Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tensreni

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parkolócégeket képviselő Zugkollégák mellett a BKV is rendesen nyomul a vélt vagy valós pótdíjakkal, Hörcsögné levele is egy ilyen ügyről szól Tisztelt Zugügyvéd!  Próbáltam rákeresni a blogon, nem találtam még ilyen esetleírást â013 ha mégis volt, akkor…..
tensreni 2008.10.17 10:20:21
Tisztelt Ügyvéd Úr/Urak!

Szeretném ha állást foglalnának a BKV-val régóta húzódó ügyemben, ígérem rövis és lényegretörő leszek.
2006 év végén vette fel a kapcsolatot velem Sebestyén úr (BKV behajtásaival foglalkozó "ügyvéd") és hívta figyelmemet egy tekintéjes summára, amivel szerintük a BKV-nek tartozok. Lényeg, hogy született egy részletfizetési megállapodás, aminek fizetésképtelenség miatt fél évvel később nem tettem eleget (addigra már kb. 150 000 Ft-ot befizettem). 2007 nyarán már közvetlenül a BKV behajtási osztályáról keresett meg egy kedves hölgy akivel egy kis huza-vona után született egy új megállapodás, melynek lényege az volt hogy 2008 május végéig a teljes tartozásomat kiegyenlítem a társaság felé. Az idő előrehaladtával a fizetési hajlandóságom és lelkesedésem alább hagyott és a vége megint hallgatás lett a részemről. Eddig már majdnem 400 000 Ft-tal járultam hozzá a BKV szolgáltatásainak "fejlesztéséhez". Maradt még 300 000 Ft a tartozásból, melyre ismételt megkeresés után ismételt megállapodás született 2008. júliusában. Namostmár nekem 2008. szeptemberében vált világossá, hogy a BKV Zrt. minden jogalapot nélkülöző bírósági eljárással fenyegetőzve préseli ki belőlem ezt a nem csekély összeget. Eddig sajnos én voltam a tudatlan és ezt használták ki. Joggal merül fel bennem a kérdés - és igazából erre várnék Önöktől egy határozott választ - ,hogy kénytelen vagyok-e az utolsó két részletfizetési kötelezettségemnek ( 100 000 Ft ) eleget tenni?
Amiért bizonytalan vagyok az az, hogy a megállapodással - ami már a bírósági úton nem érvényesíthető követelésről szólt - megszakítottam-e az elévülési időt? Ha igen, egyérteműen megilleti
őket a fennmaradó 100 000 Ft.

Válaszukat előre is megköszönve:

....... Béla