Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LewisFM

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Heves indulatokat váltott ki csütörtöki, Heller Ágnes hazudik 2006 őszéről című posztunk, amiben Heller március 1-i, brüsszeli beszédéből emeltem ki egy részt, melyet a Hungarian democracy in danger? című vitanapon mondott.    Amikor a posztot írtam, a…..
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
Nem, nem úgy cseszte el, hogy elcsábította Nyiri feleségét vagy ilyesmi, bár tény, hogy a nőnemű olvasók biztos csak úgy falnák a sorokat, ha valami autós-kamionos szerelmi háromszögről szólna a sztori.  Úgy emlékszem, még nem írtam a blogra, de 2 hete történt egy…..
LewisFM 2010.09.26 14:49:19
@''autónepper.'': a KRESZ szerint egyszerre csak 1 autót szabad előzni, utána vissza kell sorolni, mindegy, hogy milyen autód van.
Tegnap, azaz 2010. szeptember 14-ére rendőrségi kihallgatásra kapott idézést a www.tozegto.freeweb.hu kezelője dr. Kriska György, az ELTE biológusa. Az AUCHAN MAGYARORSZÁG Kft. rendőrségi feljelentést tett a honlapon szereplő ál-reklámújság miatt. Rágalmazás és…..
A tahó, mindenki más semmibe vevő viselkedés egyik jellemző formája a járdán közlekedés. Mármint autóval. Iridium nem az első, de még csak nem is a második, aki ilyenről számolt be nektek a blogon keresztül. A rövidke történet még augusztusban játszódott, amikor szokásos…..
Amerikában nagyon jól fut a használt játékok piaca, a játékbolthálózatok szép nyereséget hoznak össze azon, hogy eladják a játékot 50 dodóért, aztán ha a delikvens végigtolta kétszer és megunta, visszaveszik tőle egy huszasért, utána használtan megint eladják harmincért…..
8ker Javítva 2010.09.13 08:52:00
 A Szabó Ervin tér, Reviczky és Ötpacsirta utcák silány minőségű burkolata lassan-lassan kijavításra kerül. A magas sarkú cipők veszélyére figyelmeztető matricák talán segítettek kicsit, és a mélyebb gödröket kipótolták.Ilyen volt tavasszal:Ilyen lett nyár…..
A devizahitelest menteni nem kell félnetek jó lesz. A bankok képviselői lélegeztetőgép után nyúltak, miután meg lett lebegtetve a hiteleseket mentő csomag. Aggodalommal vegyes értetlenség, riadalom, világvége. Ez nem egy pénzügyi mikro-makro elemzés, csak néhány…..
LewisFM 2010.09.13 12:44:52
Először is a probléma az, hogy senki nem számított ekkor forint gyengülésre.
A másidok pedig az, hogy vannak ilyen apró csalafintaságok, hogy a hitelt adó bank csak fix napon hajlandó a deviza eladási árfolyamot figyelembe venni, s ez a CHF esetében mindig 2-3 forinttal több, mint az MNB árfolyama. Ez szimpla bunkóság a bankok részéről. A remélhetőleg MNB középárfolyamon való elszámolás remélhetőleg ezt feloldja. Miért nem elég a banknak a tisztességes hasznon, amit a kamaton nyer? Miért kell még a devizaárfolyamokkal is trükköznie?

A jelenlegi gazdasági helyzetben az, hogy ingyenesen elő lehetne törleszteni, szintén jó lenne, bár ezt úgy is csak kevesen tehetik meg, de így is csökkenhetnek a terhek a hitelesek esetében.

A másik fontos intézkedés, hogy aki pl. forintban vett fel hitelt lakásra, sokszor az sem fizet most kevesebbet, mert neki a bank kamatot!!! emelt, pedig semmi sem indokolta. Ez elején az ismerősőm csak örült, hogy neki milyen jó, hogy nem CHF alapú hitelt vett fel, őt nem érinti az árfolyamváltozás, aztán csak nézett ki a fejéből bután, hogy ő sem fizet kevesebbet.

A másik: az erős forint idejében csak úgy tukmálták az emberekre a CHF alapú hitelt, hogy ne forintban adósodjanak el az emberek. Egyszerűen annyival magasabb volt a forint alapú hitel havi törlesztője ( ~THM), hogy épp eszű ember nem is gondolkodott másban, csak CHF-ben. Én anno kiszámoltam, hogy 187 Ft-nak kell lennie a CHF-nek, hogy ugyan annyit fizessek havonta, mintha forint alapú hitelt vettem volna fel. Ekkor volt a CHF 156 Ft. Számítottam arra, hogy a forint gyengülni fog, de azt NEM HOGY EKKORÁT. Azzal számoltam, hogy kb. kiegyenlítődig majd a fizetendő összeg hosszú távon.

Szóval a felelős szerintem :
a magyar gazdaság- és belpolitika,
ugyan ez, csak külföldi,
magyar bankok,
külföldi minősítő cégek, mert hazudnak,
svájci valuta erősödése bármely valutához képest és a CHF-ben eladósodó.

Ez akár hogy is nézem, egy elég sok szereplős játék. A felelőséget pedig csak az adós viseli. Ha sok adós bedől, akkor a terhet az egész ország viseli, mert a lakás mellett bukja nagy valószínűséggel a munkáját is.

Most ebből vállal át terhet az állam és a bankok, csak rákényszerítve. A bankok pedig csak az extra profitjukat bukják, a tisztességes hasznukat NEM!

Nézzük meg azokat a bankokat, amelyek elég tőkeerősek voltak ahhoz, hogy a folyósított CHF alapú hitelt azonnal forintra váltva finanszírozzák meg, vagy árfolyambiztosításuk volt. Náluk csapódik le a forint gyengülése miatt a nyereség.

Ezt akarja a kormány egy kicsit megcsapolni!
Tibi barátomnak (IPK) köszönhetően én is szeretnék hozzájárulni e jópofa és hétköznapi blog bővítéséhez. Igaz, kicsit talán más szemmel, mert én csak rosszat tudok mondani az autókról, mert hát jó autót nem hoznak javítani. Így jutottam el az elmúlt évek alatt, hogy a…..
LewisFM 2010.09.10 19:11:15
A probléma az autóknál többnyire 130 eKm - 180 eKm között szoktak kezdődni a kicsit is komolyabb autóknál, illetve 6-8 éves korukban, amelyik előbb bekövetkezik.

- Mert normális az, ha egy gumi vízcső 3 évesen anyagfáradásos, azaz szétfoszlok?
- Vagy a kiegyenlintő tartály 7 éves autóban porózus lesz, s végül kilukad?
- Az, hogy egy gyári feszítőgörgő csapágya 2 évig bírja?
- A motorháztető alatti gumitömítések foszlásnak indulnak?
- A szívósor kémiailag ellenálló a motor gőzeivel szemben és mechanikailag is alultervezett?
- A dieseleknél a porlasztócsúcs átlagosan 130 eKm-t bírnak ki?
- A kettős tömegű lendkerék aranyáron van, s nem bírja ki a kocsi átlagos élettartamának az 1/3-á sem?
- Az ajtók alja rohad már 4 éves korában, a garanciát pedig nem tudod érvényesíteni, vagy ha mégis, akkor nem szakszerű a javítás?

És ezek bármelyik Ford Mondeo-ra igazak.
Típushibásak, de hasonló típushibák a mai legtöbb autónál megvannak.

Egy tanult barátom válaszolta arra, hogy milyen autót érdemes venni? 2000-es évjárat előtt még érdemes elgondolkodni rajta, de az újabbaknál felesleges, válaszd azt, amelyik a legjobban tetszik, s a vásárláson felül legyen még pénzed szervízelsre, az említett típusnál benines esetén kb. 400 kHUF, diesel-nél még + 2-300 kHUF, vagy vedd meg, használd, amíg még el lehet adni, s add el. Talán ez a legjobb döntés. Az én esetemben kevesebb volt az értékvesztés 3 év alatt, mint a szervízelés, de nem kevéssel!
LewisFM 2010.09.10 19:33:10
@Beekey: többnyire nem a főalkatrészek, blokkok mennek tönkre (pl. motor), hanem a kiegészítők.
Újabb összeesküvés-elmélet, de figyeljetek csak: tudjuk, hogy a készülék egyre használhatatlanabb lett az elmúlt 12 hónapban. Az utolsó döfést az iOS 4-nek nevezett mobilvírus vitte be, a több száz megabájtos kórokozó jelentősen lassította az Apple kétéves mobilját, a…..
„Férjem egyébként egy tiszta szívű igazságharcos, aki ezért persze sok ellenséget is szerez magának és ezáltal nekem, én azonban akkor sem szeretném, ha langyossá válna, s mindenkivel csak a jó kapcsolatra törekedne, elvtelenül.” Dúró Dóra a Jobbik nagyasszonya…..
A jelenleg kapható hibridhajtású (benzin-elektromos) autók inkább csalódást, mint csodálatot okoztak a vásárlókban. Ennek oka valószínűleg éppen az, hogy elsősorban környezettudatos emberek választották ezeket, akik - az átlagosnál általában tudatosabb vásárlók lévén -…..
Valami bunkó sportot űz itt abból, hogy különféle indokokkal megbüntesse az autósokat. A barátnőmmel időnként felbukkanunk a környéken, itt van ugyanis a város egyik legmegbízhatóbb, legjobb fogorvosa, aki az agyamat is képes lenne fájdalommentesen kifúrni a fejemből.…..
Egy kellemes februári éjszakának indult, aztán megjelent egy halom rendőr, lelőtték két kutyáját a hétéves gyereke szeme láttára, őt meg a falhoz szorították. A kommandósok csekély mennyiségű füvet találtak, ami csak vétségnek számít Missouriban, úgyhogy bónuszként a…..
 Rendkívüli kárt okozott Sólyom László köztársasági elnök úr Magyarországnak azzal, hogy aláírta a holokauszttagadást tiltó törvényt! Nem csupán azért, mert rábólintott az egyértelműen ostoba jogszabályra. Nem csupán azért, mert a nyilvánvalóan ezer sebből vérző,…..
LewisFM 2010.03.10 15:38:40
Ezzel a törvénnyel azt mondták ki, hogy a zsidóság felsőbrendű. Ugyanis nem az a kérdés, hogy volt-e holokauszt, hanem az, hogy ez esetben csak a zsidókkal kell-e foglalkozni. Tehát vagy népírtásról beszélünk felekezettől, fajtól, stb. függetlenől, vagy semmiről. Ha a törvény ilyen formában népírtásról beszélne, senkinek sem lenne semmi baja. Azért néhány réteget had említsek azok közül akik akkoriban meghaltak a teljesség igénye nélkül:
- katonák a háborúban
- civil lakosság pl. bombázás közben
- cigányok
- fogyatékosok
- magyarok, lengyelek és még sok nemzet gyermekei
- végül, de nem utolsó sorban a zsidók

Ha mindezen csoportokat figyelembe vesszük, akkor a teljes halmaznak a zsidóság csak egy kisebb részét képezik - akiket persze sajnálok, s ezt sem kellett volna, ahogyan a többieket sem.

Szóval vagy egyben beszélünk MINDEKIRŐL, vagy a zsidók felsőbrendűek. Ha ez utóbbi igaz, akkor előre vetítik egy újabb holokauszt rémét. Kell ez nekik? Ideje lenne partnerré válniuk más népességcsoportokkal, vagy ezek nem tanulnak?

Nem nekem fog fájni, hanem nekik, mert kiprovokálják maguknak a hülyeséget. Az emebek többsége számára mindegy lenne, hogy valaki zsidó-e vagy sem, de a zsidók tesznek érte, hogy mégse így legyen. Könyörgöm, gondolkodjanak már egy kicsit! Egyiptomból miért űzték ki őket? Ugyan ezért haragudtak rájuk a nácik is. A történelem ebből a szempontból pedig gyorsul...
Kihalóban lévő szolgáltatást igénybe venni annyira sem méznyalás, mint sima Naiv Ügyfélnek lenni. Gy. analóg kábeltévé előfizető a UPC-nél, és azért lázadozik, mert egyre kevesebb csatornát kap ugyanannyi pénzért. A szolgáltató, nem titkoltan, a digitális csomagok felé…..
Ha az Onedin-család epizódjai megérdemeltek annyit, hogy minden következő előtt legyen egy rövid összefoglaló, talán érthető, miért kell megvetnem itt az ágyat Sipos Zoli barátom Ford Sierra vásárlásának. Az ominózus bécsi kirándulás előtt egy nappal Zoli, alias streetsta…..