Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csk1

62 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben az évben egy kis kör fért bele az újévi kirándulásunkba.   457. Balmazújváros Semsey-kastély (GCBALM) Szélesség N 47° 36,704'Hosszúság E 21° 20,688' Magasság: 105 mMegye/ország: Hajdú-BiharRejtés típusa: Hagyományos geoláda   458. Tiszacsege - Tisza-part (GCCSEG) Szélesség N 47°…..
Egy újabb konferencia, összeköthetjük egy kis kiruccanással, és akkor már beleférhet egy kis geocaching is. Az idő nem valami pazar, sok cél nem is fér bele, a cipőnk így is átnedvesedik. És korán is sötétedik, szóval többre készültünk, de ennyi fért bele. A szállásunk a Belleviev hotelben,…..
ovirobot Robotok az oviban 2020.02.20 13:46:43
 ..
ovirobot Hamarosan... 2020.02.19 22:05:35
454. Farkas-kút (GCFK) Szélesség N 47° 51,183'Hosszúság E 19° 57,500' Magasság: 550 mGeoláda típusa: Hagyományos geoláda Ebben az évben egy napra esett a Vitézlő (korábban már írtunk róla itt és itt), a Decathlon túra és a fél Bükköt letaroló tavaszi vihar. A vitézlőt megrendezték, de nem…..
Az első geocaching túra idén, Sátoraljaújhely környékére, ahol már jártunk, de még maradtak elvarratlan szálak. A városban több is, de a környező hegyek is vonzanak bennünket az edzéssel töltött tél után és az első kinézett teljesítménytúra előtt. Szóval kipróbálnánk a hegymászást is, tesztelnénk a…..
Az év végi ünnepek környékén már hagyományos kirándulásunkat idén éppen szilveszteri elfoglaltsággá tettük. Ezzel elintéztük azt is, hogy az éjfélváró buli előtt ne legyünk túl pihentek, de azért nem rossz módja a ládakeresés az elfáradásnak. Volt már olyan téli körutunk, ami hidegebb volt, idén…..
Na mi aztán nem adjuk fel: volt egy próbálkozásunk korábban Cserépvár ládájánál, ami az eső miatt meghiúsult, és azóta sem hagy nyugodni bennünket. Egyértelmű volt, hogy vissza kell jönnünk ide, most sort kerítettünk a visszatérésre. Az őszi szünetre rengeteg mindent terveztünk, de bele kell férnie…..
Úgy számítjuk, lassan vége a jóidőnek, ki szeretnénk használni a lehetőséget. Tervezünk egy hosszabb túrát, eljött az ideje, hogy kipróbáljuk magunkat a Tisza-tónál. Megvesszük a szokásos energiaitalunkat, tárazunk zabszeletből és nekivágunk. Most nem indulunk korán, hogy jó legyen az idő, és nem is…..
Új kísérlet a kerékpáros túrázás. Eddig csak alföldi terepen és rövid távokra vállalkoztunk, most megpróbálkozunk a hegyesebb vidékekkel és a nagyobb távokkal is. A felszerelésünk szinte hibátlan, a biciklik szabályosak és rendben vannak, de azért még beszerzünk két sisakot is - minden esetre. Korán…..
Az idei nyaralás végül elvitt minket Hévízre. A környék még felderítetlen ládász-szemszögből, és nem is volt még támaszpontunk a közelben. És a tó is érdekelt bennünket, bár van különbség a víz szeretetének mértékében. Hévízen támaszpont a Panoráma hotel, nagyon közel a tóhoz. Az első probléma a…..
Éjszaka teljesítménytúrázni: izgalom a négyzeten. Készülünk is pár éve, hogy kipróbáljuk. Először egy sérülés jött közbe (aznap reggel), aztán már nem is emlékszem mi, aztán megpróbáltunk a Bükkben egy éjszakai túrát, de abból kiszálltunk (nem volt jó a hangulat, a szervezés is kisebb szabású volt,…..
Hetek óta készülődtünk erre a napra. Sőt, tulajdonképpen egy éve. Másodszor vállalkozunk a szendrői túrára, az első kellemes volt,  így ismételtünk. Persze ez az ismétlés nem is ismétlés, mert tavaly 15A volt, idén 15B. A rendezők szerint ez még szebb is, bár nehezebb. De nem félünk, és különben is…..
A szezonnyitó teljesítménytúra még mindig nem unalmas. Harmadszor vagyunk itt és a számunkra kedves táv harmadik útvonalon halad. a tavalyi erőltetett menet után nem is árt a változás. Az a táv kissé sem volt családbarát, sőt inkább nyaktörő lejtővel és nagyon kellemetlen emelkedővel kifejezetten…..
Most már előre terveztük az ünnepek közötti kimozdulást, bár idén nem vagyunk úgy feltöltve süteménnyel, mint tavaly. Ezek az ünnepek családilag/egészségügyileg zaklatottabbak lettek az igényeltnél, nem sok energia maradt. De szellőznünk kellett egy kicsit, szóval nekieredtünk, pár közeli ládát…..
Őszi szabadság, bele kell tervezni egy körutat ládázással, az Anyukám mondtába is készülünk visszatérni, adott a terv. Tokaj környékét eddig halasztottuk, most majd learatjuk. Tizenkét célt tervezünk, ennyi biztosan elég a három órára rendelt asztalunk eléréséhez. Az első célpont, termésetesen út…..
Tervezett program volt ez is, nem akartuk kihagyni a jégbarlangot, ami útba esik a Szlovák Paradicsom felé, de mégis külön programot ér meg. Ezért kapott egy saját kirándulási napot, egy rövidebb szurdok-túrával, a Paradicsom közelebbi, déli csücskében, a Dedinky melletti víztározónál. Készülünk az…..
Körülbelül mindent elmondtunk a címmel. Terveztük a kirándulást Garadnára, az évi nekünk járó pisztrángevésre. Most szerveztünk segédcsapatokat is, akik vagy egyáltalán nem vagy bizonytalanul szeretik a halat, de a kirándulás belefért nekik.  Sajnos az első pont után már…..
Valamiért mostanában mindig akkor vagyunk úton nyaralni, amikor a Forma-1 a Hungaroringen versenyez. Emiatt el is kerüljük Budapestet és Kecskemét és Dunaföldvár felé közelítjük meg Harkányt. A nyaralás előtt otthon már volt egy hét szabadság, persze nem pihentünk rá, hanem…..
A Tisza-tó régóta célkeresztben van, Poroszló az Ökocentrummal felkeltette az érdeklődést rendesen. Többször mentünk el előtte, terveztük a látogatást, aztán mindig halasztottuk, hogy elkerüljük a tömeget. Most időben rajtolunk, készülünk ez egész napos kirándulásra,…..
A Szendrői Vitézlő Teljesítménytúra már csak a neve miatt is nagyon vonzó dolog, nagy kedvünk volt rajta elindulni már tavaly is. Akkor valahogy kimaradt, de idén bepótoltuk. A Decathlon túrán elkapott bennünket a láz, és kiszámoltuk, hogy nem is vagyunk annyira hátul a teljesítményünkkel. Egy…..
Munka miatt kellett az irányt Sárospatak felé venni, de az elfoglaltság összesen két óra a délutánban, tehát belefér egy kiváló ebéd és néhány láda. Az ebéd miért ne Encsen legyen? Hiszen alig kitérő, és mégiscsak Gault&Millau év étterme és minden ilyen felhajtás. A…..
Ha a rutinra számítunk, csak rosszul járhatunk. A tavalyi első Decathlon teljesítménytúránk után azt a következtetést sikerült levonnunk, hogy megy ez nekünk. Terveztünk is még túrát, amik aztán nem jöttek össze, de idén újra sorompóba álltunk. Jó móka, plusz oklevél,…..
Óévbúcsúztató geocaching kirándulás, ezúttal nyugat felé. Jópár cél van erre is, egy rövid téli kirándulásra pontosan megfelel. Viszünk teát, maradék karácsonyi bejglit, tökéletes szervezés. Tetétlenen kezdünk, de a rejtekadó villanyoszlopot kicserélték és ennek…..
Ezúttal Révkomáromba  szólít a kötelesség, ezt kötjük össze egy kis páros kiruccanással. Támaszpont Tata, az Old Lake Golf Hotel. A parkolóban igen drága járműpark, az előcsarnokban golffelszerelések, rengeteg. A szobánk a hotel hátsó szárnyában, nem is bánjuk, legalább…..