Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tanzablog

28 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem pöcsölt sokat a tesztüzemmel a Wizzair, hiszen már októbertől minden járatán fizetni kell az eddig ingyenes kézipoggyászok után. Ingyenesen ezentúl már csak egy kisebb méretű csomagot lehet felvinni a gépre. Természetesen erről a legtöbben a helyszínen fognak értesülni, ami…..
Tanzablog Láttam Afrikát 2008.11.24 14:41:00
Galéria (hazafelé)Zakatol a vonat Bécsből Budapest felé. Budapestről Bécsbe, vagy Bécsből Budapestre vonattal érkezni mindig megnyugtató. Erre vonatoztak száz és százhúsz éve a K und K tisztviselők, ha hivatalos ügyük a császárvárosba szólította őket. Ezen a vonalon jártak…..
Tanzablog Zanzibár 2008.11.24 14:35:00
 Galéria (Zanzibár)  ..
Tanzablog Arusha - Dar es Salaam 2008.11.24 14:33:00
 Galéria (északról délnek) Toyota Galéria ..
Tanzablog Iskola 2008.11.23 22:09:00
Galéria (iskola) (little green jumping)Szerény körülmények, kíváncsi, nyitott, tanulni akaró diákok, motivált, a tanításért élő, hivatásukra büszke tanárok – így néz ki egy iskola Tanzániában. Itt a digitális tábla projekt még várat magára. Helyette könnyű,…..
Tanzablog Árvaház 2008.11.23 22:08:00
Galéria (árvaház) Tanzániában sok az árva. Sokan vesztették el szüleiket AIDS-ben, vagy más betegségekben. Másokat nem tud eltartani a családjuk. Az árvaházak száma sem kevés ezért. Egyre több utazási iroda egészíti ki azzal az egzotikus szafari túrát, vagy a napsütéses…..
Tanzablog Alku 2008.11.23 21:53:00
Minden üzlet alapja a bizalom. Nem eladók és vevők, hanem bizalmi partnerek bonyolítják az adásvételt. Amikor nem így történik, akkor valamelyik fél rosszul jár.Az eladás közel sem csak arról szól, hogy a termékem jó, hanem sokkal inkább arról, hogy a tranzakcióban részt vevő…..
Tanzablog Mai meeting 2 / munka 2 2008.11.13 06:17:00
Mai meeting 2Tíz órára, az Arusha hotelbe beszéltük meg a találkozót az utazásszervező szövetség nyolc bizottságának vezetőjével, hogy elmondjuk nekik javaslatainkat, és bemutassuk az új honlapot, amelynek segítségével a külföldi utazási irodák és egyéni utazók…..
Galéria (IT) Nagy megtiszteltetés, hogy tudósíthattam a Computerworld-öt erről a témáról, és külön öröm, hogy Kis Endre személyében kiváló szerkesztőre bízhattam magam! Hakuna matata cikk a CW Online-on  ..
Tanzablog Utazásról általában 2008.11.12 07:13:00
Arra gondoltam leírok néhány dolgot arról is, hogy szerintem mire érdemes figyelni annak, aki utazást tervez ide.Biztonság.Az óvatosság az első és legfontosabb. Bármilyen tevékenységet is tervez valaki, végig kell gondolnia, hogyan tudja azt biztonságosan végrehajtani. A kezdetekben…..
Tanzablog Fényképek 2008.11.11 08:12:00
 Fotók feliratozva és rendezve -KATT- ..
Tanzablog Falu 2008.11.11 07:35:13
Galéria (falu) Egy falut és a benne élő maszáj közösséget látogatjuk meg. Brit önkéntes ajánlotta a kirándulást, aki mezőgazdasági projektek elindításában segít nekik. Jelenleg kávét, teát, kukoricát termesztenek, és méhészkednek. A kávéból és teából nem…..
Tanzablog Gastro (közkívánatra) 2008.11.07 10:53:00
Galéria (Gastro) Japán Tanzániában az autó Toyota. Esetleg Nissan, néha Land Rover. De mégis inkább Toyota. A japánból érkező használtautó-export egyik fő felvevőpiaca Afrika. A szigetországban 10 – 15 évet kiszolgált járgányok még ugyanennyit simán lehúznak itt. Amikor…..
gigahertz.co.hu Komment erre: Tanzablog / Arusha nemzeti park  Sas, nagyon jó az oldalatok, tetszik a mellébeszélés nélküli stílus! A kérdésnek (nem tudom hogy megy ez arrafelé, hagyományos udvarlás, vagy az apjával kell megalkudni) utánajárok. Amit már most tudok, hogy a…..
Tanzablog Arusha Nemzeti Park 2008.11.04 07:40:00
  Galéria (Arusha Nemzeti Park) Nem a legismertebb, legfelkapottab, de élmény itt is bőven éri az érdeklődőt. Arusha várostól rövid autóútra fekszik a bejárat, a Meru hegy lábánál. Itt nem csak autós vadnézésre nyílik lehetőség, de fegyveres vadőr kíséretében kisebb…..
Galéria (itt lakunk) Szállásadónőnk szűk markúan méri a banánt. Reggelire kicsiny tányérkákon szervíroz négy centiméteres banándarabokat, egy gerezd narancsot, néhány gramm görögdinnyét és ananászt. Nem tetszett nekem ez a fukarság, annál is kevésbé, mert csak a…..
Bungalótelepünk tulajdonosnőjének vastagon fog ceruzája a mosásért. A hölgy zimbabwei fehér. Szállásadónk a zugmosást szigorúan megtorolja. Ha saját kezűleg mosott, száradó alsógatyát találna a szobámban, behajtaná a borsos mosodai díjat. Erre öt nyelven figyelmeztet a…..
Tanzablog Bicikli 2008.10.30 15:15:00
Galéria (bicikli) Az afrikai bicikli nem karbonvázas csoda. Az afrikai bicikli nem alumínium. Nem ide találták ki a filigrán vázcsöveket, precíziós váltókat és 10 légköri nyomásra fújt virsligumikat. Az afrikai bicikli kínai. Nem az a nyugati exportra gyártott fajta, hanem igazi…..
Négy fős csapatunkat meghívák egy konferenciára, ahol turizmusban érdekelt üzletemberek, szakértők és tisztviselők vesznek részt. Nagyon hasznosnak találjuk, mert úgy gondoljuk, hogy adhat néhány ötletet a munkánkhoz.A konferencia elmarad.Hakuna matata :)..
Tanzablog Mai meeting 2008.10.27 10:23:00
Az elmúlt héten megállapodtunk, hogy ma találkozunk valakivel. Azért rákérdezünk pénteken egyik munkatárásnál, hogy valóban itt lesz-e hétfőn. „Megígérte, tehát talán itt lesz! (He promised, so he might be here)” – hangzott a válasz. Most azt mondják, a mai nap…..
tanzablog 2008.10.29 09:46:11
Tanzablog Safari 2008.10.29 09:28:00
Galéria (Manyara & Ngorongoro) Arushából reggel indulunk egy Land Roverrel. Még abból az időből származik, amikor a használhatóság fontosabb volt, mint a marketing. Pár óra autózást követően érkezünk meg a Manyara Nemzeti Parkba. Kellemes, napos időjárás fogad. A…..
Tanzablog Munka 2008.10.27 09:01:00
Galéria (munka) A Tanzániai Utazásszervezők Szövetségének (TATO, www.tatotz.com) dolgozunk. Ez az ország legnagyobb ilyen jellegű szervezete, és az egyetlen, amelyikkel a kormány turizmust érintő kérdéseket megtárgyal, és időnként véleményét is figyelembe veszi. Az itteni…..
Kanga,Köszönöm a jókívánságokat,V.Emil,Szívesen megyek a Rám Szakadékba, ha csak felfelé kel menni. Végül hozzájutottunk széles sávhoz is a szervezetnél, ahol dolgozunk. Bár nem számíthatunk a hazai sebességre és megbízhatóságra, elég tűrhetően működik.Sarruken, Azt…..
Tanzablog Team 2008.10.24 11:56:00
Arusha város legnépszerűbb kávézójában, a Via Via-ban töltöttük az estét. A fehér tulajdonos jó ízléssel és nagy érzékenységgel olyan helyet teremtett a belvároshoz közeli ligetben, amelyet mindenki szeret.A közönség színes. Fehérek, afrikai és amerikai feketék,…..
Tanzablog A mzungu-k 2008.10.23 10:35:00
Már dolgozunk, ezért egyre több az interakciónk a helyiekkel. Végre ugyanott és ugyanazt esszük, mint az itt lakók, velük és nekik végezzük munkánkat. Nyomasztott az elzártság. Idegen országban mindig szeretek elvegyülni, és egyszerűen csak létezni a többiekkel. Ez itt…..