Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smartwizard

1 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FATAL ERRORA blog írás hiányában leállt. A probléma megoldása érdekében cserélje ki a felhasználót.Avagy, aki lusta írni a blogját, minek tartja.A helyzet még változhat. Adott esetben látható is lesz :)Addig is találkozz velem élőben, és mesélek :D..
A dudenhofeni Opel Ampera-villantáson nem tudtunk meg sokat, coming-out biztosan nem volt, de nálam jobbkor jobb helyeket megjárt újságíró kollégák azért hallottak egy-két pletykát, s ezeket a pletykákat azóta aláhúzta az Autocar magazin cikke is, amiben részletesen boncolják a…..
smartwizard 2010.10.30 02:19:24
@reyba: "Mondjuk Bp.-en 100.000 villanyautó napi 16kwh-val az 1.6 millió kwh naponta csak Bp.-en. Ha emlékeim nem csalnak akkor Magyarország napi fogyasztása 5-6 millió kwh. Kezdjünk el gyorsan építeni néhány erőművet ami nem szennyezi a levegőt, hogy pár év múlva legyen mivel táplálni az autókat."

- És ez még csak százezer, és nem a "tömeges elterjedés" katégória... És akkor még szorozgassunk, meg adjunk hozzá egy keveset, mert lehet ingázó, aki egy akkuval elmegy dolgozni, és amíg letudja a 8 órás napját, a melóhelyen tölt a kocsi, tehát ő már napi 2 töltéssel járul hozzá az áramfelvételhez. - Mi van, ha tényleg sokan akarnak villanyra váltani?
...Az erőműparkunk öregszik, lassan már a meglévő fogyasztásnak is aláesik a termelés, importra vagyunk szorulva. Fel kellene húzni 1-2 új atomerőmű blokkot, vagy nagyon nagy sebességgel, lenyomott árakon elterjeszteni a napelemes/szélkerekes rendszereket, mert ha minden háztartásban csak átlagosan 1kW teljesítmény be lenne építve (napi mondjuk 8-16kWh termelés évszak- és időjárásfüggően), az már sokat javítana a helyzeten.
A kettő együtt, vagyis decentralizált termelőrendszer, nagyobb és tisztább alaperőmű-teljesítménnyel már megoldaná a gondot. Ehhez per pillanat egy dolog hiányzik: Hogy odafent hozzárendeljék a pénzt.
Magukra a kocsikra is kerülhetne rengeteg napelem a fényezés rovására, ez is csak döntés kérdése lenne. Pár százalékkal az is javítaná a fogyasztás-termelés balanszot.
Csak erős idegzetűeknek, tényleg, nem vicc. Nem töltöm át Indára, inkább ne terjesszük. Tessék. Katt! Én szóltam.  Más: A 1749-es telefonszám felhívásával egyszeri 200 forintnyi pénzadomány juttatható el az ár- és belvízkárosultakhoz. Ha segíteni szeretnél, akkor…..
smartwizard 2010.06.08 15:07:59
@ziza133:
"millio dolog van amirol lehetne irni ... amikbol valoban tanulni/okosodni lehet!"

Olyasmit én is szívesen olvasok. ++

Nekem az is eszembe jutott, hogy lehetne egy totalcar wiki, amiben így a normál wikipedia cikkein túl, az oldalhoz annál közelebb, kényelmesen navigálhatna az olvasó, és több hasonló cikk tanulságait 1-1 TCwiki lapon lehetne összesíteni. Például sok turbós, felnis, kompresszoros információmorzsa egy helyre söpörhető. El tudnék képzelni olyan lapcímeket, mint TurboFAQ, GumicsereFAQ, és így tovább.
hirdetés A mosógép ránézésre legalább automata volt, de rég ehetett utoljára ruhát, gondolom, ezt használják a bristolosok is gumikéder-puhításra, mint minden jófajta restaurátor. Meg talán a szövetbelsőket is ebben tisztítják, de erre nem mernék megesküdni. A Fagor…..
hirdetés Meg volt 350 lóerős majdnem kilencven éves, illetve 4450 lóerős ötven éves is. Rekordautókról van szó, melyek mind a brit Nemzeti Gépjárműmúzeumban laknak most, ismertebb nevén Beaulieu-ban. Szép sorban, színesen Négy kocsiról van szó, értékük felbecsülhetetlen.…..
smartwizard 2010.01.26 10:09:51
@GiXXXer: Vagy a Veyron majmolja ezt? :D
VW Golf 1978 A kreatív négyéves 2009.08.20 12:06:00
2009. augusztus 20.Már épp kezdett elhatalmasodni rajtam az idegbaj, amikor kislányom, a 4 éves Léna megszólalt:- Apa, miért nem ragasztasz oda egy lovacskás matricát? Nekem van olyanom!Milyen igaz... legfeljebb majd 2052-ben, a veteránvizsga előtt megint lefényeztetem egy kisebb…..
Belsőség Új Totalcar születik 2009.07.25 17:44:00
Drága Olvasónk! Nagy nap a mai, mert hosszú veszekedések, tervezés, meetingek, zrikálás és kihullott hajszálak árán elmondhatjuk, itt az új Totalcar. A bal felső pixeltől a jobb alsóig mindent kicseréltünk, megújulásunk célja nem kizárólag a szebb külső - tehát nem egyszerű…..
smartwizard 2009.07.26 13:00:22
ööööömmmm
@macgyver_z: Nekem is a kedvencem volt az "oldaltörés nélküli változat" gomb...
Én sem szeretek lapozgatni egy cikken belül. Ugye visszatér ez a lehetőség?
[Csizmáskandúros szépen kérlelős tekintet]
Belsőség Korea az új Japán 2009.04.09 19:23:30
Az ix55 nagyon jó autó, remekül összerakták. Precíz és pontos, pont olyan, amilyennek egy japán autót elképzel a mi egyszerű, egységesített gondolkodású agyunk. Kívülről nem túl izgalmas, utastere azonban minden elvárást kielégít. Nem kínál olyan luxust, mint a prémium…..
smartwizard 2009.04.10 22:09:13
@The Good Boy: "A comment beküldésekor az Új Octavia Scout alapára 2.0 TDI DPF mocival 9.085.400... Extrákkal 11.211.800"

"Na ez aztán fájdalmasabb összeg volt, mint egy "luxusterepjárónak" nevezett valamiért 13,2 milka. Skoda dealer vagy-e?"

Nem, nem vagyok skoda díler, csak egyik kedvenc autóm az octavia scout és amire ez a kocsi való, (Városban, falun, telekre járni stb) arra egész jól megfelel a skoda is, csak jobb felszereltség mellett olcsóbb.
smartwizard 2009.04.11 13:39:37
@The Good Boy: "nem jött át a mondandóm, ezért leirom másként: 11,2 milka egy skodáért??????"

Nos, igen. Lehet, hogy furcsán hangzik, de ha utánaolvasol, mit tud ennyiért AZ a skoda, amiről beszéltem, szerintem nem fogod sokallni :) Legalábbis nem lesz már ilyen megdöbbentő. Persze, van sokkal kevesebbért is octavia, csak én most azt hoztam fel, ami vetélytárs lehet a kár ennek az IX55-nek, leszámítva a 7személyességet.
smartwizard 2009.04.11 14:24:18
@F/: Ez is egy lehetőség :)