Regisztráció Blogot indítok
Adatok
E D

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napra pontosan 1 éve érkeztem haza Londonból. Emlékszem, éjjel még pakoltam, reggel nagyon korán keltem, a kulcsomat bedobtam a levélszekrénybe, és elcibáltam a csomagjaimat a West Hampstead-i vasútállomásra.Megérkeztem haza, aludtam egy nagyot, és azon töprengtem, hogy minden…..
Disz íz London Bajnokok igája 2011.05.30 09:35:00
Hát igen, egy borzalmas szójátékért képes vagyok még a blogot is újraindítani. Mondjuk az sem egy utolsó szempont, hogy újra Londonban vagyok, újra itt a nagybetűs ÉLET, ahogy azt a ballagáskor megígérték. Ezúttal társasozunk, méghozzá Izával, kivel mással, ha már úgyis itt…..
Szinte magam sem hiszem el, hogy arról írok, hogy mit veszek fel a jövő heti céges bulira, de ez a "dress code" dolog már régóta motoszkál a fejemben, hogy esetleg megér egy bejegyzést.Otthon szinte sosem tapasztaltam, hogy egy-egy eseményen meghatároznák, mit kell viselni.…..
Jártam nemrég otthon, és azon túl, hogy ismét fantasztikus volt, minden percét élveztem, találkoztam a szeretteimmel, stb, felfedeztem azt a könyvet, amit én akartam megírni. Már nem tudom, melyik metrómegállóban nézett velem szembe a plakátja, de rögtön tudtam, hogy muszáj…..
Ha úgy tartjuk, hogy az afrikaiak mind lusták, próbáljunk futni pár kilométert reggel kilenckor a koranyári hónapokban Szudánban. Vagy csak álljunk ki öt percre a napra.A teakultúra virágzik Szudánban (Kadugli, Dél-Kordofán)Gyönyörű sztereotípiákat lehet felsorakoztatni arról,…..
 Még mindig kicsit visszafogottan örülök, amikor tudatosodik bennem, hogy átköltöztem a régóta vágyott szobába. Annyit kellett érte küzdeni, már néhányszor le is mondtam róla, és most is majdnem kicsúszott a kezeim közül, de végül csak itt vagyok, és nem is mozdulok!…..
Három hete új telefonnal lettem gazdagabb, és ezzel véget ért a kütyü-mizériám 2010-re. Hosszas megfontolás valamint komoly eszmecseréket követően a HTC Tattoo nevű modellje mellett döntöttem. Fő szempont volt az érintőképernyő, a 3G valamint wifi hozzáférés, a GPS és…..
Sajnos most határozatlan időre nélkülöznöm kell Dani társaságát a Tate Modern látogatásakor, de még utoljára tegnap elmentünk együtt megnézni a "Van Doesburg & The International Avant-Garde" című frissen nyílt kiállítást. Ezúton is szeretném Daninak…..
Rengeteg dologról írnék, de ma ahhoz kaptam ihletet, hogy az írásról írjak, azaz arról, hogy milyen is az angol stílus emailben.Azt mindenki tudja kerek e földön, széles-e világon, hogy az angol egy nagyon udvarias nép. Aki belép a szigetre, rögtön észreveszi, hogy itt bizony a…..
E D 2010.02.28 14:40:25
Szia Zsu,
megmondom őszintén, hogy teljesen megdöbbentem, nem a te bejegyzésedtől - amin egyébként nagyon jól szórakoztam, annyira találó és annyira ráéreztél az angolságra - hanem a hozzászólásoktól. Honnan jön ez a sok negatívum?
A mostani blogpostodat akár én is írhattam volna, annyira egyetértek, ez kedvenc témánk néhány barátommal (hozzátenném, hogy mind angol és mind egyetért) és elsősorban az amerikai angollal szoktuk összehasonlítani az itteni nyelvhasználatot. Nem levegőből kapott, én-bezzeg-mindent-tudok hozzáállásról van szó: Amerikában egyetemre jártám, Angliában 8. éve élek, Magyarországon pedig éveket dolgoztam az államigazgatásban, ahol aztán tényleg nagyon merev a hivatalos levelek nyelvhasználata, szóval úgy érzem megengedhetem magamnak, hogy összehasonlítsam a három nyelvhasználatot.
Amit a kedves olvasóid ki tudja milyen okból nem értettek meg az az, hogy ez itt a normális, informális nyelvhasználat része. Az, hogy "légyszi' küldd el megint a faxot" nem éppen egy hivalatos levél, de itt még az ilyesminek is formája van. Azok, akik itt vagyunk otthon azért érzünk így, mert a nyelvhasználatunkkal is beilleszkedtünk abba az országba, ami befogadott. Én szeretem az igazi "angolságát" a nyelvnek, szeretem, hogy mindent hosszú körmondatban kell kérni, mert valóban elveszi az élét a dolgoknak, sokkal kultúráltabbá és civilizáltabbá tesz még egy mérges levél- ill. szóváltást is.
Nem tudom, hogy a fenti rengeteg negatívum amolyan "igazi magyar" hozzáállás, irigység, hogy sikeres vagy itt és beilleszkedtél vagy csak velük született rosszindulat, de valóban, akkor mi a fenének olvasnak?
Nekem mindenesetre az egyik kedvencem volt ez az írásod. Várom a következőt :)
Határtalanul boldog vagyok, mert a héten megérkezett a csodálatos, megapici, megakönnyű, szuperokos, villámgyors, új laptopom, amit a gyönyörű meggypiros színe után Sherinek neveztem el, franciásan becézve pedig Mon Sheri.Teljes neve: Toshiba Satellite T110-11V Iron Red Metallic…..
E D 2010.01.28 10:04:30
@:zsu:: nem lehet :) de tenyleg. "rossz" korokben mozgok.
E D 2010.02.03 14:19:36
@:zsu:: Jo otlet, felzarkoztathatsz reszletesebben a jelenlegi eletedbol, nagyon sokat valtozott az elmult honapokban. Es akkor vegre latom a hires Mon Cherit :))) En meg mindig eleg rugalmas vagyok...
Zsu to Mam: Eddig minden oké, nagyon profi a hely mindenki kedves és segítőkész. Most 2 hetes tréninget nyomok, és utána kezdődik a meló ezerrel.Mam to Zsu: Örülök, hogy tetszik, hogy jó az első benyomás. Azért Malee biztos hiányzik.Zsu to Mam: Hiányoznak mind a hárman, most is…..
Talán tudjátok, hogy miről fogok írni, immár harmadszorra egy év alatt: IGEN, új munkám lesz hamarosan, és végleg magam mögött hagyom ezt a hotelt, és egyelőre magát a hotelszakmát is.Minden múlt héten kezdődött, amikor elmentem interjúzni. Éppen náthás voltam, elfogyott a…..
Az erős kultúrális szombat után vasárnap egyedül vettem célba a várost, hogy felkutassam a Design Festival újabb gyöngyszemeit. Elsőként a Covent Garden-nél található London Transport Museum-ba mentem, hogy vásároljak egy limitált szériás exkluzív travel card tokot, amit…..
Már régóta készülök arra, hogy a londoni őszi divattrendet bemutassam, és hetek óta ilyen szemmel figyelem az üzletek új kollekcióit és az utcán az embereket. Sajnos csak a nőkre koncentráltam, úgyhogy kedves férfiolvasóimnak nem tudok túl sok tippel szolgálni.Ami nagyon üt, az…..
Teljesen lenyugodtam és kisimultam, amióta itt lakom. A legjobb az, hogy a Kilburn High Road-tól 3 perc sétára lakom, ami nyüzsis, tele van emberekkel, üzletekkel, pubokkal, éttermekkel, viszont ahogy lekanyarodom az utcánk felé, teljes nyugalom van. Azt szoktam mondani, hogy olyan, mintha…..
Ma pontosan 11 hónapja érkeztem Londonba, és most nem is mennék bele hosszabb összefoglalóba, visszatekintésbe, hogy mi történt, mit vártam és mit kaptam. Inkább nézzük a rövidtávú terveket és elképzeléseket.Hétvégén költözöm, SW-ből NW-be, Kilburn metrómegállóhoz egy…..