is állított nékik a főváros szívébe, az ország kilométereinek kellős közepébe, a Lánchídnak főjéhez -- a Clark Ádám térre -- a hálás utókor.  Érdekes története van…..
Gábor közel az ötvenhez döntött úgy a feleségével, hogy Írországba (egészen pontosan Dublinba) költöznek. Budapesten jó állása volt jó fizetéssel, nem csoda, hogy nem kapkodták el a dolgot. Végül csak összejött egy megfelelő munkahely, az alábbiakban pedig az első hetek…..
Közel egy éve, hogy a Szkeptikus Klubon a géntechnológiai módszerekkel előállított gazdasági növényekkel foglalkoztunk (Génpiszkált vagy génnemesített?). Ennek kapcsán több olyan kritikát kaptunk, miszerint nem adtunk teret GM-növények ellenzőinek. Ezért most előadásra és beszélgetésre kértük fel a…..
aureliano 2011.05.16 17:32:07
Szerintem érdemes volna meghallgatni az érveket és nem elbeszélni egymás mellett, vagy a természetes-mesterséges fogalmakon lovagolni.

Egyrészt a génmódosított fajták termelése mára nagyüzemi módszerré változott, enélkül nem lehetne etetni annyi embert, amennyi jelenleg él. Tehát a jelenlegi népesség sem "természetes" ilyen szempontból. Ha erről lemondanánk, visszatérnénk az organikus termelésre, az emberiség nagyobb része esetleg éhen halna. Ez nyilván nem opció.

Másrészt a génmódosítás sokszor nem pusztán felgyorsít valamilyen természetes folyamatot, kiválasztást, hanem olyan géneket épít be, amelyek más fajokból, olyan környezetből származnak, ahonnan esélye sem lett volna fejlődéssel kialakulni a módosított változatnak. Pl. kukorica, ami rovarirtót is termel. Nyilván a kártevők ellen véd, ugyanakkor a természetes fogyasztóinak nem lehetett ideje az alkalmazkodásra, emberre, állatra nem feltétlenül ismert az idegen anyag esetleg szándékolatlanul magas koncentrációjának hatása. Emiatt nyilván akár veszélyes is lehet szaporodásra is képes alanyok nagyüzemi termelése, hiszen nem akadályozható meg az elszaporodás, keveredés. Egy nem módosított vetőmag termelő táblán egy akaratlan szennyezés után már nehéz szétválasztani utólag a fajtákat, lassan kiszorulhatnak a nem módosított fajták. Szerintem ezeken érdemes gondolkodni, mielőtt helyből elutasítjuk, vagy megvédjük bármelyik álláspontot.
Ha Gyurcsányt tényleg elérné az igazságszolgáltatás, törvénytisztelőbbek lennének-e ettől a politikusaink? Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban ismét az egyik heti szavazásunk eredményét vizsgáljuk meg: most éppen azt, hogy mit gondolnak olvasóink…..
  ...hívták azt a szart, amiben gyermekkatonák és drogos szellemi vetélkedők egyaránt beletartoztak, bár a gyermekkatonák inkább nem, ha a definíciót komolyan vesszük, azaz elsősorban önpusztítás, és aztán minden más... Akkor jöttem rá, hogy saját magam veteránja vagyok,…..