Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uncleben

3 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Új kultúrharc van kibontakozóban Magyarországon. A konzervatív kurzus dacos elszántsággal törekszik a maga értékrendjének betonba öntésére. A miniszterelnök a pápához látogat, a köztársasági elnök sekélyes dolgozatot ír (irat) a kereszténység erényeiről, föl-…..
uncleben 2010.12.10 15:45:43
A kereszténység nem egyenlő a katolikus egyházzal. És kíváncsi lennék a bornírt baromságokra,amelyekre kész tényként utalsz. Én keresztény vagyok és teljesen magabiztosan állíthatom,hogy az élet nem siralomvölgy. Hogy Krisztus miért halt meg? Mert amikor az első emberpár elkövette az első bűnt -azaz elszakadtak Istentől- onnantól kezdve mindenki,beleértve téged és engem is bűnösek vagyunk.Az ószövetségben a kiválasztott papok áldozatot mutattak be engesztelésül.Az újszövetség óta, tehát napjainkban is, erre már nincs szükség,mert Jézus,aki bűntelen volt-tehát jogos volt minden bűn eltörlésére- kereszthalált halt. Hogy miért hívod halálvallásnak,rejtély. Én például nem vagyok felelős a régi időkben elkövetett korrupt egyházi bűnökért. Tehát ne általánosíts. Egy dolog,hogy mit tett a katolikus egyház, de mint mondtam, a kereszténység nem egyenlő vele. ÉS ezzel nem a katolikusokat ostorozom, nincs jogom hozzá, és amúgy sem tenném. Ők ugyanúgy a testvéreim, mert ugyanazt az Istent hisszük.
Csak annyit mondanék még,hogy Jézus, nem csak a keresztényekért halt meg,hanem mindenkiért. Ebben megint csak benne vagy te is és én is.
Ha ezzel nem értesz egyet, szíved joga. A szabad akarat erről szól,de felkészületlenül,és tudatlanul ne ítélkezz olyan hamar. Ezzel nem Istent védem,mert nincs szüksége rá és nem is mondom,hogy "térj meg,mert elkárhozol", de lefogadom,hogy sem Voltaire,sem pedig Nietzsche nem tapasztalta meg az igazi, egyetlen és élő Istent.
 Az élet nehéz,szenvedni kell ahhoz,hogy egyáltalán juss vmire. Keserves kínok között kell mindent megtenned azért,hogy azt hidd,hogy boldog vagy.  Nos,én ezt nem így gonolom. Boncolgassuk is a kérdést: Mégis miért van az,hogy emberek tömegével vélekednek,mitöbb…..
Újra támadok!( a hangszóróbol bömböl az Arctic Monkeys, így nem is annyira nehéz írni)Szóval,nem folytatom ott, ahol tegnap abba hagytam. Elég megrázó ez anélkül is.Azon gondolkoztam,hogy hogy van az,hogy mi férfiak, bár törekszünk rá,nem tudjuk megérteni a nőket. (most…..
Hello! Ezennel megnyitom saját blogomat,hogy közölhessem mindenkivel, hogy épp mire gondolok. Persze ez senkit nem érdekel, de vhol el kell kezdeni.Fura időket élünk, én pláne.De ebbe most ne menjünk bele,mert nem tarozik rátok.Vannak cifra dolgok,nem is kétséges, és ahogy egyre telik…..