Regisztráció Blogot indítok
Adatok
F79

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog A kisember 2011.02.10 06:00:00
A kisember függ. Függ az államtól, a munkahelyétől, a banktól, a rokonoktól, a társadalomtól - egyedül saját magától nem. Minden oldalról kiszolgáltatva érzi magát, de egyúttal nem is kíván ezen változtatni, hiszen ő ehhez kevés. Kisemberségébe beletörődött - nem ér…..
F79 2011.02.14 12:37:51
@Nyelvész Józsi: ez nem álszent hozzáállás, álszentség legfeljebb úgy tenni mintha nem létezne ilyen.Vagy butaság, vagy félelem, mert abban benne van az is, hogy aki mindent megtesz azért, hogy jobb legyen, az is bármikor elveszítheti. Kis baranyai falvak cigányságában nap mint nap látok olyan élettörténeteket első kézből, ahol a mélyszegénységből kitörni esély nincs, pedig akarat van. Nem vagyok ballib, sőt, ez szemellenzős a saját sorsod kovácsa te vagy csak a közép ( és esetleg alsó-közép) rétegekben érvényes, az alatt csak elvétve. Felette nem tudom.
Drámaibb lett volna a cím, ha megtoldom egy "elveszett titkai"-val, de mivel ezek nem titkok, és legkevésbé elveszettek, csak éppen keveseknek áll össze a fejében, hagyjuk a szenzációhajhászást. A lentieket vagy tucatszor megírtam már kommentben, de többször már nem, csak…..
F79 2011.01.25 09:31:18
@zanzibear: A sárgaborsóhoz nem kell lsizt, főzeléknek fő meg magától, ha nem rakod túl sok vízbe, aztán csak össze kell turmixolni, joghurt bele és nagyon egyszerű, gyors, finom, fogyókúrás ( vagy még sűrűbbre főzve , jól megfűszerezve kis "hamburgerpogácsákat" gyúrni belőle és olajozott sűtőpapíron megsütni kvázi-fasírtnak, ezt persze lencséből is lehet ).
F79 2011.01.25 10:04:24
@zanzibear: Na akkor ismét nem csapott be a testem válasza...azóta inkább ha nagyon kóláznék, hát iszom egy kólát, rendeset,jobban járok. Ha csak hallgatni tudnánk arra hogy mikor mire van szüksége a testnek,csak akkor enni amikor éhes vagyok stb, nem lenne ennyi probléma.
Modorosblog A költségkímélés 2010.11.18 06:00:00
-Apám, nem nagy szám ez a nyugati élet. Pedig nem is étteremben vagy építkezésen kell dolgoznom, de minden kurva drága itt. Sima szobabérléssel meg egy-egy kocsmázással alig tudok félretenni 3-400 fontot havonta. Saját lakás vagy autó szóba se kerülhet.-Már megint csak a…..
F79 2010.11.18 15:11:28
@vészmadár (pica pica): ezt a részét nem tudom. de vannak köztük izmos szőke terepjárósok, ha csak a szomszéd miatt is, egye fene.
F79 2010.11.19 12:17:25
@kzolika: azt tudod hogy ez a szegény megboldogult Michael Jackson vicc?
Merthogy ugye Bubbles-nak hívták a csimpánzát, és hát, khm nagyon vonzódott hozzá.
Egyébként iszonyat furcsa hogy valaki itthonról pont a WestHamnek szurkoljon...miért? Mi az összekötő kapocs? vagy csak a mályva-kék színösszeállítás tetszett meg?
F79 2010.11.19 12:21:08
@kzolika: Ja ne már, a Vass-cipőzés annyira tré és sznob. Amit a Vass Laci csinál azt egy vidéki cipész ( vagy egy bp-i no name) bármikor megcsinálja harmadáért, oda csak státuszért járnak, és az olyan szánalmas. Hogy a talpán rajta legyen hogy Vass. Evvel nem vásárolod be magad a zelitbe.
Szia Tibi! Fogadd szeretettel a Modoros Otthon c. lakberendezési havilap legfrissebb számát. :) Üdv.MoDorka   Tökéletes minimalizmus Divatos napjainkban a minimál stílus, de ennyire letisztult és végletes formában ritkán találkozni vele, mint Keresztes Gábor és Anasztázia…..
- interjú Szirtes Mónikával, a Klájszter utcai Szirtesék mindennapjai című nagy sikerű gyermekkönyv szerzőjével Sietősen lép be a hangulatos dél-kelet pesti cukrászda nagyüveges ajtaján. Arcán nyoma sincs fáradtságnak, sokkal inkább kiegyensúlyozottság és – talán…..
 -Ez kész, ez már a vicc kategória - kár, hogy sírni volna kedvem. A dilettánskormány már megint Lukasenkó és Kádár szellemét idézte meg.Államosítás! Már akkor tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor a választások másnapján kiömlött a vörösiszap. Sokan…..
F79 2010.10.15 12:08:26
@Jankove: Segítek, mert altruisztikus beállítottságú személyiség vagyok ( bár több adót nem kívánik fizetni a magasabb fizetésemből). Irónia=hosszú ó. Ironikus= rövid ó.
F79 2010.10.15 12:16:06
@Jankove: :-DDD
F79 2010.10.15 13:03:19
@Csirke72: Tök yo hogy végre megjöttél és megint megmondod nekik. Tök hülye blog ez, látom te is mindig jól kiosztod. Tök olvasott vagy és látom érted a fojjamatokat ! végre!
Modorosblog Disznó férfiak 2010.10.04 07:00:00
-Most nézz oda, Ildici: erről beszélek. Itt áll a zsákban a halom vasalatlan ruha már egy hónapja, és nem veszi rá magát. Azt mondja, majd ha a vasaltak elfogynak a szekrényéből, majd akkor. Én meg meg nem csinálom helyette, az hétszentség. Utálok vasalni. Mondjuk a…..
F79 2010.10.04 15:38:01
@VaTi: az első ütésig nem hibás, azután az ő felelőssége is ha marad
F79 2010.10.04 16:01:49
@VaTi: Ez már nem jóhiszeműség, ez a szörny etetése, azzal hogy tűri( megbocsát!haha!) biztatja az agresszív viselkedésűt hogy agresszív maradjon. Persze midez oké, amíg gyerek nincs, mindenki úgy rontja el az életét, ahogy akarja.
Kacagó gerlétől kaptuk - Az aranyos srác tökéletes folytatása. Nagyon kellett már egy ilyen is. A szárazbarátA saját élmények, illetve a jelenség általános létezése miatt legjobb cimborámmal folytatott végtelen telefonbeszélgetések és kocsmai lerészegedések mellett…..
F79 2010.04.29 12:38:23
@lárvalányhaj: Nem elég ha ideig óráig tudja előadni. De az sem hogy pont a műszaki cuccokban legyen önbizalma. Amikor közeledik hozzád, ahhoz leygen önbizalma, hogy ezt a közeledést ( és az avval esetleg járó kudarcot is) felvállalja, mert ebből látszik, hogy erős.
Régóta próbálom megfejteni azoknak az embereknek az észjárását, lelkivilágát, akik nem valami mellett, hanem valami ellen köteleződnek el. Foglalkoztunk már számos közlekedéssel, autózással kapcsolatos "vádponttal", és mindig feltűnt néhány kommentelő, akik - a…..
Modorosblog Irénkénél Surányban 2010.04.19 07:00:00
-Szevasz, aranypöcsűkém. Add már oda a jó anyádat nekem. A Ancsát. Pusszancs. Na drága Csőrikém, figyelj már ide. Kinéztem a Hermesben egy nagyon penge vaslétrát meg az mellett egy új búvárszivattyút a telekre, ezt a Gábor két fuvar között nem-e tudná nekem kivinni valamikor?…..
F79 2010.04.19 10:33:29
@El Topo (Sgt. Elias): Ez annyira megható volt, menniyvel jobban leírtad mint az a "mi gyerekkorunkban" köremail( ami volt itt a modoroson is). Tök jól felidézte bennem a gyerekkort...anélkül hogy a belem kifordult volna.
Gergely már a saját blogján is leadta a mai poszt egy korai verzióját, de küldött nekünk egy kibővített írást a mindig jófej rockerekről. A gyűjtemény nem mentes a modorosságoktól (ringyó, delikvens, bekockult) - feltételezem, ezeket szándékosan gyűjtötte egy…..
F79 2010.04.19 09:41:02
@cd-r: Én is sok túlsúlyost szoktam látni, és szerintem egyértelmű hogy a csökkent pasizási lehetőségeik miatt+ az érzés hogy tartoznak valahová + a tökrészeg rockerek mellett istennőnek érezhetik magukat, meg persze tényleg több a fiú rocker, jobb a férfi-nő arány. Van még a negyvenkilós rockercsaj -fajta is, de olyan átlagos csinos/szép lányt nagyon keveset láttam. Azokkal meg ált agyban van gond ha rockerek ( világfájdalom).
F79 2010.04.19 10:07:04
@Balance Of Power: Igen ez tényleg a kisebb és kevésbe népszerű együtteseknél jellemző, nem annyira a mainstreamnél. Meg persze mit értünk rock alatt, én a posztmál egyértelműen az inkább metál-együttesekre gondoltam. Kispál koncerten még az én időmben is ( régen volt) voltak jó csajok pedig rock és akkor még erősen szubkultúra volt.
Hartay "hácsé" Csaba, kedvenc kortárs költőm a legsokoldalúbb honlappal és Komolcsák Dáviddal visszatér. Az átlagról ír nekünk. És szerencsére mi nem vagyunk átlagosak, és egyre többen vagyunk. És hamarosan mi leszünk talán a többség! Az átlagos balfék…..
F79 2010.04.16 14:45:03
@farkasokkal tancolo: De nem, nem bírom abbahagyni, én is jártam egy ilyennel és ezért izgatott fel ennyire ez a poszt meg ő volt a forrásom is. Ugyanilyeneket nyomatott, de az "udvarlási időszak"-ban még csak takarékos volt, azaz villantott, ha arról volt szó, hogy ő most meghív (azaz: a nőkkel udvariasnak kell lenni, meg kell őket hívni). Azért nagyon felcsillant a szeme, ha mégis előbb odaértem a mozihoz és megvettem a jegyeket mert már ciki volt, és mielőtt bárki beleköt ( ez se jó meg az se) ebben az a vicces, ahogy előtte előadta magát mint lovagot. Ugyanez az egy gyereket akarok szöveg, de körülményei már előre el voltak rendezve ( lakás, stb).
Nekem még mentségem sincs, nem voltam annyira fiatal:-DDD de, van:nagyon helyes volt .
F79 2010.04.16 14:48:13
@bruce-1: Szerintem olvass el más posztokat is akkor, néha nagyon szórakoztató ez a blog, ez a poszt nekem nagyon tetszett, személyes érintettség okán ( is) de pl ugyanezen szerző más posztjai nagyon nem, meg más is volt ami nem tetszett, oda nem is kommenteltem. Szóval ezért a posztért elvakultan rajongok, de a blogért azért nem.
F79 2010.04.16 14:51:59
@bruce-1: ja de ha már a lelkivilágom érdekel, biztos azért esik olyan jól itt fikázni, mert egyszer jártem egy ilyen típusúval, ezért haragszom magamra és az önmagam tökéletlensége miatt érzett frusztrációimat levezetem itt a fikázásban. na egyszerű, nem?
-Nagyfaterom borzasztóan kemény ember volt. Igazi szikár, szíjas, büszke parasztembert képzelj el. Ott a vasárnapi ebéd alatt egy pisszenés nem sok, annyit sem lehetett hallani. Úgy lapátoltak anyámék, mint a kisangyalok - meg se mertek nyikkanni. Szegény nagyanyám... ha nem volt…..
-Én csalódtam az összesben, nem megyek én már idén választani. Egyik se jobb a deákné vásznánál. Eddig mindig bepaliztak, de most nem, elég volt. Marad a Kétfarkú Kutya Párt vagy a Magyar Sörpárt, Pató Pál Párt, esetleg a Magyar Pinapárt, azok legalább jófejek meg…..
F79 2010.04.09 13:09:25
@Egy_Újságíró: Úristen de egyszerű vagy. Eleve így bemutatkozni " én újságíró vagyok és mindent tudok"
Ja és nem hallgattalak meg, mert ezt az ömlengést nem bírom végigolvasni.
Figyu ez a nlc fórumok szintje. Olyan a stílusod mint annak a szerencsétlennek a modoros gasztroblogger-posztnál: wannabe.
F79 2010.04.09 13:11:56
@Sanya23: nem szerintem ez nem az, legfeljebb önjelölten. Legfeljebb MSZP-s, dirketben nem meri azt mondani szavazzatok a szocikra, ezért a ksipártokra utalás. De lehet hogy tényleg azt képzeli magáról hogy független, sőt, hogy újságíró.
Saját szerzeményem, A kommentelő után folytassuk Márk írásával az aktív olvasókról.  A MODOROS HOZZÁSZÓLÓKorábban már szó esett a modoros bloggerről, most jöjjenek a modoros hozzászólók. Mert önmagában már az is modoros, hogy a hozzászólót…..
F79 2010.04.08 12:41:11
@matyi10: ez hülyeség ilyen nincs. mindenki modoros ( én is), és ez vicces, és mi minden nap ezért járunk ide szórakozni.
F79 2010.04.08 12:43:27
@afromagyar: Yeah.
Modorosblog Az Idétlen Nevű 2010.04.07 07:00:00
A három névvel rendelkezők nagy része önként és büszkén viseli három, vagy annál is több nevét. Házasságkötés esetén Modor-Nyelvész, esetleg Nyelvészné Modor, Modor Tiborné Nyelvész - ezt lehet természetesen a nemesi előnevekkel ill. doktori címekkel is cziffrázni,…..
From: Vas Piroska Date: 2010/03/21 Subject: A Mi Hétvégénk után To: Hegedűs Dezső   Kedvesem!   Megkezdem levelem írását, mint rózsa a nyílását!   Még mindíg beleborzongok, ha eszembe jut a Szombat Éjszakánk! A végtelennek tűnő, Csodás Összefonódás és…..
F79 2010.03.25 14:31:05
@JClayton: Látszik nem olvasol Kiskegyedet. Ott a cikkek ebben a stílusban, rendes helyesírással és naygbetűk nélkül, az olvasói levelek ue.stílus, nagybetűk+rossz helyesírás. Nlc dettó.
Kedves Tibor, Bátorkodom figyelmedbe ajánlani egy számomra elviselhetetlenül modoros dolgot, ez pedig a modoros generációs duma. Persze már így 30 évesen is mindenki kibaszott öreg, meg sokkal értékesebb ember, mint aki 10 évvel később született, de ami most jön, még a szokásos…..
Modorosblog A Demokrácia halála 2010.03.10 12:25:00
-Hát gyerekek, el vagyok szontyolodva meg keskenyedve. Erről szólt a rendszerváltás, ezért akartunk többpártrendszert? Pedig micsoda izgalmas formációk voltak a palettán 90-ben, 94-ben is. MSZDP, Vállalkozók Pártja, Köztársaság Párt, Agrárpárt, ilyenek. Nem, nem a Sólyom…..
F79 2010.03.10 15:38:11
@@ndtomas: ez nem a mein kampf? azt már egyszer próbálták, nem jött be :-) biztos a nép hülye.
F79 2010.03.10 15:41:00
@oldalazó gnóm: hehe. Másik tippem a leírás alapján a Biblia, de ezért tényleg elnézést.
Modorosblog A tornaóra - 1991 2010.03.10 07:00:00
 A Kádár-rendszerben is vasszigorúnak, vonalasnak számító, de talán ezért is elismert lakótelepi sporttagozatos iskola tornaterme melletti folyosón a vitrinekben számtalan érem, kupa - a falon az Úttörőolimpiáról származó oklevelek sokasága, fekete-fehér képeken pedig…..
Régi barátosnéink hosszú hallgatás után visszatértek, hogy ismét dumcsizzanak és lelkizzenek egy kiadósat. Nagyon kiadósat. Kati, a romantikus megállapodott: Hehehe, csajszik, azt hiszem, kissé becsiccsentettem ettől a jófajta bélisztől. Hú, de nyami volt. Hehehe. Olyan…..
F79 2010.03.09 11:14:53
@Jege: Basszus ez hogyan jön belőled? Kilistáztad valamennyit vagy fejből nyomtad le? Nagyon jó, különösen a "A hideghegyi sportőrült: Barlangászás közben egy szűk járatba szorult a feje." A posztban: " bevezetett a tantrikus szex rejtelmeibe. Aztán utasított, hogy szopjam le"-újra és újra élvezem és várom a sok maszlagban ezeket a kiszólásokat, és tényleg olyan mintha egy Kiskegyedet olvasnék. Na azt néha nem netközelben megveszem, mert kb 100 Ft-ért olyan mintha ezt a blogot olvasnád de még ráadásul igazi is. Kedvenc magazinom.
Modorosblog Kocsmák népe 2010.03.08 07:00:00
Pecséttörő-Szoció Pata barátunk hatalmas sikert kiváltó "belsős" posztja, a Panelek népe után bennünk is megfogalmazódott A Kocsma, ám nem párbeszédszerűen, és nem kifejezetten a lakótelepekre húzva. Peri kedves törzsolvasó Tanár urunk bekezdéseit idézetként…..
F79 2010.03.08 10:02:10
@vészmadár (pica pica): Én még olyanra is emlékszem, hogy különféle márkájú cigik szálanként összeválogatva egy műanyag átlátszó hengerben, mint amiben ma a nyalóka van, és abból lehetett venni. Meg arra hogy a piros Pall Mall volt a legmenőbb és az egyik nagyon menő srác a gimiből azt mondja hogy ha eléri a 200 Ft-ot a piros Pall mall ára, abbahagyja. Abbahagyta, kb 16 éves kora óta nem dohányzik.
F79 2010.03.08 10:05:21
@vészmadár (pica pica): Ja nem, belvárosi ál-elit ( csíkos pizsamaházak, megvan?), de ez is mekkora már, hogy Pécs kertvárosban Rózsadomb. Nem jártam a Rájiban,sőt mi több itt kell hogy megtudjam hogy létezik.
F79 2010.03.08 10:07:18
@vészmadár (pica pica): Azért hiába a belvárosiság, az Áfiumban soha nem ettem -igényeskedni mi a Kiráyl "pizzázó"-ba mentünk, lepények, pizzák ( semmiközeapizzához), aztán azt felújították és milyen hányadék fos szart csináltak belőle( "Bezzeg amikor a Krály pizzéria még...")